Új hozzászólás Aktív témák
-
Azie
őstag
válasz
nepszter1 #7376 üzenetére
maga a játék teljesen nyelvfüggetlen, a kiegek szabályai meg kb fenn vannak neten sztem
Additional Suggestions
Language Dependence Learn more about language dependence
No necessary in-game text View poll and results -
Dr.NX
addikt
válasz
nepszter1 #7325 üzenetére
https://prohardver.hu/tema/tablas_tarsasjatekra_kattantunk/hsz_6751-6753.html
Tableten pass and play egy csomó minden, Similo, Mr. Jack Pocket, Jaipur, stb. -
Tristis
őstag
válasz
nepszter1 #6751 üzenetére
A legjobb a Stellar. Utána talán a Photograph és a Parade, Fox in the Forest, Jekyll and Hyde, Memoarrr! ez mind a kettő egy kis pakli kártya.
20 lap alatt: Air, land and Sea (zseni) és a Sprawlopolis jut eszembe, bár utóbbi inkább solo.
Egyéb, nem kártya: Ganz schön széria (hoch drei a legjobb) vagy Vad Kozmosz vagy Hanamikoji (zseni)
Amihez csak net kell: Fedőnevek négyszemközt két telóval.
-
Dr.NX
addikt
válasz
nepszter1 #6218 üzenetére
Innen pár ötlet, plusz sajátok:
https://boardgamegeek.com/geeklist/314983/best-games-weight-and-player-count-3
Ticket to Ride, Nottingham bírája, Bohnanza, Colt Express, Colt Super Express, Tokió Királya, Skull King, Skull, Wizard, Hanabi, Időzített bomba, Csótánypóker, EladLak, Nincs kegyelem, Sushi Go, Nem én voltam.
Így hirtelen.
Valamennyire nyelvfüggők:
The Crew, Cica Pizza Taco Gida Sajt, Szerelmes levél, Kartográfusok, Rettegés éjszakája: Vérfarkas, Firka Futam, Mysterium, Dixit. -
B1T3
addikt
válasz
nepszter1 #6137 üzenetére
Az első 3 van meg (azaz az alap Azul, a Sintra üvegcsodái és A királyi pavilon), és pont ilyen sorrendben van az előkerülésük gyakorisága is.
Az alap Azullal szerintem nem lehet mellényúlni, igazi korszakalkotó absztrakt játék, amely könnyen tanulható, mégis szinte végtelen újrajátszhatóságúnak tűnik a játékelemek előkerülésének véletlenszerűsége miatt, viszont ez a randomitás nem csap át abba, hogy az ember azt érezze, csupán a szerencsén múlik a játék végkimenetele, hanem ettől még jelentősen meghatározza a játék lefutását a felek stratégiája. Ráadásul a korrekt árú mini verziónak hála a játék beszerzése is sokkal könnyebbé vált vagy még ajándéknak is jó választás lehet.
A Sintránál csavartak egyet az alapkoncepción, és a jellegzetes jegyeket megtartva modulárissá vált a játékostábla, ami miatt kellemesen agyalós és eléggé változatos tud lenni, de egy nagyon könnyed partira inkább lenne kedvem elővenni az alap Azult (már csak azért is, mert a nem moduláris kialakítás miatt azt kevésbé körülményesebb előkészíteni, a minit pedig főleg, annak a helyigénye is elég csekély).
A királyi pavilonnal még nem játszottam sokat, de ott picit jobban visszatértek a gyökerekhez, mégis van benne annyi újítás, hogy egy teljesen más játéknak érződjön (persze az segít, ha valaki ismeri a már első Azulban megszokott szabályokat).
Az alap Azult én bátran tudom ajánlani bárkinek, aki nem ódzkodik az absztrakt játékoktól (de aki igen, annak is simán okozhat kellemes meglepetést), a többit viszont – ha van rá lehetőség – előbb érdemes lehet kipróbálni, vagy inkább csak akkor beruházni rájuk, ha tényleg nagyon tetszett az első Azul, mert az előrevetíti, hogy a többi résszel sem fog mellényúlni az ember.
-
Dr.NX
addikt
-
Tristis
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest