- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Netfone
- Honor 400: renderkép és európai ár is kiszivárgott a telefonról
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VoLTE/VoWiFi
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Küszöbön a One UI 8 béta program
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vistaboy
veterán
Addig nincs is vele gond, amíg csak pár mod van fent. De amint elérsz 50 környékére, akkor már igencsak nem mindegy, milyen sorrendben töltődnek be induláskor. Például nekem perpillanat 76 db. van telepítve.
Nekem most az aMidianBorn parallax modok tetszenek. A RealVision ENB oldalán a Skyrim 2015 Parallax Terraint ajánlják, de szerintem sokkal szebb abból is az aMidianBornt használni (A Book of Silence-on kívül van még a Caves and Mines és a Landscape). Az eredmény:
Viszont amiben tényleg nagyot villant ez a mod, az a karakterek kinézete. Nekem most így fest az emberem:
Mivel nemrég kezdtem új karaktert, ezért még csak Steel Armorom van, de már annak a kinézetét is nagyon megdobja. Ha kiegészítjük az Immersive Armors moddal (Van kompatibilis patch hozzá), akkor nagyon szép és részletesen kidolgozott páncélokat láthatunk. És ez szintén igaz az ellenfelekre és NPC-kre is.
Nekem most így, ahogy van, egyelőre stabil (KOPP-KOPP
), majdnem három órát játszottam vele nemrég és egyszer sem fagyott le. Néha el-elakad ugyan egy-két másodpercre külső, nagyobb terepen, vagy harc közben, amikor gyorsan forgok az egérrel és egyszerre kell sok textúrát betöltenie, de el lehet viselni. Inkább, minthogy állandóan kilépjen.
-
.mf
veterán
válasz
Vistaboy #22396 üzenetére
"Szintén ki kell tisztítani a Master fájlokat a TES5Edittel, valamint a töltési sorrendet beállítani a LOOT segítségével. Ezek nélkül szinte mindig kifagy vagy leáll töltés közben."
Nekem egyik sincs fenn, mégsem volt ilyen gondom még
Egyszerűen elővettem legutóbb tavaly (tavalyelőtt?) használt állapotában, frissítettem azt, amit NMM jelzett, és go.
Jelenleg ezek vannak NMM szerint:
Coolsims hair
Dimonized female body
Hair pack
Pretty face
ENB for Climates of Tamriel upd 3
Project Reality Climates of Tamriel v3
Skyrim Project Optimization full
SkyUI
Unofficial DG, DB, HF
Unofficial HiRes patch
Unofficial Skyrim patch
WATER
ja és persze SKSE-ből fut.Ez a Skyrim HD mod, amit linkeltél, felkeltette az érdeklődésem, pedig igazából így sincs gondom a kinézetével. Lehet, hogy teszek vele egy próbát... ha eszembe jut a Nexus jelszavam
-
Lajos8721
csendes tag
válasz
Vistaboy #22396 üzenetére
Szia köszi kiprobáltam és én is ezt az eredményt kaptam skyrim ultra
ezért is gondoltam hogy egy pár mod nem árthat. A kellék programok nálam is megvannak mindig ezzel kezdtem,utánna jött a haj pack,nagyobb felbontású bőr,flora overhaul,eye pack, stb a gyári hd textura is alapnak számitottAz oké hogy a vga-m nem nvidia 9 sorozatba tartozik,de szépen viszi a mai játékokat full hd-ba közepes magas beállitásokkal. 2 éve egy gtx 650 1gb-al probálgattam ott a vram eleve limites volt mert hamar be telt,de viszont ott nem volt stuttering/mikro lag.Mindjárt elö bányászom a mod listám,hátha te vágod melyik okozhatja
-
Vistaboy
veterán
válasz
Lajos8721 #22391 üzenetére
Szerintem előbb próbáld ki mindenféle moddolás nélkül, szimplán csak a hivatalos HD textúra pakkal, mindent maximumra állítva (Csak a menüben, nem INI-kkel). Ha így viszi a géped, tedd rá a Skyrim Nexusról a Skyrim HD 2K Textures modot, ami 4x nagyobb felbontású, mint a hivatalos HD pakk. (Ha az már sok, próbáld meg a LITE változatot, ami csak 1K-s, de így is dupla akkora, mint a HD pakk.)
A nem hivatalos patch-cseket is mindenképp ajánlott feltenni (Unofficial Skyrim, Heartfire, Dragonborn, Dawnguard, HD Texture, stb.), mellette pedig az SKSE használata is javasolt, ami nélkül már pár mod is könnyen összeakadhat. Szintén ki kell tisztítani a Master fájlokat a TES5Edittel, valamint a töltési sorrendet beállítani a LOOT segítségével. Ezek nélkül szinte mindig kifagy vagy leáll töltés közben. A LOOT azért is nagyon jó, mert jelzi, ha valamelyik modhoz hiányzik szükséges kiegészítés.
Ha minden rendben, akkor jöhet egy ENB, én a RealVisiont használom, de van más is bőven, érdemes szétnézni, melyikhez milyen modokat kell pluszban feltenni ahhoz, hogy tökéletesen működjenek.
Ha ezzel is tökéletes, akkor jöhetnek a komolyabb modok, vagyis a parallax mappinggal megtámogatott textúrák. Én az aMidianBorn Book of Silence-t ajánlom, nekem is ez van most feltéve és kegyetlenül szépen néz ki.
Persze még ez is messze van a mod leírásában szereplő képeken látottaktól, de azok már 4K és 8K textúrákkal készültek, amit még a mod készítői is csak képernyőmentésekhez ajánlanak, játékhoz alkalmatlanok a 32-bites exe korlátai miatt.
Remélem, tudtam segíteni.
-
Bicskás
senior tag
válasz
nagybá #22394 üzenetére
Szépjóestét, kedves topiklakók !
Ugyanaz a Winkler Oszkár féle Morrohun nevű csapat készítette a fordítást, aki a Morrowindet is lefordította nekünk annó ?
Ezért örök hálával tartozom nekik, hogy megismertettek életem legjobb játékával.
Komoly volt a lefordítandó szöveg mennyisége, ezúton is rwspect !
Amúgy remélem nem valami összecsapott játék lesz a következő a sorozatban mert sem a birodalmi sem a nord meg sem közelítette azt az irgalmatlan mennyiségű tartalmat amit a Morrowindbe beleraktak.
De előtte még a Skywind természetesen várós nekem nagyon.
Üdvözlettel: Oreyus
-
nagybá
senior tag
Gyerekek, félre minden nézeteltérést, 227 könyvből 227 le lett fordítva!
ÁÁhÁHÁHÁHÁÁÁÁ -
Lajos8721
csendes tag
Sziasztok régebben sokat nyomtam a skyrimet igazából ezt az egy játékot favorizálom már évek óta,,egy kicsit én is szépitgettem,,kapott overhaul növényzetet,apachiisky hairs stb,,nagyjából olyan 15-20 modnál nem volt fent soha több,boss ,skyeditor, showrace fent volt,,de mégis ilyenkor létrejött a gameben egy micro lagg/stuttering féle amit utánna nem tudtam kiirtani még a modok törlésével sem, lehet a gépem kevés neki ? a10 5800k,,8gb ram,,r7 260x 2gb,,1920x1200-ban toltam,de moddolás után már mindegy volt mire állitom valami mindig bekavart
pedig most megint nyomnám
-
Bicskás
senior tag
Szép napot kedves topiklakók !
Érdeklődni szeretnék, hogy tudjátok-e, hogy s Skywind mikor lesz kész ?
A választ előre is köszönöm !
Üdvözlettel: Oreyus
-
Kareszovics
addikt
válasz
Vistaboy #22381 üzenetére
Szép screenek, mondjuk én már Steam-en láttam Őket.
Egyébként:
"Tegnap elővettem újra a játékot, mivel a Fallout 4 nekem nem jött be, viszont meghozta a kedvem egy kis kalandozáshoz." Azt nem mondanám, hogy nekem nem jön be (közel 50 óra játékidővel, main kveszt sehol), viszont olyan, mintha tényleg inkább a Skyrim felé terelne vissza.
Engem egyszerűen tönkretesz, hogy fast travel nélkül nincs értelme a játéknak a folyamatos cuccolási kényszer miatt. Skyrimban volt, hogy egy óra azzal ment el, hogy ballagtam/futkorásztam öröm volt nézelődni.
-
Nincs köze ahhoz, hogy korábban kitakarítottad ez erődöt, ismert bug a játékban. Console-ba ezt írd be, és feltámadnak: setstage 00083042 10
Vistaboy: látványra nekem is tetszik, csak számomra életszerűtlen, de legalábbis nem természetes, hogy a kamera lencséinek fénytörését szimulálja.
-
Kódos
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával állok szemben hogy a birodalmi küldetéseket csinálva belefutottam egy hibába előre "valószínűleg" megcsináltam a hargstard erőd tisztítását mikor még nem is volt semmi közöm a légiókhoz független voltam viszont most elkezdtem a birodalmiasat és azzal szembesültem hogy annál a küldinél mikkor vissza "kéne" foglalnunk és a támadóknak a 100%-át megölni,nem volt ott senki,üres volt a bázis.Ilyenkor mit lehet tenni?Olyan mentésem nincs ami megoldhatná.... -
Vistaboy
veterán
Nem tudom, nekem tetszik.
Kivéve, amikor hajnalban vagy naplementekor pont a szemembe világít, miközben épp készülnék kipucolni egy rablótanyát. Vagy a másik kedvencem, amikor a sok fától és aljnövényzettől nem látom az ellenfeleket. Viszont a hangjukat és lépéseik neszét hallom, ez valahogy olyan adrenalinpumpáló. Különösen a barlangokban, ahogy a falakról visszaverődnek a zörejek (5.1-es rendszer mellett párszor már borsódzott a hátam tőle).
Remélem, most már hamarosan elkezdik az Elder Scrolls VI-ot, és különösen ajánlom, hogy ezúttal 64-bitesre készítsék el. Már most is nagyságrendekkel szebb lehetne a grafika, ha nem lennének a memóriaproblémák.
Bár lekopogom, hogy ma még egyszer sem lépett ki és fagyott le, viszont nem is tudtam sokáig játszani egyfolytában. Remélhetőleg segített ez a kis módosítás, de ez majd pár nap múlva kiderül.
-
.mf
veterán
válasz
"hátha akad még olyan, aki játszik"
Épp csak IRL ebédelni jöttem ki, utána megyek is vissza
Fura bug. Talán az IGP által megcímezhető max. memóriát vette alapul?
Én most épp más buggal küzdök, de ez known bug: Farkas a Dustman's Cairn-ben. Hallottam, hogy bugos és magasabb szinten gyenge lesz, ezért mentem mágusommal már most lvl 12-n; de hiába, már most is nagyon gyenge, két restless draugr már térdre kényszeríti, gyengébb, mint Kozák.
-
válasz
Jól néz ki a végeredmény!
Hozzá kell tennem, hogy a lens flare-nél értelmetlenebb és természetellenesebb dolgot el nem tudok képzelni a modok között.
FO4-gyel én is pont így vagyok, lassan 50 óra van benne, de marha unalmas. A hangulat jó, meg klasszik, de az nem viszi el a játékot. Plusz nem elég, hogy óvodás szintű párbeszédek vannak benne, még a párbeszédek rendszere is olyan béna, hogy gőzöm sincs, mikor mit fog mondani a karakterem... gyász. Kárt érte.
-
Vistaboy
veterán
Üdv mindenkinek.
Tegnap elővettem újra a játékot, mivel a Fallout 4 nekem nem jött be, viszont meghozta a kedvem egy kis kalandozáshoz. Annak idején nem foglalkoztam mélyebben a moddolással, és voltaképp most sem akartam extrém grafikai tuningot, viszont azért szerettem volna többet kihozni a játék látványvilágából. A NMM, LOOT és TES5Edit segítségével sikerült 64 moddal megtámogatni a programot. Az eredmény:
Tudom, ez még nem számít extrém tuningnak, de nekem tökéletesen megfelel. Viszont akadt egy problémám, amire csak hosszas utánjárással találtam meg a megoldást, ezért úgy gondoltam, segítségképpen megosztom veletek is, hátha akad még olyan, aki játszik és szeretne picit turbózni a grafikán.
Nos, a probléma bizonyára mindenki számára ismert: mivel a Skyrim.exe 32-bites, emiatt a modok telepítése után viszonylag hamar megtelik a megcímezhető memória területe. Ez azt eredményezi, hogy lefagy, töltés közben megáll, illetve kidob az asztalra. Erre nehéz megoldást találni, mivel a rendelkezésre álló ilyetén modok nem mindenkinél működnek.
Igazán vehetné a fáradtságot a Bethesda, hogy összekalapáljon végre egy 64-bites exe fájlt, az minden problémát megoldana.
Nos, nekem 16 GB RAM van a gépben, mellette egy 4 GB-os GTX980, és a modok telepítése után szinte fél órát sem tudtam egyfolytában játszani, mert folyton lefagyott, megállt, vagy kidobott az asztalra. Kipróbáltam egy rakás modot, átírogattam az INI-fájlokat, de csak javítani tudtam az állapoton, meg nem szűntek a fagyások.
Míg végül eljutottam oda, hogy az általam használt RealVision ENB beállításait is szemügyre vegyem. Ugyan a program elég rendesen belövi magát, illetve a detektált hardvernek megfelelően módosítja a Skyrim INI fájljait is, de azért - legalábbis nálam - elkövetett egy hibát, és ez okozta a problémát.
Az enblocal.ini beállításai között szerepel egy olyan, hogy "VideoMemorySizeMb", ami elméletileg a rendelkezésre álló VRAM mennyiségét jelenti. Na most, a RealVision ENB telepítője felismerte a kártyát és a 4 GB memóriát is látta rajta, ennek ellenére itt 10240 szerepelt, vagyis 10 GB-ra volt állítva. Nem tudom, miért. Lehet, hogy másoknál ez segített a több memória használatban, de nálam épp ez volt a fagyások okozója.
Amint visszaállítottam az értéket 4 GB-ra ("VideoMemorySizeMb=4096"), egyből megszűntek a problémák. Persze nem akarom elkiabálni, hiszen még csak egy napja tettem újra fel, de tegnap már vagy 4 órát tudtam vele egyfolytában játszani, ami alapján remélhetőleg valóban ez volt a bibi. Ma kiderül, ha nem fog lefagyni, akkor végre megvan a tökéletes megoldás, elméletileg ennek mindenkinél működnie kell, aki ENB-t használ.
-
.mf
veterán
Heh, nos, utánaolvasva és egy tucat régebbi mentést alacsonyabb szintekről visszatöltve kiderült, hogy nem bug, hanem fícsör esete áll fenn
és csak én vagyok leragadva a korábbi rendszereknél (Morro, Obli), itt már valamilyen paraméterek alapján egy hibrid rendszer van, de a karakter-szintlépést megtévesztő módon direkt a skill-szintlépéshez időzítik. Alacsony szinteken így kiszámíthatatlan lett az egész
Na mindegy, legalább az a pár óra nem veszett kárba. -
.mf
veterán
Játszik még valaki?
Rámjött újra, és indítottam egy új karaktert, tisztán Legendary, tisztán Destructo-Conjure mágus, ahol céltudatosan tényleg csak a fő skillekre koncentrálok, pl eddig még fegyver se volt a kezében, nem is sneakelt.
Rögtön az elején egy fura bugba futottam. Barlangból ki, Markarthba be, Kozák felbérel, még egy-két cuccot összeszed, majd mindezzel a lootal irány Riften, Zenithar-oltár, Zenithar-amulet, és még egy csövinek is pengettem. Eladok pár cuccot, Speech kettőt ugrik, és kiírja, hogy szintet léptem -- wtf? Stats menüt csekkolom, Skill Increases: mindössze 6! Visszatöltök, a kufárkodás előtt 4 skill-lépéssel 6/10 volt a level progress... látott már valaki ilyet? Ez így nem jön túl jól, főleg Legendaryn, ahol már eléggé figyelni kell, hogy mennyit lépnek a főskillek egy-egy szinten.
Úgyhogy kezdhetem újra, pedig már pont találtam pár jó cuccot... még jó, hogy hamar kiderült, csak 3 órát vesztettem -
woryz
senior tag
Nah, ismét újrakezdtem a játékot.
Van köztetek valaki aki átállította már a timescale-jét a játéknak? Mert ezzel a Realistic Needs and Diseases móddal + legendary nehézségen eléggé elhúzódnak a csaták, és nem tudok egy labirintus kipucolni alvás nélkül...
-
bendi806
aktív tag
Sziasztok!
valamit nagyon elronthattam
Leszedtem a nock to tip modot a játékhoz, szépen bemásolgattam, indítottam rá egy BOSS-t, meg egy LOOT-ot is
Majd elindítottam a játékot
A játékban, megjelenik a munkapad, de nemtudok rajta íjjat fejleszteni, hiába veszek meg minden szükséges kelléket :S (a perkusmaximust nem telepítettem és ennek ellenére magyar
) Lehet emiatt, nemtudom használni a munkapadot??? Vagy mit ronthattam el? (nagyon kezdő vagyok
)
Mert itt az írja, hogy szükséges...:S -
hszilard666
veterán
lel
[link]
-
Šolaire
veterán
Én most tolom a witcher3-at,de ha kész lesznek a morrowind-es srácok a dlc-k fordításával ami 96%-on van akkor megint belerakok egy új karakterrel 150-200 órát. Emlékszem mikor megjelent egy laptopon játszottam végig low grafikával olyan hangulatbomba volt a játék amit a mai napig nem felejtek el. Hihetetlen hogy ennyi év eltelt azóta
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #22362 üzenetére
Nagyon nagyon várnék egy TES 6-ot.
-
Barret001
addikt
válasz
hszilard666 #22362 üzenetére
Nehéz a két játékot összehasonlítani,mert jópár dologban a 4 éves skyrim lealázza a Witcher 3-at.
A sok-sok apróság amire odafigyeltek,sokat javít a játékélményen!Evvel a hozzászólással egyiket sem
szólom le,mindkettő nagyon jó játék! Két kedvenc. -
hszilard666
veterán
válasz
Kareszovics #22360 üzenetére
Nálam előtte van a quake 3, az UT, és talán a witcher 3 is.
A Witcherben nagyon más a világ, az emberek, valahogy emberibbnek érzem az NPC-ket mint a skyrimban
De valszeg hogy kijött a fallout 4, már hegesztik a TES 6 ot!
-
válasz
Kareszovics #22360 üzenetére
Na majd a Witcher 3 letaszítja
(nálam megtette, második min. 100 órás végigjátszás pörög NG+ -ban)
-
Kareszovics
addikt
válasz
hszilard666 #22359 üzenetére
Nekem Top1-es a cucc bevallom.
-
hszilard666
veterán
válasz
Kareszovics #22354 üzenetére
Egy pici önsanyargatás játék előtt eh?
Nekem a top10 játékomban az első öt ben biztos benne van, emiatt a játék miatt tanultam meg angolul
-
Prttp
csendes újonc
válasz
Csendeske #22356 üzenetére
Tényleg valami hiba van a rendszerben.
Mivel nincs időm az egészet újra feltölteni, ezért csak az esp fájlt töltöm fel. Annyi a dolgod, hogy a nexusról leszeded, majd telepíted az 1.1-es verziót és felülírod a Megáról letöltött esp-vel.
Mega (Darkend)
Szóljatok, ha találtok még hibát. -
Csendeske
aktív tag
Sziasztok!
Nincs meg valakinek a "Darkend - Sötétvég honosítás" esetleg?
Sehogy nem tudom letölteni a MEGA oldaláról! -
CJ4567
nagyúr
válasz
Kareszovics #22354 üzenetére
Skyrim map rotation gameplay 4K60fps
-
Kareszovics
addikt
válasz
hszilard666 #22353 üzenetére
@ CJ4567
@ iszilard
Emlékeim nem csalnak valahogy megjelenés után max 2-3 héttel vetettem meg a Feleségemmel a szolnoki hülyazértnemvagyokban. Iszonyat beteg voltam (valami torokgyulladásos, meghűléses, magaslázas szar) és hiába virított ott a szép doboz képtelen voltam játszani vele. Annyit sikerült mókolnom vele, hogy forgattam a magyar manualt, meg nézegettem a szép domború vastag papíros nagy térképet.
-
hszilard666
veterán
válasz
Kareszovics #22351 üzenetére
Nemár! Olyan régi a játék?
emlékszem az első napra, mintha csak tegnap lett volna
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Kareszovics #22351 üzenetére
Someone stole your sweetroll?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest