- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.NX
addikt
Hány főre?
Egy főre: roll & write, Palm Island -
mike1334
veterán
Köszi! Na igen, a két fős kategória fogós kérdés, mert sokszor olyan, mintha egymás mellett játszanátok, nem egymással...azokat szeretjük, amikben van interakció, akár kifejezetten a másik kárára is. Persze nem muszáj, de az az igazi, ha egy döntésemmel, ha nem is ártok, de kizárom egy lehetőségből a másikat, és folyamatosan újra kell terveznie...ha túl nagy a "játszótér", akkor igazából egymástól függetlenül játszunk csak..akkor ez alapján everdell és viticulture kiesett (everdellel már jatszottunk egyszer, de akkor négyen, nem tudtam, hogy milyen lehet ketten).
-
Tristis
őstag
Ha az ingerküszöböt a nagyakciós B, C kategóriás játékok teszik ki, amit 5-6 év alatt se lehet eladni (pl. Rising 5, ami Zs kategória inkább), akkor tényleg nem a legolcsóbbak, de kurrens, kelendő játékoknál az alapáruk kiemelkedően jó volt.
Persze ki lehet fogni egész tűrhető darabokat leárazásoknál, de ezek ritkák, mint a fehér holló, nem szabad ezt alapul venni. -
orc88
őstag
Te kezdted el minősítgetni azoknak a helyzetét akik meg merték venni Aliról a játékot, és "sírást" nem igazán látok
Nyilván mindenki azzal játszik és úgy ahogy szeretne, pont ezért neked sem kéne az "igényeiket" firtatni és tanácsot adni hogy akkor inkább vegyen egy pakli kártyát.
Én pl. pont ezért hoztam azt a 2 játékot példának, mert ilyenekkel szeretünk játszani és ezekután nekem 2000 forintot se érne az Azul, de ahogy #4186-ban Te is említetted, előfordulhat olyan eset, hogy valami egyszerűbb belépő játékra lenne szükség ezért ~4000-ért mi is megvettük tartaléknak Aliról. -
goccer
aktív tag
TG-ből azért nagyon sok az eladó arányaiban, kampány játék kipörgeted, eladod. Sokan ki se pörgetik, mert nem olyan a gameplay mint amire számítottak, főleg ha 4 fős party-val indultak neki. Azt el tudom képzelni, hogy kicsit szenvedős. Mi mondjuk ketten párommal, appos narrációval élvezzük, lehet majd egyszer újra elővesszük és nekiesünk még egyszer az egész kampánynak.
Viszont én adtam el egy bontatlant, mielőtt befutott volna a nagy közös second wave rendelés, kb elsők között hirdetve, nem pofátlan áron, és így is kellett neki pár hét mire elment. Aztán egy hónappal később meg mindenki egyszerre hirdette meg, akkor már nyilván lehetetlen volt eladni "reális" áron.
-
-
Mortein
tag
Szerintem az a legnehezebb része. Család befogadóképessége csak bizonyos játékokra korlátozódik nálunk a többit külső forrásból kell megoldani, az meg 1 hónapban max. 2 alkalom, ha minden csillag együtt áll és akkor sincs mindig társasozás, mert történt valami és azt nagyon meg kell beszélni pár sör mellett.
-
Mortein
tag
Én most olvastam 2 teljesen más kritikát a BGG-n, az egyik nem érti miért kapott ilyen jó pontozást, a másiknak meg nagyon tetszik.
Ez alapján kicsit elbizonytalanodtam. Elvileg a reflexshop BF-et tart hétvégén, ha véletlenül lenne pár ezerrel olcsóbban...akkor a bizonytalanságom lenyelném és venném is meg
Asszony kinyír ha még veszek vagy 5 társast, lassan saját bútor kell majd nekik.
-
stellaz
veterán
teljesen folyékonyan tud írni és olvasni, a számolással is aránylag jól áll, tud osztani, szorozni, nagyobb számokat összeadni
ugyanakkor az összetettebb játékok esetében látom rajta, hogy a taktikázás vagy a komolyabb előre gondolkodás azért még nem megy neki annyira, hogy ezeket a játékokat élvezzeTöbbiek:
köszönöm a tanácsokat nektek is, fiam tavasszal lesz 8 éves, ezért azt gondolom, hogy a 8 éves kortól ajánlottakat alapvetően már lehet nézni neki
-
knoxhu
senior tag
Messze nem, közel viszont összetettebb egy Everdell mint egy Fesztáv. Szerintem is csak kis különbség van a két játék között.
A fórumnak pont ez a lényege, hogy több vélemény is meg tud fogalmazódni. Mind a pozitív mind a negatív kritika előre tudja vinni a kérdezőt a döntés meghozatalában. Én ezeket kiindulási alapnak írtam, de furcsa is lenne ha mindenkinek ugyan az a pár játék tetszene. :) -
Tristis
őstag
Ticket to Ride... hmm nos igen. Vannak egész játszható verziói. Pl. Európa 4 főre: itt már sokat számít ki-kinek hogyan és mikor épít keresztbe. Persze itt is a küldetések szerencséje egy nagyon fontos tényező. Svájc se rossz, India sem....
Én azt gondolom túllépet már rajta a kor igen. Az emberek szeretik a vonatkozást.
Ezért is csinálták meg a 18XX társasjátéksorozatot. Trollface
Eldorádó legendáját játszanék inkább. Fillérekért árulgatják használtan is, és közben egy zseniális játék. És van benne normális pakli építés, ami azért nagyon kevés játékra elmondható. Térkép is lassabban unható... -
Nunder
őstag
Igen, van benne szerencse persze. De folyamatosan számolni tudsz vele. Érdekes nálunk általában azok nyernek akik nem csak úgy húznak, hanem latolgatják az esélyeiket/taktikáznak. Különböző könyvek nagyon meg tudják kavarni a dolgot, és ha valaki berobban akkor sincs veszve minden.
Nem egy kockadobós valami, ahol mindegy mit találsz ki, akkor is a random-ra vagy bízva. Itt tudod építeni a stratégiádat, hogy mivel töltöd a zsákod és senki se érzi magát szivatva a végén.
Mikor este 10kor le tudsz ülni a családdal egy kicsit szórakozni, nem feltétlenül akarok olyan eléjük tenni, ami folyamatos újra gondolást, bonyolult tervezgetést igényel. De nyilván a BGG rating is csak dísznek van és kukába való az egész
Ezt az "1 óra után dolgot" meg pont nehezen értem, mert minél jobban telik az idő, annál inkább hígul a zsák és egyre jobban lehet taktikázni.
-
citkar
addikt
Köszi, hát fura lista, kétségtelen, hogy az Arkham Horrorban is van bankjegy, de hogy tovább pontosítsak: bankjegy/pénz központú jön szóba, azaz pénzt keres, gyarapítja, elkölti, hogy többet keressen, vagy nyerjen (előny, ha nem túl bonyolult, mint egy Gazdálkodj okosan, Hotel). Van egy-kettő a listán, ami talán jó lesz, de még nézelődök, ha valakinek van ötlete, akkor megoszthatja itt.
-
DJGABI
addikt
Miért, ebay-es topicban [link] szerintem még ennyire se fognak tudni hozzászólni... Vagy itt csak a hazai beszerzésekről lehet diskurálni? Vagy a khmmm jogi helyzetük miatt nem látod szívesen?
ON: én amiket vettem
Mr Jack pocket [link]
Harry Potter Dobble [link]
Jaipur [link]
Hanabi [link]
Jungle speed [link]
Deep Sea adventure [link]
Sushi go [link]
Kamu Dixit [link]Nyelvfüggők
Exploding kittens + kiegek [link]
Unstable unicorns + kiegek [link]
Coup [link]
Love letter [link]
One night...-ok [link] -
Dr.NX
addikt
Szerinted aki egy ilyen fórumon kérdezi meg, hogy ajánljatok játékot, az hardcore gamer? Attól, hogy már majdnem nagykorúak a gyerekek, még nem biztos, hogy 4-es komplexitású játékokat kell ajánlani.
Az, hogy ajánlgatod a kedvenceidet, annak meg szerintem pont semmi értelme.
Mondjuk sok kritériumot nem adott meg, az tény. Mindegy, kapott ajánlatokat, majd utánanéz, eldönti. -
-
Dr.NX
addikt
Attól még nem lesz rosszabb játék. A sakk 500 éves, mégis játszanak vele.
Szerencsére nem kell megvédenem a Catant, mert elég érett ahhoz, hogy megvédje magát BGG-n. Egyébként meg ha érdekli a játék, megveszi akcióban és ha mégsem jön be, eladja max. egy ezres bukóval.
Ilyenkor viszont adja magát a kérdés, hogy te mit ajánlanál helyette, ami hasonló.
És ilyenkor jön a hümmögés meg maszatolás. A Mit játsszunk videóban ajánlják helyette a Concordiát, ami szintén biztos jó játék, csak éppen 3-as feletti komplexitású BGG-n és 12+-os. -
Bullitz
aktív tag
Végül az Energy Empire lett..
egyelőre nagyon tetszik, nem értem miért nem került feljebb. De nem tudom megmarad-e, asszonyon sok múlik mindig, elvégre nagyrészt vele játszom. A CoC-cal még mindig szemezek, de nem tudom.. na meg a FCM (foodchainmagnate)! Azt egyszer meg kéne venni.
-
Bullitz
aktív tag
Én megörültem mikor megláttam, mert szerintem mindig minimum átlagon felülit, de inkább jó játékot adnak ki Sztónmájerék, a Viticulture és a Scythe két kedvenc, de valahogy már az első tesztek után érezhető volt, hogy itt valami hibádzik, pedig nagyon érdekelt, valószínűleg ez lett volna a jó megoldás igen, amit írtál. Meg hogy nem civ építő játéknak kellett volna titulálni, mert sokan a Scythe-ban is ezért csalódtak, hogy nem wargame attól még, hogy mechek vannak benne..
-
maross
nagyúr
Az igen?-ben nagyon-nagyon keves a kinos vagy akar kinos kozeli kerdesek szama. Pont ezert szeretjuk, latszik hogy Gyori Zoli ezt vegig eszben tartotta. Es nagyon reg nem nevettem annyira tarsas kozben, mint itt. Igaz tarsasag fuggo is, en inkabb az osszeszokott bandaknak ajanlom.
-
JoinR
őstag
Nah igen, azért merészeltem a "profi" szót használni, mert a legtöbb, amit láttam pl. a Scythe csoportban, azok elég elnagyoltak vagy a színválasztásuk nem illeszkedik a meglévő forrásokhoz (Rozalski artworkökről beszélek, amik persze nem mindig teljesen konzekvensek).
Ha valakit érdekel, róluk van szó. Hajókat anno félbehagytam, majd befejezem hamarosan.. -
DJGABI
addikt
Amennyi ajánlást már be*optam én nem fogok 10k-ért ilyen-olyan társasokat venni.
Annyi játékunk GSC-ben sincs még, porosodni meg nem akartam megvenni.
Te készítetted, vagy miért fáj neked? DIY-kodok, elszöszölök vele pár 10 percet, ugyanúgy ott a játék, ha tetszik majd megveszem.
Jaipuron pl gondolkodok itthoni legit változaton, az alisban picik az érmék, játékidőt viszont tettünk bele már rendesen.
-
DJGABI
addikt
Voltam, vettünk egy Torpedót
Valami 2k alatt jött ki. Ilyen pici, utazó változat kb, de elég gagyi, alig maradnak benn a hajók meg a pinek, van amelyik kisebb is.. Ehh, tök csalódás a minősége. (tudom, mit vártam..)
Számoltam Doppeltet, 2800.. hmm. Kinyomtatom netről, meg lamináltatom, kockákat max aliról, sztem olcsóbban jön ki.
Szabadulópaklik is voltak, azt nézegettem, valami 3k feletti árral, annyira nem rossz kedvezménnyel, de arra meg ott az Exit, azt se vettük még elő..
-
maross
nagyúr
tulfejlodott az agyad, a jatek is nagyon jo "kezdoknek". pandemic light, abbol baj nem lehet
. kov ket resze egyre kevesbe tetszett. desert csunyabb es unalmasabb volt, skyban nagyon meno volt a pimp, meg hogy epiteni kell vezetekeket, de a jatek maga a randomitasaval....haaaat...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest