Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mr_ricsi

veterán

válasz Krystal_s #10577 üzenetére

"Direkt az akkori legdrágább netbookot vettem meg 180e-ért gondolván, akkor ez minőségi."
    A netbookok és a subnotik a kis méretük miatt mindenféle kompromisszumokat tartalmaznak. Nem lehetnek egyszerre gyorsak, hűvösek és könnyen szerelhetők, mert a kialakításukat nem a józan ész, hanem a szűk hely határozza meg elsősorban.

"Hol vannak a régi, hozzáértő szakemberek, akik kis műhelyekben bármit megcsináltak ?"
    Éhenhaltak. Ugyanis az emberek már nem javíttatnak szinte semmit. A "használd és dobd el" határozza meg a hozzáállásukat. Akinek viszont nincs pénze új cuccra, annak a javításra sincs.

"Nem próbáltad szilikon zsírral ? Úgy hallottam, olajozni nem szabad, mert hamar kijön belőle és utána rosszabb lesz."
    Nincs értelme javítgatni, csak a csere lehet a megoldás.
    A notikban a venti fordulatszáma pár másodpercenként változhat. Ezt a csúszó csapágyak hosszú távon nem bírják.
    Remélhetőleg a notidban is golyós csapágyas venti van. Annak a csapágya gyárilag megkapta a teljes élettartamra szóló zsírmennyiséget, aztán mindkét oldalról lemezekkel lezárták a golyóskosarát. Az olaj csak kimossa a zsír maradékát is, aztán forgás közben rövid idő alatt kifolyik, és kenés nélkül hagyja a csapágyat. Zsírt viszont nem lehet belejuttatni a zárólemezek miatt.

"A Dell-ről hallottam, hogy garis gépeknél házhoz mennek és ott javítanak. Most, ha vennem kell, akkor próbálok olyan típust."
    Akkor miért voltam a fültanúja, amikor a Dell tulaj amiatt anyázott az egyik boltban, hogy a hibás hálózati adapter miatt az egész notit egyben kell leadnia, és úgy küldik a Dell szervizbe? Így hetekig nem használhatja, és az adatait is biztonságba kell helyeznie.

Új hozzászólás Aktív témák