- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lalaland
tag
válasz
Lacielvtárs #2521 üzenetére
Köszi a választ, azon már túl vagyok. Sztem elkopott a csapágy már.
-
flotyesz
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #2502 üzenetére
üdv felső tápos! biztos hogy ennek nagyobb a légszállítása mert sokkal nagyobb a levegőmozgás a gép háta mögött kézzel érződik! köszi az ötleteket valamikor valamelyik nap megpróbálkozok vele! mégegyszer köszi a válaszokat! de ki fogom próbálni egy másik ventivel is! üdv
-
flotyesz
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #2498 üzenetére
Chieftec 400W GPS400AB (de fentebb írtam is)
-
flotyesz
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #2496 üzenetére
szia köszi a választ! amit belinkeltél azaz képet csatoltál az van most benne! de ez hangosabb mint a gyárija!nem tudom miért ha azt mondod hogy nem rossz! na mind1 a héten kiderül mi lesz a sorsa azaz halkabb lesz-e vagy nem! (de bízom benne hogy igen) ja jut eszembe ezek a táp ventik már szabályzottak nem? mert ez folyamatosan pörög nem gyorsul lassul soha! vagy ebbe a tápba nincs vezérlés? (bocsi a kérdezősködésért) üdv
-
flotyesz
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #2494 üzenetére
köszi szépen a választ most amit beletettek az ARCTIC COOLING venti... remélem ennél jobb lesz! esetleg valami más márka ha ilyet nem tud szerezni? üdv
-
gologolo
tag
válasz
Lacielvtárs #2467 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek az infókat!
Szerintem veszek egy új tápot, mert amúgy is a jelenlegi gyenge gyártmány és nem akarom hogy időnap előtt elszálljon. -
Gaberking
senior tag
válasz
Lacielvtárs #2467 üzenetére
Szia
Internet szerint adda adn512ub-a90 -nek kell benne lennie.
Rendeltem egy Noiseblocker NB-BlackSilentPro PK-3 140mm -t bele. -
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #2459 üzenetére
Vagy becsomósodik a zsír...
-
nana95
tag
válasz
Lacielvtárs #2456 üzenetére
Na megpróbáltam, bátyámmal össze kevertünk hajtómű olajat és valamilyen zsírt, első indításnál jó, halknak tűnik. Majd meglátom milyen lesz 1-2 hét után.
-
nana95
tag
válasz
Lacielvtárs #2456 üzenetére
Jól van, majd kipróbálom.
Köszönöm a segítséget. -
nana95
tag
válasz
Lacielvtárs #2454 üzenetére
Na majd a nem olyan távoli jövőben kipróbálom, nem sürgős, 1,5 éve használom így, csak gondoltam már jó volna lassan tenni vele valamit.
-
nana95
tag
válasz
Lacielvtárs #2451 üzenetére
Még nem próbáltam, de szerintem ebben már csapágy sincs aminek segítene, alapból is van egy kis halk korcogó hangja, inkább cserélném.
-
BiOszi
tag
válasz
Lacielvtárs #2448 üzenetére
Köszi! Üdv.
-
Sinesol
veterán
válasz
Lacielvtárs #2432 üzenetére
Néztem én is ezt a tipust, de csak 76 Cfm-et tud légszállításban.
Ami meg a tápban van az 88CFM-et ad le. Ez azért elég jelentős különbség nem?Amugy találtam talán a Scythenak egy ventijét ami 80-130cfm-et at tud akár, de az 38 mm mély.
Na mármost ha 25-ös van benne akkor baj lehet abbol ha egy38-as mélységűt rakok be? vagy lehetséges hogy ha 13mm-el közelebb van az elektronikahoz akkor megolvadna? -
Sinesol
veterán
válasz
Lacielvtárs #2426 üzenetére
Kiprobaltam éppen az előbb, ugyanugy ez a folyamatos motorzaj hallatszik, annyi valtozott hogy kicsit egyenletesebb lett, mert eddig a zugas közben voltak néha ilyen furcsa zörgő mellékhangok is. Hát ha ez eredmények számít akkor most kaptam egy kevésbé zavaró hangú, de ugyanolyan hangos tápot
Kb 1 méterről hallgatva, nem sokkal csendesebb mint egy mikró.. -
tornas
őstag
válasz
Lacielvtárs #2426 üzenetére
De csak ideig-óráig jó WD40...
-
Atomantiii
addikt
válasz
Lacielvtárs #2421 üzenetére
Értem, köszi.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Lacielvtárs #2421 üzenetére
Szia!
Eddig halk volt (viszonylag), de most lett egy kis fütyülős hangja valaminek, még nem teljesen biztos, hogy a tápnak de arra gyanakszom.
Bár lehet a procihűtő még nem tudom biztosan. Csak infót gyűjtök.
Vagy ha tápcserére kerülne a sor melyik az ami tényleg halk?
-
csubi8
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #2412 üzenetére
a következő lett: egyenlőre nem cseréltem az FSP Raider 550-es táp ventillátorát, hanem csak lekötöttem és fix 7 voltot adok neki (folyamatosan 7 voltot kap). így teljesen megszűnt a ventillátor zaj, valószínűleg csak egy bizonyos fordulaton/sebességen jött elő a hang.
ezzel persze fennáll a veszély, hogy túlmelegszik a táp, hiszen nem tudja saját magának változtatni a sebességet, amikor esetleg szüksége lenne rá.
emiatt most rendszeresen figyelem (eszköz híján kézzel), hogy mennyire meleg levegő jön ki a tápból, de mivel 90%-ban netezésre és irodai dolgokra használom a gépet, ezért nincs túljáratva, így hideg levegő jön belőle.
a játékoknál lehet majd kritikus, amikor a videókártya kér egy kis többletet a táptól... az még érdekes lehet.
szóval ez egyenlőre egy ideiglenes megoldás, mert persze csak idő kérdése, hogy mikor kezd el zizegni a ventillátor sebességtől függetlenül, de addig is megteszi.
-
csubi8
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #2410 üzenetére
azt hiszem este lesz egy kis szétszerelés, mert nekem is gyanús.
köszi az infókat és a segítséget!
-
csubi8
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #2408 üzenetére
köszi az infókat, akkor ilyet veszek.
azt egyébként nem értem, hogy ennek az FSP tápnak a ventije lefelé fújja a levegőt (a processzor hűtőre rá). azt hittem, hogy ezek inkább szívják a levegőt és hátrafelé kitolják a meleget.
-
csubi8
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #2403 üzenetére
szia, ahogy írtam a korábbi hozzászólásban: 12 centis YL ventivel (D12SM-12, 1650 RPM, 70.5 CFM, 33db)
-
flashpointer
őstag
válasz
Lacielvtárs #2399 üzenetére
Köszi a választ, és az úgy milyen lenne hogy egy SFX tápegység 80-as ventijét lekapni és egy szűkítőn keresztül 12-essel hűteni a néma üzemmódért? : )
Kitaláltam egy konstrukciót de az mATX táp nem férne be, csak egy sfx, de annyi hely még maradna hogy egy 10 vagy 12-es venti +szűkítő. Nem pont ez de ilyesmire gondolok: -
pipo112
őstag
válasz
Lacielvtárs #2399 üzenetére
Találtam még egy scyte grand felx ventit ami ugyan azt tudja csak 34db-en az i jó lehet ott az amper is megeggyezik 0.35A a bequiet nél gondolkodóba vagyok mert az 0.28és 0.45A között üzemel ez ne hogy galibát okozzon mert a yate loon ventin 0.3A van
-
válasz
Lacielvtárs #2391 üzenetére
Köszönöm, ez már kiinduló pontnak jó lesz...
Ahogy nézem az enyém 12V/0.31A , 2500 RPM (!!!), 42,5dB (!!!) Hát ez a fordulatszám, és ez a dB érték elég meredeken hangzik...
Reméltem, hogy járt már így valaki ilyen táppal
, és konkrét típust tud esetleg javasolni...
-
Ximo
tag
válasz
Lacielvtárs #2376 üzenetére
Én meg végképp nem tudom nem értek hozzá csak találgatok, lehet, hogy teljesen normális ez a működés, de azért a videómon is hallatszik, hogy idegesítő hangja van. Egy elég zárt szivacsos oldallapú (Corsair obsidian 550D)házból is kihallatszik és mivel az egész gép úgy van összeállítva, hogy semminek nincs hallható hangja, ezért zavaró, hogy hallgatni kell a cicergést...
-
Ximo
tag
válasz
Lacielvtárs #2374 üzenetére
Na igen neked is jó kis tápod van az RM széria azért sokkal jobb mint az enyém
Amúgy nincs megakadva, szét szedtem meg is olajoztam, ha felpörög akkor forog rendesen, és a vadonat új Akasa Viper is pont ugyan így viselkedett, azt gyanítom a ventilátor vezérlése nem a legtutibb, ha csak netezek vagy filmet nézek a gépen akkor az idő 75%-ában áll a venti, időnként meg ahogy a videón is hallani el kezd kerregni a táp de ilyenkor is csak rángatózik a lapát (az új is) (ekkor ritka idegesítő hangja van )
Amikor felpörög akkor nem zavar a hangja. -
Ximo
tag
válasz
Lacielvtárs #2372 üzenetére
A Corsair TX 750M (tudom feleslegesen nagy teljesítményű és nem használom ki, egy gtx 760-al de régebben két VGA-m volt amúgy a tápot magát szeretem, ezért nem akartam lecserélni)
-
Ximo
tag
válasz
Lacielvtárs #2370 üzenetére
Hát az enyémnek meg akkor a legzavaróbb a hangja, mikor nem tud felpörögni akkor csak "nyekereg" és ezt nem oldotta meg az új ventilátor sem pedig majd 5E Huf volt
-
tornas
őstag
válasz
Lacielvtárs #2352 üzenetére
Jó választás a Corsair RM850...
-
tornas
őstag
válasz
Lacielvtárs #2350 üzenetére
Igen, ezek a BQ ventik piszok halkak, de piszok drágák is...
-
tornas
őstag
válasz
Lacielvtárs #2347 üzenetére
Üdv!
Az a max. 800 RPM-es BQ venti nagyon gyenge ehhez a táphoz. Az a Sun Ace venti max. fordulata 2400 RPM. 20 - 50 % közötti terhelésen 1200 RPM a fordulata.[link] És igen, leadott teljesítmény alapján szabályozza (növeli-csökkenti a ventire jutó feszt kb. 6V-tól 12 V-ig) a táp a ventije fordulatát.
"ma az új venti fel sem pörgött"
Vagy rosszul lett bekötve, vagy nincs eléggé leterhelve a táp. Az a 800 RPM-es venti 50 %-os terhelés (kb. 6-7 V-os tápfeszt jelent a ventinek) alatt nem indul el, mert valszeg 6 - 7 V-nál nagyobb az indulófesze szerintem. De még ha el is indulna, akkor is az RPM-je 300-400 lehet a táp számára kívánatos 1200 helyett 50 % terhelésig. Ez a venti úgy ahogy van gyenge ehhez a táphoz.
"még annyi hogy hatalmas nagy hülyeség lenne ha fognám és az új ventit rákötném az alaplapra? az ugyebár alapból levezérli a ventiket."
Hatalmas nagy hülyeség lenne...ráadásul az az alaplap nem a táp igényei szerint szabályozna.
"vagy kössem mondjuk egy 7 V-os tápra amit adtak hozzá és akkor egy adott fordulatom menne az új venti és így nem veszélyeztetném a táp hűtését?"
Dehogyisnem veszélyeztetnéd... 7 V-on 300 - 400 RPM lenne a fordulat az 1200 helyett 50 %-ig. Ha 20 %-ig sem terheled a gépedet, akkor mindegy, hogy milyen venti van benne, mert passzívan megy. De 20 - 50 % között már kell(ene) az 1200 RPM.
Akárhogy is nézem, ez egy nagy teljesítményű táp nagy teljesítményű gépekhez, amihez megfelelő teljesítményű és fordulatú venti dukál. Én a te helyedben inkább visszatenném az eredeti ventit a tápba és azzal használnám. A táp 20%-ig néma, 50%-ig meg halk. Nem hiszem, hogy túl hangos lenne 50%-on is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest