- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Aktív témák
-
Rufusz
tag
Az R50e-mben szeretnék memóriát bővíteni, most egy 256mb-os PC2700 DDR van benne.
Érdemes ugyanilyet venni, vagy ''nem akadnak össze'' a különböző memóriák? DDR2-t is támogat az R50e, illetve ez mennyivel gyorsabb mint a sima DDR?
512MB elég lesz, ha autocadezésre is használom a gépet (most cad alatt nagyon szenved), vagy arra több kell?
Röviden ennyi... -
Rufusz
tag
Akkor mindenki okulására, az IBM-től kapott válasz (nem ők a hibásak persze):
Tisztelt ####### Úr!
A magyar jogszabályok értelmében minden eladott termékhez az eladó
köteles
garanciajegyet adni. Amennyiben ez nem történik meg, a vevőnek ezt
jeleznie
kell az eladó felé (sajnos a Laptop.hu Kft.-vel nem ez az első
eset).
A gépek valóban egy szériaszám szerinti adatbázisban kerülnek
tárolásra,
amiből meg lehet állapítani, hogy egy adott termék garanciális e
vagy sem.
Azonban itt a gyártás, nem pedig az eladás dátuma kerül
rögzítésre,
amennyiben a kereskedő az eladás tényét nem jelenti le az IBM
felé. Jelen
esetben az ön által vásárolt Thinkpad 9 hónapot állt raktárban
mire
értékesítésre került, ezért mutatja rendszerünk úgy, hogy erre
a gépre
lejárt a garancia. Természetesen a jótállás a vásárlás
napjától él, ami
garancialevéllel igazolható, és ez alapján a szerviz köteles a
szükséges
javításokat térítésmentesen elvégezni.
Köszönettel/Best Regards
###### Gyorgy
Country Warranty Owner
Intel/xSeries Team Leader
Internet: www.ibm.com/hu * www.pc.ibm.com/support
----- Forwarded by Gyorgy ######/Hungary/IBM on 2006.02.16
09:21 -----
A laptop.hu-ról nem mondanék véleményt, annyit viszont el kell ismernem, hogy szó nélkül postázzák a garijegyet, amivel érvényesíthetem a garit gond nélkül... -
Rufusz
tag
Közben felvettem a kereskedővel a kapcsolatot. Küldenek a (magyarországi) címemre egy garancialevelet, ennyi.
Ezzel nem sokra megyek itt kinnt, főleg mert elfaxolták fateromnak, és minden magyarul van rajta, egy IBM fejléces papíron...
Azt meg egyáltalán nem értem, hogy akkor ez most mi? Mikor megvettem, a kereskedő döngette a mellét, hogy ''garipapír? ááá, szériaszám alapján beviszed bárhol a világon egy szervízbe, és megcsinálják''... mellesleg pont a jó szervízhálózat volt a gép mellett a legjobb érv (nekem).
Mostmeg faxolgatnak, meg postáznak...hát érdekes...
Mindenesetre küldtem egy mailt a szervizeseknek is, hogy ez normális e, illetve tudnak e valamit csinálni, majd kiderül mi lesz. -
Rufusz
tag
2005.09.15-én vettem egy R50e-t egy budapesti boltban (ha nem sikerül kultúráltan rendezni a problémát, pontosabban is megnevezem).
Nemrég szoftverproblémám adódott, és gondoltam kérek egy kis segítséget az ibm supporttól. Előtte azért megnéztem a garancia státuszomat, és megdöbbenve láttam hogy 2006.01.05-ével lejárt
A dolog azért is kellemetlen, mert kb 2000 kilométerre vagyok a budapesti üzlettől, és így elég tetemes pénz és időkieséssel tudnám csak személyesen intézni a reklamációt...
Nyilván az egész egy fatális véletlen, meg se fordult a fejemben hogy esetleg 2005.01.05-én már eladták valakinek ezt a gépet, vagy ilyesmi, csak azért szólok hogy ha gépet vesztek, azért csekkoljátok le az ibm honlapon hogy mikor jár le a garancia, hogy az efféle meglepetéseket elkerüljétek. -
Rufusz
tag
válasz
vscotina #457 üzenetére
Hát nemtom, eddig semmi panaszt nem hallottam az avastról, de egy próbát megér... Eddig Nod32 volt fenn, de a keiroval nem nagyon szerették egymást, ezért kellett mennie.
Nortonban kb 2 éve rendült meg a bizalmam, amikor beszedett 3 különböző vírust, pedig frissírve volt mindig... -
-
Rufusz
tag
Szeptemberben vettem egy R50e-t, mostanában nagyon belassult, mintha kevés lenne a memória vagy mi...
Már majdnem minden szoftverből olyat raktam fel,ami kevés memóriát zabál, mégis lassul, már akkor is ha 3-4 böngészőablak van nyitva. Spyware, vírus nem hinném hogy lenne a gépen, mert van fennt kerio és avast, heti egyszer minimum vírus-, és spywarekeresést csinálok, szal nemtom mi lehet...
A bebootolás és az oprendszer (XP) belövése is eltart vagy 2-3 percig, szerintem ez se normális.
256mb ram van a gépben, megy ugye az avast, kerio, msn, 2-3 explorer, winamp, qtorrent, sztem ezt vinnie kéne azért problémák nélkül, nem?
Lehet ez valami hardverhiba eredménye szerintetek? -
Rufusz
tag
válasz
nohabmozdony #317 üzenetére
Na akkor ezekszerint egy ''felelőtlen macsó'' vagyok
Ok.
Na mégegyszer nekifutok, röviden, érthetően, aztán feladom.
Ha lett volna oprendszer nélkül ez a gép, akkor úgy vettem volna, de így kénytelen voltam az XP-vel beérni. Legyalultam az XP-t, backup nélkül, mert voltam olyan felelőtlen, hogy azt feltételeztem a M$-ról hogy teljes mértékben támogat egy igen elterjedt notit,ha véletlenül újra fel kell tennem.
Ezért mondtam hogy meg van kötve a kezem, szarakodni kell ha más rendszert akarok.
A backup partíció meg nem kell nekem és kész. 5gb-ot nem ér az egész trackpointos görgetés;)
Písz -
Rufusz
tag
válasz
nohabmozdony #304 üzenetére
Hűha, látom nagyon a lelkedbe gázoltam...
1. Linuxot tettem a gépre, majd rövidesen leszedtem az XP-t mondván hogy ''úccsekell'', ha meg igen feldobom CDről (mert szerintem joggal várná el az ember a piacvezető oprencertől hogy támogasson egy ilyen népszerű notit, na de mindegy).
2. Időközben elkezdtem egy sulit, ahol sok olyan programot használunk ami linuxon nem létezik (pl autocad, stb), tehát visszadobtam az XP-t, ekkor jött a trackpointos gond.
3. Szerintem meg mindenki azt csinál a gépével amit akar, ha úgy tartja kedvem leszedem az egész szart amit a géphez adtak, és felteszek egy zimbabwei xp-t, a laptop gyártója nem akadályozhat meg ebben.
Itt a málykroszoft a ludas szerintem, mert nem támogatja a buherálást (lusták belerakni azt a pár drivert).
4. Rövid fejszámolás után rájöttem, hogy a 4-5 gb hely a vinyóm több mint 10%-át teszi ki, nekem pedig kell a hely, lecserélni meg nem akartam a hdd-t. A recovery partíció fasza dolog, de nekem nem éri meg. Rendszeresen kimentem az adataimat, de ha beütne valami mégis, akkor is meg lehet menteni őket.
Összegezve az egészet, úgy érzem ott követtem el a hibát hogy leszedtem egy már jól működő rendszert, a LINUXomat, de kellett a hely. Amint lesz időm és helyem, visszapakolom, és XP-t csak akkor bootolok ha tervezőprogit kell használnom.
Különbözőek vagyunk, különböznek az igényeink, én pl azt nem szeretem ha egy laptopot nem használhatok úgy ahogy akarok, az IBM vagy az M$ hanyagságából.
Erre a ''macsó vagyok'' meg ''tisztességesen feltenni egy XP-t'' dologra most reagáljak egyáltalán? Nem hiszem hogy sok értelme lenne... -
Rufusz
tag
Nemmegy sehogy, megőrülök...
Gyári MS driver, IBM csomagok semmi...
Viszont szereztem egy drivert az ibmtől külön neki (mert előtte egy drivercsomaggal lett feltéve), az eredmény minden várakozást felülmúlt...
Nem bootolt be ez a hulladék, se kép se hang. Aztán XP cédé, helyreállítás...fél óra pöcsölés...a végeredmény az lett hogy már a vinfos logóig se jutott el
Most reinstall volt, persze most is szar a trackpoint. Hihetetlen hogy IE-ben jó.
Ja, az illesztőprogram is tökugyanaz mint a Tied. Asszem elviszem az ájbíemnek, azzal a dumával, hogy ''na erre mit léptek vazz?''
Nembaj, legalább volt mivel elütni a mai napot is -
Rufusz
tag
Basszus, akkor már tényleg nem értem hogy mi lehet...
Nekem csak IE-ben működik, pedig a TrackPoint beállításom is ugyanúgy van mint Neked.
Én is operát használok, 8.5öst, de biztos hogy valami hardveres gond van
Nem tudnál egy drivert küldeni vagy valami (az XP-dét)...
Én már mindent megpróbáltam, de hiába...mondjuk legalább már azt tudom hogy másnak működik. -
Rufusz
tag
válasz
--=Gefi=-- #291 üzenetére
Hát igen, a gyári cucc ugrott...lehet hogy nem ártott volna egy backup, mielőtt legyalulom a vinyót
Ja, Wlan-hez le kellett tölteni drivert, lövése se volt az xp-nek hogy mi az, ahogy a hangkariról se. Mellesleg a telepítő be sem vette a gyári serialomat, szal biztos hogy ''egyedi'' az r50e oprendszere.
Na most én elvileg megvettem az XP-t, akkor az ájbíemtől kérhetek egy backupot?
Mondjuk egyből sakk-mattot adnak azzal, hogy miért töröltem le a restory partíciót
Ja meg még külföldön is vagyok ráadásul, hogy mégszebb legyen a helyzet, szal a gari se biztos hogy pikk-pakk menne
[Szerkesztve] -
Rufusz
tag
Vindóz reinstall óta (nem a gyári XP) nem megy a trackpointos görgetés a browserekben, csak az IE-el.
Elvileg minden driver fennt van, szal nem értem hogy lehet, azt meg végképp nem hogy miért csak a browserekben nem működik
Az egér ''ibm ps/2 trackpoint'' a vindóz szerint, a beállításoknál van egy ''trackpoint'' opció, ezen belül be vann állítva hogy a középső gombra görgesse a dokumentumot.
Ha itt az alapértelmezettre állítom, akkor középső gombra scrolloz, még egyszer meg kell nyomni hogy abbahagyja (sima egérként viselkedik), de ez használhatatlan szar...
Mi lehet a gáz? Nektek simán megy? -
Rufusz
tag
Bővebben: link Ez most akkor az? Mert az összes paraméter egyezik, de a szériaszám v mi az mégse ugyanaz mint a kingston honlapján...
-
Rufusz
tag
Na ez akkor az aminek gondoltam. Akkor most benne van az XP, ugye?
A ''Restoring to the factory-installed state'' pontból (5-1) én ezt olvasom ki.
A memóriacserétől azért fosok egy kicsit...nem csináltam még ilyesmit, nemtom hogy a linux hogy tolerálja. Teljesen mindegy a memória márkája, vagy érdemes azért ismertebb nevűt venni? Pl. Kingstone Vs. noname
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Rufusz
tag
Enyim csak ddr266-ot támogat ha jól tévedek
Miért akarsz bele IBM memóriát? Nem veszted el a garit ha más boltban upgradeled, legalábbis nekem ezt mondták a vételnél, az IBM upgradek árai meg...
A ''sufnituninggal'' csak egy gáz lehet, mégpedig hogy ugyanolyan modult tuti nem kapni bele. Ez szerintetek lehet gáz? -
Rufusz
tag
válasz
vscotina #238 üzenetére
Van egy magyar nyelvi csomag is a linkemnél, de a fullban (400valahány mb) gondolom az összes benne van.
Szal alap recovery+magyar csomag, vagy a full.
De a gyári R50e-den alapból rajta van egy recovery partíció, szal ezeket nem kell letöltened! Ha para van, megnyomod az ''Access IBM'' gombot (talán bootolás közben, deezt nemtom pontosan), aztán elindul a recovery. -
Rufusz
tag
''ThinkVantage Rescue and Recovery 3.0 - Full installation package (485MB)''-->Bővebben: link
Ezt találtam, bár ez nekem kevésnek tűnik...
R50e-ről beszéltünk, a T42 nemtom hogy került ide
Szerk: szerintem meg aánlott mielőbb kigyomlálni az xp-t a 4GB-os recoveryjével együtt, nem flameként mondom
[Szerkesztve] -
Rufusz
tag
Én anno megkérdeztem ahol vettem, ott azt mondták hogy szerintük(!) simán le lehet gyalulni, a gari megmarad, de aszonták nem 100%
Mindenesetre én is kigyomláltam. Állítólag az IBM vagy lenovo vagy mifene nem nagyon szokott szívózni a garinál, elég ha abból indulunk ki hogy sorozatszám alapján bárhol cserélik/javítják a garis gépet.
Új oprendszer az xp helyére: szerintem egyértelműen Ubuntu 5.10
Próbáltam ezen a gépen SUSE-t, Mandriva2006-ot, Kubuntut, de az Ubuntu jött be leginkább.
Ezek közül csak az Ubuntu (na jó a Kubuntu is nyilván) ismeri fel alapból a wireless karit, 1-2 csomagot kell letölteni és fullos Thinkpad-támogatás van hozzá, stb.
Egyedül a trackpoint-görgetéshez kell egy file-t átírni, de az is két sor.
1CD az egész cucc, de azért nem árt neki egy 6-8GB-os partíció. Gyorsaságban nekem majdnem mint az XP, de sosem fagy persze (256MB azért nem túl sok ennek az oprendszernek) -
Rufusz
tag
Bővebben: link most látom hogy ez csak a nyelvi kiegészítés...
...na nyomon vagyok közben Bővebben: link<--asszem ez a jó link. Winfos alól műxik, le kell tölteni a ''The new Software Installer''-t, majd ő kér sorozatszámot, stb-t, aztán lehet vígen töltögetni mindent.
Bocs, de most nincs kedvem lelőni a linuxot, hogy élesben kipróbáljam, de láttam 4GB körüli recovery fileokat, szal gondolom az full xp.
Az R50e-vel megvetted az XP-t is, viszont ugye ohne cd, szal ezért tudod letölteni legálisan (szerintem). -
Rufusz
tag
Az R széria is tud recoveryt, egyébként meg az egész recovery partíciót le lehet tölteni az IBM honlapjáról, az meg talán jobban updatelt, na mind1.
Tényleg, az hogy lehet, hogy winfos alatt nem megy a görgetés a browserekben (máshol jó)?
Legyomláltam mindent a winyóról, aztán lett egy linux, most meg egy xp+az összes ibm és intel driver, szal nemtom miért lehet.
Winfos alól ugyan sosem netezek, de idegesítő akkor is...
[Szerkesztve] -
Rufusz
tag
A 256mb tényleg elég kevés...mostanában szeretném bővíteni az enyémet.
Gondoltam beleküldök még egy 512es, abból baj nem lehet. Csak azt nem tudom milyet vegyek...
PC2100/PC2700/noname/márkás...Nem tudom mennyire érezhető a különbség. Aszongya az ájbíem, hogy 266MHz-es memóriát támogat, akkor a pc2100 ugyanolyan gyors benne mint a 2700?
Ti milyen memóriát pakoltatok a gépetekbe?
Egyébként teljesen meg vagyok elégedve a masinával, nekem sokkal jobban bejön, mint a csillivilli társai. Ebben az árkategóriában egyértelműen az r50e a nyerő -
Rufusz
tag
Nemtom mi lehetett a baj, viszont egy reboot után meggyógyult a gép, felesleges volt pánikolnom
Most dobok rá egy linuxot,kiváncsi vagyok hogy muzsikál vele -
Rufusz
tag
Na megvettem a gépet, tök zsír meg minden, de van egy kis gond...
Feltettem az officet, és nem adja ki a cdt.
Próbáltam az easyeject utilityval is, ami fennt van a gépen gyárilag, szerinte nincs mit kiadni...
Lehet ilyenkor valamit csinálni, vagy vissza a boltba? -
Rufusz
tag
Asszem holnap rászánom magam egy R50E vételére. Az hogy nincs touchpad, nem zavaró egyes alkalmazásoknál? Mennyire csendes ez a masina?
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen egeret válasszak?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- OLED monitor topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged