Hirdetés
- Yettel topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
®abstract®
üzenetére
Outer Worlds infót köszi, rá is megyek.
Eddig csak a Spacer's Choice-szal játszottam, de az nagyon tetszett. Azt még nemtom, hogy PC-re vagy PS5-re vegyem meg. 
-
válasz
tibaimp
üzenetére
Erre gondolok: https://www.wabbajack.org
Az Elderglam ezzel telepíthető, így akadtam rá most, de egy sor más játékkal is működik, modlistákkal, de javasol is neked a gépeden található játékokhoz letölthető mod csomagokat, kvázi auto-installal mennek fel vele 500-as, 1000-es modcsomagok, amiket kézzel telepíteni, de még NMM-en keresztül is roppant időigényes lenne. Nekiindítottam az Elderglam v3-at, és szépen dolgozik magában.
-
Én most megyek majd neki az SE verzió minimális modolásának - eddig még a nem SE verzió modoltjával toltam tizenévig.
Első körben SE-n épp az Eldergleam V3-at szeretném kipróbálni, az SE-m egyelőre annyira vanilla, hogy most töltöm le Steamen. A Húsvéti hétvégén lesz időm elszöszölni a modolással kicsit. -
Örömmel látom, hogy nem csak nekem hozza meg a kedvem a Skyrimhoz a kinti téli hangulat.
Ilyenkor szinte minden évben - immáron 13 éve - napi 4-8 órát tolom és még mindig nagyon élvezem.
Tavasszal Oblizni szoktam, ősszel meg a Witcher 3-at viszem végig minden évben. Modolni a Skyrimot majd valamikor év közben állok neki, mármint az SE verziót, hogy a modolás ne a játékidőt vegye el. 
-
Boldog Karácsonyt!

-
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Köszi szépen az ajánlást, jól néznek ki.
Majd jövőre valamikor nekiülök, hogy a következő szezonra már ne a retro modokkal menjek neki. 
-
válasz
cSuwwi
üzenetére
Nincs különösebb oka azon kívül, hogy nincs se kedvem, se időm ezzel foglalkozni.
Kb. 100 mod van fent, meg az ini lett faragva, és így pont tetszik a játék, téli szünetben szoktam elővenni kb. minden évben, és akkor pár hét alatt beleteszek egy 100-150 órát.
Majd, valamikor év közben lehet váltok SE-re - Steam alatt megvan az is, csak vanilába nagyon csupter - és akkor megmodolom jól. -
válasz
®abstract®
üzenetére
Nálam az 1.9.32 van fent, ha erre gondolsz. Próbálgatom közben a talajfestő modokat.

-
válasz
bobalazs
üzenetére
Ahham, sajnos ez SE-hez van, amihez nekem sosem volt kedvem nekiállni modolni, vanilában meg nagyon kopter. Merthogy volt nekem annak idején egy nagyon kellemesen felmodolt Skyrimem SKSE-vel, és amikor kijött az SE, akkor ronda volt és faragatlan és béna a modolt nem SE verzióhoz képest, ezért maradtam a nem SE verzión, most is azzal tolom.
-
Ha tél, akkor Skyrim - szokás szerint 13 éve.

A fű betöltési távolságát hogy is kell megnövelni iniböl? -
Én is elővettem újra a játékot, viszont mivel az eredeti verzió nálam már - számomra - szépen és stabilan fel van modolva, azzal kezdtem egy új játékot. Valahogy nem érzem magamban az erőt, hogy az LE verziónak nekiálljak modolgatni, kísérletezgetni - alapból gyalázatosan néz ki ugye a modolt régi verzióhoz képest nyilván.

-
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Eggyel réggebbi SKSE verzió passzolt a játékhoz, azzal indul rendesen szerencsére, mert most megint jön a hó és a hideg, és akkor Skyrimozni szeretek.

-
No, kellemesen elcsevegtem magammal, de végül meglett a megoldás. A játék verziója 1.5.97.08, és ehhez nem jó a legújabb SKSE, ami a Current SE build 2.0.19 (runtime 1.5.97), bár a készítők szerint jónak kellene lennie a leírás alapján, de azzal ugye nem ment, ezért megnéztem régebbieket, és a skse64_2_00_17.7z lett a megfelelő, ezzel rendben elindul és működik.

-
No, egy meglepő mozdulattal áthúztam a régi meghajtóról a \Games\Nexus Mod Manager\SkyrimSE\Mods alatti fileokat az új helyre, az NMM-ben bepipáltam mindent, és műxik rendben.

Már csak az SKSE-t kellene megreszelnem, mert az most nem indul el. A readme alapján tettem fel, ahogy mindig.
[ Installation ]
1. Copy the .dll and .exe files to your Skyrim SE directory. This is usually in your Program Files folder under Steam\SteamApps\common\Skyrim Special Edition\. If you see files named SkyrimSE and SkyrimSELauncher, this is the correct folder. Do not copy these files to the Data folder as with a normal mod. The "src" folder is only useful for programmers, most users can ignore it.
2. Copy the .pex files in Data\Scripts\ into the Data\Scripts\ folder of your installation. The .pex files are needed by all users of SKSE.
3. If you create mods, copy the .psc files in Data\Scripts\Source\ into the Data\Scripts\Source\ folder of your installation. The .psc files are only needed if you have the CreationKit installed and intend to create or compile Papyrus scripts. Make sure to add them to your include path.
4. Run skse64_loader.exe to launch the game.De amikor indítani próbálom (rendszergazdaként), egyet villan a képernyő, a Steamben látom, hogy indulna a játék, majd egyből le is áll. Win10 tűzfalon felvettem a kivételek közé. Mi kerülte el a figyelmem szerintetek?
-
Konfigot és OS-t váltottam. A Steamet átvittem az új gépre, a letöltött játékok megmaradtak rendben, a Skyrimot később töltöttem csak le, ezért az nem lett átcuccolva a Steamapps könyvtárral, de persze a mentések megvannak rendben. A kérdésem, hogy az SKSE-t és Skyrimhoz a modokat hogy tudom legegyszerűbben átvinni? Nexus Mod Managert használtam, a régi SSD bent van az új gépben, szóval elérem a tartalmát.
A modok ott vannak tömörítve a \Games\Nexus Mod Manager\SkyrimSE\Mods alatt, szal az működhet, hogy pl. feltelepítem az új OS alá az NMM-t, aztán valahogy betallózom a tömörített állományokat? Vagy van ennél vmi egyszerűbb módszer is? -
válasz
Skyhunter
üzenetére
Nem duplázódik, mivel az SLI lényege a párhuzamos feldolgozás által adott nagyobb teljesítmény. Ez azt jelenti, hogy a GPU-k a kártyákon megosztoznak az egyes taskokon, és párhuzamosan dolgozzák fel őket, de ehhez az kell, hogy mindkét kártya VRAM-jába ugyanaz legyen betöltve, és így mindegy, hogy melyik GPU dolgozik az adott processen, ugyanazokon az adatokon tud dolgozni, ezért van a VRAM tükrözve egy SLI konfigban és ebből eredően annyi a felhasználható VRAM, amennyi egy VGA-n van. Ha nem lenne tükrözve a VRAM, akkor előállna sokszor olyan helyzet, amikor egy GPU-nak a másik VGA-n levő VRAM-ból kellene adat, és ugye az SLI hídon történő adatmozgatás nagyságrendekkel lassabb lenne, mint a GPU-VRAM adatmozgatás a kártyán belül.
Szoftveresen később lehet lesz rá megoldás, hogy mondjuk SLI-ben a VRAM egy része GPU-hoz dedikált lesz, egy másik meg shared, és akkor valamivel több VRAM lesz elérhető (bár akkor sem dupla) de ilyen tudtommal még nem létezik. -
válasz
MasterMind
üzenetére
Kompetensnek éppen nem mondanám magam, de tény, hogy évek óta SLI-ben használom a VGA-kat, igaz, erre a Flight Sim miatt van szükségem, de nyilván ugyanazzal a konfiggal játszom az RPG-ket is, úgyhogy ha van valami, amit meg tudok nézni, mérni, csekkolni, akkor írd meg, és ránézek.
Ahogy írod, én nem nagyon szoktam modolni, meg csak 1080p-ben játszok, szóval általában felrakom a javasolt graf modokat, de inkább a lore-kompatibilis inventory kiegeket, quest modokat kedvelem. -
válasz
MasterMind
üzenetére
Ismerve a maximalizmusod, a TES 7 is kint lesz, amire kimaxolod.

-
válasz
Kalocsai9911
üzenetére
Ha kiáltásra gondolsz, akkor azt PS3-on R2-vel, de persze előtte meg kell tanulnod a kiáltást és aztán fel kell oldanod sárkánylélekkel.
-
válasz
Tex Murphy
üzenetére
Tsun például gratulál neked, meg a Sovngarde-i kollégák is. De az élet megy tovább.
Nincs olyan konkrét vég a játékban, mint pl. Mass Effectekben, vagy a Witcher 3-ban, hogy vége, (DLC-knél még markánsabban), majd jelzik, hogy azért mehetsz tovább, ha szeretnél; ehelyett a Skyrimban csak simán zajlik tovább az élet, még a sárkányok se mennek nagyon haza. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem feltétlenül "védik" Ulfricot, de mindenképpen a polgárháború fenntartásában érdekeltek.
-
válasz
Kareszovics
üzenetére
Én ehhez hasonlóval hetekkel korábban szembesültem sima Skyrimnál, megnéztem, amik eszembe jutottak, de nem volt kedvem nekiállni kibogozni, inkább mentem Witcherezni.
Ami történt: adott este toltam pár órát, másnap délelőtt már nem indult el, de érdekes módon, amikor reggel leültem a géphez, a Skyrim Launcher futott...
Hibajelenség: elindítom akár launcherből, akár exe-vel, akár Steamből: főmenű okés, de ha betöltök egy mentést, vagy New Game, akkor kilép
Amiket megnéztem/megcsináltam, eredmény nélkül:
- régebbi állások visszatöltése
- helyi játékfileok ellenőrzése, hiányzik neki egy file folyamatosan ("egy file ellenőrzése sikertelen, ezért újra le lesz töltve" üzenet), de ezt ezen az ellenőrzésen minden más játékomnál kiírja a Steam, a többivel mégsincs semmi gondom
- a hiányzó filet letölti elvileg, de ettől semmi sem változik
- vírusirtó, tűzfal, egyéb védelmi szoftverek ellenőrzése nem-e fognak vmit, Steam mappa fullosan a kivételek között (olvastam, hogy a hiányzó file letöltését/használatát ez akadályozhatja)
- Skyrim.exe, launcher exe rendszergazdai módban történő futtatása, permanens rendszergazdai mód beállítása
- összes mod kikapcsolása
- Steam alól törlés, majd újratelepítés
- Steam alól törlés, majd minden kapcsolódó file és könyvtár törlése, majd újratelepítés
- Steam komplett törlése, majd újratelepítésMás nem jutott eszembe, és kedvem sem volt tovább foglalkozni vele.

-
-
válasz
genndy
üzenetére
És tényleg, most olvasom róla a Wikit.
Mókás, hogy a sok végigjátszás alatt sosem idéztem meg. Mondjuk most is teljesen véletlenül, ugyanis a gömb felett harcoltam a párkányon jó pár falmerrel és ment rájuk az Unrelenting Force és akkor ezek szerint épp eltaláltam a gömböt is. 
-
-
válasz
Piszkos-Fred
üzenetére
Este ránézek a CK-ra, hátha az segít.
genndy: azt nemtom, sosenem használok magyarítást a játékokban.

-
válasz
Piszkos-Fred
üzenetére
Nincs ilyen opció, a linkelhető fiókok között csak Facebook és Twitch van a bethesda.net-en. Vagy rossz helyen nézem.

-
válasz
Piszkos-Fred
üzenetére
Regeltem a bethesda.net-en, de ettől a MODS-ra kattintva a játékban ugyanúgy kéri a fiók létrehozását.
genndy: ezt már próbáltam, magyar kiosztáson van, a Shift+2 idézőjel, plusz ott vannak a magyar, ékezetes karakterek, csak az Alt+ kombinációk nem működnek. Próbáltam azt is, hogy átállítom a billt angol kiosztásra, de semmi, illetve, hogy a Steam nyelvét teszem angolra, de az is kapufa.
Időközben megtaláltam, ismert a probléma, sz*rul kódolták.

-
Azt lehet vhol látni Steam Workshop modoknál, hogy melyik kompatibilis az SE-vel, vagy csak a leírásban van benne?
Szerk.: látom má, Worskhopon nincs SE mod.
-
Ma már havazott, úgyhogy már érzem, hogy elő kell vennem lassan a gámát.
Közel 900 óra van eddig benne, de télen ezzel szeretek játszani, szal új kari indul hamarosan. Addig még van egy kicsi a Fallout 4-ből, meg pár küldi a 4. végigjátszásból Witcher 3-ból, szal pár nap és indulhat a Fus Do RahFus Ro Dah
-
Köszi nektek az infókat!

-
válasz
intensa_man
üzenetére
Van rá mod: Werewolf Revert Form.
-
válasz
milkabrams
üzenetére
Az a főküldi 2/3-adánál van (kihagyható, ha szerzel máshonnan tekercset), szal azt már megcsináltad, ha eljutottál Sovngarde-ba, és lehentelted Alduint.
-
-
-
válasz
Lézerparaszt
üzenetére
Ez esetben mondjuk érthető.

-
válasz
Lézerparaszt
üzenetére
VGA driverből vagy ini-ből limitálhatod 60 FPS-re.
-
válasz
Vistaboy
üzenetére
Nem sírtam/panaszkodtam, nem nem értem, és nem szidtam a játékot, mindössze megírtam a véleményem, ahogy tette azt más is - ilyen vagy olyan előjellel. Egyúttal azt is jeleztem, hogy a 64 bit-re váltás és az ingyenes elérhetővé tétel nagyon szimpatikus lépés volt a részükről PC-n. Szal szentem kb ugyanazt mondjuk, csak az a különbség, hogy míg te objektíven közelíted meg a kérdést, addig én szubjektíven.

-
válasz
Vistaboy
üzenetére
Értem, amit írsz, és bizonyos szempontból természetesen igazad van, de azt is el kell fogadni, hogy én nem vagyok kritikus, szakújságíró, blogger, akármi; én mindössze csak szeretek játszani a Skyrimmal. (Közel 1000 órám van benne az elmúlt 5 évben, szal mondhatni, hogy erősen kötődöm hozzá.
) Így én csupán a saját szemszögből kívánom megítélni az SE-t, vagyis hogy nekem mivel nyújt többet játékélményben, látványban, stb., mint az eredeti verzió 100+ moddal, amivel eddig játszottam.
A vanilla verzióhoz képest nyilván hajletevős a fíling, de 5 évvel a megjelenés után szerintem ez kevés ahhoz, hogy pénzt adjon érte vki, akinek egyébként már megvolt a gáma. Ez, hogy ingyen letölthetővé tették, mint anno a HD Text. packot, kifejezetten szeretnivaló ötlet tőlük, és - ahogy írtam is - várom a modok új verzióit. -
Remélem, hamar sikerül a jól bevált modokat kiadni az SE-re is, mert így önmagában hatalmas visszalépés látványban egy kellően modolt Skyrimhoz képest. A 64 bites exe jól jön majd, ha lesznek rá modok persze, de egyelőre ez így egy időre eltevős.
-
Megnéztem 6 db mentést, egyikkel sem indult el, kivág az asztalra.Téves közlés, én bénáztam.
(.ini-t is átmásoltam, hogy ne kelljen újrakonfigolni az irányítást) -
Most, hogy elkezdtem letölteni, látom, hogy ez egy egész játék - vmiért azt hittem egy DLC lesz, mint a HD Texture Pack, vagy ilyesmi. No, délután ránézek, mi hogy merre.

-
Jóvan, megdumáltatok, akkor megveszem azt is.

-
Nem néz ki rosszul, de nem vagyok benne biztos, hogy meg akarom venni csak emiatt a számomra értékelhetetlen Hearthfire-t...
-
Kezdeném tesztelni a DLC-k fordítását, így visszaraktam a gámát meg a DLC-ket, de visszatenném a workshopos modokat is, szám szerint 59-et. Hogy tudom őket egyszerűen visszapakolni? A leiratkozás/feliratkozás elég macerás lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34 - XMP - 99 hó garancia
- G.SKILL Ripjaws M5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 WHITE - XMP - 120 hó garancia
- CRUCIAL 32GB (2x16GB) Pro OC DDR5 6400MHz CL32 WHITE - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6000MHz CL36 - WHITE - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Eddig csak a Spacer's Choice-szal játszottam, de az nagyon tetszett. Azt még nemtom, hogy PC-re vagy PS5-re vegyem meg. 
Kb. 100 mod van fent, meg az ini lett faragva, és így pont tetszik a játék, téli szünetben szoktam elővenni kb. minden évben, és akkor pár hét alatt beleteszek egy 100-150 órát.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)