- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jansky1 #6994 üzenetére
Az az igazság, hogy eléggé elgondolkodtam, mit is írhatnék? Igazából a kártyákra felírt számok a valószínűség számítás szerint több vagy kevesebb darabszámban vannak jelen. (Pl. 8-as és 6-os szignifikánsan több, míg 2-es kevesebb, stb.) Valamint a kártyák többségén események szerepelnek. Negatív (pl. földrengés) és pozitív (pl. nyersanyag) is.
Aki ódzkodik a szerencsefaktortól, annak melegen ajánlom, legalább a paklit, mert vele, egy kellemes euro lesz. Magyarul bárhonnan letölthető, egyszerűen kinyomtatható.
A többi esemény és vagy kiegészítők amik ebben a dobozban vannak, szinte kötelező tartozékok! Mi leginkább az arany folyókat, a halászati engedélyt, és az oázist használjuk. Illetve a többi "nagykiegészítővel" megfűszerezve, kedvtől függően. -
-
Tristis
őstag
-
Azie
őstag
válasz
jansky1 #6745 üzenetére
catant helyettesiteni?
kb bármit
a nagy interakciójú euró már önmagában is nehéz, pláne kiszúrós
6 főre meg pláne nincs nagyon euró
inkább hidden role-osok vannak
bsg, unfathomable, dark moon, stationfall
google szerint még: power grid, age of steam/railroads, dominion, viticulture -
Bullitz
aktív tag
válasz
jansky1 #6587 üzenetére
Viszonylag sok minden volt, de ez kicsi Tesco így nagy játékokból csak Azul, Cascadia, Dixit, Harry Potter és Ticket To Ride-ot láttam. Igazán euro/heavy nem volt semmi, bár mi Cascadia-ért mentünk mert pont írta a kolléga 1-2 napja, hogy áksziós. De meglepődtem, hogy ennyire
így legalább biztos nem lesz bukó ha eladom használtan.
-
petyus_
senior tag
válasz
jansky1 #6546 üzenetére
Szerintem ez rendben van, nyilván nem fognak/akarnak egy webshoppal veresenyezni, más kategória. Általában én is gamewiztől vásárolok, de ma megvettem Deltától a Viticulture-t 17ért, meg Reflexshopban a Nyugati Királyság Várgrófjait 12-ért (Lovagja-t is szerettem volna, sajnos elfogyott). Mindkettő 1-2 ezerrel olcsóbb, mint a legolcsóbb webshop, ha a szállítási díjat is számolom akkor már 2-3 ezer ft-tal, tehát a legolcsóbb helyhez képest is 10-30%.
Egyébként hogy írjak a rendezvényről is, nekem sokkal jobban tetszett mint tavaly. Fél 10 körül értünk oda, úgyhogy nem kellett sokat sorban állni (mármint a 10 órás kapunyitás után), sikerült kipróbálni 3 játékot, kaparóson is nyertünk (igaz csak egy Büntetűpárbaj nevű remekművet
). Sokan panaszkodnak a beléptetés miatt, én nem igazán értem mit lehetne máshogy, ekkora tömeget fizikailag se lehet 10 perc alatt beengedni (nyilván lehet rajta javítani, de nem hiszem, hogy mondjuk felére csökkenthető lenne a várakozás)
szerk: belépéskor először kicsit megijedtem, mert a jegyemre azt mondta a gép, hogy nem egyezik a rendezvény, aztán kiderült hogy a tavalyi jegyet mutattam be
)
-
TrollBalint
addikt
válasz
jansky1 #6171 üzenetére
Nekünk meg van mind a három (pengeélen, szükségállapot (ez angolul), és a labor is)
Pengeélenben jött a virulens játékmód, ahol a járvány kártyákat cseréled le. Ez az, amit mi soha nem hagyunk ki, csak ha valaki először játszik Pandemicet és megmutatjuk neki milyen az alap. De ha kér még egy játékot (szoktam nekik súgni, hogy kérjenek) akkor már rakom is be ezt. Meg ha jól emlékszem ez hoz be egy 5. virust, a mutánst, ami annyira nem feltétlen sikerült ebben a kiegészítőben jól, de a Laborban vannak rá korrekciók és úgy már jobb.
Labor érdekes változatot hoz be azzal, hogy egy külön táblán kell az ellenszert kikutatni, ettől sokkal inkább csapatmunkának tűnik a játék, hiszen nem egy embernek kell az 5 lapot összedobni, hanem az egész csapatnak. (Mellesleg, ha jól emlékszem ebben a kiegben van a Bioterrorista játékmód, amivel egy valaki lehet a többiek ellen)
Szükségállapotban pedig állatokról is terjedhet a vírus. Ez is szívatás tud lenni. (lehet ki kellene egyszer próbálunk, hogy nem használjuk a virulens kártyákat és akkor nyernénk is) Továbbá itt jelent meg a lehetőség a csapatjátékra, amikor több csapat van, a cél közös, de egymással versengve játszotok.
Szerintem a sorrend, Pengeélen, labor, szükségállapot (azt hiszem talán így is jelent meg)
Egy időben voltak panaszok, hogy a kiegészítő hátlapja nem olyan színű, mint az alapjátéké, így könnyen felismerhetőek. Nekem szerencsém volt, de akinek nem, annak elég látványos a különbség
-
orc88
őstag
válasz
jansky1 #6037 üzenetére
Brazilon én is erősen gondolkoztam, de végül sikerült lebeszélni magam róla.
4X játéknak már megvan a Scythe több kieggel, ahhoz képest "gagyi" lenne, sok különböző dolgot akar a játék de mindenből csak egy keveset.
Viszont annyira meg nem tűnik egyszerűnek, hogy bármikor elő lehessen venni akár kezdőkkel is, arra megint vannak jobb játékok pl. Arnak.
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz
jansky1 #6024 üzenetére
Köszi, behúztam egy Luna Maris-t, kíváncsi leszek.
Utóbbi időkben Blood Rage-dzsel játszottam párat és húztam fel magam
. Beszereztünk egy Cascadia-t és az lett nálunk a light játékok staple-je amíg meg nem unjuk, illetve a Szép új Világ még mindig pörög néha.
Party játéknak strandon a Cica, Pizza,... játék ment.
Vörös katedrálist sikerült kipróbálni és nagyon tetszett.Hétvégén remélhetőleg sikerül újra elővenni a Brass Birmingham-et.
-
maross
nagyúr
válasz
jansky1 #6024 üzenetére
Ma kerult sorra a Paleo, és a Dungeons Dice and Danger. Jopofa mindketto, de nem kiemelkedoek. Paleo nagyon szep, jo a tema, de tobbet vartam tole. DDaD azt hozta amit vartam, nem volt olyan magasan a lec
. Welcome to és Qwixx egybegyurva, az egesz beszorva egy dungeonbe
-
Tony21
tag
válasz
jansky1 #6024 üzenetére
Itt a nyár, jó idő, gyerek is kint az udvaron, nem pörög a társas ... szóval a mostanában nekem az utóbbi 2-3 hónapot jelenti
Ha néha mégis rá lehet venni, akkor Zombie Teenz (van, hogy összekombinálva a Kidz-el), Karak, Tiltott sziget, nagy ritkán Cascadia, Rókanyomon, Dinó mentőakció szokott pörögni. -
maross
nagyúr
válasz
jansky1 #5920 üzenetére
Philibertes/milanspieles/egyebes akciosjatek kozos rendeles fo ismérve
. Jatekhoz sajnos nem tudok hozzaszolni.
Ma wonder book-ot fogunk jatszani, ha van idom elolvasni most delelott a szabalyt.
-
tepenzed
őstag
válasz
jansky1 #5892 üzenetére
Szerettük igen. Az alapjáték az első játékom volt.
Viszont azóta már annyi játék van, hogy nem kerül elő.
Ennek az a fő oka, hogy az agyamra megy a kipakolása, egyszerűen rendesen elmegy a játéktól a kedvem mire kikerül. Mert keverni nem szeretném az összes kieggel, viszont ha kiválasztok egyet akkor ezt meg azt a kártyát távolítsam el, más legyen az elrendezés, más elemek kerüljenek fel...
Szóval leginkább a setup vette ki a körforgásból. Ha lenne egy fullos all-in insertem egy egyedi dobozzal, az biztos sokat dobna rajta, de így elengedem. Plusz már a gameplayt sem éreztem annyira izgalmasnak, nagyon absztrakt lett számomra az egész.
Ez a "közepes szint" sem jön be annyira, vagy legyen valami egyszerű és gyorsan kipakolható játék vagy akkor legyen heavy hosszú játékidővel. De ez túl gyors és egyszerű ahhoz, hogy vesződjek a setuppal.Inkább olyan játékokat veszek mostanában, amiket soloban is tudok játszani (bár ezzel is lehet, de nem érzem izgalmasnak)
Új kedvenc a Café, Ark Nova, Árész expedició, ezekkel tudunk ketten is játszani és gyorsan megvan a setup.
A Föld nevű játék lesz a következő
A párbajt pedig konkrétan majd a Splendor Duel fogja helyettesíteni számunkra. -
Tristis
őstag
válasz
jansky1 #5814 üzenetére
Decathlonos törcsi menő. Arra kell vigyázni, hogy ne gyűrje az ember. Nekem van viaszkos vászon is, meg van ilyen szövött műanyag-szerű anyag is az asztalon. Mind a kettő tökéletes, ez a szövött anyag még esztétikus is... Én sosem kínlódtam ilyenekkel emiatt, de megértem a kínotokat, fa asztalról felvenni ilyen picsa kicsi kártyákat.... az kín rendesen.
-
TrollBalint
addikt
válasz
jansky1 #5739 üzenetére
Ugyanez a bajunk az Arnak Elveszett romjaival, jó játék, megkockáztatom, hogy nagyon is jó, de ezmiatt, hogy csak 5 köröd van, egyszerűen nincsen idő kiffornia semminek. Persze, lehet, ha valaki profi(bb) akkor ez nem gond, viszont így, hogy ennyire nem jutottunk semmire, nem éreztük azt, hogy ebbe kellene még időt ölni.
Ilyen szempontból a Feast for Odin jobb, ott 7 köröd van, és nyugodtan ki tudod alakítani a stratégiát, sőt, ha úgy látod, hogy más is arra megy, még van idő váltani is. -
mike1334
veterán
válasz
jansky1 #5729 üzenetére
"Sima" Mandala. 2 fős absztrakt, gyors, egyszerű játék. 3 perc megtanulni és 10-15 perc egy játék. Nagyon megy mostanában, bár idézem az utolsó játékunk utáni véleményt: "hagyjuk most egy kicsit, mert megtanultad hogy kell nyerni, eddig nagyon béna voltál"
tény, hogy eddig K. nyert gyakrabban, de azért nem annyival...
Ha szeretitek a gyors, egyszerű játékokat, akkor ajánlom. Mi szeretjük -
mike1334
veterán
válasz
jansky1 #5717 üzenetére
3x Grand Austria Hotel (ilyen se volt még, hogy "hosszú játék" ennyiszer előkerüljön egy hétvégén)
4x Mandala (megunhatatlan)
1x Carcassonne Winter Edition (szintén kedvenc)
1x Ticket to Ride: Nordic Countries (tiszta téli hangulat is...plusz felkészít a nagy TTR-re)
1x Csalafinta Bandita (eccerű cukiság) -
Azie
őstag
válasz
jansky1 #5717 üzenetére
Nemesis Untold Stories#
Sikerült az 1. felvezető fejezetet 8x elbukni, 9.-re lett meg, hogy én feláldoztam magam a Mechanikkal.
Kicsit felb*sztuk rajta magunkat, hogy csak totál ideális csillagállás, exploration token helyek mellett lehetett továbbjutni, közben egy medicet is lecseréltünk scoutra - szóval k*rvára nem volt ez tesztelve, hogy csak 10%ban nyerhető kb csodával határos módon. -
TrollBalint
addikt
válasz
jansky1 #5717 üzenetére
Mi kezdtünk a Caverna-val, amivel nagy bánatomra csak egyet tudtunk játszani, de úgy láttam van benne potenciál. Aztán Ark Nova, mint az új örök kedvenc
Arnak Elveszett romjai, Nemesis karnomorphok kiegészítővel, majd egy Nemesis alap. Ja igen, volt még egy Travelin' is. Sőt, lehet azzal kezdtünk péntek este...
-
TrollBalint
addikt
válasz
jansky1 #5700 üzenetére
Mi a Társasjátékok Ünnepén tudtuk "kipróbálni", de kb. az első felét tudtuk lejátszani, elég későn kezdtünk neki. Érdekesnek tűnt, egy próbát mindenképpen megért, de én nem feltétlenül rohannék megvenni / kipróbálni.
refrigerator: A hétvégére majdnem kihoztuk az Egy Szép Új Világot. Anno felírtam magamnak kipróbálós listára, de aztán mikor elolvasatam a dobozt, azon godolkodtam, mi tetszett anno annyira benne. Azok alapján nem tűnt túl mélynek. Helyette az Arnak Elveszett Romjait hoztuk ki, és msot ki tudtuk próbálni 4-en, de továbbra is azt mondom, hogy picit kevés a játék. Mind a 4-en azon a véleményen voltunk, hogy van több munkás kellene, nem csak 2, vagy legalább 1-el több kör. Mire beindul a játék, addigra vége. Ha egy társaságban előkerülne, akkor biztos nem mondanék rá nemet, de ez sem az a kategória, amit megvennék.
-
Never79
tag
válasz
jansky1 #5700 üzenetére
Már megint második. Nekem top3-ban benne van, szép a tábla, a játék minősége nagyon jó, a mechanika jól eltalált. Nekem főleg a piac része tetszik, illetve az, hogy mástól szerzel be nyersanyagot, ami neked kell az építkezéshez, de közben ezzel esetlegesen előnyhöz juttatod a másikat nagyon tetszik.
Alapból amúgy a BBG-t én már csak nézelődésre használom, a fanatikus egyjátéknak a rajongói vérpistikék elrontják a rangsort a -1 vagy +10 nyomkodásával.
-
Tony21
tag
válasz
jansky1 #5679 üzenetére
Kidz is nagyon jó, végén van hozzá pár kihívás (netről is leszedhető pár ha kevés lenne, Teenz-hez még új karakter is, saját képességekkel -> kinyomtat, kartonra ragaszt -> +1 hős).
Teenz más kicsit, jelenleg persze ez a menőbb, mert ebben sok boríték még zárva van.
Aztán lehet kombinálni, Kidz hősök a Teenz-ben, Teenz képességek a Kidz-ben, lakatok a Teenz-ben, ládák a Kidz-ben, nem is tudom, rengeteg és rengeteg lehetőség, szerintem jól eltalált játékok ezek.
Még nekem is tetszik, viszonylag gyors játszmák, folyamatosan pörög a játék, tényleg jó -
Tony21
tag
-
-
tepenzed
őstag
válasz
jansky1 #5581 üzenetére
Miért törölnék
?
Egyébként ez sok mindenre elmondható. Minek vesz sok ember évente új iphonet, ha az alig tud többe a korábbinál? Igazából azt sem használja ki.
Minek vesz majd egy millióért futógépet, ha évente kétszer áll rá? MInek megy el hetente shoppingolni, hogy legyen egy ezredik cipője? És még sorolhatnám -
-
tepenzed
őstag
válasz
jansky1 #5404 üzenetére
Az ég világon semmi. Csak ez az a játék lett, amit szívesebben indítok el tableten, annyival meggyorsítja a dolgot. Plusz magyarhoz kiegek nem lesznek, magyar reprint sem (gémklub írta), így nagyon jövője sincs. A digitálishoz egyelőre egy kieg van, remélhetőleg jön majd a többi is.
Az Ark Nova meg nagyon megtetszett a Mars után.
Felraktam 25ért végül, írnak folyamatosan -
TrollBalint
addikt
válasz
jansky1 #5370 üzenetére
1. Semmivel. Bár vettünk egy Origins: First Builder-t (csak nem bírtam ki
) De mi mindig magunknak veszünk közös ajándékot.
2. Ark Nova, Nottingham Bírája, Origins: First Builder, Fekete történetek, szabadulópakli: Velencei Meló, Marco Polo II, Bang,
3. nincsenek kipróbálatlan társasaink -
tepenzed
őstag
válasz
jansky1 #5370 üzenetére
Ezekkel leptek meg:
Mars Terraformálása - Árész Expedició
Arnak Expedíció vezetők
Tiny Epic Dungeons+Tiny Epic Dungeons Stories (Na itt jól benyeltem... Kipakoltam, tanulmányoztam a szabályzatot, erre amikor kezdtem volna játszani, észrevettem, hogy a mellékelt 4 dobókockából az egyik hiányzik, a másikból több van). Mivel nincs magyar kiadás, így vehettem fel a kapcsolatot a külföldi kiadóval, de mire egyáltalán kapok pótalkatrészt....)
Ezekkel játszottam:
Mars Terraformálása - Árész Expedició (Csak solo-ban játszottam, elég hamar ráfüggtem. Nagyon tetszik, hogy pillanatok alatta ki lehet pakolni, az AI csak fázis kártyából áll mégis rohadt izgalmas, borzasztó sok lap.. Ami inkább probléma, hogy soloban nem sikerült még könnyű módban sem nyernem)
Szellemek Szigete
Sobek Duel
Azul
Sushi Go Party
Kingdomino
RaptorRégi kipróbálása:
Nem régóta, de a Sobek 2 fős változata+kiegészítője várt már régebben a közös játékra, előtte mindig csak online játszottam.Egyébként könnyű dolga volt a családnak, odaadtam asszonynak a tarsasjatekok.com kívánságlistám linkjét, mondtam neki, ha valaki kérdezi tőle, hogy mire van szükségem, innen biztos nem lő mellé
-
Davebowman
senior tag
válasz
jansky1 #5370 üzenetére
1. Twilight Struggle és Pax Pamir (+magyar proxy kártyákkal)
2. 50+ játékkal (dec 23 - dec 31-ig mindennap)
3. Praga Caput Regni
4. Crew 2, Juharvölgy(ez kb. a 3. játék után áll be cukiságnak és akkor gyorsabb)
5. Legnagyobb csalódás: Fedőnevek(mert nem vagyok elég asszociatípusú:)
6. Egy kérdés: Kaptatok-e régóta vágyott játékot? -Nálam: az 1. pontban lévők -
Bugarov
aktív tag
válasz
jansky1 #5370 üzenetére
1 Lángművesek. Sógornőm férjétől. Bement a Gemklubba es ezt ajanlották neki... No comment de az igyekezetet dijazom... Semmit nem tudok róla...
2. Marrying Mr Darcy
Asszonynak vettem vagy két eve már a tarsasos korszakom alkonyan (mivel a zombis hentelős teruletfoglalos stb zsanerek nem jottek be neki) Mivel a lányom most tart A büszkeség es balitéletnél az olvasmanyelmenyekben gondoltam beizzitjuk. A csajos tematika ellenére meglepően jol szorakoztam. Aztan ket nap mulva ketszer annyian még jobb buli volt (öcsémnek köszönhetoen akivel rommá poenkodtuk) . Viszont a lányok szokas szerint csak a szajukat huzogatták ami egybol eszembe jutatta miert is álltam en le ezzel a hobbival..
2. Marrying Mr Darcy
-
goccer
aktív tag
válasz
jansky1 #5370 üzenetére
1. Érkezett egy Spirit Island, illetve egy kifestett Utazások Középföldén kieg.
2. Előkerülnek ilyenkor nálunk a családi játékok, az év más szakaszában nem jellemző, hogy 3-as complexity alatti játékokkal játszunk. Most viszont volt itt mindenféle Quadropolis, Tiltott sziget, Rémes ménes. De azért egy próba kört mentünk a Spirit Islanddel is -
mike1334
veterán
válasz
jansky1 #5370 üzenetére
1. Még korábban, de karácsonyra: Everdell Virágvarázs
Karácsonyra: Kartográfusok (sajnos már megvan egyszer, így ezt eladjuk)
2. Még semmivel, mert otthon voltunk a családnál, de még van idő az évből
3. Előző ponthoz kapcsolódik: remélem sikerül kipróbálni egy párat (Grand Austria Hotel, Caper Europe, a többit meglátjuk)
4. Idei legjobb társasok: Cascadia, Kartográfusok, TTR Nordic Countries (legnagyobb csalódás: Juharvölgy és Arész expedíció..mindkettő túl hosszú..az első családi játék, nem lenne szabad ennyire elhúzódnia, a másikat meg azzal reklámozták, hogy mennyivel rövidebb, mint a Mars..hát nem sokkal). -
maross
nagyúr
válasz
jansky1 #5370 üzenetére
1) Semmivel, mindenkit letiltottam az ilyen hiabavalo probalkozasokrol
. Van pont eleg marha jo jatek, amivel nem jatszom
.
2) Semmivel, de talan ma, attol fugg alkohol, VR vagy furdos party iranyaba tolodik el a mai esemeny.
3) Orleans Invasion es a Robinson, mindketto kellemes meglepetes volt.
+1) Kinek mi volt az idei evben a legjobb tarsas? Nalam az Etherfields, az Initiative, és a Crew2 nyert. -
Dr.NX
addikt
válasz
jansky1 #5310 üzenetére
Szegény Péter, próbált észérvekkel jönni az agyhalottakkal szemben.
Higgadtságra vall, hogy nem törölte és bannolta őket azonnal.
Sajnos a Covid óta nyilvánvaló, amit azért lehetett sejteni előtte is, hogy tele van az ország (de a világ is) menthetetlen hülyékkel.
Azie: hiába mondod meg egy hülyének, hogy hülye, attól nem lesz kevésbé hülye. -
LazacX
tag
válasz
jansky1 #5236 üzenetére
Sushi Go Party: Gyors, pörgős, igazi partijáték (8 főig jó). Nekem nem a kedvencem, de a gyerekeim nagyon szeretik. Fedőnevek, és a Fedőnevek négyszemközt: Mindkét játékra igaz, hogy nincs létszámbeli felső korlát. A sima Fedőneveknél minimum 6 játékos kell, ahol már van értelme elkezdeni a játékot, 2 csapat játszik egymás ellen. A Négyszemközt ugyanennek a kooperatív változata. Mindkettő kiváló, beszélgetős játék, és olcsó is. Nekem nagy kedvenceim. A kooperatív lényegesen nehezebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged