- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atrasko
tag
Szia tornas!
Egy Chieftech tápomban a Yate Loon (GP) D12SH-12 venti lassan, döcögve, nem egyenletesen forog. Azt írtad, ezeket meg lehet menteni. A szétszedésben ott tartok, hogy a körcímke eltávolítva, a záró gumidugó kivéve. Most látszik belűl egy fehér kis tárcsa, mintha ez egy Seeger gyűrű lenne, ami biztosítja a ventilátortengelyt kiesés ellen. Hogyan lehet ezt annak széttörése nélkül kivenni? Egy Youtube videón mintha egy csipesszel vették volna ki. Mi ennek a trükkje? Feltételezem, ha ez a fehér kis korong kijön, akkor a ventilátorlapát lehúzható, és annak tengelye tisztítható és zsírozható lenne.
Előre is köszönöm. -
maxxenergie
senior tag
Na ezzel még mindig nem vagyok előrébb táphűtés vízzel
Szegény leszel, ha vízzel hűtesz inkább - Nekem egy p67 Sabertooth lap meg egy 2600K bánta a vizet Gyári zárt Corsair h80 egyszer csak úgy gondolta CPU blokknál kiereszti a vizet ... Még jó hogy a Proci garis volt, és cserélték de a Lapnak OVER volt, na azóta vízről a gépben hallani sem akarok ... -
demmer123
őstag
Sajnos ez mindenkinél fenn áll a probléma akinek ilyen tápja van terhelés közben iszonyat hangos a ventilátor.Emiatt nem fognak tudni semmit se csinálni a szervizben szerintem.
Ez van gyárilag benne !
ADDA AD1212UB-A70GL 120MM Fan
ADDA AD1212UB-A70GL
Dimensions: 120x120x25 MM
Voltage: DC 12V
Current: 0.50A
Power: 6.0W
Speed: 2500 RPM
Air Flow: 98.6 CFM
Noise: 43.3 dBA
Bearing: Ball -
Ed3r_X_
nagyúr
1 ventit találtam, ami igazából jónak tűnne. Enermax Twister Pressure. Csak az is 3.8k, postával nesze, 5k, és ha nem válik be, mert nem indul alacsonyabb V érték mellett.
Többinél vagy nem találtam statikus nyomásra értéket, vagy amperre nem stimmeltek. 0.33A amúgy az eredeti, félrenéztem az a 0.16-ot.
-
Sinesol
veterán
Viszont ahogy nézem alapbol 40db-zajszintje van a benne található Yate Loon ventinek és ha már belenyulok a tápba, akkor lehet érdemesebb lenne beletenni valami csendesebb cuccot, na meg lehet mindenképpen muszaj lesz ha nem javul meg.
Ez a venti pontos tipusa: Yate Loon D12SH-12 12v 2200rpm
zajszint 40dB
airflow 88cfm
mérete: 120*120*25A 15-20 dB-es beQuiet ventik eléggé vonzóak, csakhát a 76 cfm gond lehet. Esetleg van valamilyen 20-30 dB zajszintű venti ami még alternativa lehetne?
-
csubi8
csendes tag
nem úgy ciripelő, hanem inkább kerregő. ha bekapcsolod még nem lehet hallani, kb. 1-2 perc alatt előjön és onnantól nem hagyja abba. onnan is adott a dolog, hogy a venti csinálja, hogy menet közben megakasztottam (persze csak 5 másodpercre) és azonnal csend lett a házban. szóval tuti a venti.
-
Ximo
tag
Hazaértem a nyaralásból és ma volt időm a ventilátor cserére, szét szedve a tápot ért az első meglepetés, a Yate loon helyett egy Ong Hua HA 1435H12B-Z típusjelzésű venti volt a tápban de ugye ahhoz hogy ezt lássam szét kellett szedni innentől ugrott ugye a gari...
Rákerestem a neten és semmi adatot nem lehet róla találni.HA már belevágtam gondoltam így is végig csinálom a választásom végül az Akasa Viper 140-re esett, mint később kiderült nem biztos hogy jól választottam, de a Merlinhardvernél akartam a propellert megvenni és a másik kiszemelt-re várni kellett volna ez meg volt raktáron.
Beszerelés a vártnál egy fokkal nagyobb szívás volt, de ezt hagyjuk bénáztam vele, de végül sikerült. Összeraktam a gépet, de a venti nem indul el illetve csak nagyobb terhelésnél, vagyis az indító feszültsége nagyobb lehet a kelleténél, amúgy a táp ventilátor vezérlése olyan, hogy le is állt eddig is időnként, de az hogy egyáltalán nem megy az azért nem kóser...
Azt hiszem nem merem így hagyni és vissza kell rakjam az eredeti golyóscsapágyas ventilátort... -
Ximo
tag
Köszönöm amit küldtél az nagyon hasznos volt ez alapján szerintem már meg tudom csinálni a cserét.
Abban is igazad van, hogy a YL erősebb, már megint bele zavarodtam, a m3/h és a CFM különbözőségébe, de ahogy át számítottam a mostani kb 230-240 m3/h légszállítást tud az Akasa 186 míg a Bitfenix 207m3/h-t emellett a Viper 3,12 mmH2O statikus nyomása meg több mint a Bitfenix 2,8-a, fene nehéz helyettesítő ventit találni ehelyett a hulladék helyett. A legnagyobb teljesítményű ház hűtők sem elegek ezek szerint... (még egy 10E Huf+-os Noctura jöhetne szóba, de ez ugye nem reális alternatíva)Azért hajlok még az Akasa felé mert jókat írtak róla ugyan ezzel a táppal külföldi fórumon...
Azért mielőtt nekiesek még szét szedem a tápot lehet nem is az a venti van benne amit gondolok (erről hivatalos gyári adat nincs)
Ha meg ejtettem a cserét beszámolok a tapasztalatokról -
Lacielvtárs
nagyúr
igen én is így gondolom, de ha tényleg ilyen halkak, már pedig tényleg halkak, mert teli pakoltam velük a gépházam, és tanúsíthatom hogy teljesen rendben vannak.
szinte huzatot csinálnak a házban, és nincsen semmi hangjuk...
ezért is gondolkodom erősen...
de az ötleteitek és tanácsaitok nagyon köszönöm
mindenkit meghallgattam és végül is emellett döntöttem...
itt pont arra panaszkodnak hogy sohasem akar elindulni a ventije.
nah most úgy vagyok vele hogy nekem pont ez kell.
Ha meg dolgozik a gép ezerrel, akkor már úgyis lesz hangja és akkor elnyomja a táp hangját...
eddig nem is zavart ha dolgozott a gép és hangja volt.
de nekem amikor idle-ben van, ne búgjon, zúgjon.
többek között ezért is váltottam Intelre AMD helyett, mert az Amd-t nem győztem hűteni -
Lacielvtárs
nagyúr
vagy végig gondolva amit írtál, lehet célszerű lenne vennem akár egy ilyen tápot?
mert azt olvastam ennek a gyártónak a ventijei hihetetlenül csendesek. -
Lacielvtárs
nagyúr
szia
NAGYON szépen köszönöm a válaszodat.
most már akkor mindent értek!
no akkor ezek fényben fogok keresni ventit...
végre valaki elmagyarázta hol hibázik az elméletem
végül is tegnap visszaraktam a gyárit...a hang relatív, mert halk búgást hallok ha megy a venti és tuti hogy az sajnos a rákódás miatt van
-
lemusz
addikt
Sajna olyan nagy dróttömörülés van ott, hogy végig vezetni se tudtam a kábelt, de nagyon úgy tűnt nincs ott semmiféle 3-4 pines dugalj. Úgy hogy inkább hagyom a dolgot, de gondoltam illik vissza írnom az ügyben. Szépen kitakarítottam a tápot, porszívó, papírzsepi és fülpiszkáló trióval, remélem ez segít egy kicsit a várható élettartamán.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Nehéz kérdés, sok féle vélemény van
Nálam egyébként a cpu hűtő adottságai miatt teljesen másképp van a hő elvezetés mint rendesen lenne. Én amúgy hőmérséklet vezérlős ventiket használok, tehát saját magát emeli csökkenti a fordulatot és a hőmérő pedig a hardvernek megfelelő helyeken, pontokon vannak kihelyezve.
Nos nekem az oldal lapon kettő darab venti hely lenne, de akkora hatalmas a CPU hűtőm hogy csak az alsóba fér egy 9centis aminek iszonyatos feladatot kell elvégeznie mert dől a meleg a VGA felől. Ezeknek a NEXT GEN kártyáknak az is a hátránya, hogy ugyan jól le tudják adni a hőt, de azt ki is kell vezetni. Sokan ezzel nem törődnek és megáll a meleg ami persze, hogy emeli az átlag hőmérsékletet.
Szvsz: Van az a katlan panel meleg amikor lehet bármilyen csúcs (lég) hűtésed már teljesen mindegy. Én azt mondom egy szoba venti bekapcsolása mellett (akár rá irányítva közvetlen, akár csak folyamatosan sarokból kavargatva a levegőt) eredményesebb mint egy ZÁRT DOBOZ amibe eleve is meleg levegő megy be, szerencsétlen házba tehát teljesen felesleges.
Tehát dög melegben (én szerintem) le kell venni az oldalát, mert egyszerűen panel katlan melegben van egy határ ami után nincs értelme erőltetni. 70-80 fokig azt mondom ha valaki nem akarja, hogy porosodjon a gépe még elmegy,de vannak akiknek nincs kigondolva a házban lévő hűtése és ott karcolja a 85/90-et is.
A hardver-teszt.hu aminek volt egy tesztje és abban egy házzal kapcsolatban mondták (befelé) kell fújni az oldal lapról a levegőt. Szerintem ez teljesen életképtelen (kivéve mondjuk egy hatalmas 24-30 centis ventinél ami akkora , hogy akár szoba ventivel egyen értékű. Ott elhiszem hogy megáll a befelé fújás. Minden egyéb esetben kifelé kell vezetni a házból a meleget ahogy csak lehet!! (Privát vélemény)
Nálam jobban érzi magát a VGA és a rendszer hőfokok ha keringetve van a légáramlat a szobába és könnyen el tud távozni az a bődületes hőmennyiség ami pl ebből a Windforce 3 hűtési rendszerből kifelé jön!
Topik témához:
Szerintem tápnak is jobb ha nem azt a dög meleget szívja be közvetlen a VGA-ról és CPU bordáról ami felmegy. De ez csak személyes tapasztalat. Vannak sokkal sokkal jobban megtervezett, átgondolt hűtési rendszerek ahol eszük ágában nincs levenni az oldal lapot. Én leveszem, vagy kinyitom az oldalát, nekem megér ennyit. (katlan melegbe). -
HartgeH3-2.8
addikt
Egy Corsair CX500 V2 amit garanciába adtam be még régen (terhelés alatti) ciripelés végett. Azóta kiderült és itt a fórumon is már sokszor leírták ez nem hiba volt hanem egy általános jelenség és a tápok sok esetben szinte "velejárója". Minden esetre nem szórakoztak cserélték hála égnek és ez volt raktáron ezt hoztam ki helyette. Alig fizettem rá valamit, tehát szinte ingyen volt.
Jóval korábban Chieftec tápom volt 560-as és abban az időben az hatalmasnak számított a 400-450 korszakban. Vittem is tovább 1-2 generáción át. Annak semmi baja nem volt sosem még a ventivel sem. Pedig sokan lenézik, kritizálják a Chieftec tápokat.
Ha egyszer megint generációt kell váltani akkor szerintem Enermax lesz, moduláris.
Annyi amennyi, hát ez van.Szerk: Akkor lényegében átvertek mert semmi köze az Enermax-hoz mégis ezen márkanév alatt fut és a számlámon is ENERMAX LEPA néven szerepel a termék
Szóval faxa
-
HartgeH3-2.8
addikt
Holly shit én meg így használtam
Akkor szerelem át azonnal
Ha nincs benne plexi "műanyag" lap akkor az gond lehet vagy annyira nem tragédia?
Szerintem én a nagy lelkesedésbe emlékezhettem rosszul. Annyira lényegtelennek tűnt ez a terelő lap, én azt hittem azért van ott hogy pl egy kábel ne érjen bele a ventibe és ezzel ne akadályozza meg a folyamatos hűtést. Cink, de tényleg ezt gondoltam
Szerk: Nekem fólia nincs, ez a műanyag lap pedig egy kicsit keményebb masszívabb (picit vastagabb) mint egy vékony átlagos műanyag lap, de lehet csak én képzelek bele hülyeséget.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Akkor azt hiszem tökéletesen csináltam. Korábban még a zsírozásnál felejtettem ki ezt a lapot egész más volt a fújás "helyzete" mondom így fapadosan mint amikor bent volt.
Köszönöm szépen a helpet tornas és BiOszi nagyon kellett. Ezek szerint mázlim volt, vagy pont jól emlékeztem hogy volt benne gyárilag. Annyi mindenre kellett figyelni, hogy nem voltam egészen biztos benne.
Nekem egyébként egy ilyen speckó alakú plexi jutott , de legalább viszonylag masszívnak tűnik.
Ezer bocsánat a béna rajz miatt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Korrekt minden szerintem megfelelő a levegőszállítás is emellett pedig jóval csendesebb.
Ami most felmerült bennem kérdés. Tisztára úgy emlékszem, de ilyenkor már nem vagyok benne biztos, hogy a ventire szerelt kis takarólemez ami gyárilag benne volt. Az a bordák fölé kell menjen közvetlen vagy pedig szembelévő oldalon?
-
Fluke
tag
Ám hol lehetne venni gépzsirt? Meg ha most én addig igy hasznalom a gépet hogy kerreg néha a venti lehet baja a tápnak? Eldurranhat? Igazábol olyan van hogy bekapcsolom utana egy idő után elhallgat de aztan este olyan 10kor ujrakezdi de akkor már nem nagyon hagyja abba, de most már ez minden nap igy van. De mindenképpen megzsirozom mert idegesit ez a zakatolás.
-
djpety
tag
Előzmények:
http://prohardver.hu/tema/tap_ventillator_csere/hsz_2135-2135.html
http://prohardver.hu/tema/tap_ventillator_csere/hsz_2138-2138.html
http://prohardver.hu/tema/tap_ventillator_csere/hsz_2138-2138.htmlMég mindig a táp venti a leghangosabb benne, kipróbáltam, hogy elakasztom egy kicsit, és egyből megfelelő lett nekem, a vinyók hangja nem zavaróak. Továbbra is kérdéses, hogy mit lehetne vele tenni?
A konfig: Asrock Q1900-ITX, 1x WD 3TB RED, 1x WD 1.5TB Green, 200W Delta Electronics táp
Akár ha lehúzom a ventit, tehet bármilyen kárt a tápegységben? 80% idle-ban, NAS-ként üzemel, 10W TDP-s a proci is benne.
Köszönöm előre is!
Peti
-
HartgeH3-2.8
addikt
Uhh hát köszönöm szépen a hasznos tanácsokat, az általad leírt módon tökéletes sikerült a művelet. Kollégámtól kaptam egy nagyon furcsa színű és állagú tuti best gépzsírt ami álá professzionálle.
Tehát nem az olcsó száz forintos.
Szépen letisztogattam előtte kipucoltam és nem sokat ahogy írtad, szép óvatosan felkentem szintén fültisztítóval egyenletesen (a leírt módon és lépésekben)Bekapcsolás után csak a "méhsejtrácson" keresztül átszűrődő hangot lehet hallani semmi mást. Kvázi légzaj
Remélem marad egy jó darabig a történet ebben a formában. (kopp-kopp).
Köszönöm még egyszer
-
BiOszi
tag
Az ára kicsit nekem tükrözi a minőséget,tartósságot.(lehet,csak nekem) Ritkán játszok,de akkor nagyon brutális hangja van a tápnak. Ez meg két lapáttal több,így gondolom halkabb lenne,mint a gyári.... Imádom a csendet,sajnos napi 8 órába 100db-be dolgozom,így nagyon vágyom a halk dolgokra. Üdv.
-
Ximo
tag
Régen crossfire rendszer volt ezért a nagy táp, tudom, hogy felesleges, visszaolvasva rájöttem, hogy kifejezetten nehéz e-helyett a yate loon helyett helyettesítő ventit találni az egyetlen amit javasoltak BitFenix Spectre PRO PWM ami majd 5E huf, plusz ha belevágok ugrik a gari és még mindíg nem teljesítmény optimumában dolgozna a táp.
Szóval hallgatom még, hogy zajong, aztán idén karácsonyra talán meglepem magam egy újjal, és ezúttal nem csak a márkát, a csatlakozókat, meg a teljesítményt nézem hanem azt is hogy milyen belső és propeller van benne. Szerintem ha csere lesz ilyen lesz az utód: Seasonic S12G-550
Köszönöm a választ és a megerősítést -
Pazolini
senior tag
Csak az a baj!
De nem csapágyas a hangja, hanem annyit pörög, hogy a levegő adja ezt a brutális hangot, amibe bele tud feledkezni ugyan az ember, de még nap közben is néha-néha rádöbbenek, hogy ettől vagyoksík ideg, nem is beszélve az éjszakai seedelés kellemetlenségeiről.
Eddig nem volt gond, mert van egy HTCP-m, benne egy bluestorm II-vel, ami nagyon baráti..., s eddig azzal toltam. -
Pazolini
senior tag
Ez már jó lehet?
Enermax rendszerhűtő. Ventilátor mérete 120 mm. PWM-es fordulatszám szabályozás. 1500 rpm maximális fordulatszám.71.25 CFM légszállítás. 10 dBA zajszint.120 x 120 x 25 méretű.
részletek:
Típus: rendszer ventilátor
Hűtés típusa: Aktív
Ventilátor mérete: 120 mm
Fordulatszám szabályozás: PWN
Ventilátor fordulatszáma: 800 - 1500
Légszállitás: 37.57 - 71.25 CFM
Légnyomás: 0.722 - 1.676 mm-H2O
Zajszint: 8 - 10 dBA
Ventilátor lapátok száma: 9
Ventilátor lapátok alakja: Denevérszárny
Feszültség: 12V
MTBF: 100,000 óra
Méret: 120 x 120 x 25Ennek a helyére:
Yate Loon D12SH-12 (120x120x25) adatai:
88 CFM, [2,6 mm-H2O], 40 dBA, 0,3A, 2200 RPM, Sleeve Bearing -
Laprasi991
aktív tag
Valószínű megsérült a szállításnál, mert "fejjel lefelé" (ahogy a tápbban lennie kell) nem egyenletesen forgott a lapátja és kattogott.
VX450-ben van OTP.
Az új venti légszállítása 74CFM a gyárié meg 82, tehát annyival nem kevesebb.
A fordulatszámnál van nagyobb különbség, a mostaninak 1500 a max, a gyárinak 2200 -
Pazolini
senior tag
Üdv mindenkinek!
Chieftec GPS450AA tápom ventijét cserélném. Mivel kéttűs helyett 3-as menne fel, szabályoznám alaplapról, az eredeti nyákra nem húznám föl.
Kérdés:Érzkeli-e ezt a táp és letilt, vagy az extrém magas hőmérsékletre tilt le?
Eredeti venti: GP D12SH, 12V, 0,30A
Csere: CoolerMaster A12025-12CB-3BN-F1, 12V, 0,16Atornas:
Remélem, itt egy kicsit részletesebben tudsz válaszolni. Köszönöm. -
sanzi89
addikt
Igen, van is itt másik táp, csak az a baj, hogy a RAID keretnek valamilyen speckó csatlakozója van, egy csatlakozóról hajt 4 vinyót. Persze szét lehetne kapni a raid keretet, külön SAS kábel meg SATA tápkábel mindenhova , vagy levágom a csatlakozót, átforrasztom az újra, de basszus mindez egy szaros venti miatt? Pontosabban a vezérlés miatt?
De akármilyen tápot egyébként se lehetne betenni, csak olyat, aminek hátul van a ventije, mert ha a táp alsó részén lenne akkor teljesen lefojtaná a gép közepén végigfutó merevítő lemez.
Komolyan, olyan alapvető hibák vannak ebben a Proliant szerverben, hogy csak meresztem a szemem. Asztali konfignál se engedhetőek meg ezek a bakik, ez pedig elméletileg egy nívós márka enterprise terméke... -
yupiter0000
újonc
http://www.arctic.ac/eu_en/downloads/dl/file/id/463/arctic_f14_and_f14pwm_pr_en.pdf
Erre az articra gondoltam a simara...
Akkor ez nem nagyon jó,ahogy nézzem ...
És mondjuk Revoltec Airguard?Valahol írták nekem ,hogy evvel a ventilvel van felszerelve egész 1000 W ig a tápok sokasága és ez azt jelenti ,hogy túl van méretezve igaz ez? -
szg88
őstag
Azt nem tudom milyen sajna. Voltam nézni másik ventit, de forrasztani kellene a csatlakozót, mert ilyen csatis venti nincs a boltban. De én a forrasztáshoz nem értek, meg cuccom sincs hozzá. Úgyhogy megy amíg megy
Amúgy ennek a ventinek csak két eres vezetéke van, az ilyenek is tudnak fordulatot szabályozni?
-
djpety
tag
"Pl. a tekercsek magas hangja is lehet a hangforrása."
Venti hangnak tűnt határozottan. De majd megnézem ha elérhető lesz a lap."Ha minden igaz, akkor ennek a ventinek 8200 RPM a max. fordulata. Ilyet és ehhez hasonlót nehezen fogsz találni..."
A gépben egy BayTrail-D alapú 4 magos Celeron processzoros alaplap kerül, a ház maximum 4 HDD-t támogat, ebből jelenleg max. egy vagy kettő lesz benne. Szükséges a 8200 RPM? -
-
flashpointer
őstag
Köszi, olajozást kipróbáltam de semmi változás, ellenben egy csomó por leszállt róla.
Azt lehet tudni hogy mennyi a táp ventijének alap fordulatszáma? Mert ez az F12 kb 1000ig nem hallható, és ha mondjuk 1400 akkor ugyanolyan hangos lenne majdnem, azért nem szeretnék szerelgetni -
MMIX
addikt
Találtam magyar boltban is kapható Yate Loon D12BM-12 golyós ventit Chieftec AF-1225PWM-nek álcázva, a gond az, hogy PWM-es. Tudja ezt a táp vezérelni, ha csak a szokásos 2 vezeték van bekötve? 1800-2200Ft.
-
pd
tag
Most egy CM690 alján figyel egy ilyen.
A közeljövőben a Fractal Designnal arra sem lesz szükség.És amellett, hogy remekül kint tartja a port, tényleg halkabb tőle a venti. Ezekre a méhrácsos lyukakra ha úgy szerelem fel a ventilátort, hogy befelé húzza a levegőt, folyton mély, zúgó hangot generál a levegő. De ha előtte van egy porszűrő, valamiért abbamarad.
-
Algol
senior tag
Elvileg igazad van.
Itt minden azon múlik, hogy mennyire könnyen lehet kivenni a táp alatt levő porszűrőt, hogy megtisztíthassuk. A nálam megfordult alsó-tápos házakon mind olyan porszűrő volt, már amelyiken volt, hogy csak a tápegység kiszerelése után lehetett kivenni őket. Vajon ki foga ezeket tisztítani? A tulajdonosuk esetleg nem is tud arról, hogy ezeket időközönként ki kellene pucolni.
-
TomiLi
addikt
Köszönöm!
Sajnos azt rendelni kellett, így addig egy korábban ajánlott (Il-kobe -
) Artict Cooling F12-öt raktam be...
Huuuu ég és föld - eljött a csend korszak.... az a YL... pfff megy a kukába...Végleges megoldásnak szerinted ez nem jó? Kicsit kisebb a levegőszállítása az igaz... A SLip stream a szinte megegyező specifikációjú a YL-lel...
-
TomiLi
addikt
Pont itt van a táblázatban a ventim, amitől készen vagyok..... YL-D12BH-12 2300rpm/89cfm/41dB....
(van itt baj.... - hangos..)Ezt milyen Scythe ventivel lehetne kiváltani, ami esetleg halkabb lenne?
Az lehet, hogy a táp ventivezérlője rossz? Nagyon forog a YL.... olyan szélzaja van, pfff....Előre is köszi!
- Scythe Slip Stream: 33,00 dBA / 88,11 CFM = 149 m³/h / DC12 V / 0,41 A (1,600 rpm Version)
- Scythe Gentle Typhoon: D1225C12B7AP-29 (3,000 rpm) / 83.0 CFM = 141 m³/h /Mondjuk nekem nagyon gyanúsak a gyári specifikációk (most tűnt fel), az egyiknek kétszer annyit kell forognia, hogy ugyanazt a légszállítást tudja???
-
scream
veterán
Még azért nem ugrottam neki egyből
Miért baj az, ha az alaplapra van dugva?
Ha a PWMes ventinek csak a piros/fekete drótját forrasztom oda, attól függetlenül a táp majd tudja szabályozni a fordulatszámát? (a sárga mi célt szolgál?)
800rpm-es venti akkor kevés lenne hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ingyenes az Epic Store-ban a The Operator
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- Futás, futópályák
- Okos Otthon / Smart Home
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged