- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
boborján2 #24227 üzenetére
Ilyen hiba volt már egy-két TCL -en a korábbi években is. YouTube -on 4K -ban pirosas elszíneződés, de visszavéve más felbontásra megszűnik.
Azt hittem ilyen problémák már nincsenek, mostanában nem is hallottam róla.
Szerk.:
Egyébként az segíthet, ha a YouTube alkalmazás frissítéseit eltávolítod. Nem mindenkinél oldja meg a problémát, de más droid TV -nél működött. -
Stealth
senior tag
válasz
boborján2 #24132 üzenetére
Kodi 20.2 volt a TV-n.
A Kodi is játszik le dv-t, de csak mp4-ből. Ellenőrizd a kiterjesztést, ha mkv, akkor a Kodi csak HDR-ben fogja lejátszani, a Vimu viszont DV-ben is tudja. MP4-nél nincs gond.
A feliratos kérdésre nem tudok válaszolni, szinte nem is nézek feliratos filmeket.Snoop27: Nincs mit.
-
Vismajor01
addikt
válasz
boborján2 #24132 üzenetére
Sajnos ez nem megoldás, jelenlegi irodámban már második helyen van az íróasztal, és itt se jó. Plusz nem lesz sokáig ez az irodám mert jön a második gyerek, akkor majd át kell költözzek egy másik szobába mint iroda, aztán ha jön/lesz harmadik gyerek onnan is elkell költözzek.
Szal elég sok költség lenne mindenhova utpt behúzni
-
ρσгτσ
addikt
válasz
boborján2 #24088 üzenetére
Mondjuk a mozgásjavítást szerintem egy TV -n sem érdemes teljesen feltolni. Vannak ajánlások erre is, de mindig egyéni dolog lesz, hogy kinek milyen érték a megfelelő, mire érzékeny. Meg aztán tényleg okozhat érdekes anomáliákat a csutkára feltolt beállítás.
Játéknál viszont semmiképp nem kapcsolnám be.
-
Vismajor01
addikt
válasz
boborján2 #24069 üzenetére
Neked az értő olvasás az tényleg ennyire nulla?
Lehet akár 7 kor is jönni a cuccért, és én is megkíválom kávéval, ha ezt előtte megbeszéltük.
De ha csak random beállítasz és dudálsz mint egy hülye, akkor max jeges vödröd húzok a fejedre nem kávét a markodba.
De szólj, mondd a címed, átveszem fedextől a csomagod és reggel 6kor fogok dudálni az utcátokban random megjelenve. Biztos az lesz az első gondolatod h milyen kávét pörkölj. -
Vismajor01
addikt
válasz
boborján2 #24060 üzenetére
Tényleg sokáig áll fel a rendszer sajnos.
Nem láttam hogy hív, pont olajcserén voltam, de vissza nem hívom - senkit nem szoktatok rá hogy fél 8kor telefonáljon.
Másnap meg hiába hív- reggel 8ig nekem nem csörög ki. És van csengőnk, lehet használni.
És sokra nem megy a dudálással-az utca és a kertkapu, kerek 60 méterre van tőlem. Csak az tűnt fel a konyhából hogy áll egy furgonos előttünk, és ha fülelek hallom is hogy dudál.És tisztelem a futárokat, de aki azt hiszi h előzetes tájékoztatáskor csak úgy megjelenik reggel 7kor a házam előtt és én haptákba állva várom a kertkapuban az, bocsánat, de kurvára el van tévedve.
-
Vismajor01
addikt
válasz
boborján2 #24058 üzenetére
A TV gyorsindítás funkció bekapcsolása esetén 25 másodpercenként kattan egyet-mintha ki vagy bekapcsolnánk. Ha a gyorsindítás funkciót kikapcsolom akkor nem csinálja, cserébe 5 perc mire feláll a rendszer.
Sehol nem sugalltam, hogy csak az emaghoz lehet vinni, konkrétan ez volt a kérdésem, hogy lehet e máshova mint a forgalmazó? És mellékes megjegyzés volt, hogy azért nem akarom a forgalmazóhoz vinni, mert a forgalmazó az EMAG, és nyomorult banda.
Ugyanis már elinditottam náluk a garanciáztatást, ami így zajlott,
irtak hogy nekem kell becsomagolni a TV-t, és nem vállalnak felelősséget a szállításkori sérülésekért
irtam h ezt felejtsék el, 75 inch meg 40 kiló, leszedni se tudom a falról egyedül nem hogy becsomagolni nekik. A mediamarkt ugyanúgy kijött házhoz a samsung TV-ért, direkt felhívtak, hogy van e a TV-nek doboza, mondtam nincs, úgy jöttek h hoztak dobozt, segítettek nekem becsomagolni, levenni a falról etc. Meg így vitte el tőlem a husqvarna a fűnyíró traktort, a gorenje a hűtőt, de ez mindegy is.
Emag erre az emailre nem válaszolt, nem keresett, semmilyen formában nem tájékoztatott de még csak a felvétel várható napjáról sem
Futárcég nem irt, nem hivott
Random szám csütörtök negyed 8kor! hív, nem vettem fel, nyilván azt se tudtam ki az
Péntek reggel 7 órakor a ház előtt áll és ÁLL A DUDÁN. Tudtam h akk telefonon is biztos hív, felveszem mondom VAN CSENGŐNK BMEG. Itt emberek laknak/élnek te meg állsz a dudán mint egy hülye. Ráadásul reggel 7kor.
Hát ő csengetett
Nem csengetett mert müködik a csengő épp tegnap teszteltük, de mindegy is, TV-ért jöttek?
igen
És hoztak dobozt, becsomagolják?
Nem azt magának kell
Oké akkor viszontlátásraEzért, ezekre biztos nem bízom a 650 ezres tvmet. Se az emagra se erre a futárcégre.
-
Vismajor01
addikt
válasz
boborján2 #24052 üzenetére
Nem tudom mit lehet nem érteni rajta.
Samsung terméket nem kell forgalmazóhoz vinni, eltudod vinni a gyári szervízbe és lehet garanciáztatni, mindegy hogy alza vagy emag vagy kispista kft-től vetted.
Az a kérdésem, hogy TCL-nél van e ilyen vagy muszáj emaghoz vinni (Amit nem akarok)
-
DaVE-1
senior tag
válasz
boborján2 #24041 üzenetére
Rosszul érzed. Ezeket a tv-ket ami 4k 120hz gamer stb nem arra gyártották hogy bedugod az antenna kábelt azt nézed rajta only a tv-adásokat..szánalom hogy nem ismeri fel a csatornát ami aktív ha fáj valakinek ha nem.. Én meg ami szánalom azt bizony szóvá fogom tenni
Stealth: Minek küldjem vissza? most írták ez ilyen alapból "mert nem monitor"
-
-
Celtis
veterán
válasz
boborján2 #23838 üzenetére
Nagyon helyes.
Pár hónapja én is elkövettem ilyesmit, de még a csomag érkezése előtt írtam a boltnak és felajánlottam, hogy kifizetem a postaköltséget. A boltos teljesen ledöbbent és nem győzte megköszönni, mert ilyen hozzállással még nem találkozott. Persze ragaszkodott hozzá, hogy ne vegyem át a csomagot és ne is fizessek semmit.
A végeredmény ugyanaz, a boltos bukta a postaköltséget, de mindketten jó érzéssel zártuk le a dolgot. -
Vismajor01
addikt
válasz
boborján2 #23838 üzenetére
Teljesen oké. Legyen csak feketelista az olyanokról akik megrendelik de nem veszik át. Bár lehessen fellebbezni, múltkor mi telefonon megegyeztünk h ők b*ták el úgyh feladják az újak, vegyem meg utánvétesen és majd ők átírják nulla forintra. Hát nem irták át, úgyh nem is vettem át..
-
mikrofon
veterán
válasz
boborján2 #23786 üzenetére
A szín eltolódást lehet rajta állítani. Ezt is próbáltam. De sajnos ebben a szögben szerintem nem egy egyszerű színeltolódás van. Mert csak a fehérnél jelentkezik és ott is annál pirosabb minél világosabb. Maga a színek jók és nem csak az alap piros kék és zöld, hanem a többi szín is. Éppen ezért, ha fehérnél kikorrigálom a pirosas rózsaszínes árnyalatot akkor a többi szín tolódik el a kék irányba.
-
mihaly13
tag
válasz
boborján2 #23674 üzenetére
A IMG frissítést lemásolod és utána kicsomagolod egy USB-e ( legalább 4G kell hogy legyen ) azután betesszed a TV-e más USB ne legyen a TV-n csak a frissítő , leállítod a TV-t várakozó állapotba és utána a TV alatti indító gombot lenyomva tartod vagy öt másodpercig és utána elindul a folyamat és békében hagyod amig el nem végzi a dolgát , meglehet hogy egyes beállítások elvesznek ezért ha nem tudod akkor jó lehet ha feljegyzed őket ! Jó munkát !
-
7Heads Drago
veterán
válasz
boborján2 #23649 üzenetére
Nekem ne mond. Falun lakom sokáig rézkábel volt és telekom a szolgáltató. Valakinek megcsinálták a netjét, a másikat meg szét. Addig reklamáltam amíg nem lett jó... De jó lett.
Viszont nekik legalább van 24 órás ügyfélszolgálatuk és 1 napon belül tényleg rá is néznek.
Egy rokonnak most reklamáltunk a beltéri távirányitó miatt... 1 nap múlva hozta a futár az újat. -
7Heads Drago
veterán
válasz
boborján2 #23577 üzenetére
Akkor hajrá kérlek. Nekem december 18 óta nem fizették ki a csomagomat ami az ő saját oldaluk szerint akkor visszaért a forgalmazóhoz. De van akinek november óta csúszik. A telekomnál be tudsz menni személyesen is reklamálni, próbáld ki ezt az EMAG-gal. A legtöbb amit elérsz az a chat vagy email. Fogalmuk sincs a dolgokról, vagy napok múlva kapsz választ ami jóeséllyel mellé beszéd. Itt a topikban is van valaki aki 2 év garit kapott a 300.000 feletti TV-jére és egyenlőre semmit se tettek neki ez ügyben.
-
agent11
tag
válasz
boborján2 #23602 üzenetére
Ezzel mind egyetértek, szóval engem nem kell meggyőznöd!
De akkor is mi vagyunk az elhanyagolható százalék.Egyébként van egy 10 éves Panasonic plazmám (akkor nem 10 forint volt) és egy 10+ éves Denon AVR-em. Mind a kettő a 10 év alatt talán az első vagy második évben kapott összesen 1 darab FW frissítést, azóta nem. Nem kis gyártók és nekem látszólag nem javított semmit az új FW, de lehet, hogy másnak egy csomó problémája maradt így is velük. Szóval én örülök, hogy legalább ehhez a TV-hez legalább Telegram-mon jönnek FW-rek. Más márkánál nem tudom mi a helyzet...
-
-
st6969
őstag
válasz
boborján2 #23594 üzenetére
Köszi
Nekem 805 van, ami elvileg új modell, tehát vélhetően egy jó darabig nem jön rá semmilyen frissítés. Majd azért rákeresek este, ha el nem felejtem (azt tudom, hogy az automata frissítést kikapcsoltam).
Mindenesetre jó tudni, ha majd egyszer lesz, azt hogy kell felbarkácsolni.
Csak azt nem tudom, pl. "Joli néni" ezt hogy csinálja végig... -
Imi1981
veterán
válasz
boborján2 #23201 üzenetére
Akkor még nem írtak semmi rosszat róla. Most már igen mióta én is tapasztalom. Nem használhatatlan amúgy csak engem idegesít a sok bug. Feleségem észre sem veszi 😄.
Amúgy lehet ma csinálok egy gyári alapra állítást hátha segít pár dolgon. Androidon sosem az igazi a ráfrissítés úgy hogy minden alkalmazás és beállítás megmarad.
-
Oraculus
tag
válasz
boborján2 #23074 üzenetére
Nincs ott vezeték hanem a panelnek két fehér kitüremkedés (az egyik nagy, a másik nagyon pici).
A másik oldalon is van ugyanott, csak ott a műanyag takaró rész nem áll el.
Ha jól láttam, akkor a műanyag takaró belsejében (ahol eláll) van egy kisebb műanyag darab (ami a másik oldalon nincs és nem látható).
Ennek a két dolognak a találkozása, feszítése miatt áll el (a műanyag darab + a panel nagyobb fehér kitüremkedése).
Ezt biztos nem lehet visszapattintani, mivel egy plusz dolog van ott.
-
Imi1981
veterán
válasz
boborján2 #23011 üzenetére
Ezt már dobozból kivéve csinálta! Akkor azt hittem frissítget és csak elment pár másodpercre a kép ( akkor pont vissza jött magától) de pár napon belül többször is csinálta. Szoftverfrissítés nem változtatott rajta. Csak tudnám vissza rakni a gyárit pendrive-ról hogy véletlenül se kössenek bele. Csak le lehet e tölteni valahonnan egyáltalán? Én nem találtam.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
boborján2 #22842 üzenetére
Mivel nagy a szórás a panelek és az elekrtonika között ezért minden tv-nek, még adott modellen belül is egyedi kalibráció kell a tökéletes színhelyességhez.
Még ha nagyrészt hasonlítanak is egymásra a beállítások, akkor is van valamekkora eltérés köztük.De az egyedi kalibráció sokkal, de sokkal drágább amit nem mindenki szeretne megfizetni, Nekik elfogadható alternatíva lehet ez a megoldás a kép javítására.
Nem csak műszerrel lehet látni a különbséget, főleg olyan tv-nél aminél gyárilag hatalmas a deltaE eltérés, javítani fog rajta számottevően, de nem lehet garantálni, hogy ugyanazt a pontosságot fogja hozni mint amit a tesztben bemutattam. Ha nagyon nagy szerencséd van akkor igen, de erre nagyon kicsi az esély.
Pl.: LG G3 csomagot azért nem tettem fel, mert az a teszt tv gyárilag nagyon rendben volt, ott még lehet, hogy a beállítások másolása még bizonyos esetben rontott volna is, bár a black crusht biztosan megszüntette volna.
Egyébként azért fizetős, mert ez a csatorna fenntartásához kell.
-
-
st6969
őstag
válasz
boborján2 #22658 üzenetére
+Atis45, +Celtis
Nagyon köszönöm a részletes tájékoztatást, teljesen világos így
Néztem Vhiktor videóját a beállításokról, ezzel fogom kezdeni (ezúton neki is köszönöm a munkát). A HDR rész fényerő beállításainál pislogtam, hogy 100%-ra fel kell húzni, de biztos így a jó, meglátjuk, mennyire vakít majd este.MÁS
BT fejhallgatót használ valaki a tv-vel (egyáltalán lehet)? Ha igen, mi a működési elve? Ha átváltok rá, némítja a hangszórót, vagy az is szól párhuzamosan? A távirányító hangerő gombbal vezérli a BT fejest? Esetleg 2db BT fejhallgató egyidőben megy?
Csak kíváncsiságból kérdezem, mert ha más nem, használom tovább a Toslink csatlakozós BT transmitterem (aptX LL-t tudja, ahogy a fejes is), aminek a tápot a tv saját USB-je adja, és ez a hangkimenet egy állandó jel, független a tv hangszórójától. Ha a fejhallgatómat bekapcsolom, akkor rögtön kapcsolódik, távirányítón leveszem a hangot a tv-ről, és mehet az esti filmnézés úgy, hogy a családot nem zavarom -
VFR800
csendes újonc
válasz
boborján2 #22628 üzenetére
Köszönöm. Én még nem próbáltam, így nem is tudom az hogyan nézhet ki. Üzembe helyezem, és megpróbálok találni valami üzemórára utaló adatot, ha van olyan benne. Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Celtis: Ez tényleg sokkal rondább. Köszönöm neked is és Porro-nak is ( ha jól írom a nevet).
-
Perillustris
senior tag
válasz
boborján2 #22586 üzenetére
Hát, izé, igen. Nem mondom, hogy Mr. Mackey-t ismerni az alapműveltség része.
Ja, de.
-
ricsik
őstag
válasz
boborján2 #22371 üzenetére
Emag-os rendelésem 1 hét alatt jött meg, a GLS 1 nap, úgy tűnik mégis meg lehet oldani.
Az Emag-os rendelésem Box-ba ment, az átvételre a szokásos asszem 3 nap helyett kaptam másfél napot, természetesen nem jelezték sehol, résen kellett lenni. Az átvételi határidőt meg hajnali fél 2-re tették. Így jött kit a másfél nap az automatának.
Vicc. -
Stealth
senior tag
válasz
boborján2 #22371 üzenetére
Vennék májusban is, ha akkor lenne akciózva.
De mikor van? Karácsony előtt 3 héttel, szóval sorry.
Meg ha kialakult volna, hogy BF-kor tényleg akció van és nem BF után 2 nappal engednek el 40ezret egy TV-ből.
Mert akkor novemberben mindenki letudja oszt csókolom, nem kell várni a futárra 3 hetet. -
Swami
senior tag
válasz
boborján2 #22368 üzenetére
Nem az én dolgom futárnak lenni, sem a logisztikáért felelős szakembernek egy webáruházban. Ez egy feladat, meg kell oldani. Ha nem sikerül, rosszul végzik a dolgukat.
És igen, én is szidom a parasztot, mert látja, hogy legalább 25 autó cammog utána és nem tudnak előzni, mégsem áll félre. Angliában illetve Írországban lehúzódnak míg elmegy a sor, aztán mennek tovább. Nálunk ez másként van. Nálunk még kajánul vigyorognak is, hogy idegeskednek a köcsögök mögöttük. (Tisztelet a kivételnek.)
Na a téma részemről lezárva, gondoljon mindenki amit akar, végül is ez egy szabad ország, vagy mi. -
flash-
veterán
válasz
boborján2 #22116 üzenetére
köszi, én a TP-Link UE306-ot rendeltem be (nem tudom miben más a szinén kivül mint az ue300) amit kiderítettem hogy a 306-os az Asix chipsetes (AX88179) ami állítolag jobb mint a realtek
Celtis: vimut,és a tv nem túl acélos wifin(80-90 megabitet mértem azzal az okostv-s mérő appal), talán mert a másik helyiségben van a telekomos (wifi router)
még a képek nézegetésére kellene valami app, mármint hasonló smb2 módon. a vimu nem igazán alkalmas erre,tudja de nekem nem akarja rendesen váltogatni a képeket
-
junior19
senior tag
válasz
boborján2 #21989 üzenetére
Warm5 értéken sok a piros és a zöld, kevés a kék, ezért sárgás. De ez általában csak pár száz K eltérést jelent, viszont a szemünk a pirosra a legérzékenyebb, így ezt a pár száz K eltérést is zavarónak láthatjuk. Minél jobban eltoljuk az értéket 0 irányába, a kék lesz túlsúlyban. 0 állásban akár 7500K-t is elérheti a színhőmérséklet. De mivel a kékre kevésbé érzékeny a szemünk, mint a pirosra, ezt a magasabb eltérést sem találhatjuk zavarónak. Ha még a hidegebb színhőmérséklethez is vagyunk szokva az még rátesz egy lapáttal.
A Warm5 akkor ajánlott, ha valaki kalibráltat, mert ekkor kell a legkevesebb korrigálást végezni a megfelelő eredményhez. Kalibrálás nélkül Warm4-3 lehet az ajánlott. Aki inkább a 0 közelébe tolja a csúszkát, az ne kalibráltasson, mert nagyon a kék többlethez van szokva, s számára már zavaró lehet a szabvány érték. Hacsak nincs benne hajlandóság, hogy elfogadja a helyes megjelenítést.Hozzá kell viszont tenni, hogy sokszor csak a fehérre van utalás, de ez minden színre hatással van. Tehát aki nagyon hideg színhőmérsékletet használ, az arcbőr helyes megjelenítést se várjon. A piros is inkább bordó lesz, s ez minden színre igaz.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Ha a szemed a hideghez van szokva akkor utána minden ami melegebb rövid ideig akár sárgás is lehet. Utána elmúlik ez az érzés és visszaváltva hidegebb színhőmérsékletre látni fogod hogy az kékes, zöldes.
Gyárilag általában valóban sárgás szokott lenni a kép, ez kalibralas során kikerül belőle, de ettől rövid ideig azt is láthatod sárgásnak (melegnek), mert az agyad a hideghez volt szokva. De valójában nincs már benne sárga, csak hirtelen nagy a váltás.
Eddig még soha senki nem jelzett vissza olyat, hogy kalibrálás után sárgásnak látná, de mindenkinek elmondom, hogy pár napot adjon magának.
-
Stealth
senior tag
válasz
Szerintem meg mindenki használja úgy a tv-t, ahogy neki tetszik.
Ha be van kalibrálva, akkor meg azt érdemes megszokni, de ez sem szentírás,
úgysem lesz mindenkinek ugyan olyan a kép, beállítani egy tv-t a saját szánk íze szerint nem ördögtől való.
Megvitatni meg meg kell a tapasztalatokat. -
szkutyi
addikt
válasz
Ha a hideghez vagy szokva Az azt jelenti hogy kék.
Kalibralas után az fehér lessz..nem.sarga...ha a szemed sárgát lát, akkor ott gond van.(nem rosszbol mondom mielőtt nekem estek) en szintevesztő vagyok, de fehér az fehér nálam is.kalibralas előtt (nem mini LED hanem oled) fehér volt, igaz tört fehér, most kalibralas után viszont az igazi fehér
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Suzuki topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- EAFC 25
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest