- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
lrobertoc #55799 üzenetére
Ez egy - sajnálatosan - remek példa arra, hogy miért nem szabad 1 fiókos NAS-t venni.
Vegyél egy minimum 2 fiókosat ( bár az sem tökéletes....szerintem minimum 4 fiók SHR-ben ! De az szigorúan magánvélemény ! ) és a jelenlegi 1 lemezes modellt tartsd meg biztonsági mentéseknek.
2 fióknál is előjöhetnek a bővítéssel kapcsolatos gondok....
Mert nem mindegy, hogy 1*SHR vagy 2*Alap kötet. -
Essejó
veterán
válasz
lrobertoc #55796 üzenetére
Lemented róla az adatokat, és esetleg a beállításokat, bár ez nem tudom, hogy a 718 esetében a lementett beállítások visszatölthető-e. Kiveszed a lemezt a 115j-ből átteszed a 718+-ba. Telepíted a DSM-et az formázza a lemezt, telepítés után létrehozod a kötetet rajta, hogy raid 1 et vagy shr-t az egyéni ízlés kérdése. Mondjuk én ha lehet az utóbbit választanám. Borisz76-nak nagyon jó leírása van a DSM6-ról, szerintem feküdj rá és olvasd el, sok kérdésedre választ kapsz.
-
nimfas
addikt
-
Borisz76
nagyúr
válasz
lrobertoc #55778 üzenetére
Szia.
A lemezek költöztetését Migrációnak nevezik.
[Itt írtam is róla.][Synology honlapján angolul : How to migrate between Synology NAS (DSM 6.0 and later)]
Van a leírásnak egy fontos része :
Single-bay and multiple-bay models:
Due to differences in the disk partition system, single-bay models cannot migrate hard drives to multiple-bay models and vice versa. For example, hard drives from a DS114 cannot be migrated to a DS214 or DS414. Likewise, you cannot migrate hard drives from a DS214 or DS414 to a DS114.Ami kb annyi, hogy 1 lemezes modellből nem lehet a lemezt migrálni több fiókos modellbe és fordítva sem megy.
Megveszed az új NAS-t *ugyan akkora lemezzel* mint ami a jelenlegiben is van.
Telepíted a DSM-et.
Létrehozol 1 SHR kötetet.
A 2 NAS-t összekötve átmásolod az adatokat.
A régi lemezt átteszed az új mellé és bővíted a kötetet.* Ugyan akkora lemez !
Azért kell ugyanakkora mert ha az új lemez nagyobb méretű és azon hozol létre SHR kötetet, akkor a használt kisebb lemezzel NEM tudod a kötetet bővíteni !Kisebb lemez lehet az új de akkor nem biztos, hogy az adataid elférnek rajta, valamint kötet bővítésnél a régi nagyobb lemezt mellé helyezve nem lesz a lemez kapacitása 100%-g kihasználva.
Pl :
Régi 2 Tb , Új 4 Tb esetén RAID1/SHR kötet :
hasznos tárhely 2 Tb ( 2 Tb kiesik a 4 Tb-s lemezből )Régi 2 Tb , Új 1 Tb esetén RAID1/SHR kötet : hasznos tárhely 1 Tb
Régi 2 Tb , Új 2 Tb esetén RAID1/SHR kütet :
hasznos tárhely 2 Tb ( nincs veszteség )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- Diablo IV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Call of Duty: Black Ops 6
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest