- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Nethooligan #57663 üzenetére
Köszönöm a választ :R
415Play tuti. Intel Atom van benne.
Végülis elég, mert olyan még nem volt, hogy lehalt volna terhelés miatt. -
válasz
Nethooligan #57659 üzenetére
Köszönöm a választ
Mondjuk még így is gyorsabb, mint mikor először épített fel az SHR kötetetViszont vérszemet kaptam... Mire lenne érdemes váltani, ami 4 lemezes és erősebb hardware-ben? Igazából filmet nézek róla, meg torrentezik. Vagy erre elég a 415Play is és kár további pénzt ölni bele?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Nethooligan #57356 üzenetére
Nem tudtam, hogy tud ilyet is az FS.
Este majd kipróbálom. -
válasz
Nethooligan #57103 üzenetére
Szia,
Pontosan így tettem, mint írtam minden beállítás eddig jó volt. Aztán jött egy kattanás, na mondom nem szimpi az a 9091-es port, átírom. Leállítottam a TM-et, majd a routerben is ís a TM-ben is átírtam, mondjuk 9734-re.
Na és innentől se kép se hang. Visszaírtam az eredeti 9091-re, de továbbra sem működött. Egyedül DSM-ből a TM linkjére kattintva jött be, sehogy máshogy.1 hét próbálkozás után feladtam, csomagot újra telepítettem és azóta megint jó. Csak épp a korábban visszatöltött cuccok "eredményei" vesztek oda
-
Multibit
nagyúr
válasz
Nethooligan #57150 üzenetére
Az ellenirány is tesztelve (cél a freemail ill. gmail). Ez is probléma nélkül működik. A gmail ugyan figyelmeztet, hogy jelszó védett a csatolmány, így a vírusellenőrzés nem végezhető el, de ennek ellenére a csatolmány letölthető.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Nethooligan #57150 üzenetére
Ma kipróbáltam mindkettőről (gmail, freemail) a küldést. Simán elküldte mindkét szolgáltató a jelszó védett csatolmányt a célcímre.
-
BossBoss
őstag
válasz
Nethooligan #57128 üzenetére
Igen. Kezelőfelületre 2 külön port. Alapértelmezett 5000-5001-et átállítottam természetesen. Tűzfalat routerben és NAS-on kikapcsolva.
-
Sanya
nagyúr
válasz
Nethooligan #56652 üzenetére
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaj, de nem érted a ds működését...
-
zAcsKO
tag
válasz
Nethooligan #56652 üzenetére
Mit ajánlasz helyette?
-
Nethooligan
tag
válasz
Nethooligan #56486 üzenetére
Nos tegnap "okos" voltam.
Erre ma a régi NAS teljes takarításon esett át, azaz újratelepítettem.
DSM netes telepítés, erre amikor elindult a NAS automatikusan elkezdte az SHR, btrfs kötetet létrehozni.
Mindezt 416 playen. A 1019+-nak esze ágában nem volt ilyet tenni.
Ezek után nekem egyértelműnek tűnik, hogy a Synology újabb "okos" lépése ez, hogy a +-os vagy a feletti modelleken nem indul automatikusan, míg a többin igen. Kb úgy, mint ahogy elvileg nem engedi a 416play-re felrakni a dockert, csak a +-osokra. (Elvileg, mert 916+-os modellt választva le lehet tölteni a honlapjukról és manuális telepítéssel simán felmegy.) -
gyugyo79
addikt
válasz
Nethooligan #56489 üzenetére
Lehet nehéz megérteni, hogy amíg 1 verziót láttál nincs tapasztalatod az összessel pláne nem az összes típussal. Nem tudhatod, hogy másnál is pont ugyan olyan lesz e a telepítés max ha teljesen 1 típus és DSM verzió van a 2 NAS -on a telepítéskor....
Az is lehet nem egy videót nézünk de nálam
3:35 -> ajánlott csomagok telepítése -> Mégis hova rakná ha nincs/ nem lesz Volume már előre telepítve?
4:41 -> Már látszik a storage manager első indításánál, hogy ott van.6:00 -> Már törölte és csinálja úgy, ahogy ő szeretné és RAID10 -hez bizony kell az a 4 lemez ....
-
WaterWave
veterán
válasz
Nethooligan #56490 üzenetére
vezérlőpult - fájlszolgáltatások - speciális
-
gyugyo79
addikt
válasz
Nethooligan #56486 üzenetére
Javaslom nézd végig ezt a videót és mutass rá arra a pontra amit elront és ami miatt létrejön nála az shr1 ext4 volume (amit utána töröl is ). Ha user error ....
Azért is nagyon jó ez a videó mert látszik, hogy már kint van a 6.2 (download center -be látszik.) Míg nála egy 6.1.7 van/lesz a NAS -on amit telepíteni fog.Ha felfrissítené a NAS -t és kivenné a HDD -ket törölné őket vissza rakná és elölről kezdené az egészet akkor már egy 6.2.x -es verzió települne ami akár más is lehetne ha a Syno ezt a 6.1.7 és az akkor aktuális 6.2.x közt változtatta meg....
-
WaterWave
veterán
válasz
Nethooligan #56415 üzenetére
Szerintem a Hyper Backup csomagkezelési központból az teszi a dolgát
-
allein
addikt
válasz
Nethooligan #56332 üzenetére
Működik, minden király. Mire jó a két SSD slot, milyen esetekben érdemes, javasolt használni? (DS918+)
-
libus
őstag
válasz
Nethooligan #56334 üzenetére
-
válasz
Nethooligan #56298 üzenetére
File Station-ben felmountolod a régi megosztásokat aztán másolás ott. Magára hagyod, ha végzett kapsz értesítést.
-
WaterWave
veterán
válasz
Nethooligan #56073 üzenetére
dockeressel még várj mert nem csatlakozik a port.hu-ra csak a hagyományos wg++ könyvtáras módszerrrel...
-
WaterWave
veterán
válasz
Nethooligan #56030 üzenetére
Kb 1,5 óra. syn 718+-al
3 napot szedek le, minden nap leszedetem éjjeli órákban, de gondolkodom a két naponta dologban, majd meg kell néznem a leirást...
Majd héten megcsinálom azt is.Egyébként a cpu használtam kb 0% a webgrabnak dockerben, a memória meg 5-6MB tehát nudli.
Milyen nast veszel?
-
WaterWave
veterán
válasz
Nethooligan #56010 üzenetére
Működik
-
WaterWave
veterán
válasz
Nethooligan #56010 üzenetére
nem csinálta meg a guidot... nem értem, pedig ugy csináltam ahogy gyugyo írta, még az id-t is beallitottam
jogosultságra meg még everyone-t is raktam a mappára (olvasás írás)
config könyvtárba mindent létrehoz, csak a datából hiányzik minden.
webgab.conf-ban felül még ezt is átírtam: <filename>/volume1/docker/webgrab/data/guide.xml</filename>
másik módszerrel megy a scriptessel de annak a webgrab dockerhez semmi köze. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Nethooligan #55941 üzenetére
Azonos méretnél tulajdonképpen azonos az SHR és a RAID5
Eltérő méretnél van jelentősége !
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Nethooligan #55933 üzenetére
Ha nem tervezel "extra" dolgokat, akkor lehet az ext4-el jobban jársz.
Úgy rémlik, hogy mások itt a fórumon írták, hogy kicsit magasabb a CPU igénye a Btrfs fájlrendszernek.....viszont van olyan alkalmazás ami csak ennek megléte esetén indul el !Az SHR előnye a későbbi lemezcseréknél jelentkezik majd.
[Itt írtam is róla.] -
jozsi252
veterán
válasz
Nethooligan #55934 üzenetére
Mivel 2 NAS-ról van szó, ezért a router úgyis külön IP-t oszt ki neki. Ezeket az IP címeket MAC cím alapján rendeld hozzá a routerhez, így bizonyos időközönként nem fog változni. Majd attól függően hogy az adott routert mire használod, nyissál neki portokat. Ami fontos hogy port ütközést elkerülve, más portokat használj. Pl ne 16881 legyen mindkettő NAS-nál a DS portja.
-
kgymac
őstag
válasz
Nethooligan #55933 üzenetére
Nincs kereső a fórumban? Tárhely szimulátor sincs a syno-nál? Nincsenek a topic jobb oldalán felül linkek hozzá?
-
Elemental
addikt
válasz
Nethooligan #55934 üzenetére
Igen. De amúgy is ajánlott az alapértelmezett portokat lecserélni.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Nethooligan #55930 üzenetére
Szerintem rövidebb idő alatt végez ha egyszerre teszel bele 3 vagy több lemezt és úgy indítod az SHR vagy Raid 5 kötet létrehozását.
Amúgy pedig SHR kötetnél lehet 1 lemezzel indulni, Raid5-höz pedig már indulásnál kell a 3 lemez!
-
Fisha
őstag
válasz
Nethooligan #55782 üzenetére
Szerencsére kiszámolták már a várható értéket helyetted a biztosító matematikusai, így azt nézve egészen biztosan állítható, hogy neked nem éri meg, mert nekik megéri.
Szerintem amúgy csak olyan dolgokra érdemes biztosítást kötni, ami tényleg hazavágja az életed, ha anélkül megtörténik. Ilyen esetekben bőven lehet "kockáztatni". -
törölt tag
válasz
Nethooligan #55782 üzenetére
Ha elromlik 3 év után akkor megéri...
Viccet félretéve egyéni mérlegelés kérdése. Nyilvánvaló hogy nincs fix válasz előre mert akkor nem is létezne ilyen fajta biztosítás! De a nem jellemző hogy gyakran hibásodna meg maga a NAS, a HDD-k előbb szoktak hullani, ott érdemes résen lenni honnét veszel mert valahol csak 1 évet adnak máshol meg 3-5-öt ugyanarra!PS: Én nem vettem meg. Van mellette egy 6 éves synom is, nem volt vele még gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest