- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
Veletlenul nem telepitett valaki valaha Discord servert Synology NAS-ra???
-
Zizi123
senior tag
válasz
Alex91 #37313 üzenetére
Igen en is gondoltam erre, csak gyanus, hogy csak akkor rossz, amikor a NAS streamel?
Ha barmi mas kliens SMB-n keresztul jatszik le filmet, akkor jo? A TV a sajat kliensevel toketesen jatszik.Mivel az osszes adatomat at kellett az uj NAS-ra nyomni, 100-115Mbyte/s-eltudtam atmasolni, tehat az 1Gb fixre ki volt hasznalva, igy ezert sem valoszinu, hogy rossz lenne a halozat.
A TV-ken LAN van, nem wifi.
Esetleg valamilyen beallitas lehet a gond a NAS-on?
-
Zizi123
senior tag
Tovabbra is az volna a problemam, hogy lassu a filmnezes a halozatomon, ha a DS218play streamel.
Tehat adott 2db LG TV, 1db DS218play, iPhoneok.
A kovetkezo szituaciok fordulnak elo:1. SMB-n megosztom a filmet: LG TV-vel tudom nezni a sajat gagyi szar mediaplayerevel. (nem lehet a filmbe beletekerni, iszonyat gagyi), de lejatsza.
2. VideoStationel megsoztom a filmet:
2.1 iPhoneokrol a DS Videoval nezhetetelenul lassu, 2 perc, mire ad kepet, szaggat.
2.2 iPhonokrol DS File-al nezheto a film, nem szaggat3. TFerenc07 adott 1 otletet, hogy Emby serverrel probaljam meg, mert az neki nagyon bevalt.
A szerver feltelepedett a kliens felment az LG tv-re, de iszonyatosan szaggat ez isElvileg itt is a NAS streamel. Ugyanezen Emby szerveren keresztul de a sajat lejastzojaval tokeletesen mukodik ugyanaz a film.
Tehat nagyon ugy nez ki, hogy a streamelessel vannak gondjai a NAS-nak, olyan, mintha nem lenne eleg eros a proci, ami nyilvan lehetetlen, mivel direkt ugy lett vasarolva a cucc, hogy elvileg 4K-s HDR-es filmeket is tudjon streamelni.
A proba filmek sima 1,2Gb-os mkv-k voltak.Esetleg valakinek tlete, hogy mi lehet a gond?
-
Zizi123
senior tag
válasz
gyugyo79 #37173 üzenetére
A legnagyobb gond a 2db LG TV, amire ugyebar nem azt telepitek, amit akarok, hanem amit lehet.
Es ezekre semmit nem lehet szinte ami media lejatszo, csak a Plex-et.Legrosszabb esetben marad a 2db RPi a 2 TV melle, de valahol az is lett volna a cel, hogy ezeket eltuntessem, es majd streamelem a filmeket..
Nagyon ugy nez ki, hogy nem fog bejonni???
-
-
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
Most vettem a Synology DS218Play-t.
Most nezem, hogy nincs ra Plex, igy hogy tudnam az LG TV-vel osszehozni, hogy tudjak rola filmet nezni?
Az LG-n a sajat mediaplayere van, ami 1 rakas sz@r, vagy a Plex-amihez nincs szerver.
Esetleg mas megoldas?Mas.
Eseleg a download station-hoz van valakinek mukodo GUI-ja? Eddig Transmissiont hasznaltam, amihez volt Windows 10 GUI, de Transmission szinten nincs a DS218Play-reMas.
Meg 1 problema: DS Video-val olyan lassan indul el a film, hogy hihetetlen. 1 sima mkv 1.5Gb kb 2 perc homokorazas utan hajlando elindulni az iPhone -on (5S, SE-- is probaltam), es akkor is csuszik a hang...Tehat eddig nem vagyok elajulva a ettol a nem olcso NAS-tol...
Koszonom elore is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Légies iPhone halvány színei
- Kuponkunyeráló
- Nyaralás topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Huawei P30 Lite 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest