- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- One mobilszolgáltatások
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tristis
őstag
Kedven játékom 15 főig a Witz & Wagers Party nevű játék. Sajnos neked kell írni hozzá kérdéseket. Nagy móka, de erőbefektetést igényel. Esetleg megcsinálni PNP-ben. Nekem esdig messze ez működött legjobban. 10 főig a Vérfarkas lehet jó opció. Illetve kb 12 főig a cetliviti örök kedvenc.
-
TrollBalint
addikt
10 főre még jó lehet a Piszkos Fred, a kapitány is (2-3 fővel nem az igazi, de az fölött már eléggé jó tud lenni. Max 10-en lehet játszani)
Én party kategóriába sorolnám, főleg, ha némi iszogatás is megy játék közben, de az egy idő után erősen a pontozás róvására megy, mert az meg nem triviális annyira. -
Mortein
tag
Bang! A kockajáték is jó lehet 8 főig. Mi hétvégén 5-en játszottuk családi körben, még a 4 éves kisfiam is beszállt és élvezte, ő lett a sheriff, ráadásul a karakter kártya, amit mellé húzott az is nagyon passzolt hozzá (nem sebződhet 1-nél többet), így meg is nyerte a játékot. Játszottunk több partit is, mindenki élvezte. Ez a játék baráti körben is jól működik.
-
Dr.NX
addikt
Játékok ~10 főre:
Dixit Odyssey kiadás 12 főre.
Vigyázz6
Jó koop a Top10, csak beszélni kell, néhány feladványnál kicsit mutogatni. Még közös asztal sem kell. Hullámhossz is hasonló.
Roll and write vagy flip and write játékok. Szüret; Kartográfusok; Üdvözlünk álmaid városában; Vasútvonal.
A Tabu is jó lehet csapatokban, illetve van egy csavarosabb verziója a Banned words, ahol a másik csapat ad meg tabu szavakat egy papíron, amit ha kimondanak a szó körülírása közben, pont jár a másik csapatnak.
Titkos szerepesből Rettegés éjszakája Vérfarkas (nem a klasszikus vérfarkas, nincs kieső, mert csak egy éjszakai kör van). Secret Hitler.8 főre (úgyse mindenki játszik):
Detektív klub. Aranyásók. Időzített bomba. Insider (barkochba, de van egy titkos ember, aki tudja a szót és segít a többieknek, őt kell megtalálni).
A "Csak egy" is jó lehet, ugyan csak 7 fő a max. de könnyen ki-be lehet szállni. Non-gamereknek szuper kapujáték.
Két csapatra osztható játékok:
Two Rooms and a Boom (ehhez két külön helyiség kell, de akár 20-an is lehet játszani, social deduction.)
Fedőnevek (bár ebben a csapattagok közösen gondolkodnak, de ha túl sokan vannak, lesz aki nem vesz részt a gondolkodásban) -
jansky1
senior tag
Fogalmam sincs, a fórumtárstól jött a sugallat a mai nappal kapcsolatban.
-
Tristis
őstag
Aresról vélemény: nem játszottam vele, de nagyon körbejártam a témát. Engine building, eléggé ki van veszve belőle a Mars érzés (nincs lárható terraformálás stb.), 2/3 időben az eredetinek, én úgy számolom, hogy az 2 óra, nincs veeseny a díjakért, ami a régiben szerintem klassz volt, ezzel párhuzamosan még kevesebb interakció.
Én arra jutottam, hogy hosszú azért, amit ad. Sokáig morfondíroztam azon, hogy megvegyük-e, de valószínűleg nem a válasz, mert nem sok az interakció a játékban.
-
Dr.NX
addikt
-
-
DJGABI
addikt
Ja, izé, Splendor Marvel is lett hirtelen tegnapra itt vidéken. Én nem tudom, az ilyen komolyabbak direkt beszedték, vagy ennyire mainstream lett a társas, és még műértők is vannak itt Sárváron? Mondjuk Monopoly is fogyott, úgyhogy nem hinném. Mars terraformálásából meg kb utolsó nap is volt. Érdekes. Kíváncsi leszek holnap.
-
Tristis
őstag
Szia! A 8 kedvenc fillerünk. Nem tudok minden magyar címet pontosan.
Ketten a bűvös rengetegben, Kartográfusok, Ganz schön Clever I-II-III (harmadik a legjobb), Stellar, Botanik, Kingdomino + The Court házi kieg, Azul. Nekünk nem lesz, de bátram ajánlható a Cascadia. Most kb. az a Joker, ami régen az Azul volt.Efölött Calico és a Quest for el Dorado ajanlható nyugodt szívvel. Hanamikoji szerintem rétegjáték ugyanúgy, mint az Arborétum. Ütős-vivősök között aranyos a Claim első része. 10 perc van csak: Pontsaláta
-
knoxhu
senior tag
2 személyes játékok közül az egyik legjobb a 7 csoda párbaj. Ha esetleg nagyon tetszeni fog akkor a jövőben kiegészítőkkel is lehet variálni.
TTR Európa szerintem minden létszámban működik, főleg ha belépő szintű játékot kerestek. Emellett plusz, hogy van lehetőség több fővel is játszani ha úgy alakul.
Pont pár hozzászólassal feljebb ajánlottam a Kartográfusokat, igazi gyöngyszem. A játék mellett maga az alkotás élvezete is növeli az értéket, csodaszép dolgokat lehet közben létrehozni.Egyikkel se tudsz hibázni, de ha főleg csak ketten játszotok akkor én a 7 csoda párbaj + Kartográfusok kombinációt venném. :)
-
törölt tag
Ezt mi is megtaláltuk, és itt mi sem. Nem csinálok fotót, már elpakoltunk, de itt ha megnézed a dobozát, a középső, piros lapon látszik a masni.
Freddy76 #3144
Akkor mi rosszul játszottuk másodszorra is. Mi úgy játszottuk, hogy az mögöttünk lévőnek kell felhúzni kettőt, tehát olyan, mint az ujjas, csak hátrafelé.
Mondjuk így is érdekes volt.
A villám védelem az meglett.
Nem rossz a Solo, de tényleg itt is az van, hogy ha valaki nyer, akkor kiesik. Nem érdemes tehát nyerni
Én pl sokszor cseréltem úgy paklit, hogy többet vittem, mint amit adtam, de végülis nem bántam meg. -
citkar
addikt
-
Tristis
őstag
Én Azult és kiskártyás neszeszeres Dixit-et vettem. Mind a kettő tudta az 1/3-at árat és ezért jót is kaptam. Az Azul elment ajándékba (csak poénból vettem, nálunk voltak barátok, azonnal elvittékl), a Dixit megvan, néha jó rárakni a söröspoharat.
Arra, amire használjuk, jó.
Skull társasjáték pedig nálunk valóban söralátét... 0 Ft -
Azie
őstag
alapvetően bármiről lehet diskurálni, csak ez erősen a hamis parfüm/cipő/fékbetét/nyomtatópatronhoz hasonló, ami tudtommal navos történet és talán nem fér bele a fórum témájába.
ettől eltekintve a véleményem az, hogy akinek nem sikerül a hazai használtárat kiszenvednie, annak tényleg nem erre kéne költenie az összegöngyörgetett pénzét
plusz nem egy általános kínai 1000 féle néven brandelt töltő/lufi/akármi, hanem egy olyan termék, aminek fos a minősége valóban a "normál" verziókhoz képest, ezért alapvetően nem ajánlott, mert csak a szopás lesz vele - gondolom ki lehet fogni használhatót, de erre van ksiebb esély
-
Hű, nálatok volt még Dixit és Pandemic?
Nálunk elfogyott, pedig azért mentem volna.
TTR-t mi többért vettük két hete, de 800Ft-ba nem halunk bele...
A The Mind pedig kettőezer és párszáz forint (telán 2100, 2200?), azt is ajánlom még...MOD
Ha mégis találok Pandemic-et, akkor egy német változat jó áron eladó -
DJGABI
addikt
Vidéki teszkókba is érdemes benézni. Nem tudom milyen megfontolásból, de úgy láttam reggel itt (Sárvár) is töltötték a társasos készleteket. Azok után, hogy hónapokig csak sor végi, gagyik voltak. Sajna a heti akció (-30% játékokra) ahogy néztem társasokra nem vonatkozik
De legalább 1-2 érdekességet ide is hoztak: Cat Lady, Lighthouse run, amiken megakadt a szemem, meg ismét lett Dixit
-
maross
nagyúr
tenyleg, roll and write jo otlet, sokan teljesen rakattannak. en is beszereztem egy csomot (+ még mindig igyekszem mindent beszerezni roll and writebol ami 7 folott vegzi bgg-n). ganz schön clever jo, nekunk a cartographer jott be a legjobban. ha tobb mint 2 fo van, akkor qwixx is jo az egyszerusegevel behuzni a nem-tarsasozo nepseget.
-
Tristis
őstag
A Pandemic számunkra se jött át. A legnagyobb gondunk az volt, hogy kb. az összes lépésnél azonnal egyetértettünk mindenben. Nálunk az is problémás volt, hogy mindig nyertünk, aztán nehezítettünk rajta, akkor is, aztán kieggel is próbáltuk akkor is... de ha nem nyertünk volna akkor is az egész olyan volt, mint egy egyszemélyes játék. Mindig mindenki mindenben egyetértett... én nem szomorkodnék a helyedben a Pandemic-en.
Jönni fog hamarosan a Horrified nevű játék, coop-ba én azt várom nagyon. Esetleg nézzetek rá a Tiltott Sivatagra, nekem jobban tetszett, mint a Pandemic. -
A negatív pandemic élményt sajnálom.
Vettünk egyet, még csak egyszer játszottunk vele töb fordulót egy éve, de akkor nagyon élveztük. Két fővel is ment, és izgalmas volt, de nekem pont az volt a félelmem, hogy mindig nyersz vele (akkor tehát nem, ez nekem jó visszacsatolás, még ha nektek nem is az).
Érdemes esetleg adni neki még esélyt, a vírus után több emberrel... -
gyantaszuz
aktív tag
-
maross
nagyúr
"2 kedvemre valot" = "nem izgat" + "biztos hogy no way"
. akkor milyen a tobbi?
.
vasutvonal mokas, utvonalrajzolos es nem csak "kiikszelos", mint a ganz schön clever (ami szinten remek jatek). sarkanypalotat kb 6 honapja vettem, valaki ismeretsegbol behuzott, aztan aztoa se jatszottunk vele.
-
DJGABI
addikt
No, Doppelt is meglett, 2 főre potom 100 forintért. Hozzávalók: Ganz Schön Clever, nyomtatott szabály [link] + játékoslap [link], laminálás.
Hétvégén elő is vettük az alap GSC-t, meg a Challenge 1-et kipróbáltuk, hát a kezdeti lelkesedésből visszább vettem, egy Üdvözlünk... jóval kellemesebb, hosszabb az előkészület, de a játékélmény miatt megéri. Vagy csak épp nem voltam hangulatban, mert anno valamiért nagyon tetszett a GSC.
Cartagena-t is egy kb fél év polcon porosodás után elővettük pár hete. Hááát, én nem tudom ez hogy került Társasjáték Olimpiára, de ketten rettenetes élmény volt, dobok-lépek dobókocka nélkül. Megy is el a háztól.
-
Azie
őstag
persze, mehetsz fakereku bringaval tourra, de akkor miert kersz tippet, hogy milyen kulsot vegyel?
mindenki vehet kinai szarokat, meg nyomtathat meloban fekete feher verziot, csak ne reklamozzuk mar, hogy mekkora fillerbaszok vagyunk. ha nem telik egy tarsasra 10k, akkor huzz inkabb le meg 2 tulorat, vagy keress rendes melot. bocs, de ez kikivankozott mar a sokadik szenvedesed utan.
-
k-dani
csendes tag
Nem tudja valaki, a Mülleres -15%-os akcióval lesz valamelyik játék olyan olcsó, mint árukereső kb. legolcsóbb postaköltséges ára? Néhány hónapja voltam, akkor minden jelentősen túlárazott volt, több ezer forinttal is. Talán Kingdomino volt egyedül, ami árukeresős árral versenyképes volt.
-
Tristis
őstag
Hozzánk is megérkezett a csájna Azul. A doboz kicsit olyan, mintha egy fóliát húztak volna kartonra, a Spiel des Jahres felirat meg...
pixxxeles.
A játéktábla vastag, jobb, mint a gyári. A csempék jók, egy-kettő feketének csak az egyik oldala van festve, illetve van a csempék kb 10%-ban beszopódás (Halls cukorka, de nem annyira durva). Főleg a kék csempéken. Zsák klassz, csempeszigetek is. Vámon ugyanaz a sztori. Összevetve 10/9-es a véleményem, saját részre vagy olyan embernek, aki nem finnyás-mániás-izertbuzi-festősminis (fokozhatnám a hülyeség szintjeit), abszolút ajánlott!
A miénk egy este alatt elkelt, barátoknak megmutattuk, nekik adtuk. :) -
DJGABI
addikt
Jelentem megjött a csájníz Azul. Igazából a doboz -ami német, mint ahogy a szabály is- kivételével meg nem mondám, hogy nem eredeti. A tetején ugyanis van egy iszonat bénán rá Paint-elt 2018 Game of the Year plecsni. Vámon megfogták, de az adatok beküldése után ingyen átjött. Most még olcsóbb az eredeti linken. Aki ettől el tud tekinteni szerintem bőven megéri, itthoni ár fele/harmada. Tegnap játszottunk vele ketten 3 partit, egész kellemes, tetszett. Ha van rá igény esetleg körbefényképezem. A csempékhez járt simító tasak, benn van a húzózsák, funkcióját ellátja, nem tudom anyagra olyan-e mint az eredeti, játékmenetet nem befolyásolja.
-
Vesporigo
aktív tag
Ma próbáltuk volna ki a Piepmatz-ot, de teljes káosz a leírás, a magyar nyelvű youtube bemutató sem segített, ahogy a rövidített leírás sem. Már ott elakadtunk, hogy kezdéskor az etető ülőrúdján 1-1 madár ül, ami mellé kijátszunk egy madárkártyát. Aztán a szabályban már arról kezd beszélni, hogy több madár ül a földön, azoknak az összpontjait hasonlítjuk össze a rúdon ülőével. De sehol nem látom a leírásban, hogy került oda több madár, mikor csak egyet játszottam ki... Innentől fel is adtuk, hogy megértsük. Te hogy tudtad értelmezni ezt a részt?
-
DJGABI
addikt
Piepmatz-ot csak most volt időnk/kedvünk kipróbálni, háááát.....
Nekem nagyon nem jött be. Első játékban benéztem/átsiklottam egy szabályon, a párokat totál buktam. Ilyen 70/30-ra vesztettem. Másodikra kiélezettebb volt, 70/60-as win volt részemről. A nem hivatalos magyar szabály rendesen túlbonyolított, de igaz kb az egész játékra. Aranyos kis kedves játék.... ahha, a nagy ló...pélót. Nem igazán érzem a balanszot a játékban, ha a másik ki akar veled cseszni akkor muszáj elvinned számodra nem jó lapokat, a vége meg már kb csak arról szólt hogy elkerüljük a negatív (mókus, varjú) lapokat. És simán végig lehetett játszani úgy hogy piciket raksz, másik meg hadd vigye. Iszonyat hely kell neki, ahhoz képest mennyire körülményesen van leírva (10 oldal!) ebben a 2 oldalasban benn van minden: [link] (angol), annyira nem egy összetett játék.. Végén pontozást is benéztük, számokat néztük tojások helyett (bár így is kijön, de nem egyszerűbb, hogy "hüjegyerek, add össze a tojások számát", mint az amit ír, hogy "a pont érték = erősségek összeadva /2, és az eredmény felfele kerekítve"....
), meg a magokat nem tologattuk lefelé (ez kombózáskor azért sokat jelent), ott is elment 1-2 pont... ilyenek persze nincsenek kiemelve szabálykönyvben. Lájtos levezetőnek játszottuk volna, lehet csak a doboz vezetett meg és nem ártott volna taktikázni meg ilyenek, de annyira előretervezni meg szerintem nem lehet benn.
Ha már helyigényes meg kártyázós, akkor továbbra is: Dead Man's Draw
Verdikt: néztem volna gémpléjt vásárlás előtt / 10
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF F16 FX607JV-QT212 Tesztvideó a leírásban Nézd meg működés közben
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged