- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Megosztanám veletek tapasztalatom. Korábban beszéltünk róla, hogy egy xilence ATX 2.3 550w-os tápban akarok ventit cserélni. Kicseréltém. És ezt követően csináltam egy terhelés tesztet is, kb fél órásat, ami alatt 0 melegedést tanúsított ( Swif2 1201-et raktam bele). Sajnos hangban nem lett jobb, sőt...megpróbálom majd levenni a fordulatszámot, és amikor nincs hangja, adok neki egy terhelés tesztet. Kb 30 perc 1 óra elég kell legyen, hogy kiderüljön, az adott fordulaton megbirkózik e a hűtésével?
-
chester91
senior tag
Ha ez a venti nem jó, akkor mit tudtok ajánlani hozzá?
-
chester91
senior tag
Értem, sorry
szóval a konklúzió, hogy nem lesz elég, vagy éppen elbírja?
-
chester91
senior tag
Még azért annyit kérdeznék e mellett, hogy ugyan tudom, hogy ez a táp nem egy nagy durranás, de ettől függetlenül a gyakorlatban bírni fogja-e a következő gépet: GA-H61M-S2PV, Intel Pentium G2020, Gainward GeForce 8600GT 512Mb DDR2, Corsair 4GB DDR3 1600MHz, Maxtor 200GB SATA2, ha találok CS5B szettet akkor egy Zalman CNPS9500, 1 ledes Raidmax 800RPM-es cooler 12 cm, 1-1 hagyományos Raidmax 8 és 12 cm-es cooler, valamint a Raidmax Sagitta elejében lévő 6 kék és 2 piros led.
(Én úgy gondolom, hogy bírnia kell, mivel az előző konfigurációt is vitte, ez nem sokkal erősebb, és papíron kevesebbet eszik, az előző konfiguráció a profilomban)
-
chester91
senior tag
válasz
proci985 #1868 üzenetére
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az mennyiben megoldható, hogy a 3 pin-es csatlakozót a 2 pin-es helyre bedugni, értelem szerűen azt a 2 pin-t beledugva, ami szükséges a működéshez?
Igazából csak arra vagyok kíváncsi, hogy működne-e a venti a tápban, mert már úton van az átalakító.
-
chester91
senior tag
Egy teljesen egyszerű 3 pin to 2 pin átalakító kábel, van több fajta (rövid, hosszú, elosztós), ebay-ről 1200-1700 forint közötti összegért tudod megvenni (postával együtt).
Nem olcsó, de ha összeadod, hogy mennyit érnének most a venti meg a táp, akkor szerintem megéri ennyit hozzárakni, hogy később hibátlan állapotban el tudd adni.
-
chester91
senior tag
Üdv!
Nekem ajánlották ezt a módszert, amin töröd a fejed, szóval megoldható. De én a helyedben először beszereznék egy átalakítót, hosszú távon jobb megoldás. Ha el akarod adni a tápot, és meg akarod tartani a ventit pl, akkor gyári állapotra vissza tudod állítani. Én ezt javaslom. Nekem már jön Hong Kong-ból az átalakító
-
chester91
senior tag
válasz
rooland #1831 üzenetére
Elvileg mindegyik tápon van egy "bontatlanságot" igazoló papír, ami felszakad, ha felnyitod (én éppen tegnap hajnal 1-2 körül szentségtelenítettem meg a sajátomat), szóval nyitás --> garanciavesztés. Érdemes visszavinned, ha garis. Ha nem érdekel túlzottan, gond nélkül felnyitod, ott látod milyen csatlakozója van (2 pin, 3 pin, hozzáforrasztott, ...). Ha kell, beszerzel átalakítót. Aki tudja, hogyan néznek ki belül, meg is tudja mondani, hogy mire számíts.
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Nem tud valaki egy boltot, ahol lehet venni 3 pin to 2 pin átalakít kábelt táp ventilátorához? Kerestem, de csak amerikai boltban találtam, az meg egy kicsit drága mulatság
-
chester91
senior tag
válasz
chester91 #1808 üzenetére
Nos, érdekes tapasztalattal gazdagodtam. Egyrészt a Xilence táp ventilátora 2 pin-es csatlakozóval van megáldva, és mivel nem akarom szétügyeskedni a Coolink ventit, beolajoztam, nos meglepő módon halk, így marad benne. Helyette már tudom is, hova megy, a Sagitta elejében van egy venti, ami piszok hangos. Ez köszönhető annak az okosságnak, hogy a HDD foglalatokat merőlegesen rakták be, és még egy műanyaggal is betáblázták (hasznossága így 0, hangossága meg 100). Először meg kell próbálni a Coolink ventivel, hátha csönd lesz, ha nem, csípő fogó, ragasztópisztoly, és jöhet a barkács 2.0....jön az új Zalman proci hűtő, olyan lesz a gépem, mint egy elektromost autó a hangját illetően
-
chester91
senior tag
-
chester91
senior tag
Core2Duo E7400, GA-EP45-UD3LR, 4*1Gb Geil black Dragon 800MHz, Gainward GeForce 8600 GT 512Mb, NEC CD/DVD RW+- DL, 1 bd 12cm-es Raidmax ledes cooler, 1 db 12 cm-es Raidmax cooler, 1 db 8 cm-es raidmax cooler, elöl 6 kék és 2 piros led fény (Raidmax Sagitta ház), Maxtor 6V200E0 ATA Device (200 GB, 7200 RPM, SATA-II) vinyó.
Ami közül választanék szívem szerint: Coolink SWif2 1200, 1201, 120P, lévén, hogy olcsó, halk és megbízható ventik, öcsém szerint a 120P lenne a legideálisabb.
-
chester91
senior tag
Ja igen, és még az lenne a kérdésem, hogy elég lehet-e egy Coolink Swif 800 vagy 1200 bele?
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Xilence XP550-ben szeretnék ventilátort cserélni, van valakinek már tapasztalata ezekkel a tápokkal, milyen csatlakozóra számítsak, kell-e forrasztanom?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv:
Chester
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen légkondit a lakásba?
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- Ford topik
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest