Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.12.07)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marci112233
addikt
Üdv!
Kettő darab 4TB-os WD Red van a jelenleg a DS418 gépemben. SHR-ben vannak így a 4TB helyből már csak 508GB szabad. Tovább nem pakolnám, hanem raknék mellé még egy 4TB-os HDD-t. Na most feltűnt hogy a WD Purlpe olcsóbb mint a WD Red. Tudom hogy a NAS-ba a WD Red, a WD Purple meg a megfigyelőrendszerekbe van tervezve, de ha Purple-t veszek menni fog ugyanúgy vagy ne kísérletezzek vele? Elvileg mindkettő 0-24h-ra van tervezve ha jól tudom.
-
aspe
csendes tag
Hi All,
olyan gondom volna, hogy adott Synology DS218j NAS, PMS fut rajta. Látom a filmeket, sorozatokat, TV-n, telefonon. távolról stb. DE
Közvetlenül azokba a mappákba töltök le ami a Plex media mappája(mappái) is.
Minden rendben ment az elmúlt egy-két hétig. Amikor letöltötte a filmet, bármit a plex 1-2 percen belül vizsgálta is a mappát, behúzta a tartalmat, metaadat befrissült.
Ellenben egyszer csak mindezt nem csinálta. Csak akkor kerül a plexbe az adott tartalom amikor manulálisan ráfrissítettem.
Most sikerült elérnem, hogy periódikusan frissül óránként, de ha letöltök valamit ki kell várni a frissítést, hogy megjelenjen a plexben. Eddig nem így volt. Tök királyul ment minden.
Befejezte a letöltést, média mappa frissült (az az 1 mappa amibe belekerült valami).
A beállítások nem változtak, csak nem simán csinálja.
Ötlet? Valaki?
Így van beállítva, 15perc-re is állíthatnám, de tök fölösleges minden alkalommal minden könyvtárat beolvastatni vele újra és újra. -
Borisz76
nagyúr
válasz
tootzooz
üzenetére
Ha 1 lemezt kiveszel, akkor összeomlik a kötet.
Javításához pedig ugyanakkora vagy nagyobb lemez kell mint amit kivettél.
Megoldás :
4 TB - s lemezt beteszed.
Létrehozol rajta egy új, önálló SHR kötetet.
6 TB-s kötetről másolsz. minden adatot az új 4 TB-s kötetre.
Ezt követően az eredeti 6 TB-s kötetet törlöd!
Majd a 2 db szabad lemezzel bővíted a 4 TB-s SHR kötetet. -
Borisz76
nagyúr
válasz
tootzooz
üzenetére
Azt rontottad el, hogy egy meglévő SHR kötetet csak ugyanakkora vagy nagyobb méretű lemezzel lehet bővíteni.
1-s és 2-s lemez egymásnak "tükörképe".
3. lemez hozzáadásánál is ezt csinálná....ha lenne elég hely rá.( Nem teljesen mert ekkor már az adatokat úgy bontja szét , hogy a 3 db lemezből akármelyik is meghal, attól még az adatokat eléred. Valamint ennek a "szétbontásnak" a hozadéka, hogy a rendelkezésre álló 6 TB tárhely felugrik 12 TB-ra. A 3 lemezes SHR kb olyan mint a RAID5 )
Tehát 2*6 TB SHR kötetet nem lehet 4 TB-s lemezzel bővíteni mert nem fél el rajta 6 TB adat.
-
tootzooz
csendes tag
Sziasztok, olvastam sz előzményeket de nem találtam megoldást.
DS918+ 2db 6TB-os lemez SHR, összefűzve
Eddig nem volt gond, most beletettem egy 4TB-os lemezt bővítésnek, de sehogy nem tudom a meglévő kötethez hozzáadni. Hol rontottam el? -
scream
veterán
Hali!
Mostani DS216+II lassan cserére érik és a kiszemelt utód egy DS1618+ lenne.
Mekkora teljesítménybeli különbségre lehet számítanom majd? Alapvetően elégedett vagyok a mostanival is, de Plex azért meg tudja borítani szegénykét, ha közben valaki más is matat filerendszer szinten.
Ha már váltok, akkor szeretnék kompromisszum mentesen tenni.
Esetleg tudnék-e jobban választani (másik típus/márka/stb) kb 300e Ft környékén?

-
Thomas16
tag
válasz
Lasersailing
üzenetére
Az lehet be van állítva. Restart után megnézem.
-
Thomas16
tag
Sziasztok!
Napok óta pörög a vinyó a DS115j-mben, és villog a Disk led. Nem érem el a nast hálózaton keresztül, így nem is tudom megnézni miért csinálja ezt.
Mi lehet a gond?
-
palbence
tag
Sziasztok! Ds120j-ről lehet úgy lejátszani távolról chromeban egy mkv-t (pl), hogy ne kelljen letölteni hanem a böngészőben lehessen streamelni? File stationből ha jobbklikkelek az mkv-re és lejátszásra nyomok akkor a következő hibát kapom: "Nem sikerült a videó lejátszása. Telepítse a VLC PLayer lejátszót és próbálja újra." A gépen persze fent van a VLC. Vagy ehhez fel kéne rakni a DS Videot? Köszi!
-
X2
csendes tag
SIkerült itt valakinek MIBOX-val Synology NAS-hoz kapcsolodódna? A szokásos hálózati bejelentkezés (amivel PC-m látja) nem működi.
-
balpis
őstag
Sziasztok!
egy kérdésem lenne, hátha tudja valaki a megoldást:
a régi DS216j-m hálózaton belül simán elérhető volt a local IP címen keresztül (pl.192.168.0.80) browserrel. Sőt,ha a quickconnect címet adtam meg, akkor is lokálisan érte el - átírta a címsorban a lokális IP címre a Firefox. Most decemberben cseréltem - a HDD-k halálának ráhatására - egy DS418-ra. Mintha az első napokban ez is elérhető lett volna, úgy emlékszem, azonban márhetek óta csak aquickconnect címmel érhető el, ha beírom diektben az IP címet, akkor egy idő után simán leidőzít.
Vagy lehet, nem a NAS-ban hanem a routerben lesz a hiba? (ahhoz se nyúltam, de kitudja, a szolgáltató - T - módosított-e valamit...,nézegetem, de ott sem láttam semmit)Van még egy kérdés
S photo:
A könyvtárakat látom a telefonomon távolról, indexkép is tartozik hozzájuk. Azonban a könyvtárak többségénél "This photo set contains no photo" íródik ki, illetve felugró üzenetben egy mp-re: "Album data cannot be load now. Please try again later". Néhány könyvtár viszont látszódik rendesen.
Tudom, az indexelés nagyon hosszú folyamat (meg is bántam, hogy nem egy mégerősebb - és bővíthető - NAS-t választottam inkább), de kb. ugyanannyi kép került fel, mint a 216j-n volt és 2-3hét alatt az is végzett vele, ez meg egy jelentősen erősebb HW elvileg, mégis közel két hónapja semmi változás.... Lehet valahol az indexelés állapotát ellenőrizni?köszi minden ötletet előre is!
-
balpis
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Ezt nem tudom, de saját tapasztalat: pár hét eltérésselkét 3TB-s WD RED halt meg a 216j-mben az összel. Félév különbség volt a beszezési időben(2017. január-augusztus), szerencsére még mindkettő garanciális volt...
Demivel JBOD-ban voltak, így minden veszett róluk - szerencsére volt külső mentés minden lényeges dologról...
Szóvan NE JBOD semmi esetre sem!
Remélem, az újak jobbak... -
spider23
senior tag
Vennék egy második HDD-t 218+ -ba. Jelenleg egy 2TB WD red van benne már kb 7 éve hiba nélkül.
Viszont most a synology oldalán az ajánlott wd red merevlemezekre mindegyikre ezt írja:
Ez a meghajtó nincs felszerelve rezgésérzékelővel, ezért előfordulhat, hogy tartóba való telepítés esetén nem alkalmas folyamatos üzemeltetésre.
Akkor most ez azt jelenti hogy mégsem annyira ajánlott?
Mit érdemes venni ami legjobban ajánlott jelenleg? 4 vagy 6 TB -osban gondolkozok. -
Sanya
nagyúr
válasz
Sefter
üzenetére
ez szerverbe való, de nem ilyen otthoni NAS-ba.
8-24 core: fogyasztása lesz, na mondjuk nem XEON szint
64-128Gb ECC ram: az eleve nagyon drága, még a 8 gigámat sem használom ki, nemhogy a 64-et NAS-ban
ez talán elérhető lesz a 20-30 lemezes NAS_okban és a rackszekrénybe való nasokban, amelyek ára nem olcsó.
-
Intel ledobta az új Atomot...
Vajon Syno fog rá építeni terméket?Pár szemkerekítő tulajdonság:
- 8-24 Tremont cores
- 64-128 GB ECC RAM handle
- 16x SATA interfaces
- Integrated Intel Ethernet 800 Series technology delivering up to 100 Gbps throughput; up to 440 Gbps network switching connectivityMondjuk a fogyasztásukat és az árukat még nem lehet tudni.
-
linz3r
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Synology DS115j-t használok, 1 db WD Reddel.
Azt tapasztalom már jóideje, hogy kb. óránként megébred a nas, kb fél órára, és pörgeti a vinyót is, úgy, hogy én semmit nem használok a rajta.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám azt beállítani, hogy csak akkor működjön, ha pl. számítógépről belekattintok, mert kell valami, vagy akár telefonos alkalmazásról? Minden más esetben pedig csak "pihenjen"?
Köszönöm a segítségeteket! :)
-
llacee
őstag
válasz
gyugyo79
üzenetére
Kierjesztett +2év garanciát szeretnék hozzá. Ha nincs ,eg a számlád vagy nem hivatalos forgalmazótól vetted vagy nem együtt a NAS-al, akkor a gyártási dátum+3év alap és 2év a kiterjesztett.
Ha az enyém pl. 2018-as gyártású, akkor hiába vettem 2020-ban sokkal nem lennék beljebb a kiterjesztett garival.
Itt írják a serial numberes gyártási számot, csak nem tudom mennyire valid:
[link]
"There is a work around that Synology started to implement in February 2017 so products like the DS1815+ that have a serial number starting with 172 (17 = 2017 and 2 = Feb) have been corrected" -
-
llacee
őstag
Sziasztok!
A NAs-omon 199-el kezdődik a szériaszám.
Jól tudom, hogy az első három karakter a gyártási időre utal!? Jelen esetben 2019 09
Ha mégsem így van nem tudjátok hogyan lehet a széria számból a gyártási időt megtudni?
DS1618+Köszi!
-
mtz81
tag
válasz
kerekes.pter
üzenetére
A syno alkalmazás szolgáltatásnak vannak más csomagokkal függőségei. Olvass utána (nem emlékszem mely más csomagok kellenek neki) és ellenőrizd, hogy azok fel vannak e telepítve, illetve le vannak e frissítve.
-
tothandras80
tag
Megoldódott
-
Borisz76
nagyúr
válasz
kerekes.pter
üzenetére
Restart?
-
kerekes.pter
tag
sziasztok
olyannal találkozott már valaki hogy
Synology alkalmazásszolgáltatás nem futtatható
Failed to service pgbouncer
Erre van valami megoldás? -
lajos75
senior tag
-
Pubszon
veterán
válasz
BossBoss
üzenetére
Nekem ebből van 4db, meg vagyok vele elégedve.
Valamelyik közel 2 éve megy. 52V POE táppal mennek.
-
BossBoss
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani NAS-hoz egy IP camerát? Nem kell hitech. Lehet 360-as is, akár éjjeli funkcióval. Xiaomi termékeket néztem, de nem tudom működnek-e synology-al. Bármilyen jó tippet szívesen fogadok! Köszönöm!
-
blakey
titán
SMB1-re szükséged van? Nálam a minimum SMB2-re van állítva.
Egyszerűen frissítettél Catalinára vagy friss telepítés volt? 1 hete cseréltem gépet és ezáltal Mojave helyett Catalinát használok, friss telepítést végzek minden esetben, nem szeretem a sima rendszerfrissítéseket. -
Jaded
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Ha egy köteten belül másolok/áthelyezek egyik mappából a másikba, akkor olyan 90-110MB/s a sebesség, külső vinyó esetén ez kb 70-100között. Nem egetrengető különbség. Az is lehet, hogy a Macbook vagy a macOS vagy maga a NAS a szűk keresztmetszet (ugye az nem egy hardcore gép, de egyébként teljesen hibátlanul üzemel már jó ideje).
NAS-on egyébként ennyi van beállítva: [kép]
Macen nem emlékszem, hogy állítottam-e valamit, két éve konfigoltam a rendszert, eddig hibátlan volt. Meg azért ennél gyorsabb is.
Szerintem a Catalina is hibás lehet, ami egyébként most hányta magát össze, szóval reinstall lesz úgy érzem, vagy valahogy vissza Mojave-ra. -
blakey
titán
Akkor ideje utána nézned, mert nálam konstans. Tehát ha nálad a fele akkor vannak dolgok amiket nem kapcsoltál ki, stb. Elhiszem, hogy sz@r érzés, hogy én ilyeneket írok, de nálam tényleg stabilan 108-117MB/s között van a másolás SMB-n keresztül.
Félre ne érts, közel sem tökéletes az SMB kezelés, de az általad felsorolt hibák egy része orvosolható. -
blakey
titán
Vannak különböző Terminal parancsok amik segítségével javítható az SMB fájlkezelés. Akit érdekel az úgyis tájékozódik a megfelelő topikokban vagy a neten. 117MB/s a másolás gépről NAS-ra és vissza. Gyors a listázás, továbbra is működik köteten belül az áthelyezés, azonnal megtörténik. Napi szinten kénytelen vagyok használni ráadásul VPN-en keresztül is DSM szerverhez csatlakozok és itthon is.
-
Syl
nagyúr
Mac-nek nem erőssége az SMB-kezelés. A csatlakozás, mappalistázás, fájlműveletek, mind lényegesen lassabbak, mint Windows/Linux alatt.
A fájlok törlése meg egyenesen vicces tud időnként lenni. Ezért én kikapcsoltam a NAS-on a kukát és gépen nem cmd+backspace-el törlök, hanem alt+cmd+backspace. -
Pubszon
veterán
válasz
üzenetére
Teljesen tök mindegy mi történik a háttérben
-Nekem egyáltalán nem mindegy, én tudni szeretem mi történik.
a másolt fájlt külön lehet szerkeszteni, módosítani úgy hogy az eredeti nem változik.
-Ez így van évtizedek óta.
De igazatok van, nehogy használjátok!!!
-Ki mondta, hogy nem használjuk?Másoljatok csak lassan
-Ez nem másolás, de te hidd azt.
Én kérek elnézést hogy a többieknek megmutattam ezt a lehetőséget!
-Ezt senki nem kérte, ráadásul bedobtad vagizós módon, félrevezetően, nem pedig elmagyarázva hogy mi is történik. Utóbbit mi tettük meg.Én elnézem neked.
-
gyugyo79
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Már ne is haragudj de olyat állítasz, hogy nálad működik ami a Synology szerint nem egész addig amíg nem látom bizonyítva, hogy vagy egyik vagy másik állítás igaz addig csak egy állítás marad és éppen annyira lehet nekik igazuk mint neked ....
A SMB fejlesztő szerint amíg nincs ez meg szerver oldalon addig a fájlművelet :
Utána:
Ugyan akkor ha tudod mi az akkor azt is tudod, hogy ahhoz, hogy támogatott legyen szerver oldalon a smb.con -ban szerepelni kell ennek : fruit:copyfile = yes azon túl, hogy van vfs_fruit module legalábbis ha a SMB erre vonatkozó leírása helyes. DE az általam elért több mint 10 Syno egyikében sem szerepel ez a bejegyzés. Ezért már megbocsáss ha a felé hajlok, hogy a Syno még nem állította be ez.
Persze elfogadom, hogy neked van egy speciális verziód. DE hidd el azoknak akiknek nincs azoknak ez úgy fog működni a készítők leírás alapján legalábbis ahogy a fenti 1 képen látszik ...
-
blakey
titán
válasz
gyugyo79
üzenetére
Ne haragudj, de nem érdekel az "okoskodásod", tudom mit jelent és leírtam azt amit. Én használok macOS-t és így működik. Tudom mi az a server-side copy, de miért akarsz állandóan kötekedni és litániákat írni? Mást szórakoztass olyannal amihez nem is értesz, mert állításod szerint nem is használod. Eszem megáll, hogy ilyenekbe is belekötsz.
-
gyugyo79
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Látom nem is érted mi az a server-side copy for SMB
"A sokadik hozzászólásnál derült ki, hogy egy külső vinyó is képben van, de amit javasoltam az akkor is 1 másolással kevesebb mivel a gép nem másolja a saját memóriájába hanem egyből a kijelölt helyre (ez nem lehetséges a támogatás nélkül hacsak az akkor is nem vonatkozik az első mondatodban a "két kötet között az "áthúzás" is másolással" ), tehát mindjárt fele annyi idő. A parancsokat is linkeltem, hogy melyik mit jelent, de akkor ide is beírom az ide vonakozó részt:"
Továbbra sem érted amit kérdezek. Az természetes, hogy
"két kötet között az "áthúzás" is másolással jár" az nem mindegy, hogy ez igaz e jelenleg :
" de amit javasoltam az akkor is 1 másolással kevesebb mivel a gép nem másolja a saját memóriájába hanem egyből a kijelölt helyre, tehát mindjárt fele annyi idő."Mert ha az az igaz ami a Synology állítása akkor ez képtelenség mivel nem szerver oldalon futnak le parancsok.
Hanem ebben az esetben is előbb bemásolja a kliens oldalon memóriába onnan vissza a másik meghajtóra (a hálózat használva van a fájl műveletre ) és amikor kész a másolás törlődik a forrás míg ha már működik a server-side copy for SMB (tehát nem csak 7.0-val jön) akkor csak kimegy a parancs, hogy másold A meghajtóról B -re ezt és ha kész töröld (nincs használva a hálózat a a fájl műveletre csak a parancs kiadására) .Mivel nem használok macOS -t én nem tudom mi a valóság. Azt tudom, hogy a Windowson is Win7-en pld Windows Explorer nem támogatta Robocopy meg igen még ha szerver oldalon be is volt kapcsolva. Ebből egyértelmű gondolom, hogy macOS -en is nem feltétlen fog működni mindennel még akkor sem, ha szerver oldalon be van állítva.
Viszont a Syno állítása szerint ez nincs beállítva (így viszont furcsa ha működik), de ez nem jelenti azt, hogy tényleg nincs beállítva.
-
blakey
titán
válasz
gyugyo79
üzenetére
Jelenleg két kötet között az "áthúzás" is másolással jár. A sokadik hozzászólásnál derült ki, hogy egy külső vinyó is képben van, de amit javasoltam az akkor is 1 másolással kevesebb mivel a gép nem másolja a saját memóriájába hanem egyből a kijelölt helyre, tehát mindjárt fele annyi idő. A parancsokat is linkeltem, hogy melyik mit jelent, de akkor ide is beírom az ide vonakozó részt:
Command-X: Cut the selected item and copy it to the Clipboard. - ez ugye érhető, hogy mit csinál, memóriába másolja és törli az adott helyről.
Command-V: Paste the contents of the Clipboard into the current document or app. This also works for files in the Finder. - ez meg a beillesztés.
A több gondot meg másra értettem, főleg arra, hogy cmd+x-et használ egy sima áthelyezéshez vagy a Finder-ben a kezelés lassú. Lehet, hogy csak azt hiszi, hogy SMB-t használ de kiderül hogy nem vagy alacsonyabb verzió van engedélyezve. -
Sanya
nagyúr
kb 40-60 értelmetlen hozzászólás, hogy kinek mit ír ki a windows hálózati mappán másolásra, hogy ez most 100 gigabyte/sec vagy 10 terabyte/sec.
Gigabites hálón
(max. 128 Megabyte/sec írás és olvasás)
Merevlemezeken
(150Megabyte/sec csak olvasás vagy csak írás)Értem én, hogy a ti kábeletek szuper, a NAS és a merevlemez válogatott, az OS tuningolt, de gondolkodjatok már.
-
gyugyo79
addikt
válasz
blakey
üzenetére
De ha arra amire szeretné azt használná amit TE javasolnál sem működne (ha a Syno valósan állítja, hogy csak 7.0-val lesz) ezek szerint. Vagy leginkább nem tudod. Meg még mi sem.
Ráadásul ha nem működik az nem azért van feltétlen mert a megállapításod szerint "nálad több gond is lehet" hanem mert simán a Synology esetleg még nem tudja ...
-
blakey
titán
válasz
gyugyo79
üzenetére
A cmd+x (mert a kérdező ezt használja) hálózaton keresztül jelenleg 2 másolással történik, először memóriába menti majd onnan a kijelölt helyre függetlenül attól, hogy 1 vagy 2 kötet. Nem tudom, hogy mi az oka annak, hogy félre érted, de mint írtam, ezt ne itt beszéjük meg. Nem írta, hogy bármi is működne csak azt, hogy külső vinyóra tette át, de az mind másolással történik.
-
blakey
titán
válasz
gyugyo79
üzenetére
Nem használom a cmd+x-et, az áthúzás meg működik egy köteten belül, ehhez semmilyen külső segítségre nincs szükség. Senki nem beszélt két kötetről, főleg, hogy a kérdező DS118-ról írt. Ne gondoljuk túl a dolgokat, több száz fájlt mozgattam át egyik mappából a másikba és köteten belül. Jelenleg a Forklift, Finder bármin keresztül másolásként történik a korábban említett cmd+x függetlenül attól, hogy 1 vagy 2 kötetről van szó.
"Az mitől lehet, hogy Mac Finderben, ha áthelyezek egy 40GB-os fájlt, kb 2 órás időt ír, ha böngészőben (a NAS felületén File Station-nal), akkor megvan 10perc alatt?
A NAS egy DS118, a laptop wifin van csatlakozva (bár ez szerintem nem szempont). Ha lehetne rajta gyorsítani, erre nem használnám a File Stationt.
Egy másik mappából helyezek át másikba, tehát nem a NAS-ról a laptopra vagy fordítva." -
gyugyo79
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Nekem az a furcsa, hogy nálad olyan működik az állításod szerint ami a Synology szerint majd csak a DSM 7.0 -val kerül be.
Tehát akkor nem igaz, hogy a 7.0-val kerül be ez ?
"Added support for server-side copy for SMB on macOS."Mert amíg ez nem működik addig nem "csak" parancsot ad a fájl műveletekre SMB -n így a hálózat sebesége/ tererheltsége stb. is befolyásolja a fájlműveletet.(mindegy, hogy áthelyezés vagy másolás pláne 2 kötet közt)
Tehát már most benne van a DSM -ben? Ha áthelyezel egy fájlt úgy ahogy te csinálod 2 meghajtó közt akkor nem jár hálózati forgalommal már most sem ?
Mert ha már megy akkor elég furcsa a Syno hozzáállása. Viszont ha nem akkor ha az ég leszakad sem fog lokális műveletként lefutni szerver oldalon amit szeretne Jaded egészen addig amíg a Syno meg nem csinálja ...
Én nem tudom, hogy áll ez a macOS -el jelenleg és természetesen lehet, hogy már megcsinálták és bevezették csak nem írták bele a Release Notes -ba esetleg elsiklottam felette, tapasztalatom meg 0.
-
törölt tag
válasz
Proci85
üzenetére
Kedves Proci85!
Egy anonim fórumon nem vágyok elismerésre, csak segítségképpen írtam hátha valakinek jól jöhet! Ha hiszed ha nem én sem úgy születtem hogy tudtam bármit is, mindent valahonnét tanultam. Ezt is. De amikor a jószándékú kommentem után elindul másnál az okoskodás, kötözködés akkor engedd meg hogy hasonló szinvonalon reagáljak rá. Köszi!
Más témában is megírtam: én a véleményemet írom mindig, nem szentírás, nem 1000% hogy igazam van de attól még a véleményem. Aki hasznosnak találja fontolja meg, aki nem az meg ignorálja! Ennyi.
-
Proci85
senior tag
válasz
üzenetére
Nem oktatsz, hanem kioktatszt és ezt sokszor arogáns módon. Így ebben nincs köszönet, még ha nagyjából jót is mondasz olykor.
Vannak a fórumban nálad expertebb kollégák is, még sem hurrognak le másokat. Lehet szelíden is terelni a népet a világosság felé
Próbáld meg és több elismerét kaphatsz, mint így. És igazából ez nem is csak neked szól, hanem mindenki másnap is, aki eljutott a szakma bizonyos szintjére és már janinak érzi tőle magát. Van ám még bőven fentebb is élet, olykor elképzelni sem tudja a delikvens, hogy valójában mennyire tudattalan..a nagy tudálékoskodásban.Idevágó okosság:
"Tudásunk sziget az ismeretlen óceánjában, és minél nagyobbra nő ez a sziget, annál hosszabb parton érintkezik az ismeretlennel."
Victor Frederick Weisskopf
1908. szeptember 19. — 2002. április 22.
osztrák-amerikai fizikus -
törölt tag
válasz
krealon
üzenetére
Na, a szagértők rendesen összejöttek!

Ennyi erővel a törlés sem törlés valójában mert fizikailag nem töröl csak üresnek jelöli, az áthelyezés sem mozgat semmit csak más helyről mutat ugyanoda az eredeti fájlhoz. Ugye azért megengeditek hogy a jövőben is törlésnek és áthelyezésnek hívja a világon mindenki? Please......
Teljesen tök mindegy mi történik a háttérben, a lényeg hogy gyorsan másol, a másolt fájlt külön lehet szerkeszteni, módosítani úgy hogy az eredeti nem változik. De igazatok van, nehogy használjátok!!! Másoljatok csak lassan, az a franko és örüljetek hogy dupla helyet foglal, ez a legkirályabb benne! Ja nem is...

Én kérek elnézést hogy a többieknek megmutattam ezt a lehetőséget!
-
krealon
veterán
(#57705) 2014htctest
Apa másol köteten belül (nem áthelyez):
10.2 GB/sEzt a masolos kamut mar maskor is elsutotte [link] .
A BTRFS es a ZFS lehetoseget ad alapertelmezetten, hogy egy falj koteten beluli masolasat, leegyszerusitsuk egy hivatkozas letrehozasara.
Ezt az apro tenyt elfelejti mondani es mivel a Windows SMB-n csak annyit lat, hogy lezajlott a folyamat, ezert hulyesegeket ir ki. (Valojaban csak korulbelul 1 blokk kerul irasra a lemezen, vagyis a fizikai atvitel nagyjabol 4 kB/s.)
-
Jaded
őstag
Uh, nem akartam ekkora "háborút" szítani
Nem sűrűn csinálok ilyet, most is csak azért, mert pár nagyobb fájlt raktam át külső vinyóra, mert kezd megtelni a belső. Egyelőre nagyobb vinyó nem opció sajnos.
Egyébként a Finder is és a Forklift is tetű lassan csatlakozik a NAS-hoz, úgyhogy itt valami beállítási probléma is lesz. Nem mondom hogy a Forklift sz.r, de pl ha kijelöltem 5fájlt törölni, még pár perccel utána is ott volt a listában és csak utána frissült le. Gondolom itt megint a beállításokkal van gond.
Nem esik nehezemre 20ablakot is kezelni egyszerre ha kell, a File Stationba sem halok bele, csak ha már alapból tudná a rendszer (vagy akár a Forklift), akkor minek használjam? -
törölt tag
válasz
Pubszon
üzenetére
Na, fussunk neki még egyszer...
"Mielőtt nekiáll okoskodni valaki hogy nem is másol valójában (úgy látom nem kellett sokat várni
) persze hogy nem, de minden tekintetben úgy viselkedik mintha lemásolta volna!"Nem ugyanaz mint az áthelyezés (mert azt bármi alapból gyorsan tudja) és qrvára semmi köze ennek a windowshoz meg az SMB-hez sem... BÁRMILYEN OPRENDSZER BÁRMILYEN PROTOKOLLON KERESZTÜL LÁTJA ÉS HASZNÁLNI TUDJA!
"Innét fogva tök mindegy mi történik valójában!
"
EZ itt a lényeg! Mit érdekel bárkit is mi történik a háttérben? SENKIT! A lényeg hogy azonnal megtörténik a "másolás" és utána minden tekintetben úgy viselkedik mintha másolat lenne! ENNYI! Lehet módosítani,bármit csinálni vele és nem lesz lassabb semmilyen művelet sem rajta... AKKOR?Ki az a h*lye aki azt a másolást válaszaná ami dupla helyet foglal és lassú mint a dög szemben azzal ami csak egyszer foglalja le a tárterületet és gyors? Ja, egyet tudok...
Tudod mit? NE HASZNÁLD!
-
Pubszon
veterán
válasz
üzenetére
Tudod te milyen háttértár tud ilyen írás/olvasást?
Illetve elolvastad mi van alá írva?
Mert ez nem másolás!!
Csak a win hiszi azt. Ilyenkor csak a fájlrendszerbe kerül egy bejegyzés hogy x és y helyen van ugyan az a fájl, de csak módosításkor másolja ténylegesen le a fájlt!Ugyan ez van az SMB esetén a fájlok áthelyezésénél is fájlrendszertől függően, csak a helyét írja át, de a fájl ténylegesen nem változtat helyet.
Például: Egy fájlt áthelyezel a NAS-on azonos köteten belül windowssal, a win csak egy parancsot küld hogy írja át a helyét, ezért egy 1KB-os vagy egy 100GB-os fájl áthelyezése ugyan annyi idő. Egy pillanat. Esetedben is, csak a Btrfs tudja már másolás esetén is.
Ha módosítod ezt a fájlt, nézd meg a lemezhasználatot, akkor fogja másolni ténylegesen.
Tehát ez is csak egy feature, nem valódi másolás.
-
blakey
titán
De működik csak az általa használt parancs másképp van definiálva és ha a Syno nem engedélyezi, hogy áthelyezésnek minösüljön akkor a rendszer előbb memóriába másolja majd átmásolja a megfelelő helyre, ergo 2x másol és ezáltal nem áthelyezésnek számít hanem másolásnak/törlésnek/másolásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- Dell Optiplex/Precision MT/SFF 3430, 3050, 3060, 3070, 3080, 5060, 7060/7.-8.-9.gen/SZÁMLA-GAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD RTX 3060 12GB Zalman S2 TG FSP 800W
- 27% - GIGABYTE RX 7800 XT GAMING OC 16G Videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

S photo:
Másrészt meg az inkább bosszant, hogy nem konstans a sebesség. Gyakran megvan a 100 MB gép és nas között, de sokszor csak a fele.