- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bitpalace
senior tag
válasz
makoss #96650 üzenetére
Erre valaki tud nekem megfelelő beállítást?
A problémám az, hogy kilistázza az epizódokat, de nekem ez zavaró, mivel ahogy látszik nem sorrendbe teszi be, illetve jobban örülnék ha nem listázná ki epizódonként, hanem csak mappa csoportokat dobna fel. Úgy szeretném látni, hogy csoportonként mutassa és ha belépek a sorozatba, akkor ott legyenek az epizódok. Engem zavar ez a sok epizód felsorolás....Bárhogyan kerestem a megfelelő beállítást, nem találtam ezt hogyan kell kikapcsolni...
Illetve honnan bizonyosodhatok meg arról, hogy illetéktelen nem férhet hozzá a plexen keresztül megadott elérési útvonalhoz más? Csak azért kérdezem, mert számomra ez egy kicsit idegen!
Köszönöm
-
galaxys80
veterán
válasz
makoss #96664 üzenetére
Nekem ugyan nem baj. Úgy szivatod magad, ahogy akarod. Minden létező tv-s fórumom, tesztnél kiemelik, hogy ha valamit akkor ezeket a hókuszpókuszokat kapcsolják ki.
A szemem pedig tökéletes. Pontoson ezért látom, hogy ezek a mesterséges képjavító funkciók, hogy cseszik szét teljesen a képet. Szóval erősen kérdéses, hogy kinek is van gondja a látásával. -
boborján2
senior tag
válasz
makoss #96664 üzenetére
Az a nagy mókolás belekerül vagy nettó fél percbe
Összességében a legnagyobb baj ,a kitalált képkockákkal van. Tökéletesen látszik ,hogy 24fps--->60fps tökéletes lejátszás ma még nem létezik.
Tévék esetében is egyiknek jobban megy ,másiknak kevésbe ez a technika , de mind belehibázik. Ugyanígy pc esetén is.
Zidoéknál nem tudom mi a helyzet, de csodálkoznék ha annak ez hibátlanul menne.de ez itt már nagyon off.
-
Bitpalace
senior tag
válasz
makoss #96647 üzenetére
Ezt én értem, de alternatív megoldásképp jó lesz a VS helyett. Nekem azzal sem volt komolyabb gondom, külön filmek/sorozatok, epizódokat is szépen csoportosította, media adatokat szépen betöltötte IMDB-szerveréről...stb Én el voltam vele, csak most már rávettem magam a frissítésre, és nyilván jobb egy külön készülék amit te is mondtál...De én jelenleg ezzel is beérném
-
Bitpalace
senior tag
válasz
makoss #96634 üzenetére
Nem fogok venni, mert 3 tv van a belső hálózaton, és ameddig volt Video Station tökéletesen ellátta funkcióját. Most hogy frissítettem a NAS-t így megszűnt tehát maradt a Plex. De ez nem olyan egyszerű számomra. Egyszerűen képtelen vagyok beállítani, nincs egy normális tutorial hogyan kéne. Megadtam az engedélyt hogy melyik mappához férhet hozzá, de vagy suta vagyok vagy én nem tudom hogyan kell beállítani, hogy normálisan működjön. Ebben kértem segítséget.
-
boborján2
senior tag
válasz
makoss #96636 üzenetére
Elhiszem. Ahogy a csoki fagyinak sem körte íze van, meg egy zsigulival sem lehet legyorsulni egy ferrarit. De attól még sokan szeretjük a zsiguliban nyalni a csoki fagyit.
Ha viszont megvan az a tudásod hogy lefejlessz egy plex (vagy jobb)szerver/kliens párost , akkor minden elismerésem és őszintén irigyellek.
-
boborján2
senior tag
válasz
makoss #96634 üzenetére
Ez nem ennyire fekete vagy fehér.
Egy olcsó droid lejátszón is mehet a plex kliens vagy épp lehet filmezni nélküle is pontugyanúgy fog mindent lejátszani amit le tud.
De ha pl. van egy samsung oled tv-d , akkor az azért plexel fel lehet villanyoztatni és rögtön nem egy fapad DLNA elérésed lesz. Mert azok a tévék kb ennyit tudnak. (Ezért is vettem android tv-t
)
A baj a plexel van mert már szerencsétlen annyira szét van bonyolítva ,hogy az is elromlik benne ami addig jó volt.
Én ezért használok Jellyfint. Full szeparáltan is futhat helyi hálón , nyilt forráskód,közösségi fejlesztés. Nincs mögötte cég , aki szétbarmolja egy jó kis áremelés mellett ha épp olyan kedve van.
(lásd: play store új plex app telefonra)
Bár megint ott a kérdés ,hogy ez meg nincs pl. samsung tévére.Persze attól lehet egy zidoo a tv mellett ,csak esetenként full fölösleges.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
makoss #96549 üzenetére
A belső volumeot értelemszerűen nem tudod növelni vele.
ezt hogy érted?A NAS-ban lévő 1 vagy több lemez lehet 1 vagy több kötet.
Na ...ezekhez a kötetekhez nem lehet hozzáadni az usb-n rádugott lemezt.Kb úgy működik mint a PC-ben lévő HDD és a bedugott usb-s HDD.
Látja de külön kezeli. -
Patice
Topikgazda
válasz
makoss #96445 üzenetére
Nekem DS923+ van és megvettem bele a 10 gigás LAN kártyát.
Ehhez a belső hálózatomat is fejlesztettem olyan switch-el, amin 2,5 gigás portok vannak + két SFP+ amik 10 gigásak.
Meg persze kelletthozzá egy SFP+ --> RJ45 adapter, hogy hagyományos rezes CAT kábellel be tudjam kötni.Nekem elsődlegesen a 2,5 gigás belső háló kihasználásához kellett, mert akkor nem voltak még ilyen Syno modellek. Szerencsére a Syno LAN kártyája kezeli az 1G és 10G közötti sebességeket is.
Viszont a 10G kihasználásához nem csak a hálózat kell, hanem a NAS-t is olyan gyors meghajtókkal kell megrakni, amik ki tudják használni ezt a sebességet, még ha nem is 100%-ig.
Meg a másik oldalnak is képesnek kell lennie erre.Amúgy nemsokára itt vannak a 2025-ös Syno modellek, azokon már gyárilag 2,5 Gigás LAN lesz, akár ezek is jók lehetnek neked.
-
hemaka
nagyúr
válasz
makoss #96479 üzenetére
Ha bazi nagy fajlokat kell mozgatni es van olyan gep, switch ami tudja a 10gigabitet, akkor van ertelme. De egyebkent erosen overkill. Az enyemen is van 10es, a mac minin is van 10-es port, szoval ott oke. De a router pl csak 2.5gigabites, szoval a ott mar overkill erosen.
-
cigam
titán
válasz
makoss #96459 üzenetére
Látom volt értelme a Milyen NAS-t vegyek? topikban válaszolni.
-
boborján2
senior tag
válasz
makoss #96457 üzenetére
Beállítani jó esetben egyszer kell.
Utána meg évekig nem kell hozzányúlni , max akkor ha jelszó csere van van 1-2 júzer jön megy akinek kell account.Az elején van még az újdonság varázsa nevű dolog, hogy az ember többet is nézegeti a kelleténél, de az is elmúlik és utána csak ketyeg a sarokban.
-
-
cigam
titán
válasz
makoss #96451 üzenetére
Ha ez kérdésként felmerül, akkor nincs rá szükséged. Mi indokolja, az ekkora sebesség kiépítését?
Nézd meg mennyibe kerül egy 10GB-es switch. Plusz miket kötnél rá? Azokon is ki kellene építeni ezt a kapcsolatot, nem beszélve az újrakábelezésről.
El nem tudom képzelni, hogy otthon mi szükséged lehetne rá. Mennyire jellemző, hogy többb 100GB-ot vagy TB-okat mozgatsz napi rendszerességgel? -
Borisz76
nagyúr
-
Magnat
veterán
válasz
makoss #96445 üzenetére
Szia,
2 lemezes tömbhöz sztem semmi ... a 2.5Gbe tökéletes, bár nem tudom, h ezekre a nasokra van-e megoldás, régebbikre igen. Ha ssd-t teszel be lemezek helyett akkor persze már látod a sebességnövekedést, illetve még akkor, ha az nvme ssd-t a 723+-ban megmókolod storagenak, de azt sem szabad elfelejteni, h ahhoz azért kell 10gigás switch is ... biztos van az a felhasználás amikor jól jön (mondjuk Proxmox HA clusterhez), de sztem általánosságban SOHO környezetben kevesen használnák ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest