Hirdetés
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blizzardking
őstag
SaGa59 és aprokaroka;
Én arra tippeltem, hogy ha van egy nagyon rövid kis érintkezési hiba, azt nem hallod meg, de a tasker észreveszi. De persze lehet hogy a mikrofon kavar be. Csak kapásból ez ugrott be, gondoltam beírom.
Nálatok a tasker háttérben fut, vagy ki van pipálva a foreground? Lehet hogy érdemes tenni egy próbát foregrounddal. Nekem háttérben fut amúgy. A kevés memória szerintem nem valószínű. Annyira nem vagyok jártas a témában, csak az ötleteimet írtam le. -
Ja, értem mire célzol! Hát valóban, a csúszkára nem gondoltam, mivel soha nem használtam még... Cm romban alap a hangerő emelés!
De van egy kiváló workaround ötletem az egészre!
(#5319) Somatom
Esetleg a lokális változót globálisba kimenteni, módosítani, és azt megadni?
A Tasker beépített változói globálisak. De az ötlet jó, ha megnézed, én is ezt tanácsoltam neki pár hsz-szel feljebb.
A gond csak az, hogy a hangerőt a Tasker egy vízszintes "csúszkán" állítja és nem tud pl változóból állítani... Legalábbis a kolléga szerint (én még nem néztem rá).
-
Sajnos ciklust nem lehet rá írni, mert a hangerőt nem egy változóba teszi, amiben a Do Maths opcióval lehetne növelgetni az értéket a ciklus minden lefutásakor. A %VOLR változó csak olvasható, abban van az aktuális érték
Üdv!
Szerintem minden további nélkül lehet erre ciklust gyártani. Csak annyi a trükkje, hogy az task elején a %VOLR változ értékét egy Variable set-tel beállítod egy tetszőleges, lokális változónak. Majd a cikluson belül beállítod a hangerőt a lokális változó értékére, aztán ezzel a Do Math-szal hozzáadsz +1-et, egészen addig, míg a hangerő el nem éri a maximumot. És a ciklusnak is be kell állítani, hogy a hangerő max értékéig fusson le, különben ugye végtelen loopod lesz...
(#5316) Somatom
Gyere át a Tasker birodalmába!
Itt is van support magától a fejlesztőtől. Viszont csak angolul tud...
-
Bozek
nagyúr
Én 5.1.1 alatt használom, ott tökéletesen működik a mai napig. A céges telefonomon az van, arról küldöm át az AutoNotification-nel elkapott értesítést az AutoRemote segítségével.
A 6.0.1 alatt ki van véve az optimalizált alkalmazások alól a Tasker (meg esetleg az AutoNotification)? Be van állítva a Kisegítő lehetőségeknél az AutoNotification? Van hozzáférése az értesítésekhez?
-
kanocpapa
tag
szia! csak azt szeretném látni, hogy jött valami, esetleg a küldőt, de még ez se annyira érdekes. a lényeg, hogy jelezzen és ha jött valami akkor megnyitom a gmail-es alkalmazást. sajnos ha ez nincs, akkor elfelejtek belépni.
a wifi nincs állandóan bekapcsolva, mert napközben sokszor dolgozok olyan helyen, ahol nincs semmi, csak mobil net. a reggeleim és az estéim a biztosak, ezért szeretem úgy beállítani a taszkokat, hogy fix időben kapcsolódjanak. -
-
Bozek
nagyúr
Jó, végülis lehet nagybetűs a teljes, de az inkább a Tasker beépített változóit takarja. Ha legalább egy nagybetű van az elején (bár a leírás szerint ez nincs kikötve), akkor az globális.
"Variables which have an all-lower-case name (e.g. %fruit_bar) are local, meaning that their value is specific to the task or scene in which they are used.
Variables which have one or more capital letters in their name (e.g. %Car, %WIFI) are global, meaning that wherever they are accessed from the same value is returned." -
SaGa59
őstag
A vpn-t taskerrel kezeled egyébként? Ha ezzel az openvpn pluginnal akkor, tudsz olyan profilt készíteni, ami akkor indul el, amikor a a vpn státusz: disconnected. Ennek beállítod, hogy a bemeneti taszk kapcsolja le a wifit, meg saját magát (mármint a profilt, hogy ne kavarjon bele, ugyanis ez mindig lekapcsolná a wifit, amikor a vpn nem kapcsolódik). A profilt akkor kell bekapcsolni, amikor a vpn kapcsolat kiépül, addig kikapcsolva kell tartani. Ehhez nem kell külön változó.
Pl: indítod a vpn kapcsolódást. Beteszel egy wait parancsot, ami annyi ideig vár, ami alatt a kapcsolat fel szokott épülni, majd engedélyezed a fent vázolt profilt. Ha sikerült a kapcsolódás, akkor nem történik semmi, mindaddig, míg le nem bomlik valamiért. Ha nem sikerült, akkor rögtön lekapcsolja a wifit.
-
csipuka
senior tag
Azt hiszem felreerthetoen fogalmaztam meg.
John-rol _en_ tudom, hogy angol, Mancikarol meg hogy magyar, de a nev vagy a kontakthoz adott flag alapjan kene eldonteni, a taskernek, hogy melyik nyelvet hasznalja a TTS-ben.
Teszem azt meg tudom egy flag-el jelolni a kontaktot, hogy EN vagy HU, es akkor ezt az infot hasznalnam a TTS kivalasztasanal. Tehat nem nev alapjan vennem fel a szabalyt, mert az gyilkos lenne. -
SaGa59
őstag
Közben rájöttem, hogy ha több bejegyzés van egy napra, akkor a %CALTITLE sima lekérdezése mindig az aznap, időben leghamarabb következőt adja be. Amelyik már elkezdődött, azt már nem. Az egész naposokat mindig a sor végére teszi, azaz cyak akkor mutatja azt, ha már nincs hátra több aznap.
-
SaGa59
őstag
Na meg van: az a baj, hogy ott csak az "első" bejegyzést hasonlítja össze. Ha aznap csak egy van, akkor jó (nem is értettem, mert este még működött, de már kezdtem kételkedni abban, hogy jók voltak a vizsgálati feltételek), de ha több is, akkor véletlenszerűnek tűnően vagy a megfelelőt nézi meg, vagy nem. Egy for ciklussal viszont szépen ki tudom olvasni mindet és ha van köztük ilyen nevű, akkor egy beágyazott IF-fel beállítom a változót és mehet a dolog a maga útján. Köszi az ötletet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Memóriakártya topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- iPad topik
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Windows 10
- Renault, Dacia topik
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ZBook 15 G6 15.6" FHD IPS i7-9850H T2000 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- AKCIÓS!!!GARISS! R5 5600G/RX 6700XT/16 GB/1000 GB SSD/700 W
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- ThinkPad T480s 14" FHD IPS i7-8650U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Kedvező ár! HP 4540S laptop (15,6/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX)
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest