Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bullitz
aktív tag
válasz
Mexbacsi #6829 üzenetére
Ezt beszéltük a végén igen.. hogy azért egy 4-5 játék után csak be lehet vinni 2 óra alá. Akkor viszont kifejezetten nagy élményt ad indokolt hosszúság mellett.
Megint más, most jutott eszembe:
1 hónapja megvettem több év szemezés után a Víz alatti városok-at. Annyit hasonlítgatták évekig a TM-hez, hogy mindig fel-felmerült hogy megvegyük.. de most rábukkantam nagyon jó áron használtan.
Hát őszintén szólva sajnálom, hogy ennyit vártam ezzel.. pusztán azért mert mindenki a TM-hoz hasonlította és emellett BGG-n jóval hátrébb volt úgy voltam vele nincs értelme.. persze ha kicsit jobban végig gondoltam volna leeshetett volna hogy ez workerplacement ami messze eltér a Marstól..
Elképesztően élvezes ez a játék, az első körtől kezdve történik valami nem érzed úgy hogy be vagy ragadva, vagy vársz.. mindig van olyan lap amit használhatsz, max nem feltétlen kerül le a tablódra csak elhasználod. Az akció helyek és a kártyán szereplő lehetőségek is kifejezetten jól vannak kitalálva, mindig "van mit csinálni". A termelés nagyon ötletes.
Egyetlen negatívumként azt tudom megemlíteni, hogy a saját tábládon lévő extra és játék végi pontozólapkák talán nem eléggé vannak kibalanszolva, némelyik tök egyszerűen teljesíthető és sok pontot ad, némelyik kifejezetten nehéz.Ezen felül jelenleg azt érzem, hogy legalább annyira tetszik mint a Mars Terraformálása, ha már mindenki ehhez hasonlítja állandóan
Ha valakit valaha érdekelt csapjon le rá, zseniális játék.
-
Bullitz
aktív tag
válasz
Mexbacsi #6826 üzenetére
Mexbácsi, Köszönöm szépen! végig néztem őket de valahogy egyik sem fogott meg.
@maross szemezgettem már vele, köszönöm, bár ez esetben nem koopot keresünk mert arra ott a Pandemic meg a Szellemek szigete, inkább egy rövidke de stratégiait ha nincs úgy időnk energiánk neki ülni másnak.
@jansky1 gondolkoztunk ezen is, de átolvastam a szabályt és nem rontottunk el semmit. ahogy utánam írta Mexbácsi neki is hasonló élményei voltak szóval úgy látszik nem vagyunk ezzel egyedül
@mike1334 Igen, már többször felmerült az IAWW. Annó Marossnál benne is voltam a kickstarter rendelésben de utolsó pillanatban visszamondtam, hogy mégsem kell.. de most úgy látszik megint rákéne nézni, nem véletlen érdekelt már annó sem. Az zavar, hogy rengeteg az alkatrész hozzá de valóban nagyon ötletesnek tűnik.. még ezen gondolkodunk
@MZsoltee őszintén szólva nem tervezek még több pénzt beleölni, adok neki egy két esélyt, aztán meglátjuk. Úgy tudom alapból a Pantheon kieg majdnem annyi mint a játék használtan. (én 5-ért vettem)
MÁS. Tegnap végre kipróbáltuk az Ark Novat, még akkor vettük meg mikor jártunk a Baross utcába várandósan az asszonnyal
Na most a gyerkőc 1,5 éves.. viszonylag sokat ült a polcon.
Kétszer futottunk neki, természetesen elsőre felkelt a Manó, másodjára meg fogtuk magunkat és beállítottunk mindent egy kicsit előre tolva, 20-as vonzáserő, 1 átfordított kártya, 1 egyetem, 3 karám az állatkertbe, kicsit több pénz.. máris beindult a játék. Így hogy ezeket beállítottuk lement 1,5 óra "elsőre".
Negatívum: borzasztó lassan indul be, így hogy tekertünk egyet az elején viszont egész jó volt már. Van akinek negatívum: valóban passziánsz jellegge van.. bár ez nekünk nem oszt nem szoroz, amúgy sem vagyunk egymással kitolósak.
+- : rengeteg kártya van, viszonylag sokon hasonló a hatás de még így is elképesztő egyediek és mire végig olvassa az ember a kártyasoron mik vannak lemegy a nap.
Pozitívum: szerintem nagyon balanszolt, 2 pont lett a különbség úgy, hogy két körrel a vége előtt szépen elhúztam, de pár lépéssel beért az asszony. A pontozási rendszer nagyon egyedi, nagyon érdekes. Az rendezőért hatalmas pacsi a kiadónak, mind az elpakolás mind a setup jelentősen gyorsabb így és játék közben is kifejezetten hasznos.
Nagyon tetszik az akciókártyák mechanizmusa, jól vannak felépítve az erősségeik, a szünet (termelés) is kifejezetten jó. Ahhoz képest mennyire sok kártya van nagyon szépen lehet pörgetni, egy játék alatt legalább a 30-35%-át lejátszottuk a paklinak, tény hogy sokat égettünk de így jött ki és így volt jó. A lehetőségek száma kb. a játék 1/3-tól exponenciálisan kilő, egyre több pénz, egyre több akció, egyre több munkás, egyre erősebb kártyák.. egész szép kombókat lehet csinálni.Egy kérdés van, hányszor fog előkerülni így, hogy ennyire hosszú. (vagy marad ez a házibarkács szabály, hogy kicsit megnyomjuk az elejét bizonyos módosításokkal)
Az ilyenekkel mindig az a bajom, hogy kicsit sznob vagyok és mindig próbálok mindent a legszabályosabban lejátszani a szabálykönyv szerint, de ez itt lehet hosszútávon nem kifizetődő, lényegében élveznünk kéne a játékot nem szenvedve végig játszani az első felét.
Na majd a jövő eldönti -
maross
nagyúr
válasz
Mexbacsi #6594 üzenetére
Sokszereplos piac, kereslet/kinalat megoldja. Amig megveszik dragan, kar olcsobban adni. Legok peldaul mar lcsobbak es nagyobb akciokat kapnak, mint egy eve. De tarsasoknal is eszreveheto szerintem, kijonnek alapbol marha magas aron, de ha kiulod, joval olcsobban hozza lehet jutni. Es eleg vastag a kinalat ahhoz, hogy mindig az akciosat vegye az ember.
-
fausto
addikt
válasz
Mexbacsi #6529 üzenetére
Csak érdekesség: a Szép új királyság hetek (vagy hónapok?) óta 7990 Ft. Tudom, mert a múlt héten adtam el a sajátom és előtte csekkoltam, hol mennyi, ahhoz lőttem az árat... Most meg 12.990-ről van 10.990-re leárazva. Azt hiszem, ilyenkor kéne feltűntetni az elmúlt 30 nap legalacsonyabb árát. Nem az ilyenekért szokott büntetni a fogyvéd?
-
japunk
aktív tag
válasz
Mexbacsi #6409 üzenetére
Ja persze, a Mage Knight-ot nem is feltétlenül ajánlásképp írtam hanem mint nekem a személyes kedvenceim egyikét, kezdőknek tuti nem ajánlanám.
Az Aeon's Endből mi is végigjátszottuk a legacyt de pont hidegen hagyott az egész sztori, a gameplay miatt volt nagyon jó. Lehet elsőre jó választás mert szép lassan vezet be a szabályokba de én inkább ajánlanám az Outcasts vagy a New Age dobozt.
-
-
-
Dr.NX
addikt
válasz
Mexbacsi #5501 üzenetére
Mindenki ezt hiszi.
Aztán azon kapod magad, hogy olyan játékra írod be magad nyálcsorgatva "shut up and take my money" felkiáltással, amiről tegnap még azt sem tudtad, hogy létezik.
A legjobb akciók a Philibertről és Spiele Offensive-ről szoktak jönni, a Milan Spiele a kisebbik a háromból.
-
Dr.NX
addikt
válasz
Mexbacsi #5294 üzenetére
Részemről zseniális húzásnak tartom ennek a kiadását egyébként. A csokoládés téma maximálisan átjön, mindegyik csempetípusnál. És még hozzá is adtak annyit a korábbihoz képest, hogy a manufaktúralapoknak van plusz funkciója!
A magyar Tom Vasel szavai csengjenek a füledben:
https://youtu.be/-1MN2aYKZhg?t=193 -
mike1334
veterán
válasz
Mexbacsi #5078 üzenetére
Catant mi is megvettük, remélem még idén sor kerül rá (egyikünk se játszott még Catannal, ezért szereztük be).
Ellenálláson is gondolkoztam, mert jó lenne valami, amivel egyedül is tudok játszani, ha digitális detoxot tervezek (bár ott a WH 40k játék, de még nem vettem rá magam...). De fogy a hely...igaz az idei évre már nem tervezek sok mindent.
-
maross
nagyúr
válasz
Mexbacsi #4623 üzenetére
Jo cucc, aki birja a zombicide-okat, de megsem egy huszadik zombicidera vagyik mint pl a elohalottak ejszakaja, annak ajanlom
. Max 3000-et kockaztat aki beszerzi, 23+ ert eladhato szerintem.
szerk: ahogy nezem minden delta jatek -20%, (egesz jo arak vannak.
szerk2: most latom zszso mar linkelte -
goccer
aktív tag
válasz
Mexbacsi #4451 üzenetére
Tudom, ez valahol hitvita, de én nem védőzök szinte semmit, max az "otthon nyomtatott" PnP-ket. Semmi értelmét nem látom, kockázatkezelési szempontból. Minek kell a kártyavédő? Lehet valakinek tetszik tapintásra (ha valaki esetleg ebbe a kategóriába tartozik, arra nem fog vonatkozni az alábbi), de elsősorban, hogy védd a kártyát. Nem fog ugyanakkor mindentől védeni, ha beleesik a lap egy korsó sörbe, vagy valaki izgalmában 'U' alakúra hajlítja, attól pl nem véd. Amitől véd az az, hogy nem kopik a kártya sarka, meg nem rakódik rá netán egy kis chips réteg.
Ezzel szemben mi történik ha nem védőzöl? Jó eséllyel semmi, 20-30 parti után előfordulhat egy minimális kopás a lapok sarkán, szélsőséges esetben valami komolyabb sérülés. Utóbbi esetben (aminek a valószínűsége nagyítóval látható csak, egyébként is őszintén hány olyan játékotok van amiben 30+ parti van?) kicsit romlik a játékélmény (védőzésnél ez ugye alapból romlik), eladásnál meg esetleg 3k-val olcsóbban tudod eladni, mint amennyiért az egyszer játszottat hirdetik.
Összességében védőzésre (=kockázatkezelésre) fordítottál egy akkora összeget, ami gyakorlatban elképesztő kis eséllyel fogja visszahozni az árát, konstans elrontottad a saját játékélményed, és még indokolatlanul megterheled a környezetet is egy kis plusz műanyaggal.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Mexbacsi #4451 üzenetére
őszintén szólva, jobban szeretem magát a kártyát tapintani, de ahogy írtad 20k-s árnál azért inkább lemondok erről az élvezetről, minthogy sérüljön a kártya. Azon túl, hogy esztétikailag sem jó, némi csalásra ad lehetőséget, hogy már előre tudjuk mi lesz a következő lap.
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz
Mexbacsi #4095 üzenetére
Igen, előfordulhat, erre nem gondoltam. 3-ból 3 címnél esett az ár a leolvasónál, ebből vontam le a következtetést. Vagy az is lehet, hogy valamilyen hiba volt a rendszerben és akkor még vonta pluszban?! Tényleg nem tudom. Vissza nem megyek már ma megnézni, bocsi.
Én a kartográfusokkal szemeztem és a Disney fedőnevekkel, de ahogy néztem további akcióval se volt kihagyhatatlan áruk, a talonban pedig még van pár játék ami csak alkalomra vár, hogy megkapjuk, így nem hörcsögöltem be.
-
goccer
aktív tag
válasz
Mexbacsi #3861 üzenetére
Nem csak #3861-re hanem úgy általánosságban reagálnék, kicsit úgy érzem BF óta átment a topik Társasjáték - BestBuy-ba az eredeti téma helyett és azóta is úgy maradt.
Nincs azzal semmi gond persze, ha linkeljük a jó akciókat is, csak nekem kicsit más a hozzáállásom. Hiába van akkor 50%-kal leakciózva a Tescoban egy gyenge közepes játék (nem a Fesztávra gondolok, általánosságban mondom), attól az még nem lesz egy jó vétel. Nem akarom az időmet abba ölni, hogy olyan játékot tanuljak meg, majd játszak órákat aminél tudom, hogy van sokkal jobb, élvezetesebb is, amivel az időmet tölthetném.
Akinek van már otthon legalább 8-10 játéka, annak egy idő után már nem a feltétlen a következő játék ára kellene hogy számítson elsősorban, hanem hogy milyen szórakozást, élményt nyújt. Annál is inkább mert a használt társasok elég jól tartják az értéküket, és nem "bukok" többet egy 30 ezres játék vásárlásával sem, amit több 10 akár 100 óra játék után eladok mondjuk 25-ért, mint a 10-ről 5-re leakciózott csodákat, amik aztán a kutyának nem kellenek. Szóval én ha valami újdonságra vágyom akkor először azt találom ki, hogy melyik társas legyen az, majd megveszem a legolcsóbb helyen, nem pedig akció nagysága alapján sorbarendezem a webshopot/ Tesco polcot és kosaramba teszem az elsőt.
-
Azie
őstag
-
Pá
addikt
válasz
Mexbacsi #3711 üzenetére
Ha így nézed azt a pillanatot, akkor az szerencse.
De elég jól lehet manipulálni, hogy minél kevesebbszer kerülj ilyen helyzetbe, olyanba meg végképp nem szabadna legyél, hogy 1 kártya megszerzésével a másik biztosan győzőn. És ha mégis ilyen helyzetben vagy, akkor ezekre a stratégiai pillanatokra vélhetően van félrerakott csodád, amivel újra te következel stb.Kellően agresszív játék eseten nagyon jól tudod azt is befolyásolni, hogy a másik mit húzzon fel, nem csak azt, hogy te mit választasz.
Nálunk eleve 10 játékból max 3 jut el a pontozásig, szerintem ezen a ponton kezd el izgalmas lenni a dolog. Nyilván az első pár alkalommal mi is csak huzigáltuk a kártyákat, aztán összeadogattuk a pontot, úgy nézve lehet, hogy nagy a szerencsefaktor, de nem jelenti azt, hogy a játékban nincs több lehetőség.
-
Pá
addikt
válasz
Mexbacsi #3705 üzenetére
Én sem látok benne szerencsefaktort. Nagyon minimális. Főleg az alapjátékban.
Számomra a játék nagy előnye, hogy sok egyenrangú taktikák kínál, szóval ha pl úgy néz ki, hogy szarul állsz, mert nem jól jöttek ki a bányák az első korban vagy ilyesmi, akkor is még simán nyerhető a játék, alternatív útvonalakkal. Lehet, hogy ezt hívod szerencsefaktornak, de szerintem ez csak jó balansz és játékmechanika.
Ezt tényleg felrúgja egy picit a pantheon, de még úgy sem vészes. -
Mortein
tag
válasz
Mexbacsi #3521 üzenetére
Legendák ligája már meg lenne, ha az asszonyt valahogy rá tudnám venni az ilyen közvetlen konfrontatív játékra, mert nagyon bejön (haverokat még csak most próbálom behúzni a társas világba) nem gondoltam volna, hogy így 40 éves fejjel kezdek újra társasozni.
Szkítáról is jókat hallottam. Ha van kedved majd írj róluk, hogy milyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MÁV topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- További aktív témák...
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged