- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
pd
tag
Corsair CX400 tápcseréjéről osztom meg a tapasztalatokat.
Végül vettem egy JetFlot, aztán egy SickleFlow-t is, úgysem ártott a házba sem egy új venti. Mostanra kipróbáltam mindegyiket több helyen. A tapasztalataim igencsak vegyesek.
A JetFlo állati jól hűt, csak úgy lobog az ember haja tőle. Cserébe viszont sajnos a hangja is állati nagy. Tesztek alapján nem gondoltam volna, de sajnos így van. Házhűtőnek jó, de ha nagyobb akadály van az útjában, a levegő a nagy légszállítása miatt csak úgy süvít. CPU-hűtőnek még elmegy, de szerintem olyan sok hűtéstöbbletet ott sem hoz, amennyivel hangosabb (én az Alpenföhn Triglav bordáján tudtam kipróbálni). Egyébként 1200-1600 RPM között egész halk, de fölötte, főleg maxon... Sajnos a tápban a meleg miatt inkább a max. fordulat felé forog, ha terhelve van a gép, és ahogy a táp alul van és megkeveredik benne a levegő, nagyon hangos lett; a levegő süvítésén túl még valami búgás is hallható volt, nem tudom mitől. Viszont le is hűtött mindent, az tuti.
A SickleFlow az ára ellenére (fele annyi, mint a JetFlo) azt kell hogy mondjam, legalább olyan jól hűt, viszont sokkal halkabb. Házhűtőként szinte nem is hallani, pedig ott állandó 2.000-en forog (3 tűs a csatlakozója), és a tápban sem lett nagyobb hangja. Nem igazán értem, miért van, lehet hogy csak a táp komálja jobban valamiért, de ég és föld hangban a két venti közti különbség.
A táp hőmérsékletét csak kézrátétellel tudom mérni, az alapján azt mondom, mindkettő ugyanúgy lehűti.
Lényeg a lényeg, én a Corsair CX400-ból kiindulva azt tudom nyilatkozni, hogy aki halk ventit szeretne, az semmiképp ne válassza a Cooler Master JetFlo-t. Ajánlani tudom ezzel szemben a Cooler Master SickleFlow-t. Fele annyiba kerül (1.800 <---> 3.800), nagyon jól hűt, és jóval halkabb.
-
pd
tag
Most egy CM690 alján figyel egy ilyen.
A közeljövőben a Fractal Designnal arra sem lesz szükség.És amellett, hogy remekül kint tartja a port, tényleg halkabb tőle a venti. Ezekre a méhrácsos lyukakra ha úgy szerelem fel a ventilátort, hogy befelé húzza a levegőt, folyton mély, zúgó hangot generál a levegő. De ha előtte van egy porszűrő, valamiért abbamarad.
-
pd
tag
Köszönöm a gyors választ!
Folyamatosabban inkább a 300 W fogyasztás a jellemző (videótömörítés) a 390 CPU+GPU terhelés mellett jön össze (húzósabb játékok).
Az átalakítós megoldásra azért gondoltam, mert úgy a ventilátor is ép marad, ha netán ki akarom szerelni később (valamiért nem jön be, táp kipurcan stb.). Az átalakító nem pont olyan mint a képen, van rajta zsugorcső, a venti kábelét meg összekötözve mellé odarögzítem majd valahogy. A csatlakozó a tápon sima kihúzhatós 2-pines csatlakozó, a kép jobb alsó felén látszik.Ventilátorok indulási feszültsége:
JetFlo1, JetFlo2 (ebben 3 V-ot mért a tesztelő)
SickleFlow (ebben a tesztben szerepelt az Excalibur is)Amiket a keresgélés alatt találtam, hátha hasznos lehet itt a fórumban másnak is (angol nyelvű oldalak):
- Ezek a tesztek nagyon tetszettek: semmi körítés, csak hogy hogy szólnak és pontos mérési adatok
- 60 db 12/14 cm-es ventilátor tesztje
- 18 db 12 cm-es, 1.350 RPM alatti ventilátor tesztje
- 32 db 12 cm-es, 1.350 RPM feletti ventilátor tesztje
- 9 db 14 cm-es ventilátor tesztje
- Korrek tesztek, cikkek tápokról, hűtésről (többek közt)Megmondom őszintén, kicsit a JetFlo felé hajlok a gumisarkok és amiatt, hogy abból elérhető LED nélküli változat is (elvileg a SickleFlow-ból is van, de sehol nem kapni). Ha beszereltem, mindenképp írok, mi az eredmény.
Ami még közben felmerült bennem: a védőrácsot ha nem teszem vissza (a ház alja és a porszűrő úgyis védi), az javít valamit a légszállításon, vagy nem számít?
-
pd
tag
Egy közel ötéves Corsair CX400-ban tervezem a ventilátor cseréjét. Utánakerestem itt a fórumon, az ADDA AD1212MB-A71GL helyett többnyire a Jamicon KF1225H1HR-R-t illetve a Cooler Master Excalibur R4-EXBB-20PK-R0-t (csendesebb megoldásként) szokták a hozzáértők ajánlani. A ventilátor megtisztítása nem segített az állandó zörgésen és zúgáson, így csak a csere maradt.
Mivel csendesebb megoldást részesítenék előnyben, halkabb ventilátorokkal szemezgetek. Az Excalibur gyakorlatilag csak külföldön szerezhető be, így az kilőve. Az internet bugyrainak feltúrása után két jelölt között vacillálok, a döntéshez kérném a segítségeteket. (Azért ez a kettő, mert mindegyiket be tudom szerezni helyben.) Több teszt alapján úgy tűnik, a gyári értékeket mindegyik valóban eléri vagy túl is teljesíti, és valóban nem hangosak (azért az a 19 dbA nyilván több).
Cooler Master SickleFlow 120
69,69 CFM, 2,94 mmH2O, 19 dBA, 0,35 A, 2.000 RPM, Long Life Sleeve Bearing (MTBF: 50.000 h), induló fesz. 3 VCooler Master JetFlo 120
95 CFM, 2,72 mmH2O, 36 dBA, 0,4 A, 2.000 RPM, Polyoxymethelene Bearing (MTBF: 160.000 h), induló fesz. 2 V1. Megéri a JetFlo a dupla pénzt (SickleFlow 1.900, JetFlo 3.800) ezekért cserébe?
+ több levegő, és alacsonyabb fordulaton nagyobb nyomással
+ elvileg hosszabb életű (bár már a táp is ötéves), tartósabb csapágy2. Egy teszten a JetFlo 0,5 A-t vett fel (a gyári 0,4-gyel szemben), ez okozhat valami gondot?
3. A venti bekötését egy ilyennel hajtom végre, ez ugye jó bármelyikhez?
A táp a ház aljában van, lentről szívja a levegőt, a konnektornál mért legnagyobb fogyasztás 390 W volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest