- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
masystem
csendes újonc
Sziasztok. Szerintetek a C735/739-ben van PVR funkció? En nem találom sehol sem. HDD-t csatlakoztattam, de ugy sem jön elő. 🤔
-
Tizedes1
aktív tag
válasz
Tizedes1 #14996 üzenetére
Dune beállítási félreértés volt.
TrueHD 7.1 is megy, az eszköz tökéletesen működik.Aki NEM akar Atmos/DV erősítőre áldozni, szívből ajánlom ezt az eszközt.
Már csak arra kell rájönnöm, főleg, ha segítetek
, hogy a 4. ARC -be HDMI kábelt az erősítőbe kell dugnom és akkor az adott bemenetet, ha HDMI-re állítom, ARC/CEC-eket bekapcsolom, akkor mennie kellene az ARC hangtovábbításának ?
-
Tizedes1
aktív tag
válasz
lazara007 #14993 üzenetére
Ezt itt
Házimozi topicban ajánlották.
Húzós ára van ennek a kicsi kütyünek, de még nem tudom kipróbálni, mert a 4K kábelek nem jöttek meg, Azért FullHD-val ma még teszek egy próbát.Azért a emag-ról, mert a Netdigi van olyan kedves, hogy a gyárilag , a dobozba csomagolt USB-C adapter zsinórért felárat kér.
Easyboxba ingyen kihozták. -
-
cd930
senior tag
A műsorújságban is remélem választható lesz előbb-utóbb, hogy ha csak keresgélek a műsorok között és a tartalmukat szeretném megnézni, ne kapcsoljon át erre a csatornára.
+ugyanitt a Samsung guide áttetsző volt, keresgélés közben lehet nézni a műsort
Ha van ezekre már megoldás, kérlek osszátok meg!
-
cd930
senior tag
válasz
nagymolnar #14989 üzenetére
Na igen, én sem bánnám, ha át lehetne programozni pár ilyen gombot.
Ahogy azt sem, ha a kisebb méretű modellben is be lehetne kapcsolni olyan tudást, ami a nagyobbakban van (ha nem hardveres a különbség).
Pl a C83-as sorozatból csak a 75"-ös tudja a Timeshiftet/PVR-t.Nekem most egy alapműködést nem sikerül megoldanom, ebben segítsetek kérlek: be szeretnék lépni YT fiókomba a tévén. Hogy a ménkűbe kell? Rányomok a YT-ra, majd a Bejelentkezésre, rádob a Google TV / Önre szabott szórakozás oldalra, ahol két dolog közül lehet választani: Google TV beállítása és Folytatás a normál tévé használatával.
Mindkettőre a Kezdőképernyő menübe dob, ahol kezdődik minden elölről.. -
Tizedes1
aktív tag
Urak, én mindent megpróbáltam, de a hdmi4-en, az arc nem megy át a nem 4K-s erősítőbe ,1.4hdmi kompatibilitási beállításokkal. Csak optikán tudok digitális hangot az erősítőbe küldeni.
c835 a delikvens.
Sok mindenre gyanakszom, mert az Onkyo erősítőm CEC,ARC stb mindent on-ra állítva, ha be van kapcsolva, továbbítja a dd+ hangot is a TV felé - ki is íja, hogy Atmos hangot talált.
Ha bekapcsolom a Dune-t, szépen bekapcsolja a TV-t, majd az erősítőt is.
De.
Passthrough:
Ha kikapcsolom az erősítőt, akkor csak DD, sima DTS megy át.
DTS HD-MA és TrueHD hangokkal a TV nem tud mit kezdeni. Akkor sem, ha közvetlenül a dune van rákötve a TV-re.Most ott tartok, hogy marad a fullhd, és egy HDMI exctractort rendeltem, jövő héten le is tesztelem.
Ehhez vettem 2db 2.1-es hdmi kábelt is.
Bízom benne, hogy azzal már jó lesz.
Front Height adja a 6 és 7 csatornát a 7.1-hez, nem szívesen mondok le a TrueHD és a DTS-MA-HD hangokról. -
Pí7k3
csendes tag
válasz
nagymolnar #14982 üzenetére
😅 nem lenne rossz. De január 12.-re van kiírva szűlni az asszony. Nem merészkedek most hosszú útra. Ahogy néztem elvileg playshow.sk-n dpd-vel házhozszállítják.
-
válasz
nagymolnar #14982 üzenetére
megér kiugrani egy pandorfi shoppingra és akkor asszonyt is kielégíted
Egyébként ja, EU garanciát adó cégk/bolthálózatok esetében megrhati hosszabb távon külföldön vásárolni.
-
nagymolnar
tag
Ráadásul most egy picit összekapta magát a forint, bár ez a nagyok játszótere. Nézegetni kell mert én 1200 eurért vettem akcióban a 65c935-öt a nay.sk-n de lehet hogy megér kiugrani egy pandorfi shoppingra és akkor asszonyt is kielégíted
ja amikor még én vettem akkor 5 év gari volt rá, utólagos regisztráció al és ment magyar címmel is. Viva EU! [link] itt regisztrálható
-
Pí7k3
csendes tag
válasz
nagymolnar #14979 üzenetére
Köszönöm. 1099euróért is olcsóbb sokkal mint itthon.
-
lazara007
tag
válasz
szjoci #14956 üzenetére
Csak valamilyen internet speed testerrel, giga internetre dugva.
Illetve pl Kodiban NFS megosztas olvasast NAS-rol.
Amugy szerintem nagyjabol a 4K-s filmek nagy reszet ( 10+ es DV) lejatsza DV-ben Maven fele kodi, azonban h264-es nagy bitrataju filmekkel nem bir el a TV.Nyilvan losless audio mar mas kerdes, de sajnos az meg az Nvidia Shieldemnek ig gondot okoz ( audio stuttering, Dolby TrueHD 8-9000 Kbyte/s, DTS-X meg akar 24.000).
Ha valaki rendben le tud jatszani losless audiot, lecci sugjon okosat. -
-
neo-geo
senior tag
Sziasztok.
Olyan gondom lenne, hogy C728-ast kikapcsoltam, mert nem jött elő gyors menü ahol az elalvás időzítő van. Visszakapcsoltam, bebootolt de ismét nem jött elő a gyors menü. Most hosszan nyomtam a kikapcsot, úgy állítottam le, bekapcs TCL lógó után, csak forog a google TV. Ilyenkor mi a teendő? Kihúztam vagy öt percre, de semmi. Lehet valami alaphelyzetbe rakni valahogy a TV-T? Vagy szerviz? -
mrmft
senior tag
TCL IJP RGB OLED.
-
Pí7k3
csendes tag
Üdv!
A szakértelmetekre lenne szükségem.
Nagyon szemeztem tcl 65c839-el. De sajon emagon nincs már jó pár napja.
Helyette gondolkodtam hogy esetleg 65c735-739-et vegyek vagy egy Samsung QE65Q80BATXXH-t. Samsung mennyivel lenne rosszabb választás? -
Brandynew
őstag
Sziasztok,
C715-re melyik most a legjobb firmware?
-
mrmft
senior tag
válasz
woof52 #14958 üzenetére
Ujrainditas utan magahoz tert, megy a DV, viszont szerintem 60Hz-en megy minden mert be-be szaggat a kep... Info-n semmit sem birok kicsikarni belole, igy ez csak tipp. Lehet nem uszok meg egy kulso eszkozt ha kadenciahelyes lejatszast szeretnek a mkv, mp4 tartalmakra is? Evvel probalkozom: kodinerds.maven.kodi20.armeabi-v7a-202301030127-1e1a4138-Nexus.
Melyik lenne a helyes topic?
@14959 Stealth
Itt is csak mp4 megy DV-ben. Mkv nem. DL DV-t nem szereti. -
mrmft
senior tag
Kodival es Dolby Visionnal kudok: elvleg a Maven's budnak tudnia kellene, de nem igazan jatsz le oket. Melyik verziot probaljam?
-
lazara007
tag
LAN-on kb 70-80 Mbps-ot tud a C835, ua USB-Giga adapetter ( 2 felevel neztem ) kb 130-140 Mbps.
Wifi-t nem probaltam.Ugyanitt Nvidia Shield 1000.
-
-
DroneZ^
őstag
Sziasztok!
A TV használata közben felmerült pár extra kérdésem, hátha túl vagytok már ezeken:
- Az USB port HUB-bal szétosztható? (Kevés az 1 port)
- Transmission (szerű) torrent alkalmazás van AndroidTV-re, de nem igazán tudtam működésre bírni. A böngésző fix helyre tölti le a torrentet, de valahogy nem tudtam onnan megnyitni a torrentet. Az volt az ötlet, hogy mi lenne, ha TV-vel tölteném le a filmet USB HDD-re és így kizárhatnám a PC-t a folyamatból. Valahogy ki lehet ezt okoskodni? Böngészők is vannak, ezt az 1 torrent alkalmazást is megtaláltam. Ha HUB-bal szétosztható az USB-port, akkor egy keyboard+USB HDD kombóval kizárható lehetne a PC
-
SztiviVander
addikt
válasz
Saccco #14950 üzenetére
Nyilván router-tol is függ hogy mennyire stabil az ac kapcsolat, ha valakinek van egy jó ac68u-ja annak szerintem fölösleges költeni barmire (bár tény hogy nem ismerem a TV típust hogy az mire képes), de az tv-tol fuggetlenul igaz hogy egy bármilyen tplink router (meg az ax72 is egy tragyahalom) melle akár az usb2-be dugott lan adapter is jobb megoldás lehet
-
Saccco
nagyúr
válasz
SztiviVander #14945 üzenetére
Stabilabb, legalábbis C728-on.
-
Stealth
senior tag
válasz
SztiviVander #14945 üzenetére
Helyes észrevétel.
A TV-n is csak usb 2.0 van.
Mondjuk az érdekelne, hogy a gigabit adaptert USB 2.0-ba dugva milyen sebesség van.
-
-
Stealth
senior tag
Köszi az ajánlásokat, 5Ghz wifivel működök, de egyszerűen nem hiszem el, hogy 2022/23-ban nincs tv gigabites porttaL. Érthetetlen.
Egyébként egy usb port van a C735-ön, de vettem egy ilyet, és így már jó vagyok. -
Saccco
nagyúr
válasz
Stealth #14938 üzenetére
Veszel pl.: egy TP-Link UE300-at és máris lesz gyorsabb neted.
-
Vhiktor
nagyúr
Egy kis sneak peek.
Eddig nagyon elégdett vagyok a C735-elA mérések és kalibráció megvolt, hátra van a panel uniformitás, input lag, stb és a tartalmak tesztelés esaját szemmel
UI.:
Az adaptív fényerőt mindenki kapcsolja ki. -
Üdv!
A kisebb, 43" és 50" méretű C635-ös TV-k támogatják a VRR-t?
Illetve mit lehet tudni a háttérvilágításukról; PWM mentes, vagy legalább magasabb frekis (480-960Hz)?
Köszi! -
DroneZ^
őstag
válasz
Vhiktor #14919 üzenetére
Arra volt állítva. Megnéztem kikapcsolt, alacsony és magas beállításoknál. A homogenitás alig változott valamit..
Megpróbálom megmutatni képen, de nem adja át úgy, mint élőben. Bal oldalt alsó saroktól kicsit visszább van pl egy sötétebb folt. PC üzemmódban pedig egyáltalán nem állítható a local dimming. Esetleg firmware upgrade nem TV-n keresztüli letöltéssel? (azt írja a legújabb van rajta, de hátha van neten újabb)
-
Vhiktor
nagyúr
C735 kicsomagolás:
[link]Ebben az évben már csak ennyire jutott időm.
-
DroneZ^
őstag
Sziasztok! Nem rég lettem én is TCL tulaj. 65C839-re esett a választásom. Nagyon meg vagyok vele elégedve, sikerült nagyjából mindent beállítani rajta. Faterom meglátta és vett egy 939-est
Van egy kisebb zavaró dolog, ami sajnos mindkét TV-nél fenn áll: homogenitással van egy kis hibázás, enyhén felhős a kép. Szürke és hasonló halvány színeknél látszik a legjobban. Erre van megoldás? Vagy lehet kicsit javítani rajta? Mindkét TV a legújabb szoftverrel érkezett
Apukám megjegyezte, hogy HDR üzemmódban nagyon melegszik a TV, így ő kikapcsolta
-
zsolt20
tag
Köszi megoldódott ! Nem használt apokat tiltottam , 5.1 is okés lett. De lenne egy másik problémám is amit v701, v715, v718 firmware sem oldott meg. Plex clienst használok jó pár videó-nál akadozik a kép pedig a formátum megfelelő elméletileg (nem net hiba) direc play .
A másik plex menüben lépkedve film nézés után néha lefagy a tv ! Teljesen várratlanúl nem csak plex esetén egyéb iptv, kodi nál is előfordúl. Lejátszás közben soha csak ha lépkedek a menük között.Ram tisztítás segít néha, de van hogy bekapcsolás után közvetlen az első 10 percben lefagy , gyorsindítás kikapcsolva!
Egyébként minden rendben a tv vel csak zavaró hogy 8-10 órás használat esetén biztosan egyszer lefagy !
-
zsolt20
tag
Sziasztok. P615 tv-m van v718 V8-R851T02-LF1V718.000038 firmware van rajta. Gondom sounbar felé nem megy ki az 5.1 hangzás! Erre van valami megoldás? Másik kérdésem gyári alkalmazásokara van valami app amivel ki lehet kapcsolni nem használt alkalmazásokat hogy ne fusanak?
-
Andree601
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 40ES560-unk, ami kissé akadozós lett az utóbbi időben, a Netflix bazi lassan idnul és a GeforceNow el sem indul, véletlenszerűen kilép, pedig gond nélkül felment.
Próbáltam hálózatról és csatornánként is frissíteni, de szerinte up to date a rendszer.
A jelenlegi szoftver V8-R41KT01-LF1V190.006863
Letöltöttem egy 2022.08. dátumú frissítést (V8-R41KT01-LF1V374.009210) a tcl oldaláról, aminek a readme-je azt írja, hogy V155 előtti szoftra ez nem megy fel, frissítsem azt előbb V216-ra.
Nem szeretném letéglázni a tévét, nem merek nekiugrani anélkül, hogy áment mondanátok a frissítésre.
Ráadásul van egy olyan sor is a menüben? hogy:
TV+op.rendszer verziója: V5.2.0(V8-1909161-MF1V520)
Na ezzel teljesen bizonytalanná váltam
Most akkor mi van ezekkel a verziókkal és tudok-e usb-ről firmware frissítést csinálni?Köszi:
Andree -
masystem
csendes újonc
válasz
saelin #14908 üzenetére
Szoval, ahhoz, hogy a Google TV "Saját szolgáltatások" beallitas alatt be tudjam kapcsolni a Disney+, vagy Netflix streaming ajánlásokat, először a Google Home appban hozza kell linkelni-párositani a "Videó" menupont alatt . Csak akkor jelenne meg a "Sajat szolgáltatások" menüpont alatt. Mivel SK-ban nem tamogatott, igy a Google Home app nem is engedi linkelni... Sajnos ez van...
Nektek a főoldalon adja az ajanlasokat, videok folytatását stb. A Disney+, vagy pl a Netflixre? Remelem érthetőbb voltam. 🙂
-
saelin
veterán
válasz
masystem #14907 üzenetére
A streaming platformokkal idehaza semmi gond. Egyébként miféle Google Home linkelésről beszélsz? Én úgy emlékszem csak be kellett írni a bejelentkezési adatokat és max a streaming szolgáltató oldalára kellett elmenni a Tv-n megjelenő kódot beírni. Persze nem tudom kint milyen támogatottsága van ezeknek a platformoknak, de azt nem hiszem hogy böngészőből megy a streaming login míg android alól nem. Max az fordulhat elő hogy régió lockolt az apk és nem lehet storeból letölteni.
De ha mégis a régióval lenne gond akkor passz.
-
masystem
csendes újonc
[kép]
[kép] Sziasztok. Nemrég tulajdonosa lettem egy TCL 65C739 tvnek. Eddig nagyon meg vagyok elégedve. Kisebb kalibrálás után számomra nagyon megfelelő. Én a tévézést mindig sötétben tudom élvezni, ott pedig szerintem teljesen megfelelő a HDR fényerő. Ugyan a Dolby Visionnal akadtak problémáim, de a fekete szint beállítása után teljesen élvezhető.
Az lenne a kérdésem, hogy Ti hogy vagytok a Google TV funkciókkal? Használom a Google Home-ot, próbáltam linkelni a Netflixet, Disney+-t, de egyszerűen nem engedi... Ezek után utana olvastam, es sajnos nálunk Szlovákiában egy csomó Google TV funkció nem elérhető.. például ajánlások, vagy akár a Hands free hangvezérlés... Maga a főképernyő is sokkal gyérebb mint a más országban elérhető.. próbáltam VPN-en keresztül, ugy sokkal több funkció elérhető, viszont a Disney es Netflix nem indul el pont a VPN miatt..
Kérdésem, hogy nálatok Magyarországon hogy működik a Google TV, esetleg erre a problémára tudtok-e valami megoldást?Köszi szépen 🤗
-
kutyuska
aktív tag
Végül V488 lett. Sosem bízok a legutolsó verziókban.
Reset nélkül is újra be kellett állítani mindent előlről, kivétel a képbeállítások és a satellit beállítások. Ezek megmaradtak, de a csatornalista törlődött.
A képminőség javult valamelyest, főleg a TV csatornáknál lehet észrevenni.
Kodi-ból a korábbi 19.4-es verzió telepítése már hibára futott ( adb-vel), a 19.5-ös verzió símán felment.
Remélem a lefagyások is eltűntek. -
szjoci
őstag
válasz
nagymolnar #14899 üzenetére
Nekem magyarra van állitva, és ha angolul keresek (vagy amilyen nyelvre a Google hangasszisztens be van állítva a támogatott nyelvek közül) vagy mondok parancsot (pl.: set volume to 10, open play Store, switch channel to 4) akkor meglepő módon teljesíti... Ez nem a tcl f@szsága, a Google nem hajlandó a magyar nyelvet betenni a hangvezérlésbe.
-
saelin
veterán
Pfü, egy hónapos sincs a Tv és máris megjelent rajta egy pixel hiba... Ráadásul középen alul. A többi tv/monitor gyártót ismerve gondolom egyetlen egy halott pixelért nem cserélnek tv-t vagy nem érvényesíthető rá gari. Ez azért eléggé idegesítő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest