Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macrodroid
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Mobilarena
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Satan_Claus
őstag
ADAC szerint pedig az egyik leghangosabb gumi, lehet, ők is hallották.

-
Carpio
tag
válasz
Satan_Claus
üzenetére
-
DewiL
senior tag
bizonyops mintázatú gumik igen hangosak tudnak lenni lehet amik fönt vannak pont olyan zajt keltenek amit jobban hallasz
lehet nem túl érthető de ha ilyen hosszanti irányban a közepe:
|||akkor az halkabb mint ha ilyenek indulnának ki középről:
^
^
^biztos van valami típus nevük de hogy mi az nem tudom

-
Carpio
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni: tavaly novemberben vettem egy 98-as Corolla-t, fékezéskor súrlódó hangot hallok (olyan a hang, mintha a bicikli kereke érne a vázhoz). Nem a fékbetétekkel van baj, mert már azok át lettek vizsgálva. Amikor vettem az autót, nyári gumik voltak rajta (Yokohama, jó állapotban) és hallottam a hangot, téli gumikkal nem hallottam, mióta fenn vannak újra a nyári gumik, megint hallom a hangot. Ez lehet, hogy csak beképzelem, mert télen nagyobb a zaj a kocsiban és lehet, hogy csak nem hallottam.
Ami fura, hogy ahogy lassul az autó fékezéskor, úgy "lassul" a hang is.
Teljesen tanácstalan vagyok.
Mi az fészkes fene baja van? -
lsc
nagyúr
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Pünkösdhöz egy hétre bejelentettük klímatisztításra, gyerek garanciával megcsinálja, meglátjuk mit tud.
-
Satan_Claus
őstag
válasz
Papa-Georgo
üzenetére
Ja, enyim is csörög kicsit a szelepek miatt.
Klíma: havonta illik egyszer bekapcsolni, télen is, meg mielőtt hazaérsz, kapcsold ki előtte 3-4 perccel, hogy legyen ideje felszáradni a kondenzvíznek. Neten találni mindenféle tisztító spray-t, kenőcsöt, balzsamot, mittomén még mit.
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Köszi!
Normál dolgok, olaj, szűrő stb. megvolt, nagyon egyébbe nem kellett nyúlni.
Van egy kis szelep
hangja, de mint kiderült nagyon nem lehet utánna állítani, mert hidrotőkés.Indítás után ékszíjak, kicsit nyikorognak amíg nem melegszenek be, de utánna megszűnik ez is.
Lengéscsillapítók elmennek, sajnos nem lehet normális, megfelelő minőségű lengéscsillapítókat kapni, így azok
Bár ha jól emléxem, eddig talán 2* voltak cserélve, de egyre biztosan emlékszem. Akkor Monroe került bele, abból is jobb fajta, de pf...méréseken, had ne mondjam.
Mikor belekerültek, érezhetően stabilabb lett kocsi, de aztán viszonylag hamar elveszett az előny 
Eddig még egyszer sem volt semmi komolyabb baj kocsival, volt egyszer önindító generálon, de aztán kiderült, hogy az akksi
volt a ludas. Meg egyszer motormosás után, alapjárat helló, meg elég egyenletlenül járt, de egy elosztó ház szárítással megoldódott az is. tiszta víz lett :STeljesen megvagyunk vele elégedve, már egy építkezést is kiszolgált, kapott hideget meleget, de tényleg nincs semmi komolyabb baja. Jelenleg egy kisebb karosszéria generál elébe néz a drága, régről van egy küszöb horpadás illetve kisebb hibák eltűntetése, polírozás és újra lány korát élheti
hisz még csak most lett teenager 
Apropó klímával kapcsolatban. Nemtudtok valami jó megoldást arra, hogy sajnos eléggé ilyen dohos szaga van ha bekapcsoljuk, gyanítom egy jó tisztítás megtennéé hatását, de eddig amikkel próbálkoztunk, nem hozott megfelelő megoldást.

-
Omni
aktív tag
Nekem meg azt magyarázza el valaki, hogy a 2000-ben gyártott japán Corollákban (E11 sedan, JT..), miért Austria-ban készült a szélvédő

-
Satan_Claus
őstag
# 275

-
Márk
senior tag
Hali!
Szerintem elképzelhető, hogy lenyelte a vámot, csakhogy tudjon szállítani addig is Yaris II-t, amíg be nem indult a gyártás Franciaországban. Egyébként nyugodtan kérdezz meg egy Toyota szalonban dolgozó értékesítőt, ő is azt fogja mondani, hogy amíg be nem indult a Yaris II gyártása franciában, addig Japánból jöttek, majd mikor elindult a termelés, nem jött több kocsi Japánból, hanem csak Franciaországból.
Üdv.: Márk
(Bár lehet hogy tévedek, mert a mi autónkon motorvezérlő elektronika az meg Bosch, szépen rá is van írva hogy Made in Germany. Nem tartom valószínűnek, hogy a Bosch kiküld egy konténer motorvezérlő elektronikát Japánba, hogy ott felszereljék a kocsikra, majd a kész kocsikat visszahajózzák Európába...., az akkumulátor az meg japán, rá is van írva, hogy The Furokawa Battery Co. LTD Japan. Tudtommal a francia gyártású Yaris II-esekbe Delphi akkumulátor kerül...... a fene érti ezt. Éljen a globalizáció
) -
Satan_Claus
őstag
válasz
Papa-Georgo
üzenetére
Az enyém 12 éves és 240e km

Eddig kormányművet kellett benne cserélni, más elvileg nem nagyon romlik el rajta. Szerintem csak a kopó alkatrészeket kell megnézni meg a szokásos dolgokat (fék, lengéscsillapító, olajcsere, olajszűrő. légszűrő, vezérműszíj, szimeringek stb.) Ha néha makrancoskodik indtáskor, az még a főtengely jeladó lehet. Semmi többet nem tudok mondani...
-
lsc
nagyúr
EU-n kívüli autókra 10% a vám / ha jól tudom/ , azt ki fizette ? A Toyota elengedte vagy lenyelte ? Mindkettő elég valószínűtlen , de inkább elhiszem , hagyjuk .
Egyébként a Yarisokban a motor angol , a sebváltó lengyel gyártás , több hozzáfűzni valóm nincs . Azt már csak halkan teszem hozzá , hogy azért sok gyártó ennek a minőségnek is igencsak örülne , pedig a Yarisok már messze nem érik el az előd Starlet minőségét . -
Papa-Georgo
senior tag
Carina E 1,6-os
13éves és 250e km van bennemost esedékes 250e szervíz, kérdés, tapasztalatok alapján mit érdemes, mit kell normál dolgokon kívül megnézni/cserélni.
Nem Toyotához megyünk, úgyhogy rájuk nem számítunk, már régóta megbízható szaki szereli.
-
Márk
senior tag
Hali!
Pedig hidd el, hogy alvázszám alapján japán a Yaris. JT-s alvázkódot ugyanis csak azok a Toyoták kapnak, amiket Japánban szereltek össze. Ami török vagy angol, azok más alvázkódot kapnak.
Amikor anno asszem 2005 október-novemberében a Yaris II bemutatója volt a kecskeméti szalonban, elmentünk megnézni, és szüleimnek nagyon megtetszett. Volt rá lehetőség az ott kipróbált bemutatóautó megvásárlására olcsóbban, mintha ugyanolyan felszerelt új autót vettünk volna (Yaris II). Ennek az volt a feltétele, hogy az autónak idősebbnek kellett lennie hat hónaposnál, ez 2006 március végére következett be, és akkor vettük meg a kocsit. Többek között azért vettük meg a bemutatóautót az ott lévő valamelyik Yaris I helyett, mert azt még Japánban szerelték össze a Yaris I-ekkel szemben, amik már bizony Franciaországból jöttek, és faterom úgy okoskodott, hogy majd a japán Yaris jobb lesz, mint a francia. Sajnos nem jött be.

U.I.: Én persze hiába magyaráztam a faternak, hogy inkább Yaris I-et kellene venni, mert azt már régóta gyártják és kigyógyították az összes gyerekbetegségéből. Faterom erre azt mondta, hogy a Yaris II kényelmesebb, biztonságosabb, nagyobb és több benne a hely mint a régi Yarisban, és még ráadásul japán is.
-
lsc
nagyúr
"Az új yarisunk van,1.0-es motorral.2,5 éve van nálunk,eddig 40 ezer km van benne."
Idézet tőled . Akkor most új Yaris , mert ha nem akkor 98-as v. 99-es kell hogy legyen , mivel 2000-től Valenciennes-beli gyárban készül . A 98-99-es évjáratban voltak japánok , minimálisan , mivel akkor nagy volt rá a kereslet és nem Mo. volt a legfontosabb piac . -
7600 GS
addikt
Ez a legelső Yarisok egyike volt az országban, Japánban szerelték össze, az alvázszáma JT-vel kezdődik, bemutatóautóként vettük meg. Inkább neked illene utánanézni a dolgoknak, ugyanis a Yarisoknál mindig úgy volt, hogy amíg Franciaországban nem indult be a gyártás, addig az egész világ Japánból kapta őket, majd miután Franciaországban is beindult a gyártás, utána már egész Európa francia Yarisokat kapott.
U.I.: Nem "fikázunk", de az ember egy Toyotától jóval többet várna......Üdv.: Marci
-
lsc
nagyúr
Amit utólag írtál arról meg annyit , hogy ennek ellentmond a corolla gyártásának visszavitele japánba , viszont egy összeesküvés elméletnek nem rossz /igaz nem is valami jó
/ .
"Mert ez a Toyota már nem az a Toyota, mint ami volt anno 15 évvel ezelőtt. Sajnos. Akkor sokkal tartósabb kocsikat készített, amik simán elmennek akár 400.000 km-t is minden komolyabb gond nélkül."
Ezzel viszont egyetértek /kivétel az új Corolla / . -
lsc
nagyúr
A totalcar népítéletéről annyit , hogy az egyik fele szidja a kocsikat , a másik fele dicséri /szinte mindegy milyen márka milyen típus /, akkor most melyik az igaz ?
A rükverc dologban , akkor neked is van tapasztalatod , két corollám van / 92; 94 / mindkettőben fordult már elő , hogy a váltó foghegyen állt , és vagy finoman engedni kellet fel a kuplungot , vagy rá kellett kuplungolni még egyszer , de ettől még nem mondanám szarnak egyikét sem /más típusnál is találkoztam már ilyennel / .
Egyébként nem védem a Yarist , a francia "minőség" megmutatkozik rajta elég rendesen .
Az Avensis kormányművekről hallottam én is , viszont olyanról nem , hogy balesetveszélyt okozott volna / és garanciában cserélik / .
Amit írtatok akkor nem csörgés , hanem csattognak a tőkék , az akár a híg olajtól is lehet , vagy valamelyik hibás /akár az is lehet , hogy a szervizben ügyeskedett valaki /.
Visszatérve a minőségre , a toyotának sem tettek jót az európai beszállítók illetve összeszerelés , talán nem véletlen , hogy a corollákat újra japánban szerelik össze , és az sem lehet véletlen , hogy a lexusokat csak japánban szerelnek . -
Márk
senior tag
Hali!
Javaslom hogy keresd fel a Totalcar weboldal népítélet rovatát, ott már jó sok vélemény van az új Yarisokkal kapcsolatban, és bizony-bizony sokan írják, hogy a váltó néha szarakszik bevenni az egyest illetve a rükvercet, ergo szerintem a Toyota itt valamit elcseszett, csak nem hajlandóak valamiért beismerni. A kuplungot meg egészen a torpedólemezig ki szoktam nyomni. Habár érdekes, mert hogyha nem veszi be, de kétszer rákuplungolok egymás után, akkor reccsenve, de beveszi a rükvercet vagy az egyest. Továbbá hogyha nem veszi be, de az autó előre vagy hátra minimálisan elmozdul, akkor rögtön beveszi duplakuplung nélkül faszán. Tehát mintha a váltóban összeakadnának a fogaskerekek, és erre az elmozdulás hatására ez az összeakadás is megszűnne. Természetesen ezt is jeleztem a kecskeméti Toyota szalonban az első éves átvizsgáláskor, de nem tudták, hogy mi okozza, azt mondták, hogy kuplungoljak duplán. Haha, jó vicc.
Az üzemanyagot illetően meg csak Shellnél, illetve OMV-nél tankolunk, szerintem mindkét cég kiváló minőségű üzemanyagot árul. Hogyha megfelel egy Volvo V70 T5-nek az előbbi kúttársaságoknál forgalmazott üzemanyag, akkor nehogy már egy Yarisnak ne feleljen meg.
Ez a motorcsörgés meg szerintem nem benzintől van, mert 2-3 óra vagy hosszabb állásidő után jön rá, olyan kereplő hangja van, minthogyha a hidrotőkék egy darabig nem szívnák fel az olajat, de ezt a nagyeszű kecskeméti szervízben szintén nem tudták megállapítani, nemes egyszerűséggel azt mondták, nem tudják hogy mitől van. 7600GS bátyja vagyok, onnan tudom ezeket a dolgokat.
U.I.: Az Avensisre visszatérve meg nem foglalnék állást, mert még olyanunk nem volt, de amit írnak a Totalcaron, az valami elkeserítő. Közeli ismerősünk is vett 2004-ben egy Avensist, eddig garanciában volt neki komplett kormánymű és fényszóró csere. Gratulálok a Toyotának, hogy minőségben sikerült utolérni az európai gyártókat.

Még mielőtt valaki megbélyegezne, hogy Toyota ellenes vagyok, annak közlöm, hogy 1994-ben vettünk egy vadi új 1,3-as benzines Corolla combit, azzal semmi ilyen gondunk nem volt, 155.000 km-nél adtuk el hibátlan állapotban. Továbbá 3 db Toyota Dyna kisteherautónk is volt 1994-2001 között (2,8 szívódiesel, 75 lóerő), a legtöbbet futottat 450.000 km-rel adtuk el, a szokásos karbantartáson, kopó dolgok cseréjén kívül nem volt egyikkel sem semmi gondunk. Sőt, amelyiken normális sofőr ült, azt 350.000 km-rel adtuk el, és még gyári volt benne a kuplungtárcsa is.
Szerintem a Toyota rájött, hogyha Európába áthozza a gyártást, olcsóbbak lesznek a kocsijai, ergo többet el tud belőlük adni. Sőt, hogyha még európai beszállítóik is vannak, akkor közel nem lesz olyan tartós, minthogyha japán cuccokat szerelnének bele, ergo az anyacég is jól jár, mert így nem fognak egy-egy autóját 15-20 évig használni, hanem ötévente lecserélik ami neki többletbevételt okoz. A hülye kuncsaft meg megérdemli, hogy bedőlt a márkanévnek. Mert ez a Toyota már nem az a Toyota, mint ami volt anno 15 évvel ezelőtt. Sajnos. Akkor sokkal tartósabb kocsikat készített, amik simán elmennek akár 400.000 km-t is minden komolyabb gond nélkül.
-
lsc
nagyúr
Váltás előtt a kuplungot ki kell nyomni , benzint meg normálisat kell venni
. A csörgés nem javítása a szervíz hibája , mondjuk én nem vettem volna át próba nélkül , ennyi .
Egyébként csak felvilágosítás , a Yaris és az Avensis nem egy kategória , azért a Yarisból kiindulva nem venni Avensist elég érdekes felvetés , de a Te dolgod . -
7600 GS
addikt
Hát emberek!A Toyotánál sem a minőséf mostmár a lényeg.Az új yarisunk van,1.0-es motorral.2,5 éve van nálunk,eddig 40 ezer km van benne.A váltó vagy kidobja rükvercből,vagy csak reccsenve veszi a fokoztokat,a motor csörög(vittük szervízbe is,nem tudták megcsinálni,csak kifizettettek velünk 12 ezer forintot).Hideg teleken (-5 fok) 10 mp indítózás után indul be.Szóval a mostani Volvo V70-ünket (2000-res évjárat) biztosan nem fohjuk lecserélni egy Avensisre.
Üdv:Marcik@
-
lsc
nagyúr
Ha már élőben nem sok embernek sikerül , egy promóció a Lexus IS f-el .
-
ballington
addikt
Na...2 nap, és Toyota múzeum Hartkirchenben
már várom -
ballington
addikt
hát lehet későn írok, most tévedtem csak ide.
csak ajánlani tudom, azonban mielőtt megveszed, de ha már késő akkor kérdezd meg az előző tulajt, hogy volt-e már szelephézag állításon.
vagy vidd el egy szervízbe.
tanácsos, mert a toxota-k 90%-a lapkásan van megoldva a szelepek hézagolása a hengerekben.
én is befüröttem vele, kimentem síelni ausztriába, persze h akkor baszódik el. 85 db ezresbe került a javítás: befeszültek a zárószelepek a 4-es hengerben és kiégtek. -
Satan_Claus
őstag
Rég jártam erre

-
lsc
nagyúr
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Akkor az édesanyja biztosan egészséges volt , gondolom sokat emlegették
. -
lsc
nagyúr
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Tudom , ismerős .
-
lsc
nagyúr
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Ej ej száguldozunk, hát szabad ilyet
.
Ennyire sürgős volt a csomag
. -
Satan_Claus
őstag
1,6 moci fogyasztás update: 8,6 L
Harmada 150-nel autópályán, kétharmada Pest és környéke.
-
Omni
aktív tag
Mi meg Favoritból ültünk át egy 2000/10. havi Corollába. A Favorit is nagyon jó volt, de ez ahhoz képest egy "űrhajó"

A márkaszervizesek szerint is végtelenül megbízható gépek. Csak azzal lehet megbolondítani az autót, ha kókányolt riasztót szereltet(ett) be a tulaj. Legtöbb helyen Meta-val szerelték- ezt megbízhatónak mondják.
Ősszel 5.7-5.9-es országúti fogyasztást mértem (90es nyugodt tempóban), télen ez 6.1-6.3..
Nézd meg repedezett-e az ékszíj, mert ebben a korban lehet már cserére érett. (12e volt munkadíjjal együtt a csere). Sok sikert az autóhoz.
-
zeeinc
újonc
Sziasztok!
Most találtam rá a neten erre a toyota forumra, most fogok venni egy 2000/12. havi corolla linea terra sedan-t. Érdekelne akiknek van már ilyen autójuk, hogy mit kell róluk tudni
Elsősorban megbízhatóságára gondolok és hogy milyen a fogyasztása (1.4 VVTI)! Nekem ez lesz az első toyotám, úgyhogy még 1enlőre tudatlan vagyok
Elötte 4 ütemű trabim volt, de jó is volt
-
lsc
nagyúr
Egész pofás Urban Crusier , elméletileg idén kapható lesz .
-
Carpio
tag
Aki vevő lenne egy kereklámpás Corollá-ra, az írjon privit.
-
plömplöm
őstag
válasz
Satan_Claus
üzenetére
-
plömplöm
őstag
válasz
Satan_Claus
üzenetére
ha ez a főtengely-jeladó más nyelven a felsőholtpont-jeladó, akkor lehet hogy egy sima pucolás is csodákra lenne képes, ezt akár házilag is meg lehetne próbálnod.
-
Satan_Claus
őstag
Na, ma tankoltam a Carinába. 54 lityi ment az 50 literes tankba
634 km-t mentem vele, így 8,5 a fogyasztás. -
lsc
nagyúr
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Akkor szerintem várj . Amennyiben nem indul , az szerintem otthon lesz , hidegen , akkor meg nem kell tréler
. -
Satan_Claus
őstag
Na hazaértem

Persze a szervízben semmi hibajelenséget nem produkált, számítógépből se tudtak kiolvasni semmit. Azt mondták vagy megcsináltatom 50 rongyért, és közben más miatt nem indul, vagy várjam meg, amíg totál beszarik. Megadta a non-stop trélerük számát
Ebben maradtunk. Szerintetek inkább csináltassam meg? Nem nagyon van pénzem rá most 
-
Satan_Claus
őstag
Elvittem a kocsit a Toyota Super-hez (IV. Váci út)
Itt azt mondták, hogy az angol gyártású 1,6-os Carinákon szokott előfordulni ez a nem indulás. A hiba oka pedig a főtengely-jeladó. Még nem bizti, fél ötkor mondanak biztosat. 30-40 rongyra taksálták, de 50-re számítok

-
törölt tag
sziasztok,
csak bejelentkezem
toyota starlet 1.3S '88, 247000km. fogyi 7-8 kozott igy telen, nyaron 6.5 korul szokott. Palyan csigazva sem mentem meg sosem 6l ala. viszont hazahozott egyszer padlogazon 170-nel gyorbol (siettem nagyon es friss olaj volt benne). olajcsere 10k-nkent, most Valvoline Durablend 4T 10w40 van benne. sajnos mar eszegeti rendesen, ezrenkent 2-3 deci. A motor csak egyszer volt bontva (180000 kornyeken), szelepek le lettek csiszolva, mert elkormolodtak (akkor meg joatyam vezette
)
megy mint az allat, a 740 kilojahoz nagyon eros a moci. Imadom, de mar kezd kicsit megfaradni. El is kezdtem nezegetni mr2 mkII-t
jo gurulast mindenkinek,
-
lsc
nagyúr
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Akkor passz , lehet egy jégdugó a benzinszűrőben , vagy bármi. A motor hibajelzője nem jelez?
-
lsc
nagyúr
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Nem is tekert az önindító , csak kattogott ?
-
Satan_Claus
őstag
Kicsit unatkozok, összehasonlítom a 2 gépet, hátha érdekel valakit
'96 Carina E GLi 1,6 vs '94 Corolla XLi 1,3Carinának sokkal puhább a futóműve, bár sokan túl keménynek mondják
. Fékezéskor bólogat is rendesen, de úthiba nem sok érződik. Szervokormánya kicsit érzéketlen, a Corollát sokkal jobb volt vezetni.
A 3. fokozat kicsit karcosan kapcsolható, és úgy egészében nehezebb a váltás a Corolla egyujjas váltójához képest, ott nagyon picit az egyes volt nehéz. A sebváltó áttétele teljesen ugyanolyan, 3000-nél 105 km/h 5.-ben. Alacsonyabb fordulaton érdekes módon a Corolla nyomatékosabb volt, a súlykülönbség 125 kg.
A műszerfal a Corollában vezető felé fordítva jobb volt, a Carinában a szellőzés gombjai jobban meg vannak oldva, nem a tologatós régi kapcsolók vannak benne.Felszereltség: Corolla: 4x elektromos ablak, riasztó, távirányítós kp. zár, klíma. Carina: ezeken felül ABS, 2 légzsák, állítható magasságú kormány és ülés, bőrkormány, bőrváltó, plüss, hifi. A hifi miatt mentem bele a cserébe
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hibák: Carinának nagyon hangos az önindítója, szerintem haldoklik, lehet, ezért nem indult reggel.
Corolla: kiégett műszerfalvilágítás, halott akksi (generátor túltöltés), első futómű nem bírta az utakat, szabilizátor csere.Carina fogyasztásáról még nem tudok beszámolni.
-
Satan_Claus
őstag
Új fejlemény, elcseréltem a Corollám szüleim Carinájára, mert nem használták

Nagyon fasza autó, de majdnem megszivatott: nem indult reggel. Lumbágós derekammal tologattam vagy negyed órát (tudom, nem szabad, de 10-re mindenképp be kellett érnem, céges megbeszélés), akkor se indult. Épp indultam a buszra, amikor rájöttem, hogy a telóm a kocsiban maradt. Utoljára megpróbáltam, és elindult

Rohadjon meg. Amúgy szeretem.

-
Boxer001
veterán
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Hmm, akkor nálad ez a C. RS tényleg bejött...elsőnek Castrol Magnatec olajjal szemeztem, de most ezt ajánlotta az öreg szerelő, olvastam is utána, bíztatónak tűnik, persze ki tudja...majd kiderül. Sajnos eléggé eszegeti most az olajat a gép, igaz nem a neki való olaj van benne, az tuti...bízom benne, hogy ez ízleni fog neki.
-
Satan_Claus
őstag
válasz
Boxer001
üzenetére
Amikor Castrol RS-t raktam bele, egy év múlva olajcserekor ugyanannyi jött ki belőle, max szinten volt. Akkor nem lehetett kapni, Castrol GTX Magnatec lett belőle, 9 hónap múlva minimumszint alatt

Most pénz híján sima Castrol ásványi lett, még semmi nem fogyott belőle.
-
Boxer001
veterán
válasz
Boxer001
üzenetére
Ennyire ne pörögjünk.
Akkor azért is kipróbálom a Valvoline Maxlife olajat.
Sikerült elég jó áron beszerezni vezérműszíjat, görgőket, akkor már generátorszíjat is, és szervószíjat is...szerencsére apumnak sok az ismerőse, így nagyon baráti áron elvileg összesen 23k körül lesz az egész cuccos.
-
Boxer001
veterán
Sziasztok!
Ma vittem el szerelőhöz a verdát, felkészíti műszakira. Lecseréltetem még a vezérműszíjat, görgők...illetve megejtetek vele akkor már egy légszűrő-olajszűrő-olajcserét is, most már valami normális olajjal...hátha segít az olajfogyasztást csökkenteni, meg hát azért megérdemli szegény motor.
Ezt ajánlotta:
Valvoline Maxlife 10w40, valakinek tapasztalat? Elég jókat olvastam róla, kb. 9k, szóval ennyi pénzért már csak nem olyan rossz... -
lsc
nagyúr
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Akkor valakivel kevertem , attól a motortól sem rossz az a fogyasztás .
Mostanában nem mértem az enyéimet , viszont az elsőt télen vettem , akkor mértem ezzel a teletankos módszerrel 7,6-ot , aminek több mint fele városban volt , jó ez .
Szerintem 8 liter fölött szinte állandó padlón lehet csak megetetni vele . -
lsc
nagyúr
Ha jól emlékszem a tiéd 7. generációs , akkor a motor ugyan az , csak a tiédben 2 lóval gyengébb viszont 9 Nm-rel nagyobb nyomatéku , mint az 1.3-as . A 6. generációban is hívták ezt a motort 1.4-nek , mindkét megenvezés ugyanazt az 1332 köbcentis motort takarja , a fent említett különbségekkel . Írtam az én lábam néha nehezebb , viszont én azt a fogyasztást sem sokallom , így jó .
-
lsc
nagyúr
Üdv
1.3-as motorra van mindkettőben , 6,7 - 7,5 között van , pedig a lábam sem künnyű , és min 50 %-a város . Nem megy feljebb télen sem . Egyszer mértem hosszú távon , Tiszafüredre mentünk Szombathelyről , itt teletankoltam , ott ahogy beértem a városba pontosan 400 km-t mutatott , szintén teletankoltam , így jött ki akkor 6,2 - re , négy személy + csomag egy hétre , fele főút , fele autópálya volt , autópálya 130-140 , föút 90-110 között . -
mcmike
őstag
Hú de rég dugtam ide az orromat. Utólag is búék mindenkinek...

Mostanában ezek a dolgok történtek a Corolla-val:
- ékszíj / ékszíjfeszítő görgő le lett cserélve (ez utóbbi potom 20k)
- kiderült, h az én típusomon már nincs benzinszűrő (ezt mondták a szakszervízben)
Minden pöpec most rajta, bár a fogyasztását kicsit sokallom. Akárhogy is számolgatom nekem 7.5 körülre jön ki. Bár ebben van jócskán autópálya 140-el, meg rövidebb utak.
üdv,
mcmike
-
lsc
nagyúr
BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK !
-
a1rl1ne
tag
Boldog Új Évet mindenkinek
! -
lsc
nagyúr
KELLEMES KARÁCSONYT MINDEN TOYOTA TULAJDONOSNAK .
Természetesen mindenki másnak is . -
Omni
aktív tag
-
lsc
nagyúr
Az ÁLLAT [Az új Land Cruiser].
-
lsc
nagyúr
Hali
Így is lehet [link]. -
lsc
nagyúr
Hali
Nem rossz [link].
-
mcmike
őstag
Apukám kint dolgozott jó pár évig Németországban, van kint tartózkodásija, munkavállalásija, német jogsija, stbstb...
Szóval német rendszámú autója van most is és volt is egy pár. Volt neki egy külsőre szakadt, de műszakilag patika Nissan Vanette-je (kisteherautó, dobozos). Az ilyeneket mind a Törökök viszik, az övét is egy Török vette meg. A nepperek összegyűjtik a kocsikat fillérekért, majd konténerekben kihajóztatják a cél országba. Ott meg (nem tudom milyen árréssel) továbbadják. Jól megélnek...
Bár az tény h ilyen mértékű arányt (99.5%) a fent említett módszerrel összehozni szinte lehetetlen...

-
lsc
nagyúr
Hali
Egész kellemes [link].
-
Geller72
veterán
Én hihetőnek tartom ezeket a százalékokat. Voltam Albániában..
. Na azóta én úgy érzem, ott gyártják a Mercédeszt..
. 100-ból 95 merdzsó, elvétve egy két audi, néhány volvo. Soha, sehol nem láttam ennyit. A hivatalos szervek (rendőrök, határőrök) perfekt beszélnek angolul (akivel én szóba elegyedtem, az igen). Kérdezem az egyiktől, hogy nehogymá annak a kalapos papinak, aki a sel mergával huzza a betonkeverőt, a fizujából telik ilyen taligára. Hát ez itt hogy megy? Aszongya': itt ha neked van, autód, akkor van és kész, semmilyen hivatalos píípör nem igazolja, hogy honnan. Mondjuk nem ide vág, de ennyire barátságos emberekkel még nem találkoztam. Nem semmi, ott mi van. Mondjuk autót otthagyni nem szabad..
Üdv:
Geller -
lsc
nagyúr
Hali
Mindenestere sikeres " kalózkodás " volt , 99,5 -es részedés , azért erre nem gondoltam volna , hogy létezik ilyen . Mondjuk nem tudom mennyire hiteles a cikk , viszont még 80 % is hihetetlen .
Egyébként valamelyik arab országban volt/van üzeme a Toyotának , nem tudom nem -e afgánban volt .
-
Geller72
veterán
NEM SEMMI!!
Üdv:
Geller -
a1rl1ne
tag
válasz
ballington
üzenetére
Tapasztalatok: megbizható,kényelmes,csak benzin és olajcsere ezen kivül semmi.
-
mcmike
őstag
válasz
ballington
üzenetére
Csak jó tapasztalat van...

-
Omni
aktív tag
Egy cikk 2000-ből: [link]
-
a1rl1ne
tag
válasz
ballington
üzenetére
Hali!
Nekem 1999 május óta van meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4642
- Újszerű MSI Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - i5 -13420H - 16GB - 512GB - Win11- RTX 3050 - 2+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 3 i5-12. gen-16GB DDR5 RAM 256GB SSD FHD+ gari. 4g modem Érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Bár ha jól emléxem, eddig talán 2* voltak cserélve, de egyre biztosan emlékszem. Akkor Monroe került bele, abból is jobb fajta, de pf...méréseken, had ne mondjam. 

)

.