- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Izland`
tag
válasz
DrDobos #6659 üzenetére
Vecsési Tescoban, egy teljes sor csak társasjátékkal van tömve, mindegyik játékból volt még bőőőven.
Vigyázz6, Quoridor, Cascadia, Honfoglaló, Ticket To Ride Europe együtt 50ezer forint helyett 30ezerből kijött.
Csak azért nem vettem több játékot, mert a legtöbb ami most akcióban van, az már megvan.
Azt sajnálom egyedül, hogy Santorinit nem vettem még akkor, amikor forgalomban volt, ma már sehol sem lehet kapni.
-
Mortein
tag
válasz
DrDobos #6657 üzenetére
Igaz, nem Bp-i vagyok, de én tavaly óta bojkottálom őket
, akkor is voltak jó akciók és még ki se kerültek, pedig napi 2x benéztem hozzájuk. Egyszerűen nem éri meg csak ezért kimenni. Inkább megveszem drágábban. Auchan legalább korrekt készletet tart, ott mindig tudtam venni, amit akartam (kivéve Juharvölgyet, de azt szerencsére nem kaptam).
-
Tristis
őstag
válasz
DrDobos #4548 üzenetére
2 játék után olyam repetitívvá vált számunkra, hogy nagyon ránézni se akarok. Az nyer, aki megkapja az egyből barna kockát csináló kártyát kb. Azt kapásból ki kell dobni a pakliból.
Jó, mi általában nehéz játékokkal játszunk... Inkább vennék akkor egy Carcassonne big box-ot, megvárnám, amígy out of print és eladnám többért. -
maross
nagyúr
válasz
DrDobos #4544 üzenetére
Crew 1-2 nalunk abszolut favorit volt, bgg-n is felkuszott a top50-be mindkét része. Ha kellemes kikapcsolodas kell, roviden lejatszhato, egyszeru jatek, "mégegyet!!!" kategorias, nem tudtuk abbahagyni
. Exit jatekok se rosszak, ha van igeny szabaduloszobasra (akcios 4k), century sorozat is kellemes tucat csaladi jatek (itt draga).
a rossz ertekelesu, ezerszer learazott jatekaikat kerulnem, nem eri meg az ember idejet.
-
Tristis
őstag
válasz
DrDobos #4544 üzenetére
A Piatniknak jó sok rossz játéka van...
Ami ajánlható:
- Crew (bár a második rész sokkal jobb lesz)
- Carcassonneból a big box remek, ha valaki szereti
- Bohnanza
- Hadara
- Aranyásók
- My City
hát egyik se kiemelkedő, de a többi még rosszabbKuponnal se venném meg nagy részét, főleg, hogy nagyon nagy akciók szoktak lenni a Piatnik boltban.
Hacsak nem valami bődület kuponod van, elengedném.
-
Mortein
tag
válasz
DrDobos #4052 üzenetére
Mennyire szerencsealapú? Könnyen kiismerhető vagy azért van benne mélység és változatosak a partyk?
@Ferfiu
A véleményed
Mennyi idő egy átlagos party? Mennyire tud monoton lenni (pár helyen azt olvastam, hogy vannak monoton küldik)? Kipakolás, elpakolás mennyire sok idő. Én kicsit idegenkedem az appvezérelt játéktól mennyire integrált része ez a játéknak? Szabályok tanulásában segít? -
tepenzed
őstag
válasz
DrDobos #4016 üzenetére
Nekem legjobb két fős játékok (sok játék és kölcsönzés után, amit még mindig izgatottan veszek elő):
1. Five Tribes
2. Mr. Jack in New York
3. Raptor
4. Unmatched összes kiegészítővel
5. Schotten Totten 2
6. Arnak elveszett romjai
7. 7 csoda párbaj kiegészítők variálásával (egyszerre csak egy)Amit sokan szeretnek, de szerintem baromi ingerszegény, kevés interakciót nyújt, viszont pont ezért teljesen halott állapotban, akár tv nézés közben szoktunk
: Kingdomino, Patchwork
-
jansky1
senior tag
válasz
DrDobos #4004 üzenetére
Sorrendet nem tudok, de az elmúlt időben a kedvenc kétszemélyes játékunk a Ganz Schön Clever volt. Gyors setup, gyors játék, közben szórakoztató. Azult nem láttam a felsorolásban, de az is nagyon jól működik ketten.
Amikor van több időnk akkor szívesen terraformáljuk a Marsot is kettesben, vagy Concordiázunk valami szűkebb pályán. -
Tristis
őstag
-
mike1334
veterán
-
ktgeri
tag
válasz
DrDobos #3780 üzenetére
Négyen leszünk, ahogy azt fentebb írtam.
A mit szeretünk, nagyon jó kérdés... picit mindenki mást. Én leülnék valami komolyabb játékot játszani, de a többiek szerintem erre nem lesznek vevők, így valami könnyed, egyszerű játékot szeretnék játszani. (pl. Monopoly)Partyjáték jöhet
-
Pá
addikt
válasz
DrDobos #3613 üzenetére
Nem kompatibilisek, a kártyák hátlapja pl tök más, szóval nem lehet keverni.
Apróbb balansz updatek is történtek.Illetve az új kiadás átvette a párbajból ismert ikon rendszert a láncépítésre.
De sok régi kieget kiadtak az új kiadáshoz is, szóval meg lehet venni. Bár lehet, hogy magyarul még nincsen, ezt nem követem. És lehet, hogy az új kiadáshoz jönnek majd még újabb kiegek is.
-
Pá
addikt
válasz
DrDobos #3604 üzenetére
Én is hasonlóan érzek a pantheon iránt. Az alapjáték nagyon elegáns, letisztult és kerek anélkül is. A pantheontól kicsit csicsásabb lett, de nem feltétlenül jobb. És a balanszot is tényleg felborítja. Tudományos győzelem szinte túl könnyű lett. Bár nekünk már az alapjátéknál is max 20% - 25% futott ki pontozásig.
Ezzel együtt amióta megvan a pantheon sosem játszunk nélküle. Asszony szereti az isteneket, engem meg tulajonképpen nem zavarnak. Így is jó játék, és így is nyerek, szóval maradhat.Ezért is várom az Agorát, talán az picit kifinomultabban nyúl bele a játékba, nem olyan ormótlan módon, mint a pantheon.
Én a sima 7 csodával kezdtem és onnan jött a párbaj. Még mindig nagy kedvenc a multi verzió. Viszont ahhoz minden létező kiegészítőt megszereztem és a párbajjal ellentétben szerintem sokat dobott rajta nagyon. Az alapjáték már nagyon pőrének érződne, de így 5+ kieget rápakolva már egészen komoly, egész estés játék lett belőle.
-
Pá
addikt
válasz
DrDobos #3589 üzenetére
7 csoda párbajhoz megvannak a kiegek? Az Agora pár héten belül érkezik magyarul, ha ez érdekes lehet.
Mi is leginkább a 7 csoda párbajt toljuk ketten, ebben általában én nyerek. Ha pedig valami könnyebbet, gyorsabbat akarunk, akkor a Splendor. Abban meg általában asszonypajtás nyer, szóval mindenki örül. Szerintem jól működik nagyon 2 játékos módban.
-
DavidQ
tag
válasz
DrDobos #3589 üzenetére
Nagyon egyezik az ízlésünk, mi is ezekkel szoktunk játszani!
Nekünk mostanság a Kartográfusok tetszett meg (de nagyon)! Nagy előnye hogy ketten is tökre élvezetes, de igazából bármennyi emberrel játszható! Most vettük a Tescos leárazás idején, de alapból sem túl drága 4-5000Ft.
Amit még elő szoktunk venni: Jaipur (ez fixen 2 fős játék) hasonló árfekvésben;
illetve a The Mind (mondjuk ez ritkán kerül elő, rá kell hangolódni), ez kicsit olcsóbb, és kooperatív.
Illetve beneveztünk egy The Crew-ra, elvileg annak is van 2 játékos módja (bár még nem próbáltuk). Ez is kooperatív. -
maross
nagyúr
válasz
DrDobos #3043 üzenetére
7 csoda nagyon jo kis jatek, de nem ket fore, inkabb 4-nel bontakozik ki. Nekem a szep uj vilag is nagyon bejott, hasonlo tabloepitos ez is. Ami csalodas lehet mindkettoben, hogy joval kevesebb az interakcio, jobban megeri a sajat pecsenyedet sutogetni, mint azt nezni, hogy most mindenkeppen el kell vinned valamit a masik elol. Es minel tobb jatekos, ez annal inkabb igaz.
-
NyxNyxNyx
addikt
-
tboj
tag
válasz
DrDobos #2936 üzenetére
Igen, akkor a 7 csoda felejtős, ketten viszont a párbaj verziója zseniálisan jó, de az meg csak 2 fős. Mars terraformálásához képest egyikben sem kell olyan sok dologra figyelni. A legösszetettebb közülük az építőmesterek, majd talán a fűszerút, de igazából az sem annyira, inkább csak azért, mert számolósabb (nekem néha leolvasztja az agyam rendesen, pedig szeretek számolni :). Én ezek alapján az Azult vagy az Istanbult ajánlanám akkor. Az Azul 2 fővel kifejezetten jó, 3-4 fővel is működik, de akkor már elég erősen keresztbe tudják húzni az ember számítását és nehezebben tervezhető. Ettől még szerintem szórakoztató. Az Istanbul szerintem minden játékosszámmal jól működik, pörgős, jól variálható és szintén szórakoztató. Ebben azért kicsit jobban átjön talán a ráhúzott tematikából adódó hangulat, mint az Azulban, ami inkább egy szép absztrakt játék.
Az utánam ajánlott Fesztáv is nagyon jó választás lenne, csak ugye árban a kinézettek másfélszerese...
-
tboj
tag
válasz
DrDobos #2934 üzenetére
Mindegyik megvan vagy itthon vagy barátoknál, és ezek közül szerintem egyikkel sem lehet mellélőni ilyen kritériumok mellett. Esetleg a játékosszám lehet a kritikus pont, mert ezek közül 6 fővel csak a 7 csoda és az Alhambra játszható, illetve az építőmesterek a kiegészítővel. A 7 csoda viszont 2 fővel nem a legjobb. Szóval szerintem kicsit pontosítani kellene még a szempontokon, hogy ezek közül ki lehessen emelni 1-2-t. Téma, nehézség, játékidő, játékosszám terepen mindenképpen.
-
-
mike1334
veterán
válasz
DrDobos #2741 üzenetére
Jogász, fogász, orvos, gyógyszerész, pszichológus vagy doktori fokozat? De tetszik az önbizalom, hogy megelőlegezted
Hogy on is legyen...tegnap megvettük a Kingdominot meg a bűvös rengeteget, és hozzá kártyavédőt...ma felavatjuk őket sztem
Következőleg lehet egy munkás lehelyezőset kellene kipróbálni...melyik az amelyik jó ketten is (de lehet csak 2 fős is), bevezető, de nem túl egysíkú, és beszerezhető magyarul? -
gyantaszuz
aktív tag
válasz
DrDobos #2736 üzenetére
Mi épp most fejeztünk be egy menetet. Közel 4 óra volt ketten.
Az összes alap kartyával + a kezdetek, draftolós osztással. Eddig ez volt a legizgalmasabb játékunk.
Amúgy elég extrémre sikerült, 2 óra szokott lenni ha nem rakjuk bele a "piros" jelzésű kartyákat az alapjátékból (Nem jut eszembe a típusa).
Ketten is eszméletlen jó. -
Bullitz
aktív tag
válasz
DrDobos #2736 üzenetére
Szinte bármilyen játékos számmal működik, 2-3-mal az igazi szerintem. Nálunk mindkettőnk top1 játéka, kis házi szabállyal nehezebb napokon le lehet rövidíteni, így bármikor elő lehet venni. Szerintem egy olyan modern társas, amit mindenképp ki KELL próbálnia mindenkinek.
ui: úgy néz ki végül, hogy a Manhattan Project-et eladom, sajnos nem jött be három fővel asszonynak, pedig rohadt jó game, de nem akarom, hogy álljon benne a pénz.
Burgundyt, Nyugati királyságot vennék helyette ha van valakinek eladó! -
NyxNyxNyx
addikt
válasz
DrDobos #2715 üzenetére
Én annó rendeltem 1 simapaklit, 1 nsfw verziót és 1 imploding kittenst 2-2-2 ezerért, de az nsfw helyett is simát kaptam hátlap színek nem egyeztek meg teljesen, ami nagyon idegesítő volt. Szerencsére tudtam alkudni és az egyik árát visszakaptam. A lapokat bekártyavédőztem, így szinte nem is látszik az árnyalat különbség.
-
válasz
DrDobos #2637 üzenetére
Feleségem ráunt a velem való játékra, mert nem nyer
Már olyanokat próbáltunk, mint az up the rock meg monopoly, ahol alapvetően a szerencse dominál, de azok meg nem kötnek le egyikünket sem igazán. (Megjegyzem a TTR-nál is lehet nagyon vacak kártyákat húzni - egy alkalommal a többi játékos már csak röhögött velem együtt rajta) -
k-dani
csendes tag
válasz
DrDobos #2616 üzenetére
Dunaújvárosi Tescoban a sima Aranyásók kártyajáték 889. Nem tudom, hogy akció-e, országos-e, mert nem volt kint a címkéje. A polcon egy olyan általános kártyajátékok címke volt 709 Ft-tal, de gyanús volt, hogy csak ennyi lenne. Az árolvasó 889-et mutatott, nem volt kedvem szívózni vele, talán egyébként is csak rossz helyre pakolták.
-
mike1334
veterán
-
Azie
őstag
válasz
DrDobos #2583 üzenetére
legkevésbé kötött, nincsenek "kínos" kérdések, mint igen?ben, nem igazán lehet "összejátszani", mint dixitben és nem próbál erőltetetten poénos lenni, azt hozza általában a társaság.
emellé érdemes lehet kipróbálni roll and write/mark-ot - pl. "welcome to...", cartographers. nekem ez a 2 szimpi, de ebben maross a profi.
meg ha írsz keretet, témakört, korosztályt, akkor jobban tudunk segíteni.
+társasos csoport fb. -
maross
nagyúr
-
DJGABI
addikt
válasz
DrDobos #2578 üzenetére
Én ezeket hallottam/olvastam jóknak. Nézz videókat, hogy melyik tetszene. Játéksszámban mondjuk nem vagyok biztos, bgg-n lehet tájékozódni melyik hány főre ajánlott
Az Igen elvileg akkor működik, ha régóta ismeritek egymást, vagy épp hogy vadidegenek vagytok, a kettő között annyira nem működik. Az "Igen? és.." elvileg jobb, ott épp aktuális hogylétről szóló kérdésekre kell válaszolni. Vagy pont fordítva van? Franc tudja már. Nem az a sírva röhögős kategória, az biztos.
A WTF? így első ránézésre számomra nagyon proli, bár nyilván van az az alkoholmennyiség...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged