- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
Aktív témák
-
taratis
csendes tag
Hali Rufusz!
Én ezen a hétvégén raktam be a 256-os modul mellé egy 512-t. Hozzád hasonlóan fogok én is CAD-ezni, csak én nem Auto hanem Archi
Szóval úgy voltam, ennyinek elég kell lenni, mert az asztali PIII-as 512 Mb RAm-os gépemen is szépen futott a CAD, akkor a 768 már egész jó lehet.
Nemtom, hogy olcsó/drága volt-e (16e+ÁFA), de úgy voltam vele, veszek egy ugyanolyan jó minőségűt ugyanazon paraméterekkel (512 Mb DDR 2700 333 Mhz - Kingston élettartam garancia), mint ami eredetileg is benne volt (256 Mb 2700 333 Mhz). Ja, és nekem is R50e van -
Shadowfax
addikt
DDR2 memóriának teljesen más foglalata van, a Te gépedbe csak DDR-t tehetsz. A márka nagyjából mindegy, viszont próbálj meg ugyanolyan memóriát beletenni, mint a gyári eredeti (típus, időzítés, sebesség stb.).
Nehéz tanácsot adni abban, hogy mennyire bővítsd, ez igazából pénztárcafüggő is, mert az 1GB-os modul nem túl olcsó. Esetleg ezt érdemes elolvasni: [link] -
Blyan
félisten
-
vscotina
aktív tag
Szervusz
Rögtön azt mondom, hogy az AVAST szedd le, mert egy kalap sz**rt sem ér.
Mi ugyanezt eljátszottuk a géppel és kiderült, hogy egy TROJAN VUNDO nevű internetes féreg zabálta fel a memóriát, szinte semmi nem mutatta. Leszedtem az avast programot, felraktam a Norton ilyent irtó kiegészítését, ami le is szedte, és azóta minden oké.
http://www.biztonsagportal.hu/article573.html
Szóval nem biztos, hogy neked is ilyen bajod van, de próbálkozz, nálunk bejött. -
balco
aktív tag
Egyszerű: Acces IBM button aztán nem volt ott semmi recovery választási lehetőség. Passz. Hogy szidjam megint az IBMet: nem hajlandóak felvenni a telefont és igéret ellenére nem hívnak ha kész a gép. Ma (XI. 15.) véletlen felvették és mondták hogy kész...
Emitter: nem voltál ma 10 körül a szervízben, szerintem láttalak (persze nem is ismerlek, de szerintem te voltál) Azt akartam írni hogy van recovery, de meg se néztem, volt rajta egy szűz windows, ez nekem elég volt, vissza is adtam a gazdájának... -
nohabmozdony
csendes tag
1-2.) Egy működő rendszert backup nélkül leszedni szerintem felelőtlenség. Legyen az a Linux vagy a ''factory default'' XP. Főleg felelőtlenség, ha a felhasználó arcába van tolva a biztonságos megoldást lehetővé tevő eszköz.
3.) Nem köti ki az IBM, hogy csak az ő cuccait használhatod. Meg egyáltalán semmit nem mond arról, mire használd a gépet. (Ha sok pénzed van, felőlük gyalupadnak is használhatod, maximum a garanciát veszted el.) Arról van szó csak, hogy van a gép mellé egy olyan szolgáltatás-csomag, amit szerintem érdemes kihasználni. Nem muszáj. Épp azért ad az IBM oprendszert a géppel, hogy ne a májkroszoft gányolására legyél hagyatva legalább driver- és segédprogram szinten. Ha ezt nem használod, az nem baj, csak nem hiszem, hogy az IBM hibája volna, ha ezek után nem működik valami.
4.) Ha nem kell, nem kell. Ízlések és pofonok, felhasználói szokások kérdése. Engem megnyugtat. És a rejtett partíció kiírása úgy látszik, neked is jól jött volna. -
user01
aktív tag
Nem tudom, hogy szedhetném ki a driver-t. Meg hát a te XP-dben is benne kell, hogy legyen. Nekem XP+SP2 van fent. Az eszközkezelőben az illesztőprogram fülön ez van:
IBM PS/2 TrackPoint
Illesztőprogram szállítója: Microsoft
Illesztőprogram dátuma: 2001.07.01.
Illesztőprogram verziója: 5.1.2600.0
Digitálisan aláírta: Microsoft Windows Publosher
Esetleg egy újrainstall segít, de az IBM driver-ét ne tedd fel. Vagy próbáld ki, hogy eltávolítod az IBM driver-ét, és utána hátha felteszi az XP a sajátját. -
user01
aktív tag
Rufusz!
Én is saját (tehát nem IBM) XP-t pakoltam fel a gépre, és tökéletesen működik a scrollozás (IE-ben és Operában néztem). Ráadásul driver-t sem tettem fel, az XP sajátja működik. Viszont a beállításoknál a TrackPoint fülön nálam nem az alapértelmezett viselkedés, hanem a dokumentum görgetése van kipöttyözve. -
--=Gefi=--
tag
Nem csak neked, hanem másnak is ajánlom, hogy ha megvette az IBM notiját, akkor az első lemerítés (akksiformázás) abból álljon, hogy kiírja a Recovery CD szettet. 7 CD szerintem nem fáj, és utána csinálsz a géppel, amit akarsz, mert ha ezekről visszarakod, akkor az mindent visszaállít az eredeti formába.
IBM XP-je nagyon is egyedi, szerintem jobban megéri az a variáció, hogy személyre szabod az XP-t, (tweak miegymás), és utána a recovery mediával (ez más mint a recovery CD), azt is backuppolod. Utána tutira nem lesz gond vele.
Mindezek ellenére elvileg mennie kéne egy másik XP-nek is gyári driverekkel, (próba IBM honlap), de meglepetések mindenhol adódhatnak... -
--=Gefi=--
tag
Elég sokat olvastam arról, hogy ha nem a gyári XP-t használod, akkor adódhatnak ilyen fantom-hibák. Sokan panszkodnak pl arra, hogy a WLAN-t nem ismeri fel másik WinXP alatt. Alternatívaként megpróbálhatod visszarakni eredeti gyári konfigot, hogy azzal megy-e, illetve a szokásos dolgok ilyenkor: driver újratelepítése, böngésző újrahúzása.
-
tibyke
tag
nekem ez van benne most.
de azert hivd fol a Major Kft-t (www.major.hu - naluk a legolcsobb), ott egybol megmondjak a tpus alapjan, h milyen memoria kell bele. Nekem ezt a tipust mondta, ugyanazt, amit a kingston honlapja is irt. Szepen megy bele, lehet, hogy az eredeti 256-ost is lecserelem egy ilyen 1G-sre.
t -
tibyke
tag
a memoriacsere/bovites no para!
1834-BWG-m van (256 gyarilag), vettem hozza _eredeti_ memoriat a Major Kft-nel, beraktam, 1 csavar, fedel le, memoria betol, csavar vissza, happy.
most 768 van benne, linux is orul, windows is orul, en is orulok.
t
[szerk: noname ugyanugy fog menni vele, az sem fontos, hogy egyforma legyen, ddr333 az alaplap, az eredeti modul is az benne - elvileg]
[Szerkesztve] -
BFeco
aktív tag
-
BFeco
aktív tag
Rescue and Recovery 3.0 User's Guide Bővebben: link
-
BFeco
aktív tag
Ez egy IBM-es rendszer mentő és visszállító progi, nem a HDD gyári állapotát alakítja vissza.
Miért gondolod, hogy az R sorozatnál máskép van a recovery média. Amit linkeltem CD set jó a T40, T42P, R51 stb. notikhoz!
Recovery CD service parts - ThinkPad R50e
Bővebben: link -
BFeco
aktív tag
Nem lehet letölteni a recovery médiát!
Recovery CD service parts - ThinkPad T42/p:
Bővebben: link
IBM Laptop / Notebook Recovery CDs: 24R7684 >>>> 40 $ Bővebben: link
Nálunk (Mo) nem de pl. az USA-ban a vásárlás kővető xx napon belül ingyen kérhettél recovery cd-t!
Ajánlott saját gépünkröl ezt mihamarabb, ingyen legyártani (T42, T43).
Csak 1 garnitúra telepítőt enged elkészíteni! A visszaállított rendszer már nem gyárt le recovery CD-t DVD-t!
[Szerkesztve] -
BFeco
aktív tag
CD-RW drive intermittently will not eject - ThinkCentre A30, A50, A50p, M50, M50e, S50 / ThinkPad R51, R52, T42, T42p, X40:
Bővebben: link -
emitter
őstag
mint minden optikai meghajtón, ezen is van (kell lennie) egy kis luknak, ahova begudgsz mondjuk egy kiegyenesített gémkapcsot, akkor kiadja a tálcát. Ez kikapcsolt állapotban is működik, mert fizikai úton megnyom vmi pöcköt, amitől kijön a tálca.
Amúgy a cd-t rendben olvassa? (nem lehet, h csak beszorult, mert nem jól illeszkedett a tálcára?)
Ha így sem adja ki, vagy ha kiadta, utána más cd-kel is ezt csinálja, természetesen vidd vissza, 3 napig kicserélik szó nélkül.
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Spórolós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- Netflix
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Macbook White 13" unibody
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest