- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
MrYoniko
aktív tag
válasz
Vistaboy #26074 üzenetére
A futárok előli menekülés jó móka, én is rühellem őket feszt hozzák a szemetet...
Ma megvolt a 14. rész, befejeztem a tolvajok céhét, már csak a mellék küldetések vannak hátra, hogy minden városban legyen árus aki lopott motyóval foglalkozik.
Megszereztem a Warior házat is, aki gondolja nézzen bele a videóba, lassan fent lesz YT-on.Kövi részben a companion is befejezésre kerül, Kodlak temetésével kezdek, valamint a másik két macska karaván (nem tudom a rendes nevüket) küldetését is meg akarom csinálni.
Esetleg véleményetek szerint mennyire elvetélt ötlet, hogy még mindig sárkányok és shoutok nélkül tolom, csak a mellékszálakra koncentrálva? -
tibaimp
nagyúr
válasz
Vistaboy #26072 üzenetére
Köszi az infót
. Meg kell vennem az AE upgrade-t, egyre jobban látom ezt.
Még egy kérdés: ha előröl kezdem a játékot, akkor ezek a "levelek" illetve egyéb Creation Club-os tartalom szép sorban jön, ahogy a karakter fejlődik? (kb. mint a vámpírok a Dawnguard DLC-vel)?
szerk: mert azon agyalok, hogy új karaktert kezdjek, vagy a meglévők közül folytassam valamelyikkel. Ezekkel a fő szálat és az összes fontos mellékszálat megcsináltam, max. kisebb küldik dungeon-ok vannak már csak.
-
Solymi81
aktív tag
válasz
Vistaboy #26038 üzenetére
Lol, nem is tudtam, hogy van ilyen, pedig már 30-35 sárkányt legyaktam.
Na szép, akkor erre figyelek.
A leírás szerint elég ha csak "equip" módban van, nem kell előhúzni.
A sárkányok inventoryjában nem jelenik meg, csak a sajátodban és kapsz üzenetet is hozzá elméletileg. -
Solymi81
aktív tag
válasz
Vistaboy #26015 üzenetére
Szerintem ez a lootolás szinthez/küldetéshez van kötve, mert korábban én se nagyon kaptam ebony fegyvert, csak elvétve, ha tényleg az volt odatéve, mostanában meg 40-es szint felett, 50 körül meg folyamatos az ebony fegyver.
Nehogy az legyen, hogy túl korán tápossá válsz
-
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Vistaboy #25942 üzenetére
Vistaboy, MasterDeeJay: bocsi srácok, nem akartam a "rossz hír" hozója lenni
, csak gondoltam szólok, mert tudom, hogy egy csomóan moddolnak itt.
-
válasz
Vistaboy #25915 üzenetére
Látok, a CC-os ruhák sokkal élesebbek és szebbek. Szerintem a cc-s helyszínek is szebbek lettek.
abstract
Az adatlapomnál lévő konfiggal játszom ami nem igazán játék gép(meg grafikai modok nélkül egy régi asus rog notin is), minden ultra de csak 720p ablakban mert mást is csinálok közben. Enb-re nem emlékszem mi van fent. -
válasz
Vistaboy #25904 üzenetére
Felraktam az a creation-os textura pakkot ami amúgy kitömörítve 50gb, így már közel 100gb-osra hízott a skyrim.
Érdekes mert ki van maxolva a vram de teljesen jól fut.
Látható hogy erősen GPU limites a játék, bár tökmindegy mert nagyrészt 50-60fps-el fut. Prociból jó ha egy két magot használ. Crossfire-t nem használom, totál fölösleges bár a játék támogatja de csak teljes képernyős módban. -
válasz
Vistaboy #25904 üzenetére
Régen én törekedtem a maximumra, és sikerült is nyálcsorgatós grafikákat csinálni, ma már inkább a lehető legkevesebb moddal játszok, nem töltök le minden egyes aprósághoz 4-8k modokat.
A nagy gépen csak ezek vannak fent:
Kipróbálom, végülis ha nem jó majd letörlöm, mentést nem cseszi szét.
Az a gond ha mindenhez 4k textúrákat töltök akkor esélyes hogy a vramom lesz kevés (4gb-os kártyám van).
Észrevettem amúgy még bugokat, nem minden főzött kaja jó survivorba. Megfőztem egy rakás krumpli levest és majdnem éhen haltam mert pont nem adott vissza semmit. -
kola99
tag
válasz
Vistaboy #25870 üzenetére
Üdv , régebben játszottam a Skyrim-el PC-n , most újra játszanám PS5-ön /Special Edition verzió / .
Egyetlen Mod érdekelne , úgy emlékszem volt talán Gyűrű , amit ha felvettem ,
nem volt Súlyhatár a cipelésre. / vagy valami más Mod , ami ugyanezt eredményezi.
Bosszantó az állandó tele szatyor
Tudsz ilyen Mod-ról a PS5 SE -hez ? -
®abstract®
őstag
válasz
Vistaboy #25879 üzenetére
Hát az biztos hogy sok idő és türelem kell hozzá
Most 175 van beállítva.82 gb
Több hetes hónapos elfoglaltság is lehet simán! De mivel nekem ez hobbi játék így nem probléma 😎 figyelni kell a menedzserre,és akkor előbb utóbb jó lesz!
Úgy működik a játék manager hogy figyelembe kell venni több dolgot.
De most már úgy vagyok vele, a hibákat meg tudom oldani akkor már elkezdek vele tényleg játszani -
Smells
tag
válasz
Vistaboy #25875 üzenetére
BethINI programmal érdemes az ini fájlokat állítgatni.
https://www.nexusmods.com/skyrimspecialedition/mods/4875Letöltöd, kicsomagolod, elindítod.
Kiválasztod melyik játékot akarod állítani.
Ezután a "Setup" fül alatt meg kell nézni, hogy megtalálta-e a játékod installját és az ini-fájlokat. Ennek főleg akkor van jelentősége, ha mod managert használsz.
Ha minden stimmel, akkor a "Basic" alatt "Recommended Tweaks"-et érdemes pipálni, valamint mellette a "Bethini presets" rádió gombot kiválasztani.
Ezután a felette lévő gombokkal Poor, Low, Medium, High, Ultra sablonok közül választhatsz.
Nyílván a géped teljesítményének megfelelőt érdemes, de alapból nincs nagy igénye a játéknak, így egy mai gépen nyugodtan választható a High vagy Ultra.
Ezután érdemes végigmenni a többi fülön és manuálisan változtatni dolgokon igény szerint.
A távolsági beállítások a "View Distance" fülön vannak. -
®abstract®
őstag
válasz
Vistaboy #25870 üzenetére
szerintem tudja mindenki hogy mire gondoltál nem kell szótár hozzá.
Igen,köszi így még többet lehet belőle látni
Hát a 4ks textúrák hoz képest szerintem karcsú
Persze nyilván az alap verzióhoz képest biztos hogy sokkal jobb.
Viszont a szerelésed az faxa!
Lesz majd időm akkor teszek fel képeket majd láthatod hogy mire gondoltam amit hiányolok itt.. -
®abstract®
őstag
válasz
Vistaboy #25867 üzenetére
Ja értelek
köszi az infót
Én high elf karakter vagyok varázsló és szeretem a varázsló köntöseket. Azt hittem,hogy hosszú gúnya de látom ez nem az.
Hát azért a 34 gigabájtos állományhoz képest ez nem valami nagy látvány szerintem
Így a külső képből azért látom hogy a talaj sem, a sziklákon is lehetne szépíteni a fákon is a falusi kunyhó n is, növényzet is nagyon puritánA másik az, úgy gondolom hogy a kiadónak az a célja hogy a szépen vásárold meg a készítmény klub tartalmakat.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Vistaboy #25864 üzenetére
Egyébként ajánlom azoknak, akik hozzám hasonlóan nem nagyon szeretnek/akarnak modokkal foglalkozni, de örülnének egy kis látványtuningnak, hogy próbálják ki az alábbi modot (Elég húzós a mérete, 33.7 GB-ot kell letölteni, de megéri):
Anniversary Edition and Creation Club - Everything Upscaled
Ezek szimpla textúrák, ki kell őket csomagolni a játék \Data könyvtárába. Semmiféle más textúra-modot nem használok (Csak SKSE és USSEP van fent), és így néz ki jelenleg a játék:
Persze nyilván ez elmarad látványban a rendesen felmoddolt Skyrim-től, hiszen mást nem csinál, csak 4K-s textúrákra cseréli az eredeti 2K verziót. Viszont szerintem ennyi bőven elég ahhoz, hogy élvezni tudjuk a játékot, de ne kelljen sok moddal szenvedni hozzá.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Vistaboy #25854 üzenetére
A Vortex jelezte, hogy már kijött az Anniversary Edition-t támogató SKSE64 2.1.30 is, egyelőre egy előzetes verzió, béta állapotban, de nálam eddig nincs vele baj.
"The link below is a preliminary build of SKSE64 with support for Skyrim SE 1.6.318, aka the Anniversary Edition."
Preliminary AE build 2.1.3 (runtime 1.6.323): 7z archive
Amúgy nem tudom, miért van az, hogy olyan, játékmenetet egyáltalán nem befolyásoló modok, mint a SkyUI, Quality World Map, vagy hibajavítások (USSEP) miért tiltják le egyből Steam alatt az achievementeket...
Már az is cheat, ha kicsit javítunk a játékon?
-
Vistaboy
veterán
válasz
Na, eddig minden rendben, most, hogy a Vortex-ből indítom és telepítve van az SKSE64, eddig még egyszer sem fagyott ki, pedig elég sokat toltam most.
Remélem, így is marad. Nem akarom össze-vissza modolni, nekem így is jó látványilag, ahogy van, pusztán az új tartalmakra vagyok kíváncsi, meg hát - persze - kellett egy újabb ok, hogy újból végigvigyem.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Vistaboy #25859 üzenetére
Igen, valami ilyesmi rémlik nekem is (már régen játszottam vele, pedig 3 karaktert a térképpel együtt kimaxoltam
és már nem emlékszem), na mindegy. Szerintem több az mint 10-es szint. A 10-es szint nagyon az eleje, inkább akkor 20 vagy 30, de pontosan nem tudom.
Majd én is most akarok nekiveselkedni a 4. karinak, de már az új verziónak akkor, csak még azt meg kell venni
. Bár idénre már elköltöttem a játékra szánt éves keretet, ezért bízom a 2022. jan. 5-ig tartó Steam téli vásárban, mivel az már a jövő év
.
-
Solymi81
aktív tag
válasz
Lehet érdemes lenne visszaváltani addig SE-re, moddolni és úgy nekikezdeni a játéknak.
Rengeteg mod ami elérhető volt az LE-hez ugyanúgy elérhető az SE-hez vagy van már jobb.Plusz van olyan mod is, amelyikkel be tudod állítani, hogy melyik küldetés melyik szinttől legyen elérhető, így ha akarod, akkor a Dawnguard kezdődhet simán később is.
-
Smells
tag
válasz
Vistaboy #25846 üzenetére
Ha játszottál mostanában ugyanazon a gépeden SSE-t (nem AE-t) és minden rendben ment és kijött az AE és az crash-el és közben nem változtattál semmi komolyat a gépeden, akkor valószínűleg az AE-vel van a gond.
Már csak a próba kedvéért csinálnod kéne egy másolatot a játékod gyökérkönyvtáráról (csak a fájlokról, amik benne vannak, az alkönyvtárakról nem) és bemásolni (felülírni) a régi (1.5.97-es) .exe-t és azzal kipróbálni.
Tehát az AE-t játszanád, de a régi .exe-vel. Így elvileg minden plussz tartalom elérhető lesz a játékban, de a régi kód fog futni, ami talán nem crash-el.
Ezt már csak a teszt kedvéért megérné megcsinálnod, hogy lásd, hogy konkrétan a játékkal van-e a gond és azon belül az új AE-vel, vagy nem.
Ha a régi is crash-el, akkor valami komolyabb gond lehet (amit persze még mindig meg lehet oldani), de ha a régi nem crash-el, akkor valami különc eset van, ami miatt neked az új crash.-el.
Természetesen ez az egész főleg csak akkor érvényes, ha tisztán modok nélkül tesztelsz, mert a modok is okozhatnak crash-t, bár ha igényesen van felépítve a modolt setupod, akkor ez sem jellemző.Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy szerintem nagyon rossz ötlet új windows-ra (ez esetben 11-re) váltani, ha előtte működött minden, főleg amíg ilyen friss az egész. A M$ nagyon igénytelenül áll az egész dologhoz, minimális érdemi pozitívumot hoznak az újabb windows-ok a korábbiakhoz képest viszont folyamatosan probléma van mindenféle bugokkal meg hasonló undorító dolgokkal.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Vistaboy #25845 üzenetére
Nos, nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, mégiscsak a driver volt a ludas. Visszatettem a 496.13-as drivert, azzal most egy órát kibírt egyfolytában, ez jó jel. Persze nem iszok előre a medve bőrére, majd még meglátom, kibír-e hosszabb időt is kilépegetés nélkül...
Ám azt meg kell jegyeznem, nem értem, miért lett ilyen bonyolult a Windows 11-et csökkentett módban indítani (A DDU miatt kellett).
Korábban nyomtál egy F8-at és kész, most meg vagy 10 perc, mire odajutsz...
-
Vistaboy
veterán
válasz
Vistaboy #25843 üzenetére
Na, ma reggel jutottam el arra a pontra, hogy elegem lett ebből. Komolyan mondom, szeressem bármennyire is a játékot, elfogadhatatlannak tartom, hogy fél órát sem tudok vele játszani, mert folyton kidobál. Időközben teljesen elkezdtem ismét az elejétől, hátha egy korábbi mentésem lett bugos, ettől lépeget ki, de nem. Épphogy kijutottam a kezdő barlangból, és elindultam volna kicsit körülnézni, puff. Kidobott. Pedig ez még a legeleje volt, ergo nem töltöttem be korábbi játékállást.
Még annyit kipróbálok, hogy visszarakom a korábbi nVidia VGA-drivert, mert ha jól emlékszem, nemrég frissítették, és korábban már játszottam vele kilépegetés nélkül, azaz jó eséllyel akkor az lesz a ludas. De ha ez sem válik be, akkor ennyi. Kidobtam az ablakon 20 eurót, mert így gyakorlatilag használhatatlanná vált a játék.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Vistaboy #25843 üzenetére
Amikor nálam ilyen játékkidobások voltak, mint kiderült az esetek nagy részében VGA driver volt a ludas, esetleg korábban bekapott win frissítés.
Természetesen így hirtelen 100 probléma felötlik bennem, mi lehet az oka, a Te hardverproblémádat is beleértve. Bár, ezt könnyű kiszűrni, mert amennyiben más játék nem dobál ki, akkor a hardver + Steam nagy eséllyel kizárható. -
-
válasz
Vistaboy #23822 üzenetére
Viszont az achievementek letiltódnak, ha modolt játékkal játszol, erre figyelj.
Hali! Ez amúgy milyen típusú modokra vonatkozik? Nekem van fent pár, ami eléggé belenyúl a játékba (Unleashed, Duel), de az achikat megkaptam így is, ami még hiányzott.
Olvasgattam mostanában itt amiatt, hogy újrakezdtem a játékot, de nagyon nem mentem visszafelé a topicban, ha esetleg lett volna róla szó.
-
anorche1
őstag
válasz
Vistaboy #23617 üzenetére
Köszi!
Az kavart be, hogy nem sikerült a fordítóknak a kiáltást 2x ugyanarra fordítani.Más:
Nincs valami lista, amiben megtudom, hogy a különböző tárgyakat, küldiket stb. mire fordítottak? Most pl. annak néznék utána, hogy légsót hol tudok szerezni, de fogalmam sincs, hogy angolul mi a neve (google translate legs -re fordítja).
-
-
elithun
őstag
válasz
Vistaboy #23599 üzenetére
Igen ezt tudom. Nekem eddig a saját elméleti maximumom a perkek által kihozható volt, de egyúttal tudtam, hogy potikkal és tárgyak enchantolásával tovább növelhetem a kovácsolási szintem, de sosem foglalkoztam vele ennyire.
Most jó tudni, hogy szinte mindél elérhető a korlát, így akkor ráállok a potizásra, meg az enchantolásra, így több változatosabb is a játékmenet és a legendary is egyre jobban megy majd.
Baromi jó ez a játék.Azt hiszem a Better followers mod javítja ezt, de annyira nem fájt, hogy feltegyem. Igazából followerrel nekem olyan, mintha eggyel könnyebb fokozaton játszanék, mert legtöbbször rá mennek, és nagyon sokáig él.
-
Šolaire
veterán
válasz
Vistaboy #23516 üzenetére
Én mindig mikor vámpirokkal harcolok meglátogatom a Whiterunban lévő oltárt biztos ami biztos
nekem anno kimaradt a Dawnguard most tolom és nagyon tetszik megint elrabolt a játék 200-300 órára. Nagyon örülök ennek az új kiadásnak kevés az a szerepjáték ami így leköt.
-
pokers
senior tag
válasz
Vistaboy #23505 üzenetére
+1
Nem az a játék amit csak gyorsan végigjátszik az ember. Ha valaki így gondol a Skyrimre, meg se vegye
Ha meg valaki vámpírrá vált akarata ellenére, az már bocsásson meg mindenki, user error!Nálam is vannak olyanok, amiket csak azért játszok végig, mert szép a grafikája (Metro redux bundle, TR két utolsó része).
De például az agyondicsért Witcher3 annyira nem fogott meg, hogy még végigjátszani se volt kedvem, pedig annak szép a grafikája. -
-
-
vitaro
senior tag
válasz
Vistaboy #23492 üzenetére
Ha jól tudom black soul gem-ből csak egyféle méret van, arra kell csak figyelnie, hogy nehogy grand-nél alacsonyabb szintű lelket ejtsen csapdába. Erre a célra bármilyen humanoid faj megfelel, nem kell mindenképp embernek lennie. Ezeket a lelkeket nem is lehet másféle soul gem-be zárni, csak black-be.
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
Vistaboy #23443 üzenetére
Sajnos nekem is akadnak hibák bőven, ugráló és sérthetetlen enemy, hibásan működő játékelemek amik miatt vissza kell tölteni mentéseket, bizonyos helyeken crash, bugos ajtók, emiatt befejezhetetlen dungeon-ök, és még sok más. Azt mondják itt a szakik hogy a 60+ fps miatt vannak ezek, nekem még megbolondítja az is hogy 1440p-n van. Remélem nemsoká jönnek ki grafikus modok amikkel le tudom "korlátozni" 60 körülire, bár igen nehéz lesz mert 1 kártyával is kiakad 144-en xD
-
törölt tag
válasz
Vistaboy #23424 üzenetére
Nálam is voltak hasonló dolgok, amik néha viccesek voltak vagy meglepőek. Mondjuk a legutóbbi gépszétszedés/összerakásom óta Whiterun utcái is képesek megvadulni, lehet az már nem is annyira bug.
Viszont nekem sem zárt le egy küldetést, ami feltétele a továbbiaknak, amik viszont így is remekül működnek.
Hogy lehet képet kimenteni és hová ment?
-
-
válasz
Vistaboy #23317 üzenetére
Nem sírtam/panaszkodtam, nem nem értem, és nem szidtam a játékot, mindössze megírtam a véleményem, ahogy tette azt más is - ilyen vagy olyan előjellel. Egyúttal azt is jeleztem, hogy a 64 bit-re váltás és az ingyenes elérhetővé tétel nagyon szimpatikus lépés volt a részükről PC-n. Szal szentem kb ugyanazt mondjuk, csak az a különbség, hogy míg te objektíven közelíted meg a kérdést, addig én szubjektíven.
-
válasz
Vistaboy #23314 üzenetére
Értem, amit írsz, és bizonyos szempontból természetesen igazad van, de azt is el kell fogadni, hogy én nem vagyok kritikus, szakújságíró, blogger, akármi; én mindössze csak szeretek játszani a Skyrimmal. (Közel 1000 órám van benne az elmúlt 5 évben, szal mondhatni, hogy erősen kötődöm hozzá.
) Így én csupán a saját szemszögből kívánom megítélni az SE-t, vagyis hogy nekem mivel nyújt többet játékélményben, látványban, stb., mint az eredeti verzió 100+ moddal, amivel eddig játszottam.
A vanilla verzióhoz képest nyilván hajletevős a fíling, de 5 évvel a megjelenés után szerintem ez kevés ahhoz, hogy pénzt adjon érte vki, akinek egyébként már megvolt a gáma. Ez, hogy ingyen letölthetővé tették, mint anno a HD Text. packot, kifejezetten szeretnivaló ötlet tőlük, és - ahogy írtam is - várom a modok új verzióit. -
Šolaire
veterán
válasz
Vistaboy #23284 üzenetére
Köszi a választ. Mindenképp magyarítva akarom játszani. Vik féle magyarítás működik a kolléga linkelte is. Elvileg lehet bemásolással is magyarítani nem kell mod manager. Meglátjuk mi lesz mondjuk annyira nem fogom bánni az acsikat. Meg írtad is hogy nem végleges így nincs vesztenivaló
-
törölt tag
válasz
Vistaboy #23284 üzenetére
Nálam mediumra tette a GTX 660-at, de ultrán is fut rendesen. Bár nem mértem FPS számot, nem is tudom itt hogyan kell.
Modokhoz kérdés: ha valaki találkozik olyannal, ami a 300-as inventoryt megnöveli, linkelné? Nem találtam még és elég sok pénzt össze lehet gyűjteni, ha mindent visz az ember magával. Vagy mod nélkül ezt hogyan lehetne megoldani?
-
sqpp
őstag
válasz
Vistaboy #23199 üzenetére
A rinya többsége pedig emiatt volt. Mindenki basztatta a Bethesda-t, hogy ezen mi az új.. Most mit vártak amúgy? Ha bedobtak volna 4K-s textúrákat, meg mindent kb, akkor most a vilag 80%-nak megse lenne a 60FPS de meg a 30 sem. Mert sokan a modolt verziokhoz haslnlitjak, holott az alaphoz kellene. Az alaphoz képest pedig, ahogy te is mondtad mérföldekkel jobb. (teloval irtam szoval bocsi, ha valami nem koser)
-
csabsz13
aktív tag
válasz
Vistaboy #23197 üzenetére
igen, az, hogy a töltés közbeni első (!) feliratot sem tudtam végigolvasni és már jött is a game, nagyon meglepett engem is :-)
amire majd lehet, hogy keresek mod-ot én is, azok a karakterek (ha van ilyen), mert azért most így a csili-vili környezetből nagyon elüt, hogy erősen háromszöges pl. a bicepszük.de így is óriási respekt a bethesda-nak, hogy a full verzió (alap+dlc-k) mellé odarakják ezt ingyen.
-
Melorin
addikt
válasz
Vistaboy #23127 üzenetére
Jól van, nem kell egyből leharapni a fejemet
Komolyabban nem, de moddoltam a játékot, de nem szembesültem a 32 bit határaival, vagy csak nem tudtam róla.
Egyébként is 4GB RAM volt a gépemben egészen néhány hónappal ezelőttig, tehát többet mint 3GB nem is foglalhatott volna a gameA 4GB-ra is azt mondták az okosok, hogy kevés, pedig semmi akadást vagy problémát nem tapasztaltam miatta sehol. Persze, ha van több RAM akkor jobban elterpeszkednek a programok, de a 4-nél is köszönték szépen, elvoltak.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Vistaboy #23097 üzenetére
Azt hiszem tudom hol rontottam el. Pont azt nem vettem figyelembe, ami a lenyeg, tehat pontosan ugyan ugy kell csinalni mindent. ENB -bol sem azt a verziot raktam fel, hanem a legfrissebbet, es az effekteket sem kapcsoltam ki. Egyebkent szerintem jo lett volna. Majd most nekiugrok megint.
-
-
Antonius1978
addikt
válasz
Vistaboy #22549 üzenetére
En mindig minden cuccot megbuvolok, mar csak a szorakozas es osszehasonlitasok vegett is.
Majd ha hazaerek - most epp Angliaban vagyok, szombaton ejjel erek haza - es a netet is visszakottettem, akkor lovok fel par kepet en is a cuccaimrol.
A legelso vegigjatszaskor mar olyan eros volt a fegyverem - mert italt csinaltam, buvoltem erosebb italt, stb, ezt a cselt valahol olvastam annak idejen - hogy egy sarkanyt is lecsaptam 1-2 utessel, a vegen mar beoltoztem azoknak a szarvasagancsos barbaroknak a ruhajaba, es egy csakanyt vagy valami gyenge cuccot vettem kezbe, hogy az ellenfelnek is legyen eselyeUI : Kellemes Unnepeket mindenkinek.
-
Antonius1978
addikt
válasz
Vistaboy #22541 üzenetére
Aham, mostmar latom hogy hogyan nez ki, de nem ismeros, es CJ4567 jovoltabol mostmar tudom, hogy miert nem.
Megijedtem, hogy hogy vagyok ennyire bugyuta, hogy nem emlekszek 1 ilyen kardra
Az a kerdes, hogy meg lehet-e vaditani valamifele varazslassal ?(vagy mivel egyedi, mar eleve magikusnak minosul ?)
-
Antonius1978
addikt
válasz
Vistaboy #22524 üzenetére
Kosz a valaszt, a pancelok - legalabbis azok amik a kepen vannak - elkepesztoen reszletesek es jol neznek ki.
Uj jatek nelkul is ra lehet tenni a jatekra ? Kulonben mind1, majd ha befejezem a jatekot, akkor majd talan johetnek az ilyen modok kiprobalasai.Ujra nekikezdtem, hogy mostmar magyarul is vegigvigyem, mert azert elvezetesebb, ha az ember mindent ert.
Az ENB-t is ertem mostmar.Jatekbeli pancelok : en is csinaltal Stalhrim cuccokat, mindenfelet, de annyira nem jon be egyik sem kinezetre.
Solstheimen en eddig meg 1 daedra szivet sem talaltam, es ugy emlekszem, hogy arusnal sem lattam...
Mi az a Penumbra kard, nem jovok ra...Amugy en a karakteremet ebony pancelban es a regi szarvsisakban szeretem - most nem jut eszembe a neve, de a regi korok hoseinek sisakjarol van szo, ebony pancelkesztyuvel, a labvertet az varialni szoktam.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Vistaboy #22524 üzenetére
Serenát is fel sikerült végre normálisan öltöztetni, sokkal jobban néz így ki, mint az eredeti ruhájában:
Hamarosan én is lecserélem Ebony-ra a páncélomat, mert mindjárt meglesz kovácsolásból a 85. szint. Kalapálok is össze magamnak egy jobb cuccot. Aztán később, amint megleszek 35. szintű, ráhajtok a Stahlrim felszerelésre, remélem, sikerül összehozni.
-
Antonius1978
addikt
válasz
Vistaboy #22498 üzenetére
Udv mindenkinek, nagyon reg nem irtam ebbe a forumba, de olvasom.
Most viszont feltunt, hogy ezt a ruhat meg nem lattam a jatekban, legalabbis ugy dereng.Ez valami ruhakiegeszitos mod, vagy mi ?Olvasom ezt a sok grafikai leirast, de nem ertem a szoveget, pl mi az az ENB ?
-
Grafirka
őstag
válasz
Vistaboy #22510 üzenetére
Az ENB pontosan mit valtoztat a latvanyon?
Bocs ha lama a kerdes de egyszer csak a melyvizben talatam magam es eltevedek a rengeteg mod kozott
Texturakbol ,megfogadom a tanacsaitokat es valoszinuleg az 1K fogom kioprobalni.Eredetileg amin javitani szerettem volna :
1) Szinesebb kornyezet ( elenkebb , telitettebb szinek)
2) Dusabb novenyzet ( viragok, stb )
3) Viz atlatszobb, kekebb
4) esetleg tobb NPC hogy tunjon elobbnek a kornyezo vilagMagas felbontasu texturakrol , kod , ultra fenyeffektusokrol nem is almodtam Nyilvan ha mukodnek es nem kell hozza GTX 980Ti - SLI
akkor termeszetesen kiprobalnam.
-
.mf
veterán
válasz
Vistaboy #22437 üzenetére
"Csak ezért kérdem, mert Ebony Ingottá lehetne őket olvasztani, és ha semmi értelmük, inkább páncélt készítek a kísérőmnek belőlük."
Ne vicceljél már
Képes lennél egy érdekes tárgyat holmi ebony ingottá beolvasztani? Gondolom te is tudod jól, hogy Gloombound mine-ban annyi ebony van, mint a nyű (UESP szerint 16 vein, tehát 24 ingot, kb egy feljavított teljes szett és fegyver kijön belőle), még bloodkinnek sem kell lenni, hogy bányászd (csak beszólogatnak, de még trespasst sem kapsz), és a Windhelmből oda vezető úton csak néhány állat spawnol. Sőt, a bánya nem is clearable, tehát 10-naponta újra be lehet takarítani. Vagy Shor's Stone mellett Northwind, csak 3 csontit kell lecsapni és máris van 3 db ebony vein, 4.5 ingot, és még az orkok dumáit se kell hallgatni.
Én az összes ilyen érdekes cuccot a házam egyik chestjében gyűjtöm -- egyrészt hátha kellhet még, másrészt "csak"Grafirka: "Modolni szeretne a jatek grafikajat.Kerdesem az lenne, hogy mennyire no meg az eroforrasigeny a modok hasznalatatol ?"
"Vennék egy házat, mennyi lesz a rezsim?" -- hol vennéd, mekkora, milyen?
Van olyan mod (vagy tweak), amivel csökken (HD textures pack optimized / optimized vanilla textures; Skyrim Project Optimization; Grass on steroids), van, amivel nem változik, van, amivel kicsit nő, van, ami az erőműveket is megizzasztja. Ja és még ezeken belül is számos opció van...
A 6850 se mindegy, hogy 1 GB vagy a ritkább 2 GB VRAM-os -- az 1 GB kissé korlátozza, bár a most frissen összerakott pakkom 50+ moddal amivel a 7870 GE épp csak megbírkózik 35-60 fps-sel, csak kicsivel lépi túl az 1 GB-ot. Egyáltalán hogy fut most, a 60 fps cap-et végig kimaxolja?
Google: performance friendly skyrim mods. Elég sok találatot hozott fel, párba belenéztem, ránézésre jónak tűnnek.Páran itt sokkal jobban értenek hozzá, én csak épp most raktam újra össze egy annál kicsit modernebb, de már szintén nem mai gépre, ezért jártam most kicsit utána. Ahogy Vistaboy is ajánlotta, én is ebből indultam ki. Ha újrakezdeném a modok összerakását, "minimál veszteség -- maximál látvány" céllal és a valószínűleg csak 1 GB-os 6850-t figyelembe véve ezeket raknám fel (néhány személyes preferencia, lehet mást is választani; a csillagosok a gépigényesebb darabok):
0. szakasz:
Alapjáték, update, dlc-k, official hi-res pack
NMM nélkül bele se vágjon
SKSE (steamen is van, vagy offline) -- ezentúl ezzel kell a játékot indítani!--> LOOTban ellenőrizni, TES5Edittel tisztítani, amit Loot hibásnak talál
1. szakasz: textúrák
Unofficial patchek
Optimized vanilla textures
* Ruins clutter improved -- VRAM, bár dungeonben kevésbé gond
HD terrain
Skyrim Distance overhaul
SMIM
* Skyrim HD 2k: lite verzió -- gépigényes, ha nagyot esik az fps, akkor NMM-ben deaktiválni
aMidianBorn Caves & Mines
aMidianBorn Landscapes
Vivid Landscapes All in One - BSA 1k vagy ha még bírja, akkor Performance
* Skyrim Flora Overhaul - valamelyik lájtosabb verzióval + SFO on steroids -- gépigény
TreesHD
Grass on steroids
Natural grass texture floor
High-definition Ivy
Ruffled feathers
Dust effects
opcionális: páncél, lény és egyéb textúra-cserélők (pl. immersive széria), csak a 6850 1 GB-ja már lehet, hogy kevés hozzájuk.
Skyrim Project Optimization
SkyUI--> LOOTban ellenőrizni, TES5Edittel tisztítani
2. szakasz: időjárás, fény
Project reality: Climates of Tamriel - sokat dob a kinézetén!
Climates of Tamriel weather patch
* Realistic Lighting Overhaul -- gépigény--> LOOTban ellenőrizni, TES5Edittel tisztítani
3. szakasz: szebb szereplők
a.) Pretty face
b.) UNP (18+) vagy CBBE (18+) és a hozzájuk való Fair skin---
Szvsz, és tévedés joga fenntartva...
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus F15 FX507 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RX 6600 8GB, Ryzen 5 3600,16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok (31)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-12400, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok! (30)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900X, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok (29)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-11400, 16GB RAM, SDD) Beszámítás! Posta ok! (28)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- Philips NA351/00 Dupla kosaras Airfryer eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest