- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrollBalint
addikt
válasz
tepenzed #6383 üzenetére
Eléggé kieg fetisiszta vagyok
Ha van egy játékhoz kieg, akkor nem bírom, ha nekem nincsen meg. A Marco Polo II-höz is csak azért nincsen meg a kieg, mert mindig elfelejtem és a társas boltban vagyok, annyira nem találkozok ezzel a játékkal a polcokon.
Meg a Feast for Odin kiegje nincsen meg, de ott a videó alapján "győztek" meg, hogy nincsen rá szükségem. Úgy rémlik eléggé beszűkíti a lehetőségeket 2 játékosnál.Igazából nem az van, hogy csak egyet vehetek,* hanem feleslegesen nem akarnék többet venni. Meg van a Marco Polo II és azóta az I nem került elő a polcról, nem szeretnék így járni a GWT-vel. Igaz, a Marco Polo II előtt elég sokat játszottunk az első résszel így ott kicsit más. De a videóknak utánanézek.
*szigorúan a saját véleményemet tükrözi. A feleségem véleménye ettől eltérhet
-
japunk
aktív tag
válasz
tepenzed #6242 üzenetére
Ne gondolkozz rajta, vedd meg.
Én még tavaly a tescos akcióban szereztem be az alapot aztán 1-2 játék után jött az Ix meg a nagy deluxe doboz is, ráadásul én rendeltem hozzá etsy-ről egyedi nyersanyagjelzőket meg dreadnought miniket is, elég súlyos lett a végösszeg és még idén jön az Immortality is. Mi szinte kizárólag ketten játszottunk vele de nagyon sokat, elismerem hogy sokkal jobb lehet 3-4 fővel de mi ketten sem éreztük úgy hogy egy "fél" játékot játszanánk, nem hiába vettem meg hozzá szép lassan mindent is.
-
TrollBalint
addikt
válasz
tepenzed #6192 üzenetére
az első részben meg pont az a gond, hogy ha nem fekszel rá a szerződésekre, gyakorlatilag esélyed sincsen nyerni. Úgy is simán tudsz nyerni, hogy egyet sem lépsz, és kb. úgy is esélytelen nyerni, hogy utazol ahogy csak bírsz.
Nekem pont azért tetszik jobban a második rész, mert ott több értelme van az utazásna, amit én az első részben is erőltetni szoktam -
TrollBalint
addikt
-
Azie
őstag
válasz
tepenzed #5980 üzenetére
mondjuk azért nem rocket science. ha eladni akarod, akkor árában teszed fel, ha meg nyerészkedsz, akkor ne csodálkozz, hogy hülyének néznek és a kutyának sem kell o.O
az meg, hogy szerinted a TTR > SW... hát egyéni preferencia, bár szerintem a TTR arról szól, hogy kihez kerül több mozdony. -
rushmoon
csendes tag
válasz
tepenzed #5902 üzenetére
A Fesztáv nekem csak az "egyszer kipróbálom" listán van, szóval nincs tapasztalatom vele. Viszont ha jól emlékszem a kritikák egy része a nagy számú kártya miatt érte (túl random, nem tervezhető kombók). Így a kevesebb lap akár pozitívumként is értékelhető..
Egyébként köszönöm hogy felhívtad a figyelmem erre az önállóan játszható kétfős verzióra! -
petyus_
senior tag
válasz
tepenzed #5868 üzenetére
A Kickstarter kampányban sokat hangsúlyozták, hogy top-quality lesz, nem lesz külön deluxe kiadás, mert az alap is az. Ennek ellenére tényleg nem éri el az átlagosat sem (úgy tudom, az első kiadásban még hibák is voltak, és újra kellett küldeni néhány komponenst).
Engem is zavar kicsit, hogy vékonyak a kartonok (magyar kiadás), de játék közben nem tűnik fel, és maga a játék bőven kárpótol emiatt. De azért ha mondjuk egy A Mars után vesszük elő, akkor nagyon szembetűnő a különbség.
szerk: illetve az is bosszantó, hogy rengeteg komponens van a játékban, de semmiféle insertet nem csináltak hozzá, még zacskókat sem adtak. (nem vagyok híve a zacsiknak, elég lelombozó, mikor kapsz egy köteg zacsit egy amúgy jó minőségű játékhoz, de ha valakinek nincs otthon, nem is tudom hogy tudja elpakolni a játékot)
-
Davebowman
senior tag
válasz
tepenzed #5831 üzenetére
Hááát, mi csak ketten játszunk, hárman már hosszú! A bot kell és nagyon gyors! Sőt kifejezetten arra van, hogy nehezítse és kitöltse a pályát, kell, nagyon. A kiegje is megvan egyet toltuk, de még az alappal nyomjuk 5-10 játékig az biztos, aztán jöhetnek az újítások. Azt ettük észre, hogy NEM TESSZÜK EL a játékot, ott marad az asztalon és.... holnap is játszunk. 3 hét alatt 10-et nyomtunk vele, ami nálunk rekord (100+ játék mellett). Megjegyzem 1x nyertem csak benne, de mégis akarom még.
-
mike1334
veterán
válasz
tepenzed #5568 üzenetére
A 15 éves jubileumi kiadás kiegekkel jön, az egyik (asszem Big Cities) interaktívabbá teszi a játékot 2 fő esetén is. Illetve a Svájc térképet szokták még ajánlani 2 főre. A Nordic countries önnálló játék, de persze az is működik az alappal is. Mi a Nordic-kal szoktunk játszani, abban ki lehet rendesen tolni a másikkal, figyelni kell 2 fő esetén is, hogy merre építkezik a másik.
-
mike1334
veterán
válasz
tepenzed #5468 üzenetére
Néztem, hogy hozzá kieg, de nem olyan sok minden van benne, szóval szerintem elég lesz nekünk az alap is
Amúgy azt vettem észre (pont a Sobek közben, visszaolvasva a beszámolóm egy szó sincs benne a tematikáról), hogy egyáltalán nem érdekel a tematika a játékokban..jó, nem árt, ha szép vagy cuki, de igazából tök mindegy, pár kör után már csak a mechanika érdekel, meg az, hogy a másik lépéseire reagáljak. Igazából nem is tudom, hogy játszottam-e már olyan játékkal, aminek van igazi tematikája..
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
tepenzed #5397 üzenetére
Apropó, 3dp: karácsonyi rokonlátogatásnál Sagrada-t nyomtunk, és közben eszembe volt, húdejó lenne egy dice tower, úgyhogy nyomtattam
(filanora rainbow, 0.24 pla, kb. 16 óra volt)
-
citkar
addikt
-
TrollBalint
addikt
válasz
tepenzed #5030 üzenetére
Én is szeretek karácsonyra venni valamit, de jellemzően maga a kinézett játék fontosabb, mint a vásárlás, így én várni szoktam. Mondjuk a Robinsont pont oda néztem ki én is...
Megvárom vele akkor a jövő évet, és úgy fogom megvenni és kibontani, mintha akkor lenne karácsony -
Azie
őstag
válasz
tepenzed #5030 üzenetére
szerencsére/sajnos ha minden héten csak 1 új játékot kipróbálnánk, akkor is 3 évig nem kéne semmit venni - és ez csak 1 alkalom / játék.
Viszont örülnék akciónak a 4 új gémklub játékra (leginkább Luna Maris) és a Skymines-ra.
Nekem ez az egész karácsonyra kell venni dolog nem jön át.
Más: tegnap megint volt egy kis veszekedés, most GWT kapcsán - hogy én miért rohanok át a pályán (tanulójáték), plusz mekkora rohadék vagyok (1. "éles" játék), hogy 3. körben megszereztem 4 n*ggert (engineert) és letettem egy tax épületet egy 3 hazarddal párhuzamos útra. -
Tristis
őstag
válasz
tepenzed #5030 üzenetére
Nos, én játszani szoktam általában ilyenkor. Az új megjelenések nagy része úgy is kiteszteletlen, interakció nélküli bénaság. Szóval max. pénzt spórolsz, meg ha van elég játék, akkor már mindegy, hogy +/-1. Szerencsére van választék a régi címek közül. A Mind MGMT tényleg jónak néz ki, meglátjuk.
-
anubys1984
aktív tag
válasz
tepenzed #4515 üzenetére
Jó neked. Nálam még elég költségesnek ígérkezik az idei év. XD
Tiletum
Age of Steam
Twilight Inscription
Flamecraft
Enciklopédia
Luna Maris
Earth
Bitoku
Sleeping GodsBár ezek közül biztosan lesz, ami átcsúszik jövő évre.
Na meg lehet, hogy lesz, ami végülis nem landol a kosárban. -
ZsZso
Közösségépítő
válasz
tepenzed #4498 üzenetére
Felfogás kérdése az egész, ahogy írod. Mi a feleségemmel nem iszunk, nem cigizünk, úgyhogy marad szórakozásnak a LEGO és a társasjátékok. Minden esetben adott egy kívánságlista, amiből vásárolunk, ha épp valami jó akcióban jön felénk, esetleg utánanézek a játéknak, ha kihagyhatatlan árnak tűnik. Aztán ha van valamilyen alkalom (szülinap/névnap, stb.) akkor meg megkapjuk őket. Pl. 7 Csodát is így sikerült 6730 Ft -ért megszerezni pár hónapja, de még alkalom nem volt, hogy meg is kapjuk. Néha azért előfordul, hogy máshogy járunk el: pl. Wingspant soron kívül szereztük be
.
Egyébként én is így vagyok vele ahogy Te. Ha épp 0 -ra csökkenne a várakozó társasok listája, akkor pusztán azért nem várnék a vásárlással, hogy x hónappal később esetleg 5-10% -kal olcsóbban megkaphatom őket (vagy nem). -
törölt tag
-
mike1334
veterán
válasz
tepenzed #4329 üzenetére
Nem olyan régen jöttem el az előző munkahelyemről, és búcsúajándéknak egy szellemlovas ajándékutalványt kaptam, azzal, hogy olyan játékot vegyek vele, amit amúgy nem vennék meg az ára miatt...és így is lett, kevesebb, mint a felét kellett ráfizetni, úgy, hogy kártyavédőt is vettem
-
maross
nagyúr
-
time_drainer
csendes tag
válasz
tepenzed #4106 üzenetére
Szia!
Én egy-két éve kezdtem soloban játszani néha, a fentiek közül Szellemek Szigetét és a Gaia Projectet ismerem. Jelenleg a két kedvenc solo játékom, nekem simán jelentenek olyan szintű kihívást és gondolkodást mint egy élő ellenfél ellen játszani, de ezzel együtt más jellegű élmény.A Szellemek Szigetében aszimmetrikus, azaz eleve úgy van kitalálva, hogy a játék és nem egy hozzád hasonló ellenfél ellen játszol.
A Gaia Projectben pedig az automa nem akarja helyettesíteni az emberi játékost, csak szimulálni azokat a hatásokat, amik téged érnének ha egy ember ellen játszanál (elveszi előled az akcióhelyeket, kb úgy helyez el épületeket melléd ahogy egy emberi játékos tenné, stb.), de nem játssza ténylegesen a játékot. Például nem használ erőforrásokat és pontot sem a játék szabályai alapján szerez, hanem csak úgy "körülbelül annyit", amennyit a játék azon szakaszában szerezni szoktak.Szóval azt konkrétan, hogy olyan mintha ember ellen játszanál egyik sem tudja, de nekem ez nem is hiányzott, maga a játék attól még ugyanolyan érdekes volt. Illetve szerintem a társasok nagy részére igaz, hogy egy idő után kiismeri őket az ember akkor is, ha élő ellenfelek ellen játszik.
A Szellemek Szigetében eddig 10-15, a Gaiaban még csak 3 játékom van, egyelőre ugyanolyan érdekes mindkettő, mint elsőre.Ha fentieket el tudod fogadni, én mindkettőt tudom ajánlani.
Nem játszottam vele, de a Duzzasztóműnek (Barrage) lehet érdemes utánanézned. Azt hallottam, hogy elég komplex az AI, sokan pont azért nem szeretik a solo módját, mert emiatt nagyon macerás (majdnem akkora energiabefektetés az AI kezelése mint a saját köröd).
Van még tapasztalatom más solo játékokkal is, de azok vagy egyszerűbbek vagy kevésbé eurok, mint az általad hozott példák, így nem biztos, hogy azt adják, amit te keresel.
-
goccer
aktív tag
válasz
tepenzed #4106 üzenetére
Egyén válogatja, én biztos nem játszanék euro típusú játékot solo-ban, pont az általad felhozott okok miatt. Viszont vannak sztori / kampány vezérelt, alapvetően coop játékok amik solo-ban is működnek: 7th Continent, Tainted Grail, talán a Homályrév is ide sorolható. Solo tapasztalatom egyikkel sincsen, de ha rá lennék kényszerülve, akkor inkább ilyen vonalon nézelődnék.
-
Tristis
őstag
válasz
tepenzed #4063 üzenetére
- Welcome to the Moon: megnézzük mit tud, bár mindenki el volt ájulva a sok lehetőségtől, de a fene se tudja, hogy tényleg jó-e a játék maga
- Crew: Mission Deep Sea: ez telitalálat, must have ütős-vivős
- Furnace: nagyon kellemes licitalós engine building, nagy játék rövid idő alatt, ez is biztosan marad a polcon
- Sleeping Gods: kis kalandozós játék, érdekes, kipróbáljuk, hasonló nincs a gyűjteményben. Kíváncsi vagyok mennyire laposodik el, adunk neki egy esélyt. -
maross
nagyúr
válasz
tepenzed #4063 üzenetére
Sleeping Gods, bar vehettem volna relative olcson ks-t utolag, de a 100+ oldal szoveg miatt elengedtem. A near and far is nehezen olvashato volt. Valamint a nemrég bejelentett Roll Camera, bar errol semmit nem tudok, csak azt hogy szimpi a tematika, koop, es jo az ertekelese
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged