Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.12.07)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
lrobertoc
üzenetére
Ez egy - sajnálatosan - remek példa arra, hogy miért nem szabad 1 fiókos NAS-t venni.
Vegyél egy minimum 2 fiókosat ( bár az sem tökéletes....szerintem minimum 4 fiók SHR-ben ! De az szigorúan magánvélemény ! ) és a jelenlegi 1 lemezes modellt tartsd meg biztonsági mentéseknek.
2 fióknál is előjöhetnek a bővítéssel kapcsolatos gondok....
Mert nem mindegy, hogy 1*SHR vagy 2*Alap kötet. -
lrobertoc
tag
válasz
Essejó
üzenetére
igen, olvastam a leírást. A problem jelenleg az, hogy nem tudom az adatokat hova menteni......
Ha tudnám, akkor nem kellene az adatvesztés nélküli költöztetés.
De Borisz76 által hivatkozott Synology FAQ alapján a HDD migration nem működik a 115j - 718 között.Így kb az adatvesztés nélküli migráció feltétele egy másik HDD vásárlása.... amit nyilván majd meg akartam lépni...
-
Essejó
veterán
válasz
lrobertoc
üzenetére
Lemented róla az adatokat, és esetleg a beállításokat, bár ez nem tudom, hogy a 718 esetében a lementett beállítások visszatölthető-e. Kiveszed a lemezt a 115j-ből átteszed a 718+-ba. Telepíted a DSM-et az formázza a lemezt, telepítés után létrehozod a kötetet rajta, hogy raid 1 et vagy shr-t az egyéni ízlés kérdése. Mondjuk én ha lehet az utóbbit választanám. Borisz76-nak nagyon jó leírása van a DSM6-ról, szerintem feküdj rá és olvasd el, sok kérdésedre választ kapsz.
-
nimfas
addikt
-
nimfas
addikt
Ha már HDD....
Adott egy Syno 218Play, 2db 4TB WD Purple HDD.
Van egy idegesítő dolog ami zavar. Hátha ti már láttatok ilyen dolgot. Havi 171 meghajtó újracsatlakozást csinál.... Ez mi az Isten nyila lehet?Mellékelek pár képet a másik winyóval párban.
Ma éjjelre beállítottam egy részletes Smart ellenőrzést a nas-on az adott hdd-re.Előre is köszönöm a tanácsokat, ötleteket.

-
Fisha
őstag
válasz
Nethooligan
üzenetére
Szerencsére kiszámolták már a várható értéket helyetted a biztosító matematikusai, így azt nézve egészen biztosan állítható, hogy neked nem éri meg, mert nekik megéri.

Szerintem amúgy csak olyan dolgokra érdemes biztosítást kötni, ami tényleg hazavágja az életed, ha anélkül megtörténik. Ilyen esetekben bőven lehet "kockáztatni". -
törölt tag
válasz
Nethooligan
üzenetére
Ha elromlik 3 év után akkor megéri...

Viccet félretéve egyéni mérlegelés kérdése. Nyilvánvaló hogy nincs fix válasz előre mert akkor nem is létezne ilyen fajta biztosítás! De a nem jellemző hogy gyakran hibásodna meg maga a NAS, a HDD-k előbb szoktak hullani, ott érdemes résen lenni honnét veszel mert valahol csak 1 évet adnak máshol meg 3-5-öt ugyanarra!PS: Én nem vettem meg. Van mellette egy 6 éves synom is, nem volt vele még gond.
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
lrobertoc
üzenetére
Szia.
A lemezek költöztetését Migrációnak nevezik.
[Itt írtam is róla.][Synology honlapján angolul : How to migrate between Synology NAS (DSM 6.0 and later)]
Van a leírásnak egy fontos része :
Single-bay and multiple-bay models:
Due to differences in the disk partition system, single-bay models cannot migrate hard drives to multiple-bay models and vice versa. For example, hard drives from a DS114 cannot be migrated to a DS214 or DS414. Likewise, you cannot migrate hard drives from a DS214 or DS414 to a DS114.Ami kb annyi, hogy 1 lemezes modellből nem lehet a lemezt migrálni több fiókos modellbe és fordítva sem megy.
Megveszed az új NAS-t *ugyan akkora lemezzel* mint ami a jelenlegiben is van.
Telepíted a DSM-et.
Létrehozol 1 SHR kötetet.
A 2 NAS-t összekötve átmásolod az adatokat.
A régi lemezt átteszed az új mellé és bővíted a kötetet.* Ugyan akkora lemez !
Azért kell ugyanakkora mert ha az új lemez nagyobb méretű és azon hozol létre SHR kötetet, akkor a használt kisebb lemezzel NEM tudod a kötetet bővíteni !Kisebb lemez lehet az új de akkor nem biztos, hogy az adataid elférnek rajta, valamint kötet bővítésnél a régi nagyobb lemezt mellé helyezve nem lesz a lemez kapacitása 100%-g kihasználva.
Pl :
Régi 2 Tb , Új 4 Tb esetén RAID1/SHR kötet :
hasznos tárhely 2 Tb ( 2 Tb kiesik a 4 Tb-s lemezből )Régi 2 Tb , Új 1 Tb esetén RAID1/SHR kötet : hasznos tárhely 1 Tb
Régi 2 Tb , Új 2 Tb esetén RAID1/SHR kütet :
hasznos tárhely 2 Tb ( nincs veszteség ) -
Nethooligan
tag
Tudom hülye kérdés, mégis felteszem.
Mennyire éri meg/szükséges/hasznos a +2 év Synology garancia. Igazából kicsit húzósnak tartom a 40k HUF-ot érte, de ha már 260k-ért veszek NAS-t (1019+), akkor lehet, nem ezen kéne spórolnom? -
JoceeHunt
őstag
Sziasztok,
NAS-om távoli eléréssel megy a Synology szerverein keresztül.
A csomagkezelési központban látok a feltelepített Transmission progi leírásában egy linket:
http://XXXXX.cz1.quickconnect.to:9091/
Gondolom itt tudnék belépni a kezelőfelületre távoli eléréssel, de sajnos nem megy.
Nem lehet hogy a routerba valamit engedélyeznem kell?
Ha igen tudnátok benn segíteni mit?Köszi!
-
Elemental
addikt
Azt be lehet valahogy állítani, hogy ha a webes felületen megnyitok valamit, akkor teljes méretben nyíljon meg?
-
lrobertoc
tag
Sziasztok,
egy 115j-ről szeretnék váltani 718+ -ra váltani és a 115j-ben lévő HDD-t használni, majd betenni mellé egy másik HDD-t RAID1-be.
Adatvesztés nélkül ez megoldható? Van benne valami trükk, vagy csak simán HDD-csere és minden adat, beállítás megmaradt (pl PLEX megosztások, stb.)
-
kovy79
őstag
Sorry, rossz helyre ment.
-
MrZed001
tag
válasz
Dolphine
üzenetére
Üdv !
Lehet, hogy az eredmény megtekintéséhez kell, hogy lokálisan elmentse?
BEÁLLÍTÁSOK gomb, és ott EREDMÉNYEK MENTÉSE. Megadsz neki egy könyvtárat, oda teszi minden futtatás eredményét.
Lehet, bár mintha úgy emlékeztem volna, hogy a nélkül is megjeleníti.
Mindegy, ez részletkérdés
Arra viszont figyelj, hogy ez elmúlt 6 órát néz, tehát akkor az időzítést úgy állítsd be, hogy 6 óránként fusson le !
Azaz mégse
Most néztem, nálam max azt lehet állítani időzítőbe, hogy 4 óránként fusson.
