- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIT
veterán
A tv hátán a matricán van a serial,az a gyári szám.
Én a tv képét tettem fel,mert itt azt írták,a képem után,mondjuk semmi értelme egyiknek sem mert kérték a számlaszámot,dátumot,mást ne akarjanak,de nagyon nem egyértelmű,majd ha nyügjük van szólnak.
Mozillával nem sikerült még a dátum se,azt írta kifutottam a promocióból,persze mondom biztos,Microsoft Edge-vel ment,ott a tv-t is kitöltötte,a másiknál csak üres volt minden. -
Slyer
senior tag
Visszatérve erre az 5 év garis promóra! A TV-m hátulján lévő serial numbert nem fogadta el, nekem ezt írta: Sustav ne prepoznaje upisanu vrijednost, molimo kontaktirajte podršku.
Viszont, a TV dobozán van egy olyan matrica, amin rajta van nagy betűkkel hogy TCL, meg a típusa, 2 vonalkód, stb... Na azon a matricán van 3 sor a közepe fele, amiből a legalsó az ami a TV hátulján is van. Ezzel nem fogadta el, viszont a középső sor utolsó 14 karakterét igen (igazából az első 2 karaktert vettem le, mert innentől ugyanúgy kezdődött mint a legalsó sor).
Nem tudom hogy ez így jó e, de csak így fogadta el. Remélem tudtam segíteni.
-
Bandus99
őstag
Sziasztok
Vásároltam egy Blitzwolf Airaux sar3-as soundbart TCL tv mellé. BT alapon sikerült párosítani, de én HDMI kábellel szeretném. Beszereztem egy 2.0 szabványú kábelt, osszedugtam, de semmi.
Aztán a beállításokban a hangoknal az automatikus helyett beállítottam, hogy ARC Hangkimenet az ARC eszközről. De így se működik. Mit rontok el? A kabeles kapcsolat él látszólag. Ha BT kapcsolat kozben bedugom a TV-be a HDMI kabel masik veget, akkor erzekli a soundbar es átvált arra a bemenetre, de hang nem jön ki belőle. -
TIT
veterán
válasz
Albert.Tamas #15981 üzenetére
Beállítások,rendszer...
-
válasz
nagymolnar #15982 üzenetére
A beépített hang engem nem érint, ezért nem is figyeltem rá.
de valóban sokkal több a dimming zona. -
Albert.Tamas
tag
Sziasztok!
TCL C725 tv-m van ma vettem meg nem frissitettem meg , nem is dobott fel semmit ,pontosan mit kell felraknom friss legyen hol tudom letolteni ? Pontosan ,hogyan kell? Elor eis koszonom szepen.
-
saelin
veterán
válasz
zsolt501 #15975 üzenetére
Pfü, majd megnézem. Nekem mióta megvan a TV nem volt bekapcsolva a chromecast, mert minek is, hiszen ugyan azt tudja a TV is... Azt amúgy nem tudja valaki hogy chromecasthoz hozzá lehet e adni a TCL bluetooth távirányítóját? Nagyon jó lenne ha nem kellene cserélgetni a vezérlőket.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
saelin #15969 üzenetére
Nézz át ide és rá fogsz jönni, hogy az utolsó fő verzió frissítés után igen sok gond lett a lejátszóval, és bizony ezt a hibát hónapok óta nem orvosolta a google.
Szóval nem túl tökéletes a Google TV rendszer, egy előnye volt a frissítésnek hogy megy a kadencia helyes lejátszás (ez sem minden applikációban), más pozitívumot nem tudok említeni. -
saelin
veterán
válasz
lasse001 #15973 üzenetére
Neked nem kínlódik rajta a rendszer? Mely típusok vannak meg? Lehet nekem is egy friss telepítés után pendrive-ról probléma mentes lesz. Hátha csak valami elbaszódott vele vagy alapból valami kétes képfájlból lett rá telepítve, de simán lehet a "sok" update ahogy egymásra halmozódott nyírt ki valamit.
-
F.B.I.
veterán
Én csak annyit tudok mondani, hogy mióta kaptam egy második készüléket, lassan 1 éve semmilyen szoftveres problémám nincs vele. 65C728, pedig úgy az egy régebbi modell. Kollégámnak 65C839-ezt vettünk, megvette, beállította a képet….semmi baja nincs vele, minden streaming szolgáltatás, reklám mentes YouTube hibátlanul üzemel. A kép minőségről meg csillogó szemekkel beszél ( Samsung Q60-ról váltott).
-
válasz
saelin #15969 üzenetére
Köszi, olyanom van a hálóban a buta Hitachi TV okosítására, ami nem is rossz oda, de ha már a nappaliba veszek valamit, akkor szeretnék Ethernet csatit és kevésbé kényelmetlet távirányítót.
Amúgy a Chromecst topikban is nagyon sokan panaszkodnak arra, hogy a 12-es frissítés óta belassult az is.
Nekem csak a GUI lett kicsit darabosabb, de állítólag azért, mert fullHD TV-re van kötve, 4K-n rosszabb lenne a helyzet ismerős szerint. -
törölt tag
válasz
flash- #15966 üzenetére
"esetleg az időzitett bekapcsolást ha valaki megmutatná"
Van ilyen feature?Sosem találkoztam vele. Mondjuk én Firestick 4k-val használom, ilyen téren nem érdekel a TV OS
HDR10+ az nekem nincs. A filmeket, streameket Kodi Omega release-zel játszom. Az tudja a statikus HDR-t, és nagyjából az összes DV szabványt is. Viszont nincs HDR10+
edit:
Aquamant még nem próbáltam, de este ránézek, és küldöm az infot. Bár mondom, én nem a TV szoftverét használom, és a lejátszó is más, így nem tudom, ez számodra mennyire lesz releváns info.
De vélhetően az én OS+MP kombómmal kb bármelyik release működne -
válasz
saelin #15965 üzenetére
A médialejátszós topikban feltettem a kérdést, hogy mivel lehet kikerülni ezt a gondot, mert ha ugyanannyiból, vagy nem sokkal drágábban kijövök plusz egy lejátszóval, mint egy jobb rendszerű TV-vel, akkor ezt fogom választani, mert a lejátszót le tudom cserélni olcsóbban, ha eljön az ideje.
A játék pedig mehet egyből a TV-re, és akkor a hiányzó DTS formátumok problémája is megszűnik.
A kérdés, hogy miért félek, hogy nem létezik ilyen médialejátszó emberi áron... -
flash-
veterán
válasz
#48613632 #15964 üzenetére
összeségében én is elégedett vagyok vele! jó ár érték arányú tv.
(esetleg az időzitett bekapcsolást ha valaki megmutatná, nem találom hol lehet napokra lebontva megdani a taskokat hogy mikor hánykor kapcsoljon magától be ki mint pl egy régi buta samsungon ahol tudtam 5-6 ilyen taskot hozzáadni..)van egy két release film ami valahogy nem az igazi, de meg kell próbálni többet vagy hdr+-t.semmivel sem rosszabb mint a DV, tele a yt hdr+ vs dv összehasonlító videókkal, nekem az jött le hogy tényleg csak izlés dolga ha egyáltalán látszik a különbség...
(de szerintem szarok eleve a remux relasek is, azért van hogy 1-2 sötét)tényleg ha már relase:
Aquamanból tud valaki nekem linkelni vagy release nevét megadni (n**e) hdr+ vagy dv változatot amivel ez a tv megbírkózik?(vimu) -
saelin
veterán
Tudom mit jársz most meg. Nagyon sokáig kerestem én is azt a TV-t ami játékra és filmre is egyaránt megfelel papíron, amit a c735 képében meg is találtam, csak ne lennének ilyen gondok vele. Sajnos az a baj, hogy egy cikk megírásakor ezek a gondok nem feltétlen jönnek elő, mert out of the box nekem sem volt gondom a készülékkel. Ahogy ketyegett rajta az android úgy kezdte összerosálni magát szépen apránként.
Az a baj hogy egyáltalán nem számítottam én sem erre. Tudtam, hogy ha droidos a TV akkor lesznek hóbortjai, de azt nem hogy USB sticket kell keresnem hogy frissen rakjam rá az OS-t hátha akkor nem lesz ennyi baj vele. Az én fejemben TV = csak működik és el van felejtve. De a valóság ezzel a márkával az, hogy biza az alacsony árnak ez a hátulütője. Vehettem volna én is más márkát, de ilyen árban PAPÍRON közel sem volt tudásban semmi. Használtan amiben már öregedett valamennyit a panel meg nem hiszek. -
törölt tag
válasz
flash- #15956 üzenetére
Hát jó kérdés. Az a baj, erre én sem tudok válaszolni. nekem is még a régi Android van fent, és nem is kötöttem netre a TV-t.
Egyébként, azért azt el kell mondanom, hogy összességében elégedett vagyok a képminőséggel. Amennyit adtam érte, annyit bőven megért.
Szubjektív véleményem, hogy ezeket a termékeket belépőkategóriában lehet, és érdemes vásárolni, mint pl a mi C725-ünk.
Egy felső kategóriás terméknél is jelentkeznek ugyanezek a szoftveres gondok, csak ott már lehet, hogy jobban idegesítene. -
saelin
veterán
A 43"-os c735-öt ami nekem van biztosan. Barátomnak egy 65" c835-e van és ő is panaszkodik erre-arra. Neki múltkor olyan gondja volt hogy rest módból nem bírt felkelni a TV és csak áramtalanítás segített. Előtte meg a Dolby fényerő ugrálással kínlódott, de azt az itt leírt módszerrel meg tudta oldani ideiglenesen. Amúgy ehhez a bug-hoz találtam még egy workaround-ot majd ma fogom kipróbálni.
-
Sziasztok!
Ezek a bugok minden típust érintenek?
C835 vagy C935 közt vacilálok, bár utóbbi előnye tudtommal "csak" a több dimming zóna. -
saelin
veterán
válasz
flash- #15956 üzenetére
Röviden bugos. Nagyon sok gond van vele még úgy is, hogy ha a gyári friss rendszer van rajta (értsd, frissen dobozból kibontva). Írtam reddit-re párszor és mindig jött valaki hogy neki is vannak ilyen gondjai. Nálam most az a baj hogy instabil lett az android rajta és időről időre megrogyik. Este az istenért sem akart reagálni a kikapcsoló gombra se röviden, se hosszan. Végül úgy oldottam meg hogy beállítottam egy alvás időzítőt hogy kikapcsoljon. Sajnos akármilyen jó hardver van a tv-ben ha szoftveresen ennyire gyenge és tök régi hibák nincsenek kijavítva benne...
-
flash-
veterán
ha Android rendszer van a tv-n és google rendszert szeretnék akkor az ota frissités a váltásnál ugyanúgy működik? legutóbbi ota-t pendrivera-fel és névejegynél válasszam ki és ennyi?
-
törölt tag
Tisztelettel kérdezem a topikgazdát, hogy nem-e lehetne a topikot átnevezni TCL Bugreport-ra?
-
saelin
veterán
Hétvégén picit össze rogyott a rendszer a TV-n. Fagyott, random újraindult, az options-t nem töltötte be stb. Csináltam egy resetet, de nem vagyok biztos benne sokáig jó marad. Mit nézzek a service menüben hogy tudjam melyik rom kell rá? 43"-os c735-öm van. Felpakolnám frissen USB-ről az egészet. Ez így friss telepítésnek minősül vagy csak egy patchnek? Mert ha az utóbbi akkor nem leszek vele előrébb.
-
masystem
csendes újonc
Sziasztok. Nektek hogy működik a hangalapú keresés google tvn? C735-ösöm magyar nyelvre van állítva, es a magyar szöveget szépen értelmezi, be is írja a keresőbe, majd mikor rányomok a keresésre azonnal "Sorry something went wrong" szöveget szépen elmondja magyarul... Nem értem, hisz szépen működhetne, de mégsem.. Ha angolra állítom a TV nyelvet akkor a magyar beszédet nem jol értelmezi. Nálatok?
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Adott egy TCL 43P615 TV, aminél ha jól látom a távirányítónál nincsen mikrofon, így pl youtube videó keresésekor nem tudom beszéddel megkeresni a videót, hanem csak pötyögni tudok karakterenként. Van esetleg bármi olyan megoldás, amivel lehetőségem van beszéddel is keresni?
-
válasz
Gino20 #15939 üzenetére
Most tervezgetem még csak az új rendszert, de szeretnék 5.1.2 rendszert, kinéztem már az audió részt, és a C835 a kinézett TV. Sosem volt még térhatárú/hdr/stb. rendszerem, sima fullhd sztereo párosításom van jelenleg.
Nem tudom, hogy és mikor működik a TV-ken a passthrough, ezért puhatolózom.Pl. sehol nem találok infót arról, hogy a TV-k hangformátum kezelése csak arra vonatkozik, hogy a beépített hangrendszeren megszólal-e, vagy arra is, hogy tovább tudja-e küldeni eARC-on.
-
FazekasRo
friss újonc
Sziasztok!
Van egy TCL 65C728 TV-m a mai napon olyan problémája lett, hogy játék közben elsötétült és azóta semmi nem jön be rajta. Nem találtam értékes információt a jelenségről vagy a megoldásról. Nincs sok tapasztalatom ilyen eszközökkel így abban reménykedem, hogy ti találkoztatok már hasonlóval.
-
Gino20
őstag
Ha valóban nem támogatná, akkor nem képes rá, de szerintem ezeket a TCL / C835 mind támogatja.
Pontosítanék: displayspec szerint van TrueHD, Atmos és DTS támogatás is. Mivel képes dekódolni a sima DTS-t, így ha nem tévedek DTS-X esetén is lenne hangod csak sima DTS-ként szólalna az meg. Amúgy ehhez van egy .2 vagy .4 atmos rendszered és ezért fontos?
-
Lord Norbert
csendes tag
Ma volt egy kis időm, így YouTube-on HDR10-es videónál csekkoltam, hogy az 55C835-ön az 503-as firmware-rel teljesen jól működik a local dimming, minden zónát teljesen lekapcsol, és nincs coil whine.
-
flash-
veterán
"Te hogyhogy nem GTV FW-t hasznalsz"
hát gondolkodok rajta, azt így csak simán tegyem rá a legutóbbi androidosra? vagy androidosról hogy kell gtvre váltani? (na és a gari nem fog ugrani? android rendszerrel vettem a tv-t..)
mi az előnye, illetve nincs valami hátránya?(pl lasabb, vagy magyar hangvezérés hiánya?, vagy android programok? illetve ugyanúgy a kezdőképernyőre ki lehet tenni az ajánlott, kapcsolódó, stb. youtube videókat? -
Sziasztok!
Ha egy TV (C835) nem tud bizonyos audioformátumokat (Dolby TrueHD, vagy a DTX:X, DTS-HD Master Audio) a specifikáció szerint, attól még tovább tudja küldeni eARC-on egy erre alkalmas erősítőre?
Kössz!
-
cd930
senior tag
EMAG-nál 270k a 65C735
-
atthany
aktív tag
akkor ezek szerint EURONICS-nál vásárolt tv-re nincs garancia hosszabbítási lehetőség?
-
-
TIT
veterán
válasz
Zsoltpeter #15910 üzenetére
Nekem nem sikerül,valami cseh szöveg van a dátumnál,pedig 21-én vettük.
-
G.I.JOE
senior tag
válasz
Zsoltpeter #15900 üzenetére
Óóó, hogy bmeg! 01.28-as vásárlás!
-
neo-geo
senior tag
Sziasztok.
Azt lehet valahogy kivitelezni C728-on, ha PS4-et indítok akkor átváltson arra a HDMI-re, vagy ha egy kűlső média lejátszót indítok, akkor az a HDMI kapcsoljon be? -
-
tobias40
veterán
OFF,BOCS!
Ha valakinek lenne eladó tv-je 40" és afelett akkor legyen kedves keressen meg PÜ-ben,nekem csak arra kell a droidos tv hogy ezen tudjam futtatatni a KODI-t,más eszköz nélkül!Köszi,hátha nem zavar senkit az off de itt hamarabb találok megoldást mint az apró...
-
flash-
veterán
redditen utána is néztem akit érdekel az új feature , a Nature Cinema jelentése:
mármint tcl supportos válasza
"Here is TCLs response."Agent Response By Email (Mario C) (10/17/2019 08:53 AM)
Hi ******,
Sorry for the delay in getting back to you and the unclear response earlier.
To answer your original question the answer is True. Natural Cinema will auto switch the TV to 48Hz to deliver a more natural presentation of movies that are delivered in 24 Hz.
Regards,
Mario""
tehát a 24p filmeket (vagy 23.976 filmeket ami talán 99.999%ban ua ) ezeknek pontosan a többszörösével (e szerint a kétszeresével,legalábbis ez a tévé ugye háromszorosával már nem képes hiszen 60hz-es) játsza le, ami ugye feltétele a folyamatos lejátszásnak. talán ez okozza a judder-stuttert legalábbis nekem dell monitoron 72hz mód ebben segitett
eddig akkor nem tudom min játszhatta le, mert vimu leirás szerint mindig azt irja ki a lejátszó mikor pause-t nyomsz amilyen fpsben játszod le a filmet de az meg mindig 24 vagy 23.976-ot írt,vagy pedig hibás a vimu leírása és igazából az csak a forrás fps,nem a tényleges ahogy nézed,de akkor viszont azt nem tudom mivel lehetne kijelezni(pc-n mpc-hc tudja de tv-s androidon nem tudom)
-
FJC
senior tag
Az 5 éves gari regisztrációnál milyen képet kell feltölteni???
Nem találok róla infót... -
gorgocska
tag
Közbe megkaptam a választ.
-
gorgocska
tag
Srácok próbáltam ezt az 5 éves regisztrációt de mikor oda jutok hogy hol vettem a tv ott csak a telekom és az emag van,de én a Mall.hu rol rendelten.akkor nekem nem jár az 5 év gari .A tv 55c835
-
flash-
veterán
na megcsinaltam a v337 re való frissitést TCL C725-nél
ugyan utána nem mentem bele a reset shop ba mert most nincs kedvem mindent ujbol beallitani, de az 1000% hogy a DV filmek most már világosak 4es gamma mellett is sőt olyan mintha a világosabb részek max niten fényerőn világítanának
de az is árulkodó hogy ha dv film alatt bemész a menübe akkor rendes erős fémyes fehér színnel láthatóak a betűk es a menü resz.
A látható fényerő váltás világos sötét jelenet váltás között megvan még legalábbis Black Adam DoVi filmnél igen(de van olyan film aminél már nincs ez a bug sem pl mimdem mindenhol),de szerintem ez már release gond hiszen a nyugaton a helyzet változatlan filmnél (DoV) például eleve nincs ilyen váltakozási bugde valami új beállítás is bekerült-speciális videó-mozgás- Természet mozi angolul "Nature cinema" néven irja("optimalizálja a kép minőséget hogyjobban megfeleljen a hollywoodi mozi szabványbak")
jelentsen ez bármit szerintem jól hangzik -
Lord Norbert
csendes tag
válasz
mandju #15846 üzenetére
Jogos felvetések. Egy filmnél tűnt fel, mintha nem lenne tök fekete a fekete, de nem volt időm tesztelni. Viszont nekem is kérés nélkül tette fel az új verziót, hiába van kikapcsolva az automata frissítés. Valahogy vissza kell majd rakni az előző verziót, ami a 474-es volt. Ott 100%, hogy lekapcsolt mindent feketénél és nem volt coil whine.
-
rumkola
nagyúr
.
-
Zsoltpeter
tag
[kép] és boldogság🍸
-
kuthim
tag
Akit erdekel, az Euronics-ban az 55C735 most 220 ezer Ft
[link] -
Lordus
senior tag
Help: akinek van 65c735 tv-je, megmérné nekem, hogy hajszál pontosan milyen széles?
sajnos a hivatalos leírás alapján nekem hiányzik kb. 2 cm. De ugye...köszi!
-
mrmft
senior tag
válasz
Sz@rjak ossze magukat, hogy az nem ugyfel aki nem az emagnal, hanem mas viszonteladojuknal vasarolt. De az emagost sem tudtuk regisztralni. Rohejesek.
-
gorgocska
tag
Tegnap jött meg a Mall.hu tol az 55c835 tv.elsőre minden szuper a kép tökéletes akár a tv adás de a hbo maxon mondjuk a Last of us az brutális ahogy ki néz.a ps5 is nagyon szuper igaz még nem nagyon állítottam rajta.egydül a menü fura az LG után.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Ha jól értem emagos vásárlás esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged