- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ximo
tag
válasz
Lacielvtárs #2376 üzenetére
Én meg végképp nem tudom nem értek hozzá csak találgatok, lehet, hogy teljesen normális ez a működés, de azért a videómon is hallatszik, hogy idegesítő hangja van. Egy elég zárt szivacsos oldallapú (Corsair obsidian 550D)házból is kihallatszik és mivel az egész gép úgy van összeállítva, hogy semminek nincs hallható hangja, ezért zavaró, hogy hallgatni kell a cicergést...
-
Ximo
tag
válasz
Lacielvtárs #2374 üzenetére
Na igen neked is jó kis tápod van az RM széria azért sokkal jobb mint az enyém
Amúgy nincs megakadva, szét szedtem meg is olajoztam, ha felpörög akkor forog rendesen, és a vadonat új Akasa Viper is pont ugyan így viselkedett, azt gyanítom a ventilátor vezérlése nem a legtutibb, ha csak netezek vagy filmet nézek a gépen akkor az idő 75%-ában áll a venti, időnként meg ahogy a videón is hallani el kezd kerregni a táp de ilyenkor is csak rángatózik a lapát (az új is) (ekkor ritka idegesítő hangja van )
Amikor felpörög akkor nem zavar a hangja. -
Ximo
tag
válasz
Lacielvtárs #2372 üzenetére
A Corsair TX 750M (tudom feleslegesen nagy teljesítményű és nem használom ki, egy gtx 760-al de régebben két VGA-m volt amúgy a tápot magát szeretem, ezért nem akartam lecserélni)
-
Ximo
tag
válasz
Lacielvtárs #2370 üzenetére
Hát az enyémnek meg akkor a legzavaróbb a hangja, mikor nem tud felpörögni akkor csak "nyekereg" és ezt nem oldotta meg az új ventilátor sem pedig majd 5E Huf volt
-
Ximo
tag
Most visszaraktam a régit és csak ekkor vettem észre, hogy nem is a ventilátor adta azt a hangot ami a legjobban zavart, hanem a táp maga mikor a venti még el sem indul valami furcsa kerregő gangot hallgat miközben a ventilátor lapát csak "rángatózik", Ha elindul akkor már a régivel is egész elviselhető hangja van.
Ezzel lehet valamit kezdeni, ha beszerelem az Akasa Vipert és az alaplapra kötném állandó közel maximális fordulaton akkor is még halk kellene legyen, így lehet, hogy elhallgatna táp, vagy kár is bármivel próbálkoznom?Csináltam egy videót is ugyan telefonnal készült sötétben és szinte semmit nem lehet rajta látni azt jól szemlélteti milyen hangot hallat a gép: [link]
Valakinek van ötlete mit lehetne még megpróbálnom? -
Ximo
tag
A csodálatos Ong Hua venti:
A tápom belülről:
Fekete drótot a feketéhez, sárgát a piroshoz:
És íme egyben:
Más gond nincs is mint hogy nem működik, pedig másoknak ez a táp ment ezzel a ventilátorral utána olvastam (nem szivattam volna magam feleslegesen, ha nem látom külföldi fórumon, hogy működhet...)
Egy idő után azért elindul, gondolom, ha elkezd kicsit melegedni, ekkor egész hangtalan, csak valami kis cicergést hallat, nem tudom így merjem-e hagyni, lehet-e baja, vagy ha túlmelegszik úgyis leáll? -
Ximo
tag
Hazaértem a nyaralásból és ma volt időm a ventilátor cserére, szét szedve a tápot ért az első meglepetés, a Yate loon helyett egy Ong Hua HA 1435H12B-Z típusjelzésű venti volt a tápban de ugye ahhoz hogy ezt lássam szét kellett szedni innentől ugrott ugye a gari...
Rákerestem a neten és semmi adatot nem lehet róla találni.HA már belevágtam gondoltam így is végig csinálom a választásom végül az Akasa Viper 140-re esett, mint később kiderült nem biztos hogy jól választottam, de a Merlinhardvernél akartam a propellert megvenni és a másik kiszemelt-re várni kellett volna ez meg volt raktáron.
Beszerelés a vártnál egy fokkal nagyobb szívás volt, de ezt hagyjuk bénáztam vele, de végül sikerült. Összeraktam a gépet, de a venti nem indul el illetve csak nagyobb terhelésnél, vagyis az indító feszültsége nagyobb lehet a kelleténél, amúgy a táp ventilátor vezérlése olyan, hogy le is állt eddig is időnként, de az hogy egyáltalán nem megy az azért nem kóser...
Azt hiszem nem merem így hagyni és vissza kell rakjam az eredeti golyóscsapágyas ventilátort... -
Ximo
tag
Köszönöm amit küldtél az nagyon hasznos volt ez alapján szerintem már meg tudom csinálni a cserét.
Abban is igazad van, hogy a YL erősebb, már megint bele zavarodtam, a m3/h és a CFM különbözőségébe, de ahogy át számítottam a mostani kb 230-240 m3/h légszállítást tud az Akasa 186 míg a Bitfenix 207m3/h-t emellett a Viper 3,12 mmH2O statikus nyomása meg több mint a Bitfenix 2,8-a, fene nehéz helyettesítő ventit találni ehelyett a hulladék helyett. A legnagyobb teljesítményű ház hűtők sem elegek ezek szerint... (még egy 10E Huf+-os Noctura jöhetne szóba, de ez ugye nem reális alternatíva)Azért hajlok még az Akasa felé mert jókat írtak róla ugyan ezzel a táppal külföldi fórumon...
Azért mielőtt nekiesek még szét szedem a tápot lehet nem is az a venti van benne amit gondolok (erről hivatalos gyári adat nincs)
Ha meg ejtettem a cserét beszámolok a tapasztalatokról -
Ximo
tag
Korábban már írtam ide a fórumba, hogy egy Corsair tx 750-es tápban szeretnék ventilátort cserélni, ekkor még rábeszéltem magam, hogy nem szükséges, és ha muszáj akkor inkább az egész tápegységet cserélem, azonban azóta egyre hangosabb lett csak, és jelenleg nincs kedvem tápot cserélni, nem anyagi okok miatt csak egyszerűen semmi kedven a régit árulni hardveraprón és azt hallgatni a vevőktől, hogy mennyit tudok engedni az árból, mikor az egyetlen hibája a hangja...
Szóval mindenképpen venti csere lesz (zsírozásnak sem látom semmi értelmét, nem szeretnék 3 havonta vacakolni vele)
Egy Yate loon d14bh12 lenne lecserélve
két alternatívát találtam kis segítséggel a BitFenix Spectre PRO PWM Black 140mm vagy az Akasa Venom 140-es az utóbbi szimpatikusabb alacsonyabb zajszintje miatt.
A kérdésem az, hogy jók-e amiket kinéztem (statikus nyomásban és légszállításban is messze erősebbek mint az eredeti)
A másik pedig, hogy szeretnék egy kis korrekt segítséget kérni, hogyan kell bekötni (konkrétan melyik kábelt melyikkel összeforrasztani mivel ezek ugye 4 tűs PWM-esek az eredeti csatlakozóján meg gondolom csak két vezeték lesz)
Előre is köszi! -
Ximo
tag
Régen crossfire rendszer volt ezért a nagy táp, tudom, hogy felesleges, visszaolvasva rájöttem, hogy kifejezetten nehéz e-helyett a yate loon helyett helyettesítő ventit találni az egyetlen amit javasoltak BitFenix Spectre PRO PWM ami majd 5E huf, plusz ha belevágok ugrik a gari és még mindíg nem teljesítmény optimumában dolgozna a táp.
Szóval hallgatom még, hogy zajong, aztán idén karácsonyra talán meglepem magam egy újjal, és ezúttal nem csak a márkát, a csatlakozókat, meg a teljesítményt nézem hanem azt is hogy milyen belső és propeller van benne. Szerintem ha csere lesz ilyen lesz az utód: Seasonic S12G-550
Köszönöm a választ és a megerősítést -
Ximo
tag
Sziasztok a Corsair tx 750M tápomat szeretném halkabbá varázsolni, mert jelen pillanatban messze a gép leghangosabb alkatrésze, és ha már ház, meg CPU hűtőre költöttem egy csomó pénzt nem szívesen hallgatom a táp nyekergését.
A kérdésem a következő: érdemes-e egyáltalán belevágnom pl ventilátort cserélni?
Ha igen akkor hogyan?
Elvileg ez van bennemire kéne cserélni, ha lehet akkor innen venném: [link]
Ha azt mondjátok hogy nem éri meg a garancia vesztést meg a vesződséget, azt is elfogadom, hallgatom egy darabig aztán egyszer cserélem, ebben az esetben melyik Seasonic 5-600W os minimum 80+ gold táp lenne helyette megfelelő?
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Noctua NF-F12 PWM venti
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Keresünk dokkolókat
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged