Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • spider23

    aktív tag

    SSL titkosítással kapcsolatban van problémám és nem bírom megoldani. :( Szóval a Lets Encryptel megcsináltam a tanúsítványt erre: sajat.domain.com (hosszú ideig nem adta 4hónap) kívülről el is érem a nas oldalát és nem is reklamál hogy nem lenne biztonságos. Eddig ok.
    Viszont ha belső hálózaton a nas ip címét írom be akkor ugye átirányít https-re és ott már pirosan írja hogy nem biztonságos a kapcsolat. Ezt hogyan lehet orvosolni?

    Másik gondom hogy fut a nas-on a Domoticz otthon automatizálás szoftver és ha böngészőbe kiadok egy https://user:password@sajat.domain.com:8443/json.htm?type=command&param=udevice&idx=3&nvalue=1
    parancsot akkor a böngészőben szintén írja hogy az ön kapcsolata nem privát és a következő üzenet: A szerver nem tudta bizonyítani, hogy valóban a(z) sajat.domain.com domainbe tartozik; biztonsági tanúsítványa az Ön számítógépének operációs rendszere szerint nem megbízható. Ennek oka lehet konfigurációs hiba, vagy hogy egy támadó eltérítette az Ön kapcsolódását.
    Ezt hogyan lehet megoldani? A tanúsítványt ha exportálom azt kell valahogy a Domoticz könyvárába berakni hogy jó legyen? Hogyan? :O

Új hozzászólás Aktív témák