Szóval :
- vagy 4 óránként futtatod időzítővel (és átírod -360 -at -240 -re, hogy csak utolsó 4 órában felkerültek feliratokat keresse) és naponta 6 levelet kapsz
- vagy naponta 1* futtatod (akkor írd át a -360 -at -1440 -re)
- vagy felveszed többször ugyanazt a scriptet (azaz két sor az időzített feladatok között), és egyik pl minden nap 08:00, másik meg 20:00-kor fusson (és ennek megfelelően a -360 helyett -720 -at írsz be mindkettőnek)
szóval variálható igény szerint
Az eredmény a futtatásnak amúgy ok, ott van az egy darab felirat amit talált (könyvtárastul, így egyértelmű mi az és hol van)
-
Multibit
nagyúr
válasz
Sanyi.mTs
üzenetére
A DS218+ nem elég erős??? Én egy őskövület DS713+ -on Dockerezek
Akkor neked épített NAS-ra lenne szükséged.
Persze, tudatosan kell cselekedni. Ha semmi olyan dolgot nem művelsz, ami btrfs-t igényelne, akkor valóban felesleges volt azt választani.(#55766) Sanyi.mTs
Az appoknál az Egyéb információknál találod: -
Dolphine
addikt
válasz
MrZed001
üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm!

A scriptet beírtam, a tesztet elvégeztem, emailt is küldött. Nem talált sem hibát, sem srt fájlt. Több, mint hat órával ezelőtt töltött le újabbat. Akkor elvileg már csak figyelnem kell, hogy jól működik-e.
Kipróbáltam, hogy másoltam a megfelelő mappába egy srt fájlt. Érdekes, hogy a Syno saját EREDMÉNY MEGTEKINTÉSÉben nem látszik, viszont az emailben ezt kaptam:A Feladatidőzítő befejezett egy ütemezett feladatot.
Feladat: SRT Download
Kezdési idő: Wed, 01 Jan 2020 19:33:24 GMT
Leállítás ideje: Wed, 01 Jan 2020 19:33:24 GMT
Jelenlegi állapot: 0 (Normál)
Standard hiba/kimenet:
/volumeUSB1/usbshare/Download/Series/Bones.S02E04.576p.HDTV.nSD.x264-NhaNc3.mkv.hu.srtEz így rendben van?
-
MrZed001
tag
válasz
Dolphine
üzenetére
Üdv !
Neked csak ezt az egy sort kell a script-be beírni (a megfelelő elérési útvonallal), semmi több (a másik hosszú csak példa volt, megoldás egy másik problémára):
find /volume1/video -name *.srt -type f -cmin -360Ahol a
- -360 a 6 óra * 60 perc ... szóval ha pl utolsó 12 óra kell akkor 12*60 = -720-at írj oda
- *.srt (mert gondolom nem .sub-ok, az már ritka)Miután felvetted ütemezett feladatot (fusson ekkor meg akkor) ... ettől függetlenül kézzel bármikor el tudod indítani.
Kijelölöd a feladat sorát a listából, és fent van egy FUTTATÁS gomb. Így azonnal tudod tesztelni is.
Valamint FUTTATÁS gomb mellett van TEVÉKENYSÉG és ott EREDMÉNY MEGTEKINTÉSE.
Ezzel látod meddig futott, és hogy mi lett az eredmény is (amit elküld email-ben) -
tobias40
veterán
-
kgymac
őstag
válasz
tekozlo022
üzenetére
A két router eltérő hálózaton van (ip címtartomány) ? Elvileg igen, mert csak az magyarázza meg, miért nem látja az assistant a nas-t.
A második router topicjában találhatsz infót, hogy állítsd router módról ap-re (ha tudja) vagy hogy kell kikapcsolni a tűzfalát (ami blokkolja a nas elérését a router lan portjairól vagy wifi kapcsolatáról).szerk: az assistant újratelepítése biztosan nem oldott meg semmit.
-
Sanyi.mTs
addikt
ha több kötet van a rendszerben, hol/hogyan tudom megnézni, hogy egy adott app melyikre lett telepítve?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
blakey
üzenetére
először a btrfs-t bántam meg, sok helyet megeszik és tuti nem fogok virtualizálni, a nas se elég izmos hozzá.
Ha az a kötet hal meg, ahova az appok vannak telepítve, akkor még azok beállításával is szívhatok hiba után. ebbe nem gondoltam bele, mikor beállítottam. persze ezen kívül van még offline mentésem is. -
tobias40
veterán
BUÉK!!
Nagyon belassult a Syno 212J Nas-om.
Lehet ezt "reseteln" vagy hasonló hogy gyorsabb legyen vagy ez annak köszönhető hogy "megöregedett"?
Vagy azért van ajánlott beállítás amit át kellene nézni és a letöltésben?
Letöltésben is van bőven gondja mert ugrál a speed 10-50 megáig és soha nem megy 50 fölé!
Nincs semmi különösre használva csak 80-100 torrent futtatva(alig mozdul vmi,nem ez fogja meg) és filmek,adtok tárolására használom és a média lejátszó innen játssza le a filmeket esetenként.(ez jó nem lassú,vezetéken megy)
Vagy vehetem a következő fiatal versenyzőt?
Ez már korábban is felmerült bennem amikor gigabites netet rendeltem kb 1 hónapja,és ajánlottátok a minimum 218+-t ha jól emlékszem. -
Sziasztok.
Előszőr is Boldog új évet minden kedves fórumtársnak.
Másodszor lenne egy olyan kérdésem, ami itt biztos már jónéhányszor elhangzott, csak lusta vagyok visszapörgetni.
A Nasban lévő HDD- knek mi a jobb, ha folyamatosan mennek, vagy ha ki be kapcsolgatnak(parkolópálya) hja, és torrentre nincs használva a nas.
Kérem olyanok írjanak akik értenek is hozzá, nem pedig tippelgetők.
Köszönöm. -
jozsi252
veterán
válasz
Ghost84
üzenetére
Egy HD Sentineles olvasás írás tesztet azért mindenképp érdemes megcsinálni! A SMART értékek amúgy rendbe vannak, kivéve a sok indítást meg leállítást. Igazából a NAS-ba szánt winyók folyamatos üzemre vannak tervezve, szóval nem gond nekik ha járatva vannak. Van olyan 2TB-os WD RED winyóm amibe nemsokára 50 000 óra lesz benne, és hibátlan az állapota.
Olyan keveset fogyasztanak hogy szerintem nincs értelme az állandó ki be kapcsolgatásnak. Ha meg torrent is megy akkor úgy se hibernálja mert a DS használja a lemezt folyamatosan. -
válasz
Ghost84
üzenetére
Lehet, hogy ez csak az én hülyeségem, de HDD-t nem veszek próbagaranciával. Nem azért, mert nem bízom az eladóban, hanem mert ez egy olyan komponens, ami bármikor produkálhat rendellenes működést. Szóval, ha a használt is, akkor is legalább legyen rá fél év gari. Vagy, ha próbagaris, akkor legyen nagyon olcsó.
-
chemand
aktív tag
válasz
Ghost84
üzenetére
Nekem erről a saját történetem jutott eszembe, ha nem gond megosztanám csak érdekességképpen. Egy DS214-et és 2db WD30EFRX hdd-t vettem 2013 év végén (asszem akkor már kijött a DS214). Sokáig semmi gond nem volt, minden szuperül működött (2 külön kötetként használtam őket). Egy nap jelzett a NAS, már nem emlékszem pontosan, de a kötet összeomlott vagy tönkrement jelzést adta az egyik HDD-nél. Kivettem a vinyót, PC-re dugtam és teljes tesztet csináltattam a HDSentinel programmal. Nagyon sokáig tartott, de végül nem jelzett semmilyen hibát, majd leformáztam és betettem a NAS-ba. Újra létrehoztam a kötetet és elkeztem használni. Néhány hónap múlva ismét hasonló hibajelenség jelentkezett ennél a hdd-nél.
Közben tervben volt egy NAS építése Xpenology rendszerrel. (Több lemezes NAS-t szerettem volna, de annyi pénzt nem akartam kifizetni egy 4 lemezes Synologyért.) Eladtam a DS214-et és a hdd-ket átköltöztettem az új NAS-ba. Újra létrehoztam a köteteket és egy darabig nem volt gond, majd több hónap múlva itt is jelentkezett a korábbi probléma - úgy emlékszem, hogy - mindkét hdd-t hibásnak jelezte a NAS. A HDD teszt az egyik esetében hibákat talált, a másiknál továbbra sem talált semmit. Küzdöttem mindkét HDD-vel, több teszt és formázás után végül úgy döntöttem, hogy az időközben OMV (openmediavault) rendszerre átállított NAS-ban továbbra is használni fogom őket. Érdekes módon a korábbi hibák ellenére mindkét HDD jól működött. (Az egyiken található hibás szektorok száma nem növekedett.)
Végül nagyobb kapacitásúakra cseréltem mindkettőt és eladtam őket. Mai napig nem tudom, hogy mi volt a problémája a DSM-nek az egyikkel, mert a teljes felületteszt nem mutatott hibát. A másik ugyan hibás lett, de az OMV-vel lehetett használni, a DSM-mel ugyanakkor csak ideig-óráig (a kötet összeomlott jelzésig).
-
Multibit
nagyúr
válasz
Ghost84
üzenetére
Nem feltétlenül kell átállítani, ha a Te felhasználói szokásaidnak ez megfelel. Ha sokszor leáll a HDD inaktivitás miatt, vagy állandóan ki-be kapcsolod a NAS-t, mert neked így jó, akkor maradhat így minden. Magamból indultam ki, nekem 16 ezer üzemóra alatt 33 leállásom volt eddig és 71 fejparkolás.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Ghost84
üzenetére
Pedig nem fogod megúszni. A DSM sokkal “kényesebb”, mint a Win. Olyankor is hisztizik, mikor a Windows (pl. HD Sentinel) még nem pánikol. Annyit tehetsz, hogy lementesz mindent, újra létrehozod a kötetet, majd visszarakod a dolgaidat. Én is így használtam egy 3TB-os WD Redet a haláláig. Persze, rendszeres mentés legyen a fontos adataidról, ez alap!
Amúgy miért van ilyen sok leállás/indulás nálad? -
Ghost84
aktív tag
-
Sanyi.mTs
addikt
nos, megbántam, hogy két alap kötetet (btrfs) hoztam létre a DS218+ -omon. Így szeretném SHR-re (ext4) átállítani. így jönne pár kérdés:
- appot (beállítással együtt) át lehet helyezni másik kötetre?
- appok beállításait le lehet menteni?Amire gondoltam:
- kötet1-ről (k1), mindent átmásolni k2-re appokkal együtt (ha lehetséges),
- majd k1 kötetet törölni és újra létrehozni SHR-ként (ext4),
- k2-ről adatok és appok vissza k1-re,
- k2 törlés, majd k1-es SHR kötet kibővítése.
Ez vajon járható út? -
Borisz76
nagyúr
Boldog Új Évet Kívánok Minden Kedves Fórumtársnak és Synology NAS használónak !
-
törölt tag
válasz
WaterWave
üzenetére
Nem vártam meg... fél percig homokórázott, annyi elég volt nekem. Mégis csak 2019-ben vagyunk, vagy már szinte 2020-ban!

De ha más is megpróbálta írja meg nála mit tud!
Mondjuk nálam nem kulcskérdés a dolog, de nem zavarna ha menne rendesen hátha egyszer jól jönne... Streamelni csak telefonra szoktam nagy ritkán.
-
gyugyo79
addikt
Itt olvas vissza felé a ffmpeg -hez kapcsolódó dolgokat. Én már nem követem mióta mindenkit átállítottam PLEX-re. A 6.2 óta a Syno össze vissza variálta a dolgokat pld amit addig támogatott azt utána nem meg hasonlók. A külső ffmpeg is volt amikor csak bizonyos VS -ekkel (AS-re is igaz) működött de, hogy éppen hogy van azt csak aki használja a külső ffmpeget tudja úgyis pontosan és tőle is kérdez verziókat. Vagy olvass vissza a linken mert sokszor van megoldás a hozzá szólások közt.
Viszont pont a fentiek miatt az, hogy akár fél éve XY azt írta, hogy megy neked nem biztos, hogy jó támpont ha neki másik verziók vannak meg a VS ffmpeg kombóból mint neked. De az is lehet, hogy még az általad is linkelt helyzet az aktuális
-
ssgt1981
senior tag
Surveilance Stationhoz milyen kinti Hikvision kamerát érdemes venni?
-
hatesz
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Synology DS115J-m és az utóbbi időben egyre több szektor hibát jelez.
Mivel/hogyan tudnám a meghajtót leellenőrizni és esetleg a bad sectorokat kizárni? Vagy kuka a meghajtó és vennem kellene egy másiakt?
sajnos nincs asztali gépem hogy beletegyem a HDD-t, csak egy WIN10-es laptopom, amiről WIFIvel tudom elérni. Nem
vagyok nagyon profi a témában, de valamit konyítok hozzá.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!!! -
lewisfm
aktív tag
A Video Station web-es felülete nem tudja a DTS, Dolby Atmos, True Audio HD és az egyéb "egzoktikus" audio codec-eket.
Ez van.
Az mondjuk szemétség, hogy jogi okokból nem tudja ezeket a codec-eket. Én szívesen megfizetném az extra liszensz díjakat, csak ez a limitáció megszűnjön!
-
lewisfm
aktív tag
Azt az ffmpeg-et figyelmen kívül hagyja tudtommal. A saját integrált ffmpeg-jét használja mindenképpen.
Ha transzkódolás nélkül játszod le a filmet, azaz direkt szream-elsz, akkor a kliens, DS Video app-on múlik, hogy mit játszik le, milyen codec-et támogat.
A webes felülete problémás.
A Windows-os ésaz IPhone-os DS Video app-ok is problémásak ebből a szempontból.Az Andriod-os DS Video app jó, ha:
Telepíted hozzá az MX Video Player app-ot, de ehheh még kézzel kell egy zip fájlt az androidos eszközre másolni, a custom codec-et hozzá, s ah MX Player-ben be is kell állítani, hogy azt használja.Innentől kezdve az andriodos megoldás tökéletes, mindent is le fog játszani gond nélkül.
-
WaterWave
veterán
válasz
Dolphine
üzenetére
Vezérlőpult - feladatidőzítő - létrehoz
ütemezett feladat - felhasználó által definiált script
feladat neve: amit akarsz
felhasználó root
engedélyezve pipaütemezés: legyen napi, és a kívánt időben, lehetőleg este
feladatbeallitas:
alulra masold be amit írtak kódot
futtatási adatok küldése emailben pipa -
MrZed001
tag
válasz
Dolphine
üzenetére
Üdv !
Egy picit más, de én pl felvettem felületen egy ütemezett feladatot (kiválasztva root joggal fusson), ami óránként (vagy ott bármikor kézzel) futtatható, hogy milyen file-ok vannak nyitva a NAS-on (azon belül is a videókban, azaz mi van éppen nézve)
for p in /proc/[0-9]*; do # all processls -l $p/fd | grep /volume1/video/ # list process opened files, but only from video dirsif [ $? -eq 0 ]; then # successecho "process: " $p # process IDcat "$p/comm" # process name that opened fileecho " "fidoneÉs a Feladatütemezőnél (ütemezett feladatoknál) be lehet állítani, hogy eredményt letegye egy könyvtárba, és a feladatban még azt is, hogy elküldje email-en.
Szóval helyedben ugyanígy tennék, egy ilyen egyszerű script-el keresve pl utolsó 6 órában módosított feliratokra:
find $LOCATION -name $REQUIRED_FILES -type f -cmin -360esetembe (218j) pl kilistázza előző 6 órában videó alatt létrehozott felirat file-okat:
find /volume1/video -name *.srt -type f -cmin -360 -
Locsi
senior tag
Sziasztok. Adott egy Ds418j, FFmepeg fent van, a legújabb, a Video Station mégse játssza le se a Dts-t, se DD+ -t. Rá lehet venni valahogy a VS-t ezek lejátszására?
-
Nethooligan
tag
Üdv!
Valamilyen oknál fogva én barom elindítottam egy töredezettségmentesítést a 416play-en. Fantasztikus munkát végzett, és lenyelt majd' 1 TB helyet.
Snapshotok nincsenek, az nem lehet a hibás, gondolom teleszemetelt mindent, vagy szarul használta ki a szektorokat.
Végül is késő bánat, de gondoltam rászabadítok egy balance parancsot. Ehhez képest "btrfs: unknown token 'balance'" választ kapok.
btrfs-progs verziója 4.0.
Elképzelhető, hogy ez utóbbit tudjam updatelni, hogy legyen benne balance, vagy felejtsem el, és sosem fogom tudni a balance-t elindítani? -
törölt tag
válasz
Borisz76
üzenetére
'Alap' esetben a NAS egy központi tároló ami sok eszközt szolgál ki még otthon is, más kérdés hogy sokan leragadnak az EGY PC-NAS közti sebességnél. Attól hogy az eszközök egyenként gigabites kapcsolattal lógnak a NASon még ki lehet használni a két hálózati csatlakozó előnyeit (nem csak a teljes 2Gbit/s sebesség a kihasználás). Gondolom egyértelmű miért... Nálam van LAG switch, ártani nem árt.

Más kérdés hogy egyéb tényezők is bezavarhatnak a végleges sebességbe, HDDk konfigurációja, processzor leterheltség, fájlok nagysága, stb. de ettől még jó dolog a LAG.
-
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
Veletlenul nem telepitett valaki valaha Discord servert Synology NAS-ra???
-
kgymac
őstag
válasz
tekozlo022
üzenetére
Nincs véletlenül két vagy több routered?
Amit írsz, az alapján a nas az első routeren van, ez kapcsolódik az internetre, az átirányítások is be vannak állítva (vagy upnp
), míg a másodikra kapcsolódnak a telefonok, pc-k. Ha kettő van, elég lenne kikapcsolni a második router-ben a tűzfalat, ill. ha tud ap módot, inkább arra átállítani. De ez inkább a második routered vagy hálózatos topicba való lenne... -
Borisz76
nagyúr
válasz
MrCsiT
üzenetére
Szia MrCsiT !
Egy átlagos otthoni felhasználó nem fogja kihasználni a 2 vagy több LAN port adta lehetőséget. Sokan azt sem tudják, hogy mi az a switch.
Ezért szoktam írni az 1 port elméleti / gyakorlati sebességet.
De amúgy igen, igazad van, lehet nagyobb sebességet elérni.A vicc az egészben az, hogy nálam is lenne lehetőség mert a DS918+
-n 2 LAN csatlakozó van, a DS2415+ -n pedig 4 db is. A én gépemben csak 1 LAN van de a fiam gépében alapból 2db Gigabit LAN van.
Igaz, hogy switch-em is van de nem menedzselhető egyik sem.
Szóval mindezek ellenére még sosem próbáltam ki ezt a lehetőséget.Ott valami "árulás" van ha az assistant sem látja !
Ha van időd, kedved akkor egy rajzot kérnék / kérünk tőled, hogy mi hogyan is van összekötve a hálózatodban.
Melyik készülék milyen módban megy ( Router , AP stb ), valamint a pontos készülék típusok !
Például az én hálózatom [így fest most.] -
fecke78
senior tag
B.U.É.K .
Tudna valaki abban segiteni , hogy beállítani a nfs-t nas és dune között , nem akkar müködni -
tekozlo022
csendes tag
-
MrCsiT
addikt
válasz
Borisz76
üzenetére
"A gigabites csatlakozón pedig a gyakorlatban 100-110 MB/s megy át." - HA be tudja valaki kötni mind a 2 hálózati csatlakozót egy switch-be, és mondjuk egy PC-ben amire másol, szintén van 2 hálózati kártyája, akkor (LAG létrehozása nélkül!) a Windows által natívan támogatott (a NAS-on kell pár parancs hozzá, írtam róla korábban) SMB Multichannel segítségével átléphető a 100-110 MB/s sebesség.
Korábban az nekem egy 716+ -al 115 MB/s plafon volt, most pedig egy USB 3-as gyors pendrive-ra tudok másolni 180-200 MB/s sebességgel a NAS-ról.
(OK, (gondolom) mivel Microsoft, néha nem működik tökéletesen a sebességnövelés, de a legtöbb esetben igen.)Ám, ahogy írtad, ennél magasabb sebességet sajnos a jelenleg 300e alatt kapható Syno NAS-oknál nem lehet elérni.
más: új DSM verzióról van valami hír? Korábban mintha azt olvastam volna, hogy év vége felé, vagy 2020 Q1-ben talán megjelenik?

-
-
Sziasztok!
A legújabb (6.2) DSM van a NAS-omon és azt szeretném megkérdezni, hogy a Download Station-nél, ha figyelt mappába kerülő torrent file alapján indul a letöltés, akkor utólag már nem lehet a letöltendő file-ok közül szelektálni, hogy ne töltsön le mindent? Ha jól emlékszem, akkor korábban ha az adott file-on jobb egérgombbal klikkelkten, akkor előjött egy prioritás menü, ahol volt kihagyás opció is. Most ezt nem látom, csak alacsony, normál és magas lehetőségek vannak.
-
Thomas16
tag
Sziasztok!
Miket kellene beállítanom, hogy a nas-om mindig elérhető legyen? (Csak belső hálón, Androidon keresztül)
Teljesen random időközönként nem látom a belső hálózaton a szervert. Ez tart pár percig-óráig, aztán megint rendben működik tovább.Mi lehet a gond?
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Olyan lehetőséget be lehet állítani, hogyha megjelenik egy új fájl a NAS-on, akkor arról emailben értesítsen? Nem a Download Stationra gondoltam, mert az be van állítva. Adott egy Plex kiegészítő, amely felirat fájlt tölt le adott sorozatrészhez. Erre gondoltam, hogyha ez megvan, akkor erről értesítőt küldjön a NAS. Ez megoldható? A NAS egy DS218-as.
-
jozsi252
veterán
válasz
Peathee
üzenetére
Google-->NAS Szerviz. Lehet hogy csak egy forrasztás engedett el és azért nem működik. Ez azért nem sűrűn előforduló hiba egy NAS-nál, inkább ha valami meghal az az alaplap (de elég ritka az is).
Sajnos előre ezt nem lehet megmondani hogy lesz-e valami gond, de egy NAS kb annyira képes a meghibásodásra mint egy processzor a számítógépbe. Inkább a HDD-k szeretnek meghalni a 0-24H-s működés miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Dell OptiPlex GX520 SFF,Pentium D 820,512 MB DDR2 félkonfig
- iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4593, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Formula Air Mesh G3 Seasonic 450W
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Akkor neked épített NAS-ra lenne szükséged.

), míg a másodikra kapcsolódnak a telefonok, pc-k. Ha kettő van, elég lenne kikapcsolni a második router-ben a tűzfalat, ill. ha tud ap módot, inkább arra átállítani. De ez inkább a második routered vagy hálózatos topicba való lenne...
Patice