Hirdetés
-
Mobilarena
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
diablo1984
veterán
te látod is amit írok, ha látod akkor értelmezed is? mert nem tudom, hogy a szemeddel van-e gond, vagy.....
nem szar, mint ahogy írtam is, a taxisok is azért hajtják, mert városban ezzel meg elektromos autókkal lehet legolcsóbban autózni, csak az elektromos ha lemerül és fuvarban vagy az ciki.
nem vagdalózok, csak a mérleg másik oldalát is nézni kell, de itt jön elő az első sorom érvényessége.... -
lsc
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
Ezt a sok hülye taxist felvilágosíthatnád [link], mégiscsak sz@rba ülnek, ráadásul ellenségeik a saját zsebüknek. A forrásom egyébként az ilyen és hasonló cikkek illetve egy toyota szerviz vezetője, ezek inkább tények mint a vagdalkozásaid.
-
diablo1984
veterán
Pl nincs benne kuplung, kettős tömegű lendkerék, kényes magasnyomású befecskendező-rendszer, önindító, hagyományos generátor, de még hagyományos váltó sem. Ezek nem hibásodnak meg.
mert ezek közül mind meghibásodik egy benzines corollában, mi?
hagyjuk már ezt a hibridfan hülyeséget, lehet jó persze egy hibrid, de sokan már annyira isteni szekérnek vélik, amire sosem kell költeni és ez a világ közepe, mert jókat hallottak róla, vagy olvasták valahol, vagy éppen a lámpánál láttak egyet.....
nagy a hype, de semmi tapasztalatra alapozol, azt ésszerűen nem látod be, hogy meghibásodás esetén a bonyorultabb szerkezet miatt zsebbe nyúlósabb is lehet.
engem nem érdekel, ki és mit vesz, de mérlegelni is kell, nem csak az elvakult fanokra hallgatni, nincs a toyoták sima benzinesével sem gond egyáltalán!
amúgy más toyota modellekből mennyit adtak el? 5 millió világszerte kis szám.... a hahu-n 146db van eladó, gondolom 3000példányt meg nem akarnak eladni.....
nekem yarisom van, teljesen jó szerkezet, most 1-2 liter fogyasztáscsökkenés(már ha van) miatt nem vennék egy hibridet, de ez én vagyok, te meg lehet gyűjtöd őket.....
-
lsc
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
Pl nincs benne kuplung, kettős tömegű lendkerék, kényes magasnyomású befecskendező-rendszer, önindító, hagyományos generátor, de még hagyományos váltó sem. Ezek nem hibásodnak meg.
Annyira gyerekcipőben jár hogy a toyota már több mint ötmilliót eladott hybridből [link]. Még valami hülyeséget írhatnál, igaz előbb ésszerűbb lenne kicsit utánanézni a dolgoknak.
-
diablo1984
veterán
válasz
Benoe77
üzenetére
nem tudom, hogy a villany hajtást és a benzinest külön tudja-e választani a rendszer, ha mondjuk a villany résznél hibát érzékel.
(#2295) lsc: nem mondtam egy szóval sem, hogy szar a prius, csak egy egyszerű benzinesnél bonyorultabb! majd az idő megmondja mire jó a technika, még gyerekcipőben jár az egész, villanyautók kis hatótávja/nagy ára, olcsó benzin(de meddig, meg már ez sem tiszta benzin).
-
lsc
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
Ennyire megbízhatatlan a priusz [link], keressek még hasonlókat?
-
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem tudom, más autót lehet használni beszart elektronikával?
-
Dare2Live
félisten
válasz
zolikaDB
üzenetére
Menj el vezess egyet elég sok mindent eldönt nagyon más mint egy átlagautó, vki szereti, vki nem.
silent: yaris 1sz-fe, 2sz-fe mocikkal igazi fogyasztás bajnok nem mellesleg sokkal kulturáltabb mint 1kr-fe és nyomatékosabb mint euro5ös csodák. Nem mellesleg ha olajat/szürőt cseréled örökélet motorok.
-
válasz
diablo1984
üzenetére
Hát elektronika ma már elég sok autóban van, talán még a corollában is. Szenzorok is. Az akksit lehet cellánként cserélni, de az eddigi (azért 18 éve létezik már a technológia) tapasztalatok szerint nem szokott gond lenni vele (a toyota 10 évig vállalja, hogy cseréli, ha gond van vele, de ehhez persze évente el kell vinni hibridtesztre).
Nekem az tetszik a legjobban, ahogy a váltót oldották meg, jól átgondolt, de igazából elég egyszerű szerkezet, szinte csak forgó alkatrészből áll:
[link] -
diablo1984
veterán
válasz
Benoe77
üzenetére
most ezt mondani kell, hogy mi a diffi mondjuk egy 1,4 benzin corolla és egy prius között?
teljesen egyértelmű, amivel pluszos, az mind meghibásodási kockázat, a hibrid rendszer is tele van elektronikával, szenzorokkal, gép vezérli, adott esetben tiltja is. ha ezt másképp gondolod, akkor lelked rajta, de józan ésszel belátható ez.....
élettartalomra annyi hatással van, hogy a benzin motor a priusban valszeg örök életű, kérdés, hogy a hibrid rendszer mennyire tartós, 20 évesen ki fog még rá költeni és mennyibe kerül mikor majd bele kell nyúlni.... -
válasz
diablo1984
üzenetére
"Maradjunk annyiban, hogy bonyorúltabb szerkezet, mint egy corolla...."
Ne maradjunk. Mitől bonyolultabb, ill. ennek milyen hatása van az élettartamra ill. meghibásodási arányra? Csak kíváncsi vagyok.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
zolikaDB
üzenetére
Ha városban fele, kívül meg ugyanannyi, máris megéri, nemde?

Kocska89: Toyodiy-on kívül nincs ötletem, ha te akarod megcsinálni (elsőre csak az jutott eszembe, hogy ismerek a közelben egy szakit, de az valószínűleg nem releváns neked). Mágus a VAG topikban rendel főként, Toyota villamosságot illetően nem kérdeztem még, de ne keverjük bele
Jó lenne minden gyártó topikjához egy ilyen nagyszerű szakember, de ez az ő oldalukról önkéntes, nem mi döntjük el... -
diablo1984
veterán
válasz
Kocska89
üzenetére
ez nem vita, csak eszmecsere.
arról, hogy egy bedöglött generátorba milyen csapágy kell, szedd szét és meglátod, azért mert valaki megmondja neked a frankót, már látatlanban rendeled is?
ugyan már, vidd el egy villamosságishoz és megcsinálja neked, vagy bonts hozzá egyet, vagy vegyél újat.
de azon ne hergeld az embereket, mert nem tudják, hogy a generátorodban milyen csapágy van.....
-
Kocska89
tag
Kedves a semmiről vitatkozó Ph nagymesterek meg mágusok. A vitatkozás látom nagyon megy.
De ha valaki kérdez valami szakmait akkor megáll a tudomány

Beszéljétek ki a semmit, kinek hány liter benzint termel az autója 100km en. 10.000km en hány liter olajat termel vissza.
További jó vitatkozást!
-
zolikaDB
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
De legalább a Prius cirka feleannyit eszik.
-
zolikaDB
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
A V6 CDTI Signum és az Omega 3.2 V6 nekem szintén alternatíva, és azokat nagyon szépnek tartom, de kínzás lenne nekik a város, de még a napi 30km is, sztem, nem erre vannak teremtve

Így jött, h vakarózok a Priuson... -
lsc
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
Azt tudtad hogy még egy benzines corolla is egyszer tönkre fog menni? Mondom a szépség meg egy tág fogalom, valakit érdekel valakit nem, ráadásul a 2-es priusz szerintem már vállalható.
Amúgy ennyi, nem Te gondolkodsz rajta.
-
lsc
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
Miért kellene egyben cserélni az akkupakkot amikor cellánként is lehet cserélni? A szépség meg egy elég tág fogalom.
-
diablo1984
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
á, szerintem egy corolla szebb is, lehet nem takarékosabb, de cserébe nem húzgál 200kg akkut, ami egyszer cserés lesz..... egyszerű benzinmotor ésszel hajtva, kisebb rizikó....
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
zolikaDB
üzenetére
Szerintem kb. erre való a hibrid, valószínűleg jól járnál vele
Rövidtávon a nagyon takarékos és alacsony üzemi hőmérsékletű benzinmotor élhető fogyasztást produkál, hosszabb távon pedig ott az alacsony közegellenállású kaszni előnyként+az akkuk hátrányként, szvsz összességében helyközi utakra is teljesen jó fogyasztással rendelkezik, mondhatni kioltják egymást ezek a tulajdonságok, és a végén kapsz egy átlagosan jól fogyasztó autót. Ha egész nap városban mész folyamatosan, akkor tud igazán parádésan enni (taxisok 5L alatt eljárnak vele). Továbbra is tarom, hogy pár napra érdemes lenne kibérelni egyet, az a legbiztosabb, hogy lásd egyértelműen, megéri-e. Pláne még most, amíg hideg van, hogy lásd a kissé nagyobb fogyasztást a hűvös időjárás miatt. Minden bizonnyal igen, de én bekérdeznék még a milyen autót vegyekbe 
-
Safranek
aktív tag
Sziasztok,
T25 kombiba szeretnék csomagtartó tálcát.
Melyik helyet tudnátok ajánlani jó szívvel?Köszi
-
zolikaDB
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Atalgos nap: reggel fel hatkor indulas munkaba, 7-8 km, eleg sima az ut, keves lampa.
Este 4-5-6 hazamenetel, elso esetben tobb 2-3 perces varakozas lampara, este 6-kor sima liba. Hetvegen jarkalas, bevasarlas, utazas videkre. Ha nem vagyok csutortok-pentek sokaig, akkor delutan elinteznivalok a varosban.
Elso korben egyeduli kocsi lenne. Amiatt gondoltam erre, ha megtortenik a csaladalapitas, kell egy nagyobb auto, es ez miert ne legyen egy hybrid? -
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Illetve a legfőbb ellenérv a Priussal szemben, hogy lopják (bár szerintem inkább Bp-n jellemző). Lopás ellen is kell biztosítás, kész

-
molnarpeter
nagyúr
válasz
zolikaDB
üzenetére
Kb. milyen felhasználást takar a városi, egy átlagos nap hogy néz ki (időpontot és távot illetően)? Ha egy nap többször is mész vele, nem hűl le annyira a motor, akkor simán megérheti. Országúton átlagosan/picit annál is kevesebbet eszik szerintem, városban a sok indulás-megállás az igazi terepe. Babakocsit illetően a III. gen tesztjeiben jónak mondják, de én helyben keresnék egy eladót, és belepróbálnám
Nameg a fogyasztás miatt is az lenne a legjobb, ha 1-2 napra/hétre meg tudnád próbálni, miként teljesít. Esetleg 4m körül már el lehet hozni egy Amperát/Voltot, ott éjszakai árammal töltve nagyon le lehet tornászni az üzemanyag-költséget, tisztes hatótávval rendelkezik kizárólag villannyal is. E-autót is el lehet hozni 3m körül, de egyedüli kocsiként sok kompromisszum tud lenni, másodiknak viszont akár tökéletes lehet. -
zolikaDB
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Erosen gondolkodok, h valtok Opelrol Toyotara. Tekintve, h a kis 1.4 varosban nagyon sokat fogyaszt, kicsi, nem tul kenyelmes, fapad

Egyeduli auto lenne a Prius. Fokent varos, havi 150-200km fout. De ha netan melovaltas lenne, akkor havi 5-600km fout, tobbi varos.
Babakocsi kenyelmesen elfer benne hatul? -
molnarpeter
nagyúr
válasz
zolikaDB
üzenetére
Tekintve, hogy kifejezetten városi használatra van kitalálva, elég jól működne
Persze az is számít, mennyit mennél vele egyszerre, 1-2 km-re ez sem a legjobb. A villany-benzin erőforrás használati aránya az akku töltöttségétől és a gázpedál állásától függ, sebesség szempontjából inkább az autópálya tempó az, amikor kvázi a benzinmotor a főszereplő. Fogyasztást illetően itt van néhány (több, mint 1000) használó adata
Egyedüli, vagy második autónak lenne? -
Kocska89
tag
Sziasztok.
Avensis 2002 1.6 Újított már fel valaki generátort?
Még nem ég a ház de már nincs a legszebb hangja.
Az érdekelne milyen csapágyak kellenek bele. Meg ha már szét van szedve cserélem a keféket is.Üdv.
-
zolikaDB
veterán
Udv mindenki!
A sima II-es Priust (nem plugin), hogyan lehet tolteni? -
diablo1984
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
féltengelyt nem nézik műszakin, de az nem ilyen hangú, az induláskor koppanna, nem gurulva úthibáknál. amúgy érdekes, hogy nagyon fos úton sem kopog jobban, inkább apró repedéseknél hallik....
majd tavasszal átnézem, télen még egyszer nem állok neki nagy projektnek(január elején fejeztük be a lagunám motorfelújítását....)
-
Silentfrog
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Ha műszakin nem vettek észre semmit akkor tuti nem a féltengely vagy a kormánymű vagy a golyós csukló kopog, azt meg szokták nézni.
Én a stab. összekötőt cserélném és a a strab rúdon a gumikat ami a bölcsőn van.
Az összekötő 3000/ pár de ezt már megvetted, a stab. rúdon lévő gumi meg 700-1000 ft /db.
Ez utóbbira figyelj mert kétféle vastagságú stab rúd van így a gumi is kétféle méretű. az ára azonos.
-
diablo1984
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
igen, a stab pálcára ami itt egy elég rövid és egyszerű szerkezet!
nálam a téli és nyári gumi is más méretű, másik felnin is van, de ettől függetlenül ugyanúgy kopog! én akkor is valami futómű gondra gondolok, mert beton diletáción is mikor megyek, akkor is hallom! pedig a műszaki előzetesen direkt szóltam, hogy az eleje kopog, nézzék meg mit is kell cserélnem még, de rángatták, feszegették, de semmi sem lóg, kormánymű is beton, abban sincs lógás, passz. majd tavasszal tervezek egy kis renoválást, a dobbetéteket kidobálom belőle és kapnak a dobok egy sor alvázvédőt és a belső küszöbök is, akkor majd megnézem, hogy minden patent a helyén van-e, az oldalvillogók is kapnak egy kis szilót, hogy ne zörögjön, lehet a fékeket is megjáratom, esetleg a talpast megsasolom, hogy mi maradt a tél után belőle, he nem foscsi, akkor nem cserélem, max kap új porvédőt és grafitos zsírt, az újak meg jól jönnek majd később valamikor, nem romlik meg!
-
Dare2Live
félisten
válasz
Silentfrog
üzenetére
akkor a téli gumi volt a hibás? lol izé....
szakértelmed meg még jól is jöhet... ha Székesfehérvár/Pécsi lennél tuti megkérnélek nézd meg az enyém...

-
Silentfrog
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Tegnapelőtt raktam fel egy videót , hogy a féknyereg nem áll fixen,egy picit lötyüg ez volt a legnagyobb hiba amit találtunk.
Annyira beleástam már magam a toyota futóművébe, hogy fejből tudom, hogy a féknyereg csapjai a yarison 3 méretbe van. 8-9 mm vastag csavarok tartják a Bosch fékrendszerrel szerelt yaris féknyergét alól 8.41mm vastag csapok tartják a felső vastagabb 8.5 mm.
Annyiszor volt szétszedve, és annyiszor voltam a kocsi alatt, hogy lassan futóműszakértő lettem.
És mi miatt? Egy rohadt téli gumi miatt szopókáztam vele hónapokig!
/ ma is egész nap kocsiban ültem, nem hallok semmi rendelleneset azóta sem... /
A stabilizátor összekötőre gondolsz ami a stab rudat köti össze a lengő karral, ami 4 gumi és egy fém alátétből áll amit egy csavar tart egybe?
-
diablo1984
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
én is a yarisban stabilizátort cseréltem és egy kis kopogás maradt az elejében, mondom kicsit el van öregedve a talpasok porvédője, biztos az a fos, elvittem műszaki előzetesre ott megrángattak mindent rajta, sem kormány, sem a futóműből nem jön, le is műszakizott, pedig a csomagtartóban ott volt a 2 új talpas......
nekem is fingom nincs mi kopog, lassan elhiszem, hogy valami műanyag elem adja ki magából.....amúgy nálam az index a sárvédőben is zörög, az is lehet, hogy a kasztni hülyén viszi a hangot.....
-
Silentfrog
veterán
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Semmi nincs a felni ráírva, de ha rákeresek a neten hogy Toyota yaris acélfelni akkor pont olyanokat dob ki mint ami nekem van. Gyanítom ez a gyári felnije az autónak.
-
Satan_Claus
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Elvileg elöl sem lenne szabad, de a súly elöl van. Ha leszedted a téli felnit, megmérheted, esetleg valami feliratot hátha találsz, milyen felni is az. Csak egy tipp volt a felni, de azért ránézhetsz.
-
L4mie
veterán
-
Silentfrog
veterán
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Lehet buta kérdés, de nem kellene neki akkor hátul is kopogni ha valami nem stimmel?
-
lsc
nagyúr
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Amennyiben az osztókör jó akkor a négy csavar is megfogja a felnit de akkor sem mozoghat a felni az agyon, az régen rossz lenne. Természetesen kell hogy a középfuratnál illeszkedjen, akkor nem a csavarokon van a terhelés, legalábbis nem olyan.
-
L4mie
veterán
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Esetleg ha a felni nem erre a kocsira van, szokott lenni a tengelynek távtartó műanyag gyűrű, hogy passzentos legyen, az ha hiányzik akkor kopoghat-rázhat a kocsi. Nekem nem volt a nyári felninben, után kellett rendelni.
-
Satan_Claus
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Én is kavicsra tippelnék, de ha mindkét oldal kopog, hát nem hiszem, hogy lenne ilyen hülye gumis...
A másik, ami lehet, hogy nem Toyota acélfelni lett felrakva. A 4x100 stimmel, de nézd meg a középfuratot is, a VW is 4x100, de az 57,1mm, a Toyota meg 54,1.
-
KMT
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
Látod, nem a Toyotával van a gond.

-
Silentfrog
veterán
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Nem lehet, hogy valahogy bekerült egy kis kavics a gumiba (belülre)? Ha valahogy megrázod, nem zörög? A futófelületet gondolom nézted.
-
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Milyen csavarokkal lett felrakva a téli kerék? Sajátjaival, vagy ugyanazokkal, amikkel a nyári?
-
rob210
nagyúr
Gratulálok a márka vásárlóinak.

-
Silentfrog
veterán
-
rob210
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ez érdekes mert a ballonosabb abronccsal kéne csendesebbnek lennie.

Ennyire kemény lenne a gumi?
Nem valami erősitett oldalfalú? -
Silentfrog
veterán
A lemez felni is új, vagyis a téli gumival együtt vette a hölgy akitől vettem az autót.

De igen a nyári szélesebb mint a téli viszont a téli a gyári méret. 175/ 65 R14. a nyári 185/60 R 14 R ha jól emlékszek a per méretre.
A méret miatt inkább a nyárival kellene a hibát produkálni , nem a gyári méretű télinek.
-
rob210
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Az inkább a felni lesz nem a gumi?

Akkor marad az autó?
A téli lemez és a nyári alu között nincs méretbeli különbség?
Olyat már hallottam, hogy a kormányösszekötő beleért a felnibe kitekert állásban.
De ahhoz más méret vagy legalább ET szám eltérés kell. -
Silentfrog
veterán
Leírom ezt a kis történetet, hogy hátha valakinek tudok segíteni abban, hogy ne kelljen egy rakás pénzt elkölteni értelmetlenül.
Múlt évben nyár elején vettem egy Toyota Yarist, amivel adtak alufelnit 185-ös Goodyear Eagle F1 -el és egy 1000 km-t futott Dayton 175/65 R14-es télu gui szettet acélfelnin.Múlt éveben október közepén átraktam a téli szettet , és november környékén lettem arra figyelmes, hogy a futóműből kopogó hangok hallatszanak.
Idegesít az ilyen és elvittem a szerelőmhöz, és ezzel el is kezdődött a költekezés.5 szerviz /márkaszeriz, futóműszerviz, autószerelők/ után sikerült a vételár egy tizedét elkölteni alkatrészekre, hogy a hang megszűnjön.
Jobbról jobban a bal keréktől kevésbé hallható idegesítő hang miatt.Tegnap a fékeket szedték szét, ma még visszahívott a szerelőm, egy utolsó ötletelésre.
Sajnos nem sikerült megoldani a problémát egy külföldi nyaralás árán se , így ma délután úgy döntöttem , hogy eladom az autót.
Elővettem a nyári aluszetett, gondoltam a hirdetés képein jobban mutat a hibátlan alufelni mint a téli fekete acélfelni.
Átcseréltem és elmentem lemosni a kocsit , hogy a képeken látszódjon a szinte gyári állapot.
És mit hallok? Semmit. Nincs kopogó hang.
Semmi.
Eddig kocsikáztam ,és direkt kerestem azokat az utakat ami rossz, hogy hátha hallom a kopogó hangot, de semmi.Az egy éves hibátlannak tűnő , nem a legolcsóbb téli gumi miatt kopogott a futóművem.
Ez a méreg!
Találkozott már valaki hasonló hibával?
-
Silentfrog
veterán
Nem akarja ráhagyni a szerelőm, nagyon lelkiismeretes.
Ezt vette észre.
A nyerget két csap tartja a helyén. Az alsók lötyögnek és ilyen hangja van.
Normális lehet ez?4 másodperces video.
A fékbetétet nem lehet berakni máshogyan megerősítem én is.
A púpos tetejű megy a tárcsa belseje fele.
-
Shamat
aktív tag
Üdv.
Miskolc környékén nem tud valaki egy szakit, aki a tetőablakom beázása ellen tudna tenni valamit?
Illetve egy jó karosszéria lakatos is érdekelne, pár apróbb rozsdakezdeményt szeretnék rendbe rakatni.
-
rob210
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Értem.
Hát találgatni tudnék, de az nem jó megoldás.
Bár ahogy leirtad a szervizek is ezt csinálják
-
rob210
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ez a kis Yaris?
Mert az egyik cimborának a motorburkolat kopogott valami akármihez hozzáért, (eltört az egyik füle) mire rájött mi csinálja megőrült ő is.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Silentfrog
üzenetére
Helyileg hol vagy?
-
Silentfrog
veterán
Köszönöm a segítséget, sajnos nem konkrétan cserére lenne szükségem, hanem hiba keresés miatt érdekelne.
Lehet, hogy emlékeztek, hogy írtam hogy a van egy kis kopogó hang amikor rossz úton megyek.
Minkét első kerék ha rossz úton megy az autó apró kopogások jelzik, hogy valami nincs rendbe. Csak annyira zavaró mint a csöpögő csap a fürdőszobába.
A autó elejét kicserélték már szinte teljesen ma a fékek kerültek sorra.
Nincs meg a hiba, a kopogás megmaradt, pedig cseréltettem már stabilizátor összekötőt, stabilizátor rúdon lévő gumikat, lengéscsillapítót, toronycsapágyat. Voltam rázatópadon, állapotfelmérésen ahol húzták nyomták a kocsi elejét.
Minden tökéletes, nem lóg az alsó golyós csukló, sem a féltengely sem a kormánynak egy alkatrésze sem.
5 szervizben voltam, a helyi Toyota szervizben is.Az autó keveset futott szinte gyári állapotú, végig vezetett szervzkönyves,de a kopogó hang ezzel nem foglakozik!
Kész, feladom , eladom!

-
rob210
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Amikor kiveszed akkor nézd meg az alapján mehet vissza.
Egyébként nem lehet rosszul betenni a profil nem engedi.
-
lsc
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
ha más nem egy toyota szervizben kérj egy robbantott ábrát a fékről.
-
Silentfrog
veterán
Meg tudnátok nekem mondani hogy a Toyota yaris első fékbetéténél melyik kell kívűlre és melyik betét megy belülre?

Nem egyforma az egyiken van egy kis fém púp a betét tetején.
-
akedvenc.hu-tól vett már valaki kocsit? Mik a vélemények róla? Előre is köszi!
-
rob210
nagyúr
Ne úgy értsd, hogy 2000en kezd el pörögni.
Ezt csinálja a párom versoja is meg a haver corollája is.
Nem ez a gond ez mindegyikben így van csak hogy ilyenkor ráz és nem megy aztán magáhoztér és elindul megy szépen.Olyan mint ha turbóluk lenne talán így érthetőbb csak ezen ugye nincs turbó

-
rob210
nagyúr
Na uraim segítség kéne.
Kolléga corollája érdekes tüneteket produkál.
1.4 vvti 97 ló 2006Váltáskor felpörög a motor (ez valami elktronika ha jól tudom, hogy tartsa a fordulatot), majd amikor elengedi a kuplungot elkezd a kocsi eleje rázni egy 2-3 mpig majd kisimul és megy mint ha mi se történt volna.
A fordulatszám szép egyenletes nem azzal van a gond.Motortartó bak sem lehet azokat megnéztem, jah és amíg magához nem tér addig erőtlen is.
Én kuplung félrekopásra gondolok, vagy valami kuplung bibire jó úton járok, mert csak úgy hasra nem venném le neki a váltót.
-
lsc
nagyúr
válasz
Dark Archon
üzenetére
Az hogy valaki leír egy hülyeséget az attól még nem lesz igaz, mmt váltó, mint írtam sima mechanikus váltó elektromos vezérléssel és kapcsolással, ennyi.
-
diablo1984
veterán
Ma levizsgázott a yarisom, elvittem előzetesre hogy a talpasokon kívül mit kell cserèlni ès olyan jól sikerült, hogy le is vzsgázott. Nem lógott a talpas sem benne, sem a kormánymű, semmi, fèkek, lengèscsillapítók is jók! Mondták, hogy a talpas porvèdője már elöregedett, repedezett, mint ahogy mondtam is nekik, de a talpas mèg jó! Mondtam, hogy már a csomagtartóban van az új 2 talpas erre azt tanácsolták, hogy ráèrek majd tavasszal vagy nyáron belerakni, hogy sót ne kapjon, addig a mostanikkal sem lesz baj. Jó kis autó ez a yaris

-
lsc
nagyúr
válasz
Dark Archon
üzenetére
Melyik az a szekvenciális váltós?
-
Üdv. Van itt olyan, aki otthon magának szokta frissíteni a navit(virágboltis verziót)?

-
kolosanyi
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Azt leszámítva, hogy gondolom ez is addig jó, míg el nem romlik, mert aztán elég mélyen zsebbenyúlós a javítása.
Pontosan.

-
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Köszi a tippet. Az 1.33-as egyébként is drágább (2,5mFt+), hogy annyit már nem akarok elkölteni egy kocsira, szóval 1.6-os Auris lesz belőle.
Ami még az Auris-nál érdekes, hogy találni szekvenciális váltósat. Ez mennyire jó / rossz? Azt leszámítva, hogy gondolom ez is addig jó, míg el nem romlik, mert aztán elég mélyen zsebbenyúlós a javítása.
-
L4mie
veterán
válasz
Ragadozó
üzenetére
így van, enyém sajnos csillaggarázs és amit elcsíphetett a korrózió az barnulgat is, nem kell durva dolgokra gondolni, kaszni rozsdamentes, de motortérben van pár tartó amit nem kezeltek rendesen a srácok így azok rozsdulnak, bár szerencsére ezek is csak esztétikai hibák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Ajkai ólomkristály
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB CM MasterBox MB511 RGB 650W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4472
- Apple iPad 10. Generáció / Wi-fi / 64GB / Újszerű állapot / 12 Hó Garancia
- 27% - Corsair Elgato Stream Deck Mini
- Apple watch Series Se 2 gen 44mm,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Jó lenne minden gyártó topikjához egy ilyen nagyszerű szakember, de ez az ő oldalukról önkéntes, nem mi döntjük el...

Persze az is számít, mennyit mennél vele egyszerre, 1-2 km-re ez sem a legjobb. A villany-benzin erőforrás használati aránya az akku töltöttségétől és a gázpedál állásától függ, sebesség szempontjából inkább az autópálya tempó az, amikor kvázi a benzinmotor a főszereplő. Fogyasztást illetően
Egyedüli, vagy második autónak lenne?