Új hozzászólás Aktív témák
-
-
LazacX
tag
Időközben megtaláltam a szkennelt játékszabályt az Auchan oldalán, így meg is kaptam a választ: 2 személyes játéknál az ellenfél egy fiktív játékos, aki automatikusan egy jót talál el. Azaz a normál Fedőneveket másolja, így családi használatra felejtős. Hacsak nem 4 gyerek van.
-
LazacX
tag
-
LazacX
tag
Megkaptuk a boltból a hibás darab miatt kicserélt Magyar Népmeséket, valamint egy kiegészítőt is vadásztam hozzá, ez utóbbi nincs már gyártásban. Félreérthetően írtam az elején, nem a kártya, hanem a kockás táblajátékról van szó. Maga a játék lényege nem egy nagy szám - dobni, majd megállapítani hogy mennyit lépünk - a kiegészítő még kevésbé. És még csak nem is olcsó. A játékszabály a leggyengébb pontja az egésznek, egyszerűbb játék közben megérteni a lényeget, mintsem a füzetet olvasgatni. Ami miatt mégis ajánlható, az a jó minőségű kidolgozás, nagy méretű hangulatos játéktábla, gyakorlatilag végigviszi a játékosokat a komplett népmesevilágon, főleg ha az egyik szülő mesélős beütéssel is rendelkezik. Számottevő taktika is van benne, de inkább szerencsealapú. 2-4 fő között nem lassú, 2 fővel akár 15-20 perc is lehet egy parti. Múlt héten kipróbáltuk 7 fővel is (2-6 fő a hivatalos játékosszám), bár 6 karakterlap van a játékban, de a kiegészítő kapott 2 újabbat is, így másfél óra volt, de ebbe az időbe beletartozott a poénkodós és bortöltögetős idő is.
Játszottunk. most először a Dixittel is, nekem és a feleségemnek sem tetszett igazán a játék, mondjuk rossznak sem mondanám. Lehet hogy azért, mert az asszociációs játékok közül a normál Fedőnevek, meg a Négyszemközt is nagy kedvenc. A gyerekeknek jobban feküdt persze a Dixit mint a Fedőnevek, az előbbi inkább családi, az utóbbi meg nagyobb 14+ gyereknek meg felnőtteknek való szerintem.
Pont ezért gondolkozunk a Fedőnevek Disney-ben, megvan valakinek? A doboz tartalma érdekelne. Képeken látok 4*4-es és 5*5-ös mátrixot is, melyiket (vagy mindkettőt) tartalmazza a doboz? A másik kérdés hogy a mátrixtérképek két oldala teljesen eltér egymástól (mint a Fedőnevekben), vagy összefügg egymással (mint a Négyszemköztben)? A játékoslétszám miatt kérdezem, a leírás szerint 2 főtől játszható, akkor sanszos hogy a Négyszemköztöt vették át stílusban? A leírásokból nekem ez nem derül ki, persze lehet hogy én vagyok figyelmetlen.
-
LazacX
tag
Itthon van a Sushi, egy pár mondatot írnék róla. Először is egy tévedésemről. Mint kiderült a webáruházas keresgéléseknél, én nem a sima Go-val játszottam tavaly, hanem a Party-val. Mentségemre szól, hogy a dobozát nem nézegettem soha, az orrom elé nyomták a paklit hogy játsszunk. Emiatt egyértelmű volt hogy a Party-t veszem meg. A bökkenő az volt vele, hogy már nincs gyártásban tavaly nyár óta. Pár hónap múlva ha minden igaz, új kiadással meg fog újulni. Sok helyen néztem, a gugliban a sokadik találatoknál a sokadik oldalon lévő kisebb webáruházakban is, hátha van beragadt darab, de ott is téves volt a készletinformáció, ahol készleten jelölték. Használtan ugyan voltak hirdetett darabok, de annyira nem volt fontos, gondoltam jó lesz egyelőre a sima Go is. Ellenben a keresgélés alatt meglepődtem, mert van egy harmadik verziója is a játéknak, Sushi Roll néven, aminek a lényege hogy teljesen nyílt, mindenki által láthatóak a "lapok", amelyek ebben az esetben kockák. Viszont ennek a gyártása is meg fog újulni idén ha minden igaz, de ebből sok helyen van még készlet. A Rollt és a Go-t meg is rendeltem, és már egy napja játszottunk is, amikor egy helyről jeleztek, hogy van a Party készleten. Minimális gondolkodás után megrendeltem, azzal, hogy a kisdobozos Go marad, jó lesz utazónak.
Egy nagy valag meccs utáni vélemény:
A Go ár-értékben nem jó, a gyerekek viszont élvezték, úgyhogy a funkcióját tényleg el fogja látni, egy-két órát eltölteni jó lesz vele egy esős nyaralói napon.
A Party már ismerős volt, igazán nem rossz játék, de ha a gyerekek nem lennének oda érte, nem vettem volna meg. Ár-értékben ez már jó, persze csak ha valaki szereti ezt a stílusú, könnyen tanulható (alapvetően memória) játékot. Bár van kifejezetten kétszemélyes lapkiosztása is, de ugyanúgy felejtős 2 főre mint a Go. 3 személyre jobb a helyzet, de még ott sem az igazi. 4 főtől jó ez igazán.
Roll: Ez viszont meglepett. Merőben más a játékstílus mint a kártyában (bár elvileg ugyanaz a lényege mint a kártyának), egy taktikai, kombinációs játéról van szó, kiválóan balanszírozva a kockadobás miatti szerencsével. Éppen emiatt kevésbé való kisebb gyerekeknek, mint a kártya. Ráadásul tökéletes 2 személyes harcot lehet tolni vele. Gyors, pörgős, a stílusa is nagyon bejött nekem, abszolút jó játéknak tartom. Gondolom ez is volt az alapvető cél a fejlesztőknél, hogy a kártya kis létszámnál élvezhetetlen játékát javítsák. Szerintem 3 főnél a legjobb. 5 főre már nem az igazi, egyrészt kissé belassul a játék (itt sorban jönnek a játékosok, és nem szimultán), de leginkább azért nem, mert itt már kevés a kocka.
-
Nálunk családban megvolt a korábbi kiadás, és most meglett az újabb is (5. Limitált kiadás 12 fejű sárkánnyal, kétszínű kártyákkal, stb) Így szerintem sokkal jobb. Hogy pl a Kard és koronában mi van, azt nem tudom megmondani.
Azért jó lenne, ha az akciókártyák hatékonyabbak lennének, mert továbbra is a szerencse a fő meghatározó elem a játékban, de a 6-7-8 éves gyerekekkel jó élmény a játék (de pl Karácsonykor 1 forduló magyar népmesékre 6-7 forduló A zsákmány játék jutott)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged