- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
válasz
Bugarov #5447 üzenetére
Így is ma nézegettem a polcot, hogy lehetne még egy kis helyet találni rajta
54 társas és 5 kiegészítő után úgy tűnik, hogy már nem sok fér..szerencsére most nem is sokat várok már. Illetve idei fogadalmam, hogy szigorúbban nézek majd a játékokra, és amelyik nem olyan jó/nem kerül elő, az megy a háztól...pedig olyan jó kis (főleg) két főre specializált gyűjtemény lett -
maross
nagyúr
válasz
Bugarov #2831 üzenetére
Kb tiz jatekkal van kevesebbem ev eleje ota, nyarat leszamitva folyamatosan hidetem es adom el oket...egyszeruen visszamasznak az ablakot, en meg tul gyenge vagyok nemet mondani
. mostani felfedezettek a csaladi kategoriabol a roll for adventure es a back to the future dice through time , utobbi mar nem akcios, egyebkent is sajna sok a posta, ossze kell allni. fun fact: back to the futurebol 2020-ban 2 jatek jott ki, mindketto koop, es mindketto 7.6 ertekelesu
.
-
maross
nagyúr
válasz
Bugarov #2829 üzenetére
Normal bolti áron en is csak kb 10%-at a megvasarolt dolgaimnak. pl most szereztem egy too many bonest hasznaltam, nem ket forintos jatek. Ket, kicsit utott sarok, fedele egyik oldalon kicsit benyomva/gyurodve., es az egesz doboza peneszes. "hatastalanitva van, engem nem zavart, elfelejtettem mondani". Megvannak azert a hasznalt dolgok beszerzesenek a szepsegei is (persze altalaban siman megy, de na...)
-
Frod
addikt
válasz
Bugarov #2799 üzenetére
Nem, hogy csoport nem szerveződik rá, maga a kampány link is meg lett osztva de senkit sem érdekel. (az adminok nem engednek többet semmiből, az egy megosztott kampány oldal alatt még kommentek sem jöttek)
Érdekes egyébként, hogy miért pont ez a játék, amikor függetlenül a játék fajtájától egy Cmon vagy AR kampány alatt azért mindig pörög a nép. ¯\_(ツ)_/¯ -
Frod
addikt
válasz
Bugarov #2290 üzenetére
Feel you bro….
Teljesen ugyanez van nálam is.
A Nemesis lassan 1 éve megvan, játszottunk vele 2x, mert ritkán jön össze a társaság, de van csomó nyáron érkezett Kickstarter-es cucc ahol addig nem jutok el, hogy a szabályt megtanuljam.Ettől függetlenül instant buy lesz a The Great Wall, viszont szintén a fentiek miatt az Ankh-ról kezdek lemondani.
-
Tristis
őstag
válasz
Bugarov #2288 üzenetére
Nagy igazság az, hogyha veszel egy játékot azért, hogy majd játsz vele, az későn is kerül elő, meg sokszor nem is fog tetszeni (Aeon's End War Ethernal nálunk). De ha megveszed és majd megesz a fene, hogy játsz vele, akkor az általában jó helyre kerül.
Nekem valami ilyesmi a személyes tapasztalat. -
maross
nagyúr
válasz
Bugarov #2240 üzenetére
nem fog beleferni, jo esellyel ma lezarom. irhatod itt is privatban is, felvesem a tablazatba. még 130 euronyi cucc kell ingyen postahoz.
aki még nem nezte: tiny towns, subatomic, clank kiegek, lost expedition, mourne deluxe, ilyesmit lehet vinni batran, jo aron vannak
.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Bugarov #2206 üzenetére
Mi anno a Boardgame Cafe-ban játszottunk vele Pesten, elolvastuk és játszottunk. Szerintünk helyesen
de aztán ki tudja mi maradt ki. Mivel egyszer játszottam vele szabályokban nem fogok tudni segíteni, max az értelmezésben. Annyira emlékszem csak, hogy alapvetően bejött, csak éppen fix küldetések vannak (igaz abból vagy 20-30 és külön - külön is lehet játszani de egymás után is, akkor talán kicsit jobb)
-
maross
nagyúr
válasz
Bugarov #2201 üzenetére
Az egyszerubbekbol Dungeons & Dragons sorozat (temple of elemental evil, mad mage, tomb of annihilation), Zombicide sorozat (black plague, green horde, invader, dark side), Legendary sorozat (alien a legjobb), aeons end a pakliepitos kozul, és még jopar bonyolultabb darab.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Bugarov #2201 üzenetére
Andor legendái, ha szeretik a harcolós fejlődős hősöst
-
Frod
addikt
válasz
Bugarov #2186 üzenetére
Az Ankh a "Lang-trilogy" záró darabja lesz, a vikinges Blood Rage, és a japán Rising Sun után érkezik az egyiptomi mitológiára építő harmadik rész.
Alapvetően szerintem ugyanazt várhatjuk tőle, mint a fenti két játéktól, mindkettő area-control, a BR kockamentes, sokak szerint szinte már euró, káryta drafttal az elején.
Az RS diplomácia építős/hátbaszúrós elemmel bolondítja meg az alapot.
És nyilván nagyon dög minik, bár ez a Cmon-nál alap.
BGG -n van egy jópár kép, lehet csemegézni. -
maross
nagyúr
válasz
Bugarov #2184 üzenetére
szinte biztos hogy kihagyom, pedig kb osszes zombicideba beszallok. nagyon eszetlenul nagyot kene durrantaniuk a stretch goalokkal, hogy ezt ennyiert megvegyem. posta is iszonyu sok. invader szeria jott be eddig a legjobban, lehet delta is hozza majd magyarul mint az elozoket. donaberger ur irja minden alkalommal, hogy ankhra var, még nem jutottam el addig hogy ranezzek.
. mas: trudvang legendsbe esetleg akar tarsulni valaki? most szolt ram emailben, hogy ho vegen pledge manager zaras es vege a bulinak.
-
Frod
addikt
válasz
Bugarov #2184 üzenetére
Alapvetően a ZC-dal mindig ellenérzésem van, mert kicsit olyan, hogy megtalálták "a receptet", és jöttek a rókabőrök belőle.
DE elnézve ezt a második kiadást eléggé pofás, nagyon szépek a minik, jó sokat is adnak belőle. Az áramvonalasított szabályoknak nem néztem utána, így arról bővebbet nem tudok. Nyilván ha nem lenne 1st kiadásod könnyebb a döntés, én nemtudom megvenném-e így a helyedben. De az igazi sg-k még csak most kezdenek el jönni, hátha megfog valami.
Én személy szerint az Ankh-ra várok -
Bugarov
aktív tag
-
maross
nagyúr
válasz
Bugarov #2176 üzenetére
meglatjuk. mondjuk az, hogy facebook chatgroupban folyik a tarsalgas, es te egy emailcimet adtal meg fb profil helyett, jelentosen rontja az eselyeid
(felvettem valakit a neveddel, remelem te vagy az, ha nem, irj ram egy privit). A tieddel egyutt meglett a 670eur, lezartam a rendelest.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
Bugarov #2143 üzenetére
Alapmű, itt azért tényleg a tematika viszi el a show-t, a SW Dobble is vicces szvsz.
Szerk:
úgy meg pláne, hogy a dobble-t nálunk mindig egy csaj nyeri meg (nagyon durván alázósan), aki hiába szereti a filmeket, nem jutnak eszébe a dolgok, és a fagyott han solo neki táblacsoki, a lézerkard csavar, stb-stb -
DJGABI
addikt
válasz
Bugarov #2095 üzenetére
vettem, kibontottam, ennyi. aki szeret nyomkodni annak ajánlom, van benn vagy 300 bökködős elem
másik threadben írták a szabályt is, elvileg a dobozában valami gúgeltranszlétes van csak, annyira nem értelmezhető. de amúgy színdominóhoz hasonlítják. bgg-n nincs fenn [kép] itt kb leírják a játékmenetet
#mézvadászat
-
Azie
őstag
válasz
Bugarov #2020 üzenetére
független a dolog a magyar kiadástól. azok vannak leárazva, amik az UK marketen fél-1 hónapja voltak ennyiért, illetve kicsit olcsóbban.
@maross a petrichor és outlive a friss én is így vettem észre
sajnos/szerencsére nagy része nem hozott lázba, ami igen, azt már megvettem náluk.
petrichor érzésem szerint szebb, mint jobb kategória, félek megvenni, junkart nem tudom mennyit kerülne le a polcról. -
Azie
őstag
válasz
Bugarov #1982 üzenetére
én nem fogom backelni.
népenként 30 gyalog meg 5 jármű nekem ahhoz gagyinak tűnik, hogy wargame legyen, ahhoz meg drága, hogy csak scenariozzunk. + ennyi egység kb egy falusi "összefutottunk" egy másik egységgel szintű kolbászolás, ami szerintem nem volt életszerű már akkor sem. -
Bullitz
aktív tag
válasz
Bugarov #1889 üzenetére
Jön igen, gondolkoztam, hogy megvárom, de kérdés mikor lesz belőle, és egyáltalán lesz-e, volt egy pre-order azt elkapkodták.
Nem mellesleg egy darab képet nem láttam még róla..
Amúgy erős voltam, nem rendeltem meg.. pont azért amit TE is mondtál, ennél sokkal szebb játékaim vannak. -
Tristis
őstag
válasz
Bugarov #1877 üzenetére
Nekem ez olyan érdekes... szinte sosem veszek olcsó játékot. Mindig megtalálom a kegyetlen akciókat (foglalkozás köri ártalom, beszerző vagyok), de aztán mindig belegondolok: egy közepes játékot megveszek fele áron... attól még az csak egy közepes játék, amivel miért játszanék ha vannak fantasztikus játékaim?!
Nagyon érdekes dolog, mert közben meg ott van a nyomás. Spice Road 6000 Ft-ért (mondjuk az annyit is ér), vagy a Marco Polo volt 6500 Ft nem olyan rég. Jó a Marco Polo tényleg egy kiváló játék és tényleg baromi olcsó volt, de mivel megtehetem 10.000 Ft-ért inkább játszok Concordiát, vagy ugyanennyiért Agricolát, vagy egy nagyon picivel többért Keyflowert...
Érdekes ez. A másik véglet ezek a figurák játékok. Azok közül ami nekem leginkább tetszett a Lords of Hellas. 20.000 Ft most akciósan, annyit talán ér, de egyébként... Hol a határ?
A legdrágább játékom az 1754 Conquest. Annyira különleges volt, és annyira passzolt pont oda, ahová kerestem (azóta játszottunk vele kb. 2-szer, eladhatatlan lesz hiába klassz game). De tényleg szükséges drága játékot venni? Jó van figurás mánia, megértem. Mi az a határ, amit érdemes kifizetni egy játékért, még akkor is ha jó, de kiadója mocskos drágán árulja? Egy Lisboa megér-e 30.000 Ft-ot? Tegyük fel, hogy szerinted az a legjobb játék? Mennyit adnál érte? Food Chain Magnete ér 30.000-et?
Ezek borzasztó nehéz kérdések! Én még sosem léptem túl a 20.000 Ft-os határt. Igyekszem úgy játékot venni, hogy ne kelljen hozzá kieg, amivel már ilyen drága lenne. Mostanában meginogtam (Raiders of the north sea kieg nélkül nekem nem az igazi).
Valahogy mindig az derül ki, hogy az igazán jó játékok valahogy nem drágák, vagy egy jelentős részük nem drága (Korokon át, Concordia, Robinson Crusoe, Castles of Burgundy, Aeon's End, Mars Terraformálása, GWT stb.). Jó a másik véglet tényelg a Food Chain Magnete...
Érdekes kérdés ez, csak az akció miatt nem kell... (Yokohamánál is nagyon remegett a térdem), de a drága játék se kell. Ti hogy vagytok ezzel? (Peti jönni fog azzal, hogy ha eladod akkor nem is került annyiba
)
-
maross
nagyúr
válasz
Bugarov #1848 üzenetére
Meg lehet kovezni, de boven kihagyhatonak tunik. Nagyon family (alja) nehezsegben, vegigtekergettem harom reviewt, ott is foleg annak ajanljak akinek gyereke van, vagy nagyon bejon neki a Grimm-vonal. De akkor mar inkabb grimm forest. Az se pozitiv, hogy a mostanaban divatos tobb tartalom = deluxe = fizess tobbet, ha retail verzional jobbat akarsz. Ks exkluziv cuccok még sehol, egy kockat latok valahol 26k kornyékén, de még nem tartunk ott.
-
Bullitz
aktív tag
válasz
Bugarov #1763 üzenetére
Race for The Galaxy
Na, hát 3 party már lement, annak ellenére, hogy nem sok időnk volt most.
Borzasztóan király. Pont ilyen játékot kerestem az elmúlt 2-3 hónapba.
Legyen gyors a setup, menjen le 1 órán belül minimum, és legyen elég mély az igényeinknek.
Na hát ezt mind tudja, de a lehető legjobban. Megértem miért ez a kártyás tableu / engine builderek classic királya. Az, hogy megfelelő számú és formájú ikonnal egy ennyire fasza, és mély játékot összeraktak annó, az valami zseniális. Félreértés ne essék, nem egy Korokon át, de bőven van benne potenciál hosszú távon, a kártyákat úgy kombózod ahogy jónak látod.. a végén vagy be jön, vagy nem. Célszerű figyelni az ellenfeleket is, mert könnyedén elúszhatsz.. asszony így vert el a 3. alkalommalde csúnyán.
Ajánlom mindenkinek aki gyors setupos, 30-45 perces stratégiai játékot keres.. nem utolsó pont, hogy elfér egy zokniban, ha már nem kell a szabálykönyv.. tökéletes.
margóra: szombaton fél 5-ig toltuk négyen 2 cimborámmal meg a menyasszonyommal a társaspartyt, egy Suburbia-t követően elővettük a Chicago Expresst, mert érdekelte a srácokat.. hát negyed óra után már mondták, hogy "ez k*rva jóó ez a társas, micsoda taktikázás van benne". Szóval aki szerette (vagy szeretni akarta) a Monopoly-t, annak ez egy jó alternatíva lehet. Számomra ez a játék, na meg a Suburbia mutatta meg, hogy a BGG rating az esetek nagy részében sajnos abszolút irreleváns. Csak, és kizárólag mély taktikázás, előre gondolkodás, pókerarc, és jó üzleti érzék kell hozzá, zéró szerencsével.. imádjuk. (és 3000.- volt használtan.. kb. újszerű állapotba
)
-
maross
nagyúr
válasz
Bugarov #1746 üzenetére
kimaradt: Dungeonologyt is backelem, ide is johet 2-3 fő
.
-
maross
nagyúr
válasz
Bugarov #1746 üzenetére
Én backelem, eleg sok az exkluziv cucc, ha nem rontjak el nagyon, mukodni fog a "ha nem jon be max eladom ugyanannyiert/tobbert" taktika. +3 fő erejéig be lehet szallni hozzam.
tristis: 7 wonders duel jo valasztas, bar amilyen jo jatekokat kizartal, elobb kiprobalnam a helyedben
. Nekunk szinten nagyon bejott a rovidek kozul a Dresden Files.
-
maross
nagyúr
válasz
Bugarov #1636 üzenetére
150 euros rendeles folott 5 euro a posta, ezert szoktunk mindig kozosen rendelni philirol. Azt az 5 eurot amugy is en szoktam fizetni az oldalon kapott pontokbol, de igy kulon orom
.
amcsiknal nagyonnagyonnagyon sok cucc szuperolcsos-joarasitott, kar nezni, de tenyleg. semmi jo nem lehet belole, csak csopog a sarga irigyseg
. neha vannak "konteneres" rendelesek, de macerasak, honapok mire ideer, es ramaszik afa, vam, kitudjami, ezekbe nem szoktam beszallni, de vallalkozo kedvuek elore.
-
Bullitz
aktív tag
válasz
Bugarov #1618 üzenetére
Imádja a Mars terraformálását, és nagyon tetszett neki mind a 2 játék ami lement eddig a Gaia projekttel. Szóval azt gondolom az űrhajós téma tetszene neki. Néztem a Star Realms-et meg a Hero Realms-et is, nekem utóbbi tematikára jobban bejön.. de ez csak külcsíny, gondolom nagyrészt ugyanaz a kettő.
Viszont star realms-et sehol nem látok készleten. -
Azie
őstag
válasz
Bugarov #1611 üzenetére
én is magyart vettem és kibontás után szembesültem a problémáddal
viszont én nem tervezek egyelőre kieget venni hozzá. Ami megoldás amúgy, a deck protector, mondjuk a 3-400 lapot felshieldezni premiumba az nem olcsó mulatság. - persze magicnél sem volt az, amikor kellett tesztdeck, meg minden formátumra, meg nagyjátékra is pakli
-
maross
nagyúr
válasz
Bugarov #1573 üzenetére
de ha legalabb olcsobban vette volna boltban, ha mar felretetette velem "tutira"...de még az sem..
Crypt még nem kerult sorra, most aprok kozul a ganz schön clever lett insta kedvenc
. ha vannak szines dobokockaja az embernek, eleg pontozolapot vennie (vagy ha tud laminaltatni, kerni valakitol 4 darabot es laminalni) - kb 1100ft compayaban, best buy
-
maross
nagyúr
válasz
Bugarov #1567 üzenetére
meg tudom erteni a kiprobalasokat, jobban zavar pl amikor irjak hogy tutibiztos viszi, tegyem felre, de most nem tud utalni mert afrikaban van (4000-ert arultam egy folos cryptemet, kettot vettem ks-en). erre visszaer kis hazankba es ir nagy vidama, hogy BOCSI, de latom boltban 4500, inkabb ott veszem meg. hat jo..
hogy on is legyek: lecsaptak a ket thunderstone questre, egyiket el is vittek, de a masik is biztosnak tunik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest