Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mobil flották
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Google Pixel topik
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
nagyúr
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Gyujtásra teszed a kocsit.

Ha nem világít ki kell cserélni az izzót. -
PeeterssoN
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Ó értem köszönöm!
Csak még egy kérdés és tényleg nem zavarok már senkit ilyen kérdésekkel!
Honnan tudom megállapítani anélkül hogy megállna a kocsi, hogy hamarosan kifogy a benzin, ha nem tudom, hogy jó e a visszajelző lámpa? Konkrétan hogyan ellenőrzi egy ember hogy működik e vagy sem az a lámpa? -
diablo1984
veterán
válasz
PeeterssoN
üzenetére
na az ilyen apróságokat külön biztire biztosan nem rakják, minden más meg ott van a panelon leírva. ettől jobban szerintem sehol sem fejtegetik, hogy a belső világítás a rádió, a szivargyújtó, a műszerfali világítás ez mind az e10-es biztihez tartozik, még a nagyja inkább, de az apraját max kimérni tudod!
-
PeeterssoN
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére

Édesistenem...
Tényleg semmi különös dolgot nem szeretnék csak annyit tudni hogy ha pl ki kel cserélnem a műszerfalháttérvilágításának a biztosítékát akkor tudjam melyiket kell kicserélnem és ne kelljen végig mókuskázni az összes biztosítékot. -
diablo1984
veterán
válasz
PeeterssoN
üzenetére
ecu az a motorvezérlő, odb a külső csati és az annak kommunikációja, stb-stb.
amúgy mit akarsz ezzel? bizti a helyére, a helye számozva, vagy beazonosítható, akkor mi kell még?
-
PeeterssoN
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Ok kössz!
A többi nehezebb!
I/UP , ECU - IG , OBD.... stb...
-
diablo1984
veterán
válasz
PeeterssoN
üzenetére
wiper az az ablaktőrlő lenne....
-
PeeterssoN
őstag
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Hoppá! Eddig tartott az öröm! Fogalmam sincs melyik hova való! Nagyjából még lefordítom hogy a "turn" az index lehet de vannak ilyenek hogy "wip illetve wiper" meg hasonló rövídítések. Ezek mik? Hol vannk ezek magyarul? Ilyen jellegű servízkönyvel nem rendelkezem!

-
PeeterssoN
őstag
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Igen, köszönöm! Ez lesz az! Közben megtaláltam a tárolódoboz hátulján a matricát amin fel van tüntetve még az amper is.

-
Satan_Claus
őstag
válasz
Satan_Claus
üzenetére
-
Satan_Claus
őstag
válasz
PeeterssoN
üzenetére
"Fuse layout" keress rá guglin
-
PeeterssoN
őstag
Helló! Szerrtnék egy műszaki leirást vagy service manualt! Corolla e11 3zz-fe 2001 -es évjárat. Veselámpás angliai gyártás.
A bizosítéktábla leírása kéne, amin szerepel melyik biztosíték mihez való! Van ilyen egyáltalán vagy egyesével kel végigmókuskázni? -
zazahoho
őstag
Sziasztok!
Yaris II. 2008-as autóhoz kell vennem első féktárcsát. Melyik gyártót ajánlanátok, és melyiket nem és miért nem? Gyárit nem veszek az ára miatt, a betét már megvan az gyári. -
Pőze
aktív tag
válasz
kolosanyi
üzenetére
Érdemes lenne elhívni magammal egy szerelőt? Elég súlyos összegbe kerül itt egy ilyen móka és semmi ilyen haverom nincs aki ért hozzá. Sajnos én is csak vezetni imádok de nem értek túl sokat a műszaki részéhez.
Igazából tetszik az autó azért képeken is látszik hogy elég szilikon és nincs lelakva. Az egyetlen amitől tartok, hogy 98-as. De tudom nem évjáratot meg km-ert veszünk hanem állapotot.
A színével már kezdek összebarátkozni épp ma láttam egy ugyan ilyet a városban és nem ennyire harsány mint a képeken. -
kolosanyi
veterán
Mind igaz amit hallottál, az 1,3-as nem eszi. Van egy ilyen a családban 2003 óta és még 18 évesen, 220 ezer főleg városi km után is csak megy és teszi a dolgát, elpusztíthatatlan. Ha tetszik és elég nagy, vedd meg.

Nézd meg, hogy milyen állapotú a lengéscsillapító, ez az egy gyenge pontja a kocsinak. Ezen kívül, hogy eszi-e a rozsda, illetve, hogy minden izzó világít-e, minden extra működik-e.
-
Pőze
aktív tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kikérni autóvásárlással kapcsolatban. Végre úgy alakulnak a dolgok, hogy hamarosan vehetek magamnak egy kocsit. Eddig nézegettem a használtatókat és nagyon belopta magát a szívembe a régi E11 típus. Azt hallottam nagyon megbízható. Találtam egy példányt amin megakadt a szemem.
A kocsiról az az infó, hogy első gazdás garázsban tartott vezetett szervizkönyves, most cserélték rajta a fékeket a vezérműszíjat a vízpumpát és új gumik is vannak rajta és csak 150 ezer km-t futott. Itt Dániában rendszám alapján minden ellenőrizhető és ezt találtam róla még bővebben. [link]
1.3-mas motor van benne ami némi utána olvasgatás után a legmegbízhatóbbnak titulált. Valaki megtudja ezt erősíteni mert azt hallottam valamelyik típus eszi az olajat.
Sajnos a műszaki részéhez nem nagyon értek így nem tudom mit nézzek át majd rajta ha eljutok a vásárlásig. Jó lenne egy kis útmutatás meg vélemény tőletek. Sokat segítene.
-
kolosanyi
veterán
Vezettem új Rav4 hibridet. Ez az autó valami eszméletlen jó.

-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Reálisnak tűnik az a fogyasztás, de én a táblázatnak hiszek, amiben vezetem, hogy milyen óraállásnál mennyit tankoltam

-
PeeterssoN
őstag
Nem hallom a motort a kerékzajtól.

De ha normális ez a kis kerregés akkor nyugodt vagyok. Egyébként mennyire lehet hinni a fed. komputernek fogyasztás adatok terén? 6.9 a fogyim 90% városi használat.
Nem birtam rávenni hogy kigyuladjon a lámpa, pedig már nagyon karcolta az alsó vonalat az üzemanyagvisszajelző mutatója. Vagy szar a lámpa vagy még volt benne elég benya. -
KMT
addikt
válasz
PeeterssoN
üzenetére
2001-esben alig hallani a motort?
Nekem kifejezetten behallatszik. Vagy az 1.6-os halkabb lenne? 
-
PeeterssoN
őstag
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Na megvolt az olajcsere szurők cseréje. Csak utána vettem észre hogy előzőleg azaz 206E km-nél
10w40 -et töltöttek bele (ajtó szegényre ragasztott matrica) , én meg 5w30 at rakattam bele. Igaz ez most 240E km-nél. De nem hiszem hogy változtattak volna a viszkozitáson. Amióta le lett cserélve az olaj alig hallható de tényleg füllelni kel hogy halljam ketyereg a motornál gázadásra. De ez is csak mikor már bemelegedett. Most a futómű lesz soron csak legyen végre időm. Zavar a minden buckánál megmozduló kormány. -
PeeterssoN
őstag
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Na csak megvettem!
Azt amit nem akartak eladni, de végül mégis megegyeztünk. Elhoztam eredetvizsga nélkül. Pedig igyekeztünk nyitva tartót találni, de nem volt vagy már betelt a kvóta. Nem baj a srác cége adott helyen van, ha gigszer lenne tanúm is van az adásvételről. Szóval ha gebasz van elkapjuk zsákot húzunk a fejére és annyi...
Amúgy nagyon jó fej srác, korombeli jól elbeszélgettünk.No de az autóról:
2001. -es Toyota Corolla Liftback Linea Terra 1.6-os.
Ecséém ez húz! És akkor ennyit az élvezetekről ennél az autónál!
A feleségem alig akart beülni ő Vectrát akart, szerinte ez ronda!
(oké szebb a vectra)
Mondanom sem kell szíven szúrt ezzel, de nem hagytam hogy elrontsa a jókedvem.
Mondtam, ha minden hónapban színház vagy éppen egy éttermi vacsora helyett szerelőnek akar fizetni hát csak tessék. Vagy éppen olajat töltögetni a híres ecotec motorba.Klíma rendben, ABS ...hmm rendben... hol éreztem hol nem vagy csak nem tudtam rendesen megcsúsztatni a kocsit.
Szervó: Nekem egy kicsit kemény volt a kormányzás, de simán forgattam álló helyzetben. Lehet fel kell tölteni?
Majd a szervizben ránézetek.
Kuplungnál volt egy kis érdekesség, amikor elemeltem a lában egy klattyanó hang volt azaz mintha lötyögött volna! Szóval olyan mintha a cipőd talpáról lepottyanna amikor elemeled a lábad, kb 1-2 cm. Amúgy nem éreztem, hogy gond lenne. Rozsda konvergált a 0 -hoz: A kerekek rugóinál volt egy kicsi de nem a rúgón konkrétan hanem a... nem tudom min de csak felületi.
Beltere hozza azt amit írnak róla szürkeség, unalmasság.
Remélem a szervizben vigyorogni fogok és nem sírni. +egy kérdés: márkaszerviz vagy maszekhez vigyem a kötelező olajcsere, szűrők és folyadékok cseréjét elvégeztetni? Márkaszerviz 50k toyota szervizakcióban! -
INMOTEP
őstag
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Én nem értelek benneteket,én például akárhány kocsit vettem mindet úgy vásároltam meg hogy kifizettem beültem elhoztam .Másnap harmadnap eredetvizsga átírás.Soha nem volt semmi gond
,pedig kb 20 kocsin vagyunk túl ha nem több .Én megértem azt is hogy mindenki fél ,de még az ismerős köreimben sem volt még ilyen hogy olyan feltétellel vásároltak volna autót hogy eredetvizsga nélkül megse vették volna .Főleg ha magánszemélyről van szó .Azt viszont az egyéb megjegyzésben nyugodtan bele lehet írni amit írtál -
L4mie
veterán
válasz
PeeterssoN
üzenetére
én vizsga nélkül hoztam el, rá 4 nappal csináltattam meg a vizsgát, 1 heted van talán, nem emlékszem.
Mondjuk én toyota szalonból hoztam, azokban talán megbízhattam
-
Ragadozó
Ármester
válasz
z123456789
üzenetére
nem a burán, a lámpatest fekete részén van felirat.
-
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Hali,
Hát, én nem venném meg eredetvizsga nélkül, ennyire nem lehet sürgős. Írathatsz te akármit az adásvételibe, ha gáz van, akkor perelhetsz évekig, futhatsz a pénzed után, a kocsit meg nem használhatod, nem írathatod a nevedre sem. Egyébként az eredetvizsga kötelező, még az is lehet, hogy semmis eleve egy ilyen szerződés.
-
PeeterssoN
őstag
Hali!
Ma megyek egy gépállatot megnézni! Ha minden rendben van meg is venném és ki is fizetném, tehát már ma szeretném elhozni! No de! Nem lesz a közelben egy eredetvizsga állomás sem ha van is azok zárva vannak! Megkockáztathatom a nélkül elhozni? Előzetesen lecsekkoltam a kocsit adatok rendben voltak nem volt gond, még a km is rendben volt. Esetleg adásvételibe írjuk bele: ...ha az eredetiséggel kapcsolatban problémák merülnek fel, az adásvételit semmisnek kell tekinteni, a vételár visszafizetésre kerül a vevő részére! -
z123456789
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Erre még tudnátok mondani valamit?
"Külsőre még az volt fura, hogy az első lámpákba nem láttam semmi feliratot. Ez normális?"
Vagy rohadt vak vagyok, vagy nem tudom, de egy rohadt bötüt nem láttam a búrán.
-
z123456789
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Hát, akkor csak csak ott tartunk hogy jó vételnek tűnik.

Köszi mindkettőtöknek.

-
diablo1984
veterán
válasz
z123456789
üzenetére
Az sincs külösebben felületkezelve, így az is ès a futömű alkatrèszek is rozsdásodnak, de ez nem nagy gond, előbb-utóbb mindegyiket megfogja.
-
Ragadozó
Ármester
válasz
z123456789
üzenetére
amit bekarikáztál az a csonkállvány...de ha ott van egy kis rozsda az nem gond, a fékek ne legyenek rozsdásak és a kasztni..
-
z123456789
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Jááááj!

Azt hiszem a szerelő is azt mondta hogy stabilizátor, ahogy körbe írtam neki telefonban.
Ez lesz az. -
diablo1984
veterán
válasz
z123456789
üzenetére
akkor a kép jobb oldalán jobb lett volna szemléltetni, ott minden látszik. netán a lengőkarra gondolsz? az alulról az a fekete nagy vas, az a talpassal rögzül az agyhoz! ha az rozsdás, nem nagy gond, öntött vas, ráadásul csak simán festik, nem tudja megenni az idő, rozsda fogja, de kivégezni a tömör vasat nem tudja!
amúgy most nézem csak, hogy ez egy farmotoros skoda lenne a képen? na a toyota az pont nem ilyen!

-
z123456789
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Ami a gumiharang előtt becsatlakozik. A tengely része talán. Fú de rohadt béna vagyok a kocsi alkatrészekhez.

-
diablo1984
veterán
válasz
z123456789
üzenetére
a fehér festett részre gondolsz(nyúlvány), vagy a stabilizátorra(futómű alkatrészre)? mert amire a nyíl mutat, az a féltengely gumiharang, ha az rozsdás, akkor baj van!

-
z123456789
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
-
diablo1984
veterán
válasz
z123456789
üzenetére
melyik képen?
-
z123456789
addikt
Csekkoltam ma egy kocsit.
Vagy nagyon jól adta el magát a tag, vagy elsőre belebotlottam egy korrekt eladóba.
Használt kereskedés, az autók javarészt egy zárt szalonban, gyönyörűen kimaxolva, tényleg mint egy úja autó szalon, csak ezek használtak.
Elmondása szerint szinte csak szervízkönyves, első tulajos, 150e km-ig hajtott kocsikat hoz be.
Mutatta a szervízkönyvet, azt mondta, akár ha tudok németül, felhívhatom a kereskedést, és ha bediktálom az alvázszámot, akkor annyit elárulnak hogy szervízelték-e a kocsit ott? Mást nem fognak elárulni, de ennyit megmondanak. Ezt onnan tudja, hogy már más vevő tesztelte így a kocsiját.
Körbe néztem a kocsit, illesztések rendben, néhol karcok a fényezésen, de mondja, nem fényezteti újra az elemeket, mert akkor bemérik itt neki, aztán jön az okoskodás, hogy törve volt. Kérdem, hogy szervízbe el vitethetem-e átvizsgálni? Azt mondja persze, de akár hátra is gurulhatunk, és nyomhatunk egy fékpad, rázópad tesztet, meg alámehetek az aknában. Éltem a lehetőséggel. A gép megfelelőt mutatott mindenre. Alámásztam, mondta hogy pár helyen, ahol úgy gondolták gond lehet a rozsdával, lefújták ezzel a rücsi?
nevű anyaggal, mutatta is hogy hol. Pár helyen valóban látszott a frissen kent anyag. Egy valami volt számomra kicsit túl rozsdás, de szerelőm azt mondta (telefonos beszélgetésünk során) hogy az normális, azt kikezdi a rozsda mindegyik autónál. A képen jelölt rész, nem tudom mi a neve?
Külsőre még az volt fura, hogy az első lámpákba nem láttam semmi feliratot. Ez normális?
2005-ös kocsi, ~150e km-t futott Avensis.
Nagyon tetszett a kocsi, rettenetesen. Mondhatni belezúgtam, pedig nem vagyok kombi párti. Érdemes lejátszani azt a szervízes átvizsgálást, és lekéretni a Toyota rendszerből az adatokat? Ja igen még annyi, hogy az autó saját tulajdonuk, nem más nevén van, meg próbarendszámmal, és hasonlók. -
Ragadozó
Ármester
ennek egyszerű oka van, újonnan is drága volt.
A linkelt példány Luna vagy sol felszereltségű, ami megint feljebb vitte az árat.Én kb. 4 éve adtam E12-es 5 ajtós 1.4-esemet. Kb. még most annyiért mennek. Használt autók kereslete inkább felvitte az árakat. A corollák meg elég jól tartották mindig az árukat.
Ez volt az
: -
KMT
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Ezek ilyen drágák? +2 év, +1 széria, + 1 misi.

Nehéz szó ez a szervizkönyv...
-
Dare2Live
félisten
benzinálló csövet yarishoz kb 20 max 30cm hol tudok venni? márkaszervízben 8.000Ft+
Elöregedett, csöpögött a 8éves yarison, bezzeg a régi 14évesen ilyen se volt....
-
z123456789
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Ez igaz lehet. Mondjuk ahol nincs email cím, ott elképzelhető ez is.

Hát, én sem értem, de én is mindig kitakarom a kocsi rendszámot.
-
válasz
z123456789
üzenetére
Lehet, hogy nem nagy Paint mester az illető és így egyszerűbb volt neki... amúgy magánszemélynek tűnik, szóval egy telefont megér. Mondjuk sosem értettem, hogy egy eladásra szánt kocsinál minek kitakarni / leszedni a rendszámot.
-
z123456789
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Igaz. De tuti nem lesz magyar.
Mert ha magyar lenne, akkor nem leszedik, hanem kitakarják. Kösz. 
-
válasz
z123456789
üzenetére
Leszámítva a gyanús km óra állást, semmi. De azt meg rendszám alapján meg tudod nézni.
-
z123456789
addikt
Ehhez mit szóltok? Így hirdetés alapján láttok valami kivetnivalót?
-
rob210
nagyúr
Na akkor hölgyek, urak.
A szituáció a következő!Eddig az ország igen számos pontjáról jött jelentkezés, erre az autós sütögetésre.
Így viszont a helyszín lesz a macerás.
Ezért várok olyan ötleteket, esetleg már bevált, kitesztelt sütögető helyet, ahova megszavaztatom veletek, hogy ki, mikor jönne.Sajnos mindenkinek nem lesz jó ez egyértelmű, így az a helyszín és időpont győz ahova a legtöbben tud/unk/nak eljönni.
Az ötleteket ide is, és nekem is privátba, küldjétek el légyszíves, hogy könnyebb legyen majd vezetnem.
Találkozóra fel!!!
-
KMT
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Nem ráadásul tekerős ablak, hanem ráadásul AAA autó.
[link]
Önmagában dühítő, de képzeld, hogy akkor mennyiért vehették... Kapja is a bírságokat a cég. -
INMOTEP
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Oké te tudod és érthető hogy sok , de nálam az ár is számit ,azért kb fél millió Ft a különbség egy 300 ezret futott és egy 100-200 ezret futott Avensis között ha a piacot nézzük
-
z123456789
addikt
válasz
Graphics
üzenetére
(#2438) Duliee
Tetszene az az első, ha kombi lenne. Vicces hogy mennyire ellene voltam a kombinak, most meg az szab határt.
Nem ringatom magamat álomba, gyanús nekem is az a km. De képekről szépnek tűnik. Azt sem értem mondjuk, hogy miért 3 szervízben szervízelték?(#2439) INMOTEP
Láttam mikor linkelted. Tudom hogy állapotot veszünk, de a 360e km azért rengeteg. Főleg hogy én hamar mellé dobok még egy 100-ast. Ráadásul a tekerős hátsó ablak...ki van zárva!
-
INMOTEP
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Erre azért szerintem vessél egy pillantást [link], Nem nagy felszereltség de legalább Faceliftes már .Igaz picit sok benne a km de szerintem legalább valós és nincs lelakva ,mivel Magyarországi le is lehet ellenőrizni végig mikor menyi volt benne .Ha meg rendesen karban volt tarva akkor ez a km nem jelent sokat egy Avensis-nek .Extrákat lehet utólag is bele rakni
Az enyémben is közel ennyi Km van, mégis megvettem mert állapotra mentem első sorban .Én úgy gondolom nem lessz egyszerű 200 ezer km alatti futással találni 2005 ös évjárat körüli Avensis-t jó áron ,meg legyünk őszinték bármilyen Autót ezen az évjáraton .Amennyivel meg drágábban adják a kevesebb km -est nem biztos hogy azok annyival jobbak !! Ért már meglepetés nem egyszer . -
válasz
z123456789
üzenetére
Másodiknál az a km nekem felettébb gyanús ,persze kifoghato. De inkább x2 ennyi idősen
-
z123456789
addikt
Gyűjtögetem az infókat, hogy el tudjam dönteni hétvégén melyik irányba induljak.

Találtam egy szegedi járgányt, szimpatikusnak tűnik. Illetve itt van ez, ami bár ha jól sejtem olaszoktól behozott, de a honlapon található képek alapján, még akár valós is lehet a km. Továbbá a cég 2000 óta be van jegyezve. Véleményetek? -
válasz
diablo1984
üzenetére
Még porondon hagyom ezt is

-
diablo1984
veterán
válasz
Graphics
üzenetére
1es yaris 1literes 4 hengeres motorral piszkosul jól fogyaszt, az enyémbe 270ezer km van, olajat nem eszik, télen rövidtávú városi használattal volt 7 liter a fogyasztása maximum, de jellemzően 5,5-6 literből kijön. én is elférek benne 184cm, 90kg-al, sőt még kényelmes is. hátul is elférek ha az asszony vezet, akkor fejedelmi ott is a hely, de mögöttem is az asszony bőven elfér.
-
válasz
kolosanyi
üzenetére
Mivel egy kisvárosból / Kiskunfélegyháza / indul az autó minden oktatáskor, és megy át Kecskemétre a főoktatás helyszínére, így bemelegedni is van ideje. Dugók nincsenek, araszolás nem jellemző.
Sajnos nem tudok egyelőre jobb ötletet, a Toyotánál írták itt az olajfogyasztást, az azért veszélyes terep számomra

A közeli ismerős általi Jazz használatból következtettem, hogy jó lehet nekem, plusz az 1,4-es inkább 1339 köbcentis, tehát kismotor ez is.
Könnyű , és bazinagy a hely benne. És volt még egy aduász. El tudok vele úgy indulni, mint egy dízelautóval.
Természetesen ha lesz opcióm kipróbálom a Corollát is, illetve még más típusokat is.
Bocsi az offért

-
kolosanyi
veterán
válasz
Graphics
üzenetére
Nagy különbségek vannak város és város között. Ott ahol a Jazz ilyen keveset eszik, a Corolla is elmegy 7 literrel. Én ki tudok hozni hajnali vagy esti órákban, a kisváros egyik végéből a másikba utazás közben 6 literes átlagot, de hideg motorral, folyamatos dúsítás mellett a reggeli csúcsban araszolva lehet 13 literes átlag is egy-egy városi szakaszra. Ugyanaz a város, de teljesen más körülmények.
-
válasz
kolosanyi
üzenetére
Ismerős használja városba a Jazz-t, neki 6-6,5 liter városban.
Multijetet soha, a dci után én közös nyomócsöves dízelmotort látni se akarok a közelemben... Katasztrófa az egész...
Javítani nekem nincs időm kivárni egy common-rail katasztrófát... Oké a dci a delphi és a hazai üzemanyag miatt.. Itthoni gázolaj nem keni a modern dízelmotorok befecskendezőrendszereit...
Szóval a tervezett javítási költségeket számolgatva sokkal kézenfekvőbb egy benzines.
Évi 20 ezer km-nél +2-3 liter / 100km-en , ez kb éves szinten 70-100 ezer forintnyi plusz kiadás, ennyit nem spórol ki nekem a szuperdízel se ...
@diablo1984: Yarisból csak az elsőt tudnám ebben az árban megvenni.
-
diablo1984
veterán
válasz
Graphics
üzenetére
miért nem yaris? az takarékos és nagyobb mint gondolnád!
tanuló autónak ideális lehet, felénk is van pár példány....(#2426) INMOTEP: és ennyi km után is a beltér nem lelakott. ezért írtam, hogy a 150ezres futás és a 360ezer között belsőre nem nagyon van diffi, ha gazdája van a kocsinak!
-
kolosanyi
veterán
válasz
Graphics
üzenetére
A Jazz kisebb, hiába írják, hogy nagyon tágas, alapvetően egy kisautó, a Corolla már alsó-közepes. Menetdinamikában sok különbség nincs, a Corolla alapmotorral erősebb, de nehezebb is, viszont a Honda is meg fogja enni a 8-9 litert városban télen. Pláne egy vidéki kisvárosban rövid távon. A családban volt City, az 9-10-et is megevett ugyanígy. Kicsit túlhypeolják a Jazzt. Illetve nem kicsit. Ha takarékos kisautó kell, akkor Punto 1.2-es Multijet dízelmotorral. Ismerős 3,7-es átlagfogyasztást produkált vele a múltkor autópályán és országúton.
A Jazz adatai:
Szélesség: 1 675 mm
Magasság: 1 525 mm
Hosszúság: 3 830 mm
Tengelytáv: 2 450 mm
Üzemanyagtank: 42 liter
Városi fogyasztás: 7,3 l/100km
Országúti fogyasztás: 5,1 l/100km
Vegyes fogyasztás: 5,8 l/100km
Végsebesség: 170 km/h
Gyorsulás 0-ról 100 km/h-ra: 12 sCorolla (5 ajtós):
Szélesség: 1 710 mm
Magasság: 1 475 mm
Hosszúság: 4 180 mm
Tengelytáv: 2 600 mm
Üzemanyagtank: 55 liter
Városi fogyasztás: 8,4 l/100km
Országúti fogyasztás: 5,7 l/100km
Vegyes fogyasztás: 6,7 l/100km
Végsebesség: 185 km/h
Gyorsulás 0-ról 100 km/h-ra: 12 s -
-
-
INMOTEP
őstag
Ezt most találtam ,gondolom berakom .Elég sok a km és nem valami nagy felszereltség ,de legalább Faceliftes és nem rossz az ár [link]
-
z123456789
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Én is úgy vagyok vele, hogy elsősorban magyar rendszámosat és magánszemélytől venném.
Nem tudom, még nem volt ilyen kocsim, de valami olyasmit mondtak, hogy az 1.8-as valamivel kevesebbet is fogyaszt. Az 1.4-es 98-as civicemnél biztosan dinamikusabb.
-
válasz
diablo1984
üzenetére
Kiszámoltam.. Sajnos nekem most elvinni az autót és javítgatni bukó.. Minden egyes óra.
Ha veszek egy másik autót, akkor azt bepedálozom, addig még talán a Thalia elmegy vmennyit, és melegváltással mehet az új kocsi munkába, utána a Thaliat vagy eladom ahogy van, vagy keresek rá vmi műhelyt, ahol kicsit rendberakják / de inkább az eladás
-
Üdv Mindenkinek.
Autóvásárlás előtt állok, oktatóautót keresek, mindenféle részrehajlás nélkül.
Több típust kerestem már, ezért lehet máshol is látta vki már ezt a kérdést.
Corolla 1,4 VVTi is a látómezőmbe került / a békalámpás utáni /
Fogyasztása érdekelne, nyugodt lábú sofőröktől , kb 70% városban lenne használva, nyugodt, tempóban, dugóktól mentes városban.
Típushibák, műszaki tartalom ami érdekel / jól láttam láncos a motor, ennek esetleg igényei mik /
-
diablo1984
veterán
válasz
z123456789
üzenetére
amúgy mennyire mozgatja dinamikusan ez az 1,8 vvti motor ezt a böhöm kasztnit?
-
diablo1984
veterán
válasz
z123456789
üzenetére
a tatabányai szépen végig van vezetve 15ezres csereperiódusok betartva, talán reális is lehet, de belső kopásra annyira minimális tud lenni a difi egy 150ezret futott és egy 300ezret futott között, hogy megdöbbentő. a minőségi toyoták(nem a gumikormányos yaris, az 100ezer alatt levedlik) nem kopnak gyorsan, az ülés, a kormánybőr, a kapcsolók is jól bírják! a toyota szervízben nem tudom, hogy alvázszám alapján utána lehet-e kérdezni az óraállásnak, szerintem akár működnie is kellene.....
-
INMOTEP
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem figyeltem hogy külföldiek
,de ha magyarországi lenne az autó 0 km től akkor nagyjából azért belehet határolni menyi lehet benne ,persze nem szervizköny / füzet alapján -
diablo1984
veterán
válasz
INMOTEP
üzenetére
mindkettő kinti, a szervízkönyv kitöltései alapján egyértelműen, rendszám még nincs rajtuk, de sokat azzal sem érnél......
kintinél a jól kezelt és vezetett(szakszervíz által) szervízkönyv jelenthet támpontot, nem a 2-3-4 évvel ezelőtti sufniműhelyes bejegyzés 2000km-el ezelőtt, vagy a nem létező füzetecske..... -
INMOTEP
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Van egy olyan érzésem hogy ebben azért több km r van ,nem szokás annak az autónak a rendszámát eltakarni amiben valós km van .Rendszámot kellene kérni és ügyfélkapun megnézni hátha magyarországi az autó
-
INMOTEP
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Ez egész egyben van ,csak a rendszám kellene és megnézni ügyfélkapun
-
z123456789
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Ja igen, azzal már elszállnék büdzsét tekintve.

-
diablo1984
veterán
yarist lehet jót venni ennyiért, nagyon jó kis autók, nekem az 1,0-ás 4 hengeres van, nagyon baba a fogyasztása, a motor kinyírhatatlan, a kopó cuccok sem kopnak annyira benne! hihetetlen egy verda az biztos!

(#2410) z123456789: ez sem csúnya, de 2 kilóval drágább! szépek ezek a kocsik nagyon!

-
mqm
senior tag
Sziasztok!
Első autó vásárlása előtt állok és szeretném megkérdezni a nagyérdeműt ,hogy érdemes-e 5-600k körül Toyotára (corolla/yaris...)vadászni?
Köszönöm a segítséget!
Üdv,
O. -
z123456789
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Tőlem nincs is olyan messze.
Illetve ezt találtam még.
Mondjuk Pest már egy másik túra lenne. -
diablo1984
veterán
válasz
z123456789
üzenetére
igen, néztem, hogy az toyota szervíz végig vezetve, azért az nagy fegyvertény! eléggé egyben van a bele is, az, hogy a kereskedő leszervizelte, az csekkolható, a friss olaj és szűrők látszanak, az új betétek és tárcsák megint, a többit meg max el lehet hinni, nem tudom, hogy az európai toyota adatbázisok össze vannak-e kötve, mert ha igen, annak nyoma van!
azt a díszcsíkot bambán vették le, lehet az aluban van egy kis ív, abba lehet belekötni, de a belseje és a külseje így elég rendben van, a kormány az ülések is jónak tűnnek! ha ilyet keresnék én mindenképpen megnézném!

-
z123456789
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Én kérek elnézést. Jó lenne ha érteném a más nyelvét is.
Félrenéztem. De legalább az előtte levők azok ELVILEG hivatalos Toyota viszonteladótól vannak.
Van még egy kis hiba a kocsival. A jobb hátsó ablak díszcsíkja fel van hullámosodva. Mondjuk ettől még igazad van, lehet hogy meg kéne néznem.
-
diablo1984
veterán
válasz
z123456789
üzenetére
a képen pont az van, hogy 144-nél szervizelték és a következő 159-nél esedékes! tehát frissen szervizelt az autó, csak annyi a gond, hogy az a pecsét szart sem jelent, nem toyota csinálta, így lehet a szervíz is csak a pecsétből állt.....
még a tatabányai szódával elmenne a szervízkönyve, akár még hihető is lehet.....
-
z123456789
addikt
válasz
INMOTEP
üzenetére
Összességében nincs nagy elvárásom egy 200e km-t futott kocsival szemben, de azt nem bírom felfogni, hogy páran mennyire le tudnak élni autókat. Ha egy 200e km-t futott kocsi így néz ki mint ezek, akkor lejjebb viszem az igényeimet. Az én rommá törött civicem belsejét még most is meg lehet nézni, ami ~363e km-t futott, és javarészt 3-an, 2-en használtuk.

-leszakadt váltószoknya
-rogyásig kikoptatott ülések
-bal oldalt gyári, jobb oldalt DEPO lámpa
-lökhárító illesztése mint a hányás
-illetve dízeleseket találtam még, azok alapból nem érdekelnek
Nagyfokú igénytelenség, csak az "adjunk túl rajta" téma.Továbbá most találtam egy T.bányait. Hát.
Aranyosak, hogy legalább random számokat kreáltak. Persze meg lehet magyarázni a dolgot, de akkor is.Ennél meg, pont ellenkezőleg. Vajmi keveset bajlódtak km óra állások kreálásával.
-
L4mie
veterán
Köszönöm mindenkinek a hasznos infókat. 
-
INMOTEP
őstag
Én évek óta géppel csinálom 3M es zöld kupakos és extra finom .Majd a legvégén hologram mentesítővel a megfelelő szivaccsal .Nagy vonalakban nálam ez így néz ki ,lemosod a kocsit .Amit látsz rajta karcokat / horzsolásokat 1200 as és 2000 res vízpapírral vizesen átcsiszolom a karc vonalával ellentétesen irányban majd körkörösen ((persze előtte egy lavorba be kell áztatni a vízpapírt vagy 5 percre mielőtt ennek nekiállnál )) .Majd azt a részt zöld kupakos 3M el addig polírozod amíg nem lesz megfelelő az eredmény ,ha úgylátod eltünt a karc és a csiszolás nyoma is akkor az egész autót extra finommal majd a végén hologram mentesítővel lepolírozott .Fordulatszám tartomány 1400 ason használom a gépet .Fényszóró polírozásnál 1300 .Fényszoró polirozás pedig ha kell akkor 1200 as 2000 res vizpapirral kör körös mozdulattal végig vizesen felcsiszolod úgy hogy nem nyomod rá nagyon a vizpapirt .Majd ha a finom vizpapirral is szépen átdolgoztad zöld kupakos szintén 3M es poliranyaggal addig polirozod ameddig kell .Ha szükséges rakni kell még rá anyagot és polirozd tovább ,ha ez kész extra finommal is átkell rajta szaladni mindenképpen .Ezt tudni kell hogy minden gyári fényszórón van UV réteg ,ha elkezded csiszolni ez lekerül róla .De semmi pánik mert nekem 2 évet simán kibírt a szabadban úgy hogy nem kezdett el sárgulni ! Persze nagyon fontos hogy ne álljon az autó huzamosabb ideig fa alatt meg a tűző napon .Vannak módszerek az UV ellen de ezt nem részletezném
-
KMT
addikt
Én úgy tudom, hogy csak a legvégén érdemes ehhez folyamodni, mert a polírozással lőnek az UV védelemnek, utána még hamarabb fog mattulni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Subaru topik
- Robogó, kismotor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mobil flották
- További aktív témák...
- SK Hynix, Samsung és más 16GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
- ELADÓ FÓLIÁZOTT HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- 215 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Sok Extra! Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- Gamer PC - Számítógép Ryzen 7 9800X3D // RX 9800XT 16GB // 64GB DDR5 // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A színével már kezdek összebarátkozni épp ma láttam egy ugyan ilyet a városban és nem ennyire harsány mint a képeken.

Nekem kifejezetten behallatszik. Vagy az 1.6-os halkabb lenne? 

,pedig kb 20 kocsin vagyunk túl ha nem több .Én megértem azt is hogy mindenki fél ,de még az ismerős köreimben sem volt még ilyen hogy olyan feltétellel vásároltak volna autót hogy eredetvizsga nélkül megse vették volna .Főleg ha magánszemélyről van szó .Azt viszont az egyéb megjegyzésben nyugodtan bele lehet írni amit írtál