- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
jonnyjoker01
veterán
Ha legközelebb gépközelben leszek akkor összeírom
Annyi hogy én régi skyrimmel játszok mert csak az fut el a tabletemen, nem biztos, hogy mindegyik lesz SE-re.
Olyan modokat használok amúgy amik csak kicsit kiegészítik az alapjátékot, lore hűen. Semmi extra
Más : mennyire gáz az, hogyha évek alatt, kb 300 óra játékidővel még egyszer sem értem a fő sztori végére?
Most decemberben kezdtem el egy újabb mentést, ezt már tervezem 100%-olni amíg kijön a TES6, ha pedig hamarabb végzek, akkor nekiállok a hatalmas sztori modoknak.
-
jonnyjoker01
veterán
Szerintem a legendary nehézség csak önszívatás
Én inkább telepítek olyan modot ami komplexszebbé teszi az ellenséget, (revenge of the enemies pl.), ezáltal nehezebb lesz a játék de nem úgy, hogy 10x annyi élete van az ellenségnek meg 5x annyit sebez, hanem képességeket, mindenféle spellt haszálnak meg okosabbak.
-
Interceptor
addikt
Teljesen megértelek, bár akkor ajánlom inkább a requiem overhault-t. Abban is lesz kihívás és valamivel közelebb fog állni a játék az eredeti rpg szemlélet módhoz. Persze mindent nem old meg, az egyszerű egymegoldásos kvesztek és a világ játékos terelgetős felépítése is marad. Viszont rengeteg új rpg elemet hoz be a mod, amit leírni nem lehet néhány mondatban, el kell olvasni a kézikönyvet. Nem tudsz mindent tudó godlike fosimba karaktert építeni mint az alapjátékban, itt szakosodni kell mint egy igazi rpg-ben ahol van értelme a különféle kasztoknak. Sokkal jobb élmény volt így a játék.
-
L3zl13
nagyúr
Az eredeti Skyrim nagyon rosszul volt optimalizálva. Utána kijött hozzá fan made mod is ami javított a helyzeten. Plusz vannak modok a textúrák optimalizálására is.
Nem tudom a te esetedben ezekről volt-e szó vagy valamiért nem tetszett neki a géped, hiába voltak meg a követelmények. -
Piszkos-Fred
aktív tag
Nem tudom, de rajtad kivul meg sok embernek nem megy, egyszeruen lefagy az egesz a mod szekciora kattintva (ami azert is gond, mert ugyebar a load ordert is es a modok ki be kapcsolasat is az SSE-ben ott tudnad allitani, akar jatek kozben)
Akinek sikerult megoldast talalnia a problema, az
- vagy a virusirto/tuzfal/router stb. rendszeren/vedvonalon engedelyezte a SSE-hez kapcsolodo folyamatokat vagy IP-ket.
- vagy Win10-et hasznalt es azt a VC++ veziot tette fel, amelyet az SSE is telepitene az install utan, mert a beepitett bethesda.net keretrendszer erzekeny erre (ez egyebkent elmondhato szinte az osszes Bethesda jatekrol)
- vagy kilotte steamen a felhobe szinkroniazalast arra az idore, amig a mod menuvel foglalkozott.
- illetve paran irtak, hogy ha big picture modba valtja a steamet es ugy inditja, az is mukodik. -
vitaro
senior tag
Semmit, nem a te gépedben van a hiba. Nekem teljesen randomnak tűnik, hogy kinek megy és kinek nem. Kelet-Európában sokan szívnak vele, átolvastam már pár fórumot. Onnan van a VPN-es megoldás is. De ez is érdekes, egy orosz srácnak például elég volt magyar IP-t beállítania, úgy már működött neki. Úgy látszik, mi kénytelenek vagyunk egy kicsit nyugatabbra menni.
-
woryz
senior tag
Nah most telt be a pohár. Ezektől se veszek semmit. Kiválasztom, a bétákat is, várok, mert hát azt írták, hogy várjak, azt semmi nem történik.
Majd inkább leszedem nexusról, ha véletlenül újra el akarnám kezdeni... Miért nem működik a MODS menüpont sem? Egyik t.tv.s bethesda játékban sem? Komolyan széjjel b.sz az ideg. -
Melorin
addikt
Mitől váltam volna vámpírrá? Vámpírtól? Ha igen, azzal még nem is találkoztam. Nagyon az elején vagyok a játéknak. Még csak most voltam fent a mágusoknál vagy kiknél, akik megtanítottak kiabálni.
Csirkéket sem öltem2 maszkos csóka betámadott az egyik városban, kinyiffant 2 őr miközben engem akartak megölni. Lehet hogy ott sült el valami rosszul? Már a csata után abban a városban mindenki barátságos volt.
-
törölt tag
Nekem itt is kiírta, hogy az achievementek tiltva lesznek. NMM alatt ugyanez a helyzet.
A legutóbbi karakteremet mod mentesen kezdtem el, és próbálok csalás nélkül csinálni mindent.Az új verzióban a grafikán kívül semmi plusz nincsen. Lydiat ne is emlegessük. Mondjuk az utóbbi időben Stenvar ugyanez.
Nekem viszont tetszik az textúra, jobb lett a grafika, sokkal hangulatosabb.
Viszont még van egy fura dolog, amit elvileg már javítottak: amikor külső nézetből mutatja a kivégzéseket, akkor nálam a rossz minőségű hangok szólalnak meg, mintha tompák és kicsi bitrátájúak lennének.
Plusz most a tárgyakra való mutatás sem működik jól, rámutatok egy zsákra és nem írja ki, hogy ott van.Lehet az SSD klónozásnak is szerepe lenne ebben?
-
törölt tag
Nem tudom.
Steam szerint ez van benne, nálam mintha kicsit rosszabbul működne, bár volt egy SSD klónozásom közben.Skyrim Special Edition 1.4 Update
NEW FEATURES
Added Featured category for mods
Added ability to sort Highest Rated and Most Favorited filters by today,
week, month and all time
Added number of ratings count to Mods Browsing Menu
Added number of favorites count to Mod Details page
Added required dependencies to Mod Details page
Added latest version number and notes to Mod Details pageFIXES
General performance and stability improvements
Improvements to Reporting mods categories
Fixed occasional crashes while scrolling through Load Order menu
Improved Bethesda.net error messaging -
kp59
aktív tag
Azért én a helyedben megpróbálkoznék vele.
Mivel nekem 21:9 képarányú (2560x1080) monitorom van ezért leszedtem egy "Complete Widescreen Fix for Vanilla and SkyUI 2.2" nevű modot [link] a Special Edition-es nexusmods oldalról. Ennek letöltése előtt kiírta hogy először fel kell tenni a SkyUI modot és abból pedig csak nem Special Edition-os változat van. -
elithun
őstag
Hát a sunnyogásnak főleg betesznek a követők, pedig anno nagyon szerettem pl. Lydiával menni.
Amint egy picit engem meglátnak, akkor a követő fogja magát és rohan harcolni, ami nem nagyon passzol az elbújok és várok, míg elfelejtenek stílushoz.Összességében azért jó ez a Legendary szint, mert egy fokkal komolyabban kell venni bármelyik módon is közelíted meg a játékot.
Az idézgetést én is akartam, mert találtam egy Conjure Dremora Lord spell tomeot, csak közel sincs annyi magickam hozzá, amennyi kellene, és nem sok perkpont van elköltve a Conjuration fán.
-
Lézerparaszt
őstag
Pedig az idézős szerintem a legdurvább "kaszt" a játékban. Én is legendaryn játszom és a sárkányon kívül ledarálnak mindent, főleg ha már ketten vannak. A flame atronach a leggyengébb pet, ahogy fejlődsz, úgy engedi venni a jobbakat. Viszont azzal úgy kell játszanod hogy meg ne üssenek mert az igencsak fáj
-
elithun
őstag
Most még csak az alap Skyrimmel játszom, hogy minden achievement meglegyen és majd később kezdek újat SE-ben, mikor meglesz az új VGA-m. Volt korábbi mentésem, 35-ös szintú Nord, amit nem Legendary nehézségen játszottam, hanem csak Experten.
Most állítgatom Legendaryra, de elég halandó vagyok még hozzá. Kb. csak sneak-kel tudok ölni.
Sosem szoktam enchantolni a páncélokat, vagy magamat buffolni varázslatokkal, és a potikból is csak azt használom, amit találok. Ez érezhetően kevés a Legendaryhoz.Alapból főleg sunnyogós, íjazós karakter, mert könnyebb így haladni, mint 60x lesújtani fegyverrel.
Skilljeim szintje fejből kb.: sneaking, íjászat, kovácsolás, amik 80-100, kétkezes fegyverek, egykezesek, könnyű és nehéz páncél pedig 50-70 körül, a többi 20-30, mert ritkán használt.
Perkek kovácsoláson végig vannak, a többi az íjászatra, sneakingre és a fegyverekre, és páncélokra amíg csak lehetett, viszonylag egyenlően elosztva.Ilyen módon viszonylag könnyedén, sztoriszerűen tudok haladni (értsd, nem sok időt töltök a harccal) Experten, de a Legendary egy picit újabb dimenzióba helyezi és néha előjön egy kis anyázás is. Ezzel a karakterrel csak beletanulni tervezek a "hardcore" dolgokba (enchantolás, soul gemezés, stb.) hogy majd az SE új karakterrel nehézség váltás nélkül Legendaryn játszak az elejétől.
-
Piszkos-Fred
aktív tag
"Kérdeztem, utánaolvastam és nekem úgy jött le, hogy van egyszemélyes része is a játéknak. "
Minden kontent szolozhato a jatekban (kiveve a direkt group tartalmat), altalaban ezt ertik/ertjuk az egyszemelyes jatek alatt, illetve azt is tegyuk hozza, hogy a fo sztori, a nagy cehek sztorijai 99%-ban solo instanceok, ahol senki sem zavar es egyedul jatszol.
De az ketsegtelen, hogy ez is egy mmo - barmennyire is temetik, egyelore jol el van - ahol dugig van normalisabb es kevesbe normalisabb emberrel, akik ha akarjuk, ha nem, feszt ott rohangalnak a vilagban, amely elegge zavaro tud lenni nem csak a hagyomanyos TES jatekstilushoz szokott embernek, hanem az mmo veteranoknak is, foleg ha egy dungeon kozepen gazol at rajtad 2-3 fos party es leol mindent es mindenkit korulotted, majd ott allsz egyedul es varnod kell, hogy respawnoljon a dungeon "nepe".
A loot egyebkent personal jellegu, sose, senki sem fogja elvinni eloled a szajret, midnenkinek esik minden - kiveve a kincsesladakat es a nyersanyagokat, de ezekbol meg annyi van, mint egen a csillag.
-
sqpp
őstag
-
törölt tag
Ne is emlegesd Lydiat. Szinte mintha direkt még idegesítőbb lenne.
Folyton az ajtóban áll meg vagy ott, ahol el kellene mennem és szűk a hely, vagy a helyzetjelölő kis biszbasz van, és odébb kell noszogatnom. Amire mindig egy oohh a válasz. De amikor kijövök egy barlangból, ahol előtte fél órát gyaktam, csodálkozva felfedezi, hogy jé, itt egy barlang, kíváncsi mi lehet benne....
No komment. -
Piszkos-Fred
aktív tag
A mult heti beta 1.1-es patch elesedett:
- General performance and optimization improvements
- Fixed rare issue with NPCs not appearing in proper locations
- Fixed an issue with interface elements not appearing correctly on certain displays (Xbox One and PS4)
- Fixed issue with saves erroneously being marked as Modded, even though no mods are active
- Updated some sound files to not use compression -
genndy
addikt
Történetileg, tartalmilag, bugilag tök ugyanaz mint az LE volt, ahhoz képest már semit nem változtattak. Érdemes fölrakni az unoff.patchet, már készült SE-hez illeszkedő verziója.
Nem fog bekavarni, más könyvtárakat használ.Lézerparaszt: egyéni hibád, nálam semmi baja nincs. Valószínűleg túl sok az fps, 120 fölött megmakkan a Havok fizikája, tipikusan akkor repked minden szerteszét.
-
Lézerparaszt
őstag
Azt hogy honnan szedtem már nem tudom, kb egy éve voltam nagyon benne a modolgatásban. A normál 32 bites lekorlátozza a gép erőforrásait, összesen 4 giga memóriát kezel, videókártyával együtt. A 64 bites viszont kezeli asszem 192 gigáig, így ki tudod használni a géped. Windowsban ugyanez van, ha most 32 bitesed van akkor a géped erejének csak a töredékét használod. Ha 32 bites windowsra raksz 64 bites programot, az vagy nem indul el, vagy 32 bitesként fut. Minél előbb rakj fel 64 bites windowst (ha 32-es van), próbáld meg úgy, majd ha így is lassú akkor keress rá valahol a 64-es exére.
Modsorrendre is van egy program ami sorbaállítja a modokat. Anélkül szinte lehetetlen kiszűrni hol a hiba.
Valamint, ha felraksz egy modot akkor azt úgy kell beállítani a legapróbb részletekig ahogy azt tanácsolják a leírásban, különben brutálisan megfoghatja a gépet. Pl nem mindegy hogy fű sűrűségnek 1-et írsz be vagy 10-et. -
nagybá
senior tag
64bit-es exe azért kell, mert csak azzal tudod kihasználni mind a 8GB RAM-odat.
De amúgy igen, a mod sorrend is okozhatja a gondot, esetleg (bár ez eléggé időigényes) kapcsold ki az összeset és egyenként kapcsold vissza, és amikor újra jelentkezik a probléma, akkor tudod, hogy hol a gond! -
nagybá
senior tag
Első kérdés, hogy eredeti-e a játék? Ha nem, akkor könnyen lehet, hogy egy másik kalóz verzióval működhet.
Legfrissebb VGA driver fent van-e?Annak nincs értelme, hogy a feladatkezelőből dobálod ki a felesleges dolgokat, mert 8GB RAM bőven elégnek kellene lennie, ahogy a VRAM is elég az biztos.
-
Kareszovics
addikt
Egyébként sokat gondolkodtam ezen a nem harácsolós karakteren; Fallout 4-ben például kivitelezhetetlen, hogy még a budiajtót se vidd magaddal. Sokkal több minden kel egy-egy fegyver upgrade-jéhez. Mondjuk nyilván Fallout 4-ben kevesebb "elvet" kell követni, mint Skyrimban.
-
frem1790
őstag
RESPEKT!!
Keményen tolod, le a kalappal! Én ennyire azért nem sarkítom a játékot, mondjuk ha "jó" karaktert alakítok akkor kiirtom a Sötét Testvériséget, meg a Tolvajok Céhe sem játszik - ez alap.
Ezek szerint bretonnal összejön ez csatamágus kombó, valamikor a jövőben belevágok majd én is(most sajnos vészes időhiányban szenvedek). Addig is jöhetnek az élménybeszámolók!Halted Stream Campe-et kérdezted. Az vicces volt. Van az a Peryite nevű deadra, akinek a betegei kószálnak Skyrimben - adnak küldit is. Szóval ahogy megközelítettem a tábort egy ilyen zöld trutyit okádó fickó összebalhézott a banditákkal és leamortizálta az egészet, nekem csak be kellet takarítanom a termést(én már csak ilyen harácsolós vagyok
). A föld alatti résszel meg elboldogultam, nem volt túl gáz.
-
Kareszovics
addikt
"- no ellenfelek vetkőztetése (csak olyan dolgot veszek el, amit nem viselt a ellen, kivétel a helgeni kínzókamrában a +30 magicka-t adó csuklya)"
Ez tetszik. Lehet kezdek egy új karaktert, mert ez tetszik. Én ilyen szemét zsugori állat módjára harácsolok mindet, de azért a logika megkívánná, hogy nem hagyja ott az ember a hullát pucéran. (Főleg, ha az ember kezd egy büszke Nord harcost, vagy épp Altmer Mage, nem tudom.
)
-
frem1790
őstag
Valóban húzós, nagyon oda kell figyelni, meg sűrűn menteni. Ha nagyon megszorulsz - ahogy korábban írtam - vesd be az ork tomboló képességét(nemtom hogy van angolul). Igaz csak napi egyszer lehet használni, de általában annyi elég is szokott lenni. Igaz nálam úgy néz ki egy nap, hogy felszerelkezek, odafelé szekerészés, a maradék út gyalog, lenyomom a küldit, haza(Fehércsermely) gyalog, közben zsákmányolás, ha van még hely a puttonyban. Otthon felturbózom a zsákmányt, eladom, bevásárolok(gyógyitalok, só a főzéshez, esetleg valami nagyon kellő bűvölt cucc), elraktározom a maradék cuccot aztán vagy 10 óra szunya.
Mire újra útra kelek vissza is kapom a képességet.
De azért, ha úgy érzed, hogy neked ez nem fekszik ne erőltesd. Mindenkinek más az elképzelése, játékstílusa.A sárkány az nagy buli.
Tegnap este ahogy megérkeztem Tévárára, rögtön betámadt egy. Mivel benn voltam már a városban, behúzódtam egy ilyen féleresz alá és hagytam az őröket érvényesülni. Mikor nyíllal lesebezték és leszált akkor odarohantam és bevégeztem a melót.
Viszont nyílt terepen, egyedül nagyon húzós. Pár napja így kapott el egy, ráadásul az istennek sem akart leszállni. Kénytelen voltam vele bújócskát játszani egy fa mögött. Egy lépést el nem távolodtam attól a szerencsétlen fától, csak azt lestem merről jön a dög. Mikor támadott, akkor rátapadtam a növényre - jól bepozicionálva, hogy pont kettőnk közt legyen - egész jól ki lehet védeni az okádását így amíg meg jön a következő kör gyógyítottam magam helyreállítással. Ez ment vagy tíz percig, akkor végre talált egy medvét elég messze tőlem, míg avval foglalatoskodott nyakamba szedtem a lábam és futottam a legközelebbi barlangig. Elbújtam, vártam pár percet és mire kijöttem szerencsére eltűnt. Nem volt túl hősies, de mivel nem szállt le nem tudtam mit csinálni. -
frem1790
őstag
Elég kemény ellenfél volt a jégtroll, volt egy pár visszatöltés.
Alapból van a pallosomon már tűzsebzés, azt nagyon nem szeretik. Aztán meg nagyon figyelni kell, hogy mikor támadj: mikor üvöltözik, lengeti a karját fel-le be kell vinni neki egy erős csapást, aztán gyorsan hátrálni, mert ilyenkor támad. Hátrálsz amíg megáll megint üvöltözni, akkor megint odakenni neki és így tovább. Egyébként minden állatnak megvan a spec mozgási és támadási technikája, ha megfigyeled jól ki lehet használni.
Aztán, ha kipróbálod a karit, írjál, hogy milyen!
Én meg az angol eredetivel vagyok így.
Elejétől kezdve magyarul játszom, ráadásul Vik verziójával ami eltér az eredetitől.Johnnyjoker01: A kereskedőkhöz be lehet szállni üzlettársnak úgy mint az Obliban - akkor több lesz a napi keretük. Nem használtam még ezt a képességet, de ha átböngészed a skilleket megtalálod melyiket kell ehhez kifejleszteni.
-
frem1790
őstag
Még elég az elején járok - 15 - ös szint - de eddig elboldogultam. Amire vigyázok: nem vágok bele mindjárt az elején olyan küldikbe ahol kemény boss harcok vannak.
Eddig gyakorlatilag a főküldit vittem el Szürkeszakállúakig, hogy megkapjam a plusz kiáltásokat. Ezenkívül csak apró mellékküldetésekkel tréningeltem az orkomat: a herceg vérdíjai, kisebb küldik a Folyamfenyvesi meg Fehércsermelyi lakosoktól.
Gyógyítást ilyen alacsony szinten mindig helyreállítás varázslattal, illetve harc közben kajával(krumpli meg káposztaleves nagyon jól adja) oldom meg. Potikat csak végszükség esetén vetem be, viszont szorgosan gyűjtöm őket, magasabb életerőpontszámnál már lópikulát sem ér majd a kaja. Gyakorlatilag minden nap bevásárolok gyógyitalból a Fehércsermelyi kereskedőknél, aztán megy a spejzba. Ja igen, én szoktam aludni, minden küldi után szépen megy szunyálni a csávó. Így kapok egy csomó ideiglenes plusz pontot, meg az üzletek is töltődnak.
Több támadónál nyílt terepen rafkózni kell, ki kell szedni gyorsan a mágia használót, idézőt, vagy a legerősebb ellent, a többivel csak utána foglalkozom. Ha nagyon meleg a helyzet - akár 1 vs 1 helyzetben is - használni szoktam az ork képességet: egy percig fele sérülés mellett dupla sebzést lehet bevinni - ez mindig hat!!
Valamint épp most készülök a Télvári Akadémiára, ha ott végigcsinálod a legelső küldit annak a végén megkapod ugye a jégalak kiáltást. Ezután sima ügy minden meccs, Han Sólót csinálok a támadókból, aztán mire kiolvadnak meg magukhoz térnek végük van.
Ami a rigolyádat illeti abból muszáj engedni egy ilyen karinál. Az orkoktól úgysem áll távol a hullarablás, a bányászat meg a kovácsolás meg éppen hogy fekszik nekik. Jól megbűvölt erős páncél meg fegyver nélkül nem fog menni. Ahhoz meg kell a fosztogatás, bányászat, kovácsolás....
Pillangókat amúgy én sem kergetek, az alkímia részt úgy ahogy van kihagyom ebben a felállásban. -
frem1790
őstag
Szerintem meg is válaszoltad magad:
Leírva szerintem jól hangzik, de legendary a túl sok szkill miatt nem működik ez a karakter... De minden más vélemény / ötlet érdekel (ld. a kétkezes ork, az tetszik nagyon.
)
Meg egy csatamágushoz amúgy sem illik a szompolygász. Igenis rohand le a banditatábort erőből.
A kísérő nálam sem jön szóba, az első játékomban botladozott velem egy darabig - többet sem.
Harcban néha jól jönne, de nekem nem éri meg a nyűglődést amivel jár.A kétkezes orkot próbáld ki! Én is avval tolom most: pallos, nehéz páncél, kovácsolás, bűvölés. Nagyon jól lehet vele boldogulni, élvezem vele a játékot.
Kovácsolást meg bűvölést, annyival húzom gyorsabban, hogy az összeszedett zsákmányt meg nyersanyagot feldolgozom eladás előtt (feljavítom a kovácsolással és a bűvöléssel), így fejlődnek jól ezek a skillek is és többet tejelnek a kereskedők is. A 2000 vastőr nálam sem játszik.
-
frem1790
őstag
Én sem játszottam még csatamágussal, úgyhogy csak kibicelek. Egy bretonnal kezdenék neki, az aránylag jó harcban és mágiában is. Mivel túl sok skill fát egyszerre húzni nem túl egészséges, el kell dönteni, hogy mi legyen a fő csapásvonal. Egykezes fegyvert, nehéz páncélt, kovácsolást, bűvölést és valamelyik támadó mágia ágat próbálnám. Vagy egykezes, alkímia, védekező és támadó mágia - de ez már inkább varázsló mint csatamágus.
Én az első verziót preferálnám, miután ezekkel a skillekkel szépen előrehaladtam lehetne más képességekre is rágyúrni. Igazából ennek működnie kéne, a védelem a bűvölt nehéz páncélé, támadhatok mágiával, aztán ha kifogy a mana átválthatok egykezes fegyverre, a töltődés idejére. Gyógyításra a helyreállítás varázslat, illetve gyűjteni ezerrel a gyógyitalokat.
Az meg, hogy milyen gyorsan húzod fell a skilleket, rajtad áll. Nálam kilőve a fast travel és a trükközés a skillfejlesztéssel, de ízlések és pofonok.
Ha kipróbálsz egy hasonló karaktert, írhatnál majd pár sort a tapasztalataidról, okulnék belőle.Skyhunter: Szerintem a sárkány random, ott egy jégtroll meg pár gyengébb jószág szokott lenni alapból.
-
Skyhunter
őstag
Legendary szint megadja a játékélményt.
Ork, kétkezes, kalapácsos. A naponta egyszer használatos rage mindent megold. Húzd fel a smithinget lvl90-re, alchemyt lvl100-ra (pénzt termelni is kiváló), enchantot lvl100-ra (dupla enchant miatt), csinálj 2 különböző szett daedric cuccost. Innentől kezdve mehet a főszál a sárkányok ellen.
-
-
Vistaboy
veterán
Ma én is újratettem mindent az elejétől, ugyanis arra gondoltam, hogy ha már lúd, legyen kövér, és amiből csak lehetett, a 4K-s verziót szedtem le. Mondjuk még így is sok munka lesz vele, mert eddig csak a főbb dolgokat cseréltem le, még messze vagyok attól, hogy minden kész legyen.
De azért haladok, jelenleg 128 modnál járok és már most sokkal szebb lett, mint azelőtt volt. Sajnos ide már nem tölthetek fel képet helyhiány miatt, de itt megnézhetitek, remélhetőleg nem törlik nagyon hamar.
Egyébként tényleg nagyon jó és kell is már az SSME, amióta feltettem, még ennyi moddal is alig lépeget ki, igaz, többet tölt, de lefagyni még nem láttam vele (kopp, kopp). Holnap remélhetőleg már érdemben is játszani tudok majd.
-
.mf
veterán
A COT tudtommal minimális, az ELFX mérsékelt-közepes, bár magam nem használtam. Az RLO-ról mintha azt olvastam volna, hogy kisebb terheléssel jár ELFX-nél; én azt használom. Van még egy harmadik, ami közülük a legtakarékosabb, mintha valami ELE-nek hívták volna.
Saberboy: enyém is most érkezett el egy újabb mérföldkőhöz: lvl 14, 45 körüli Dest és Conj mellé most feltápoltam az Ench-ot is 60-ra: Enchanter perk 4, Insightful 1 --> csináltam egy 4-részes Alch-szettet, 4× +20%, majd azzal pár ench +11% potiont (alch még csak 25, Alchemist perk 2), következő kör majd holnap a harci dressz lesz
Jonnyjoker: látom új vagy még
Egyáltalán milyen fajta mágus a cél?
A tiszta mage "glass cannon", aki a felbérelt / mellészegődött társakra és konjurált lényekre mint tankokra hagyatkozik, hogy a sebzést felvegyék, míg maga csak osztja? Annak nem is kell armor, ha kerüli a sebződést.
Vagy battlemage, aki ált. nehézpáncélban maga is vastagon benne van a harcban?
Vagy spellsword, aki egyik kézben kard, másikban varázslat?Ha nem akarsz páncélt hordani, akkor a mage armor perkek akár megtriplázzák az armor spellek defense ratingjét, így Ebonyflesh 100 helyett 300 def, és erre még jöhet a Lord stone +50, összesen 350 def egyetlen szál páncél nélkül.
Ami papíron szép és jó, de harc elején elsütni a manád, hát...Mana regen? Nem éri meg. Annyiban jó, hogy nem mágia-iskola-specifikus, viszont harc közben a regen töredékére esik (negyede?), és a kevés másfélszerese is még mindig csak kevés. Ha elfogy, inkább igyál löttyöt. A csak 50% regent adó cucc meg elég gyenge. 1-es szinttől találni (College-ba belépéskor meg kapsz is) Novice robes of Destructiont, ami a +50% regen mellé -12% Destruction cast cost. Egy Adept robes of Destruction pedig már +100% regen, -17% Destruction cast cost, a Master robes meg +150%, -22%...
Mágusnál a harcban két leghasznosabb enchant szvsz a Destruction és Fortify magicka.
Pl. a fenti skillekkel és lötyivel már -20~21% Destruction cast cost cuccokat tudok készíteni. A 4 db = -80%, tehát egy 50 magickás spell így már csak 10-be kerül (plusz a novice/apprentice/stb destruction perkkel már ennek is csak a fele, 5), 5x (10x) annyit tudsz belőle ellőni.
Magicka: egyrészt több spellt tudsz vele elpuffogtatni, másrészt implicit fortify magicka regen is, mert a teljes magicka-tartalékod azonos idő alatt töltődik vissza. Ha neked 150 van, az is ugyanannyi idő alatt töltődik vissza, mint akinek csak 100 van, tehát +50% regent jelent a 100-hoz képest.
A 4 dest cuccos fej (sisak / circlet / kalap), nyaklánc, test (ruha vagy páncél) és gyűrű slotokat viszi el, a kesztyűre még lehet Fortify magickát tenni, az a fenti skill-szinteknél kb +35-40 lehet. Már csak a cipő marad, arra mehet pl. egy Carry weight (pl. barkeeper's shoe, ami magában 0 tömeg) vagy resist fire/frost/shock, ha nem breton vagy.
-
.mf
veterán
Én a helyedben vanilla installról szépen újraraknám. Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés. És a hibalehetőség is kevesebb. Amiből már biztos van pár, lévén az erősebb gépeden rosszabbul fut, mint nálam...
COT pont egy olyan darab, amihez jópár másik kapcsolódik közvetlenül arra épülve és/vagy patch-csel (hibajavítási vagy kompatibilitási). Ha nagyon nem akarod az egészet újrarakni, akkor összes rá épülő mod és patch le, COT le, új COT fel, rá épülő modok fel, COT-patchek fel.
-
.mf
veterán
Munkával ugyan még nem végeztem, de mára már kellőképp kiégett az agyam, hogy folytatni se akarjam...
Szóvalll
Realvision sorrend szerint telepítve, nálam alábbiak vannak (NMM abc-be sorolja)
4k Parallax Treebark 4k
aMidianBorn Book of Silence - összes
aMidianBorn Caves and Mines 2k
aMidianBorn Landscape parallax 2k
ApachiiSkyHair full
Cinematic Fire Effects 2 HD / opt2
Climates of Tamriel V + Weather patch
Detailed Rugs (medium?)
Dimonized UNP
Dust effects
Enhanced blood
Fair skin for UNP
Fences of Skyrim
HD Enhanced terrain type 2
High Definition Ivy 2k
Lightning during thunderstorms + COT patch
Natural grass texture floor
Optimized vanilla textures
Pure waters PW landscape textures
Real rods for Skyrim
Realistic lighting overhaul
Realistic smoke and embers / medium
Realistic Water two - enb textures
Realvision particle patch for enb
Realvision subsurface scattering patch for enb
Remove underwater grass
Ruins clutter
Skyrim Flora overhaul - 2k tree lod for 2.3
SFO 2.3b update
SFO - SFO on steroids
SFO v2.3
Skyrim HD 2k Textures - complete FULL (igen, FULL, nem a LITE!)
Skyrim project optimization
SkyUI
Sofia
Static Mesh Improvement Mod
(Supreme and volumetric fog for CoT - egy kicsit sok a jóból)
SweetFX shader suite 1.5.1
The Skyrim Distance overhaul
Transparent wave spray retexture
TreesHD Skyrim variation lush trees Vurts compatibility patch (SFO-hoz)
TreesHD Skyrim variation - treesHD (high new? Már nem tudom mekkora texture)
True storms
Unofficial high resolution patch
Unofficial Skyrim Legendary Edition Patch
UNP BBP
UNP body highres texture
UNP female armors
Verdant 2.0 - 512-es texture
Vivid Landscapes all-in-one, BSA, "better performance" (2k+1k?)
Vivid Landscapes a-i-o SDO patch
Watercolor for enb and realistic water two+ a Gameplay performance ENB, ami manuális telepítés, NMM nem írja.
Mindez i5-750 + 7870-en teljesen elfogadható sebességgel fut, tehát nálad még jobban kell futnia.
-
SetCHOO.
aktív tag
A modolt skyrim esetében sajnos az R9 270x kevés lesz a 1920 * 1080 felbontáshoz.
1680*1050-on sokat nyernél és mehet rá az FXAA élsimítás. Jobb teljesítményt fogsz kapni.Grafirka: Egy jó ENB életre kelti a játékot. Képek
Egy youtube csatorna.Emellett fontos a memória menedzsmentje is ami a stabilitásra lehet jó hatással.
-
.mf
veterán
Öbölátúszás?
Nálam i5-750 alapon (2.66-2.8), 10 GB RAM és 7870 GE ami kb a 270-essel egyező teljesítményű, gyengébb a 270X-esednél; mégse volt semmi gondom a "Skyrim HD 2k" azon verziójával, ami 2k+1k textúrás performance verzió volt. Majd munka után (éjszaka) rá tudok nézni a gépre, hogy nálam mik vannak fenn, de nálam az ENB fogta meg nagyon. Előtte még rendszeresen 60 körül volt és onnan ment időnként lejjebb, azt feltéve viszont 20-45 között volt az izzasztóbb tesztterületen (Lakeview, Ilinalta, Pinewatch, Helgen kört bejárva), annak is többnyire az alsóbb részén. Bár, mivel a Skyrim HD az elsők között volt telepítve, lehet, hogyha azt tettem volna fel utoljára, akkor az is lenyomta volna... De mindenesetre most egy egész hosszú listával, köztük Skyrim HD 2k+1k és GP-ENB-bel is ritkán esik 30-40 alá, általában 50-60, 60 körül van.
Ha a Realvisionnél leírt sorrendben újrarakod, lehet, hogy jobban fog futni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest