- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bencsyp18
csendes tag
Úgy nézz ki segített az 5peer . De megvárom a torrent véget.
A peereket úgy választja hogy az 5 leggyorsabb vagy 5 random és lehet H egyik se tölt fel érdemleges sebességgel .
Illetve arra tipp hogy miért csak 2-3mb/S a letöltés ? Gigás cat5e kábel a net is tudja es elv a nas is 1000port van. A vinyok tudnak többet is , hálózaton 20-30mb al másol . Hibrid Raidbe vannak a vinyok .
-
Fisha
őstag
Hosszas és igen idegörlő nyomozás után kiderült, hogy mi okozta a folyamatos vinyókerregést és teljes belassulást: a download station. Bár látszólag nem volt aktív torrent, illetve próbálkoztam uninstallal/reinstallal, de mindezek ellenére továbbra is tekert a vinyó. Végül egy database törléses reinstall gyógyította csak meg. Szóval, ha valakinek megállás nélkül tekerne a vinyó és ettől marhára belassulna az eszköz, az elsőre egy download station database törléses reinstallal próbálkozzon, és ne szívjon vele 1 hétig, mint én.
-
RudY
addikt
Nálam is DS118-on fut az Emby lassan 2 hete. Tesztként került fel a Plex helyett, de marad is. LG és Samsung tv-n is hibátlan, plusz minden családi mobilon is tökéletesen fut, még távoli eléréssel is.
Napi szinten van használva folyamatosan, se akadás, se beragadás. Mondjuk 4-5 napig szkennelt és metázott, mindent hagytam próbaképp maxra állítva, de 1000 fölötti filmanyagnál ez várható volt.
Torrent ezen egyáltalán nem fut, arra egy másik NAS van használva (DS119j), annak teljesen mindegy mennyire terheli.
Nálam is bekerült vele mono-sgen, de abszolút nem tűnik zavarónak: -
gyugyo79
addikt
A filmek amik nem kerülnek indexelésre, hogy kerülnek oda ?
Ha mind csak Synos alkalmazással vagy sambán át akkor próbáld ki, hogy amikor olyan, van, hogy nem jelenik meg valami akkor nem reindex -et nyomsz hanem a Mediaszervert állítsd le és indítsd el. Vagy nézz rá, hogy a Video Station webes részén látod e ha abba be van állítva a könyvtár indexelésre.Ha így jó lesz akkor nem az indexel van probléma. Ha a Video Stationbe látod akkor azt add hozzá a DLNA -hoz Media szerver Böngészési beállításoknál alul..
Utána még mindig van az is, hogy nem mindent indexeltetsz újra csak a videó indexelésre beállított könyvtárat ezt futtatva a feladat időzítőből, hogy kevesebb dolgot kelljen végig várni:synoindex -R [video]
Vagy manuálisan hozzá adod te :synoindex -A /volume1/Video/Film/filmkonyvtar/
synoindex -a /volume1/Video/Film/filmkonyvtar/filmcime.mkv
ahol mindig neked kell a /volume1 -részt beírnod a végér a a nagy A után a könyvtárt a kis a után meg a fájl nevet. Ezek a File Station tulajdonságok résznél megtudhatók másolhatók azért ha van egy sablon a Feladat időzítőbe csak másol - beilleszt - futtat ...
Ha space -t használsz a nevekben akkor "-ek közé kell rakni az elérést.Ha törölni sem törli ezeket akkor
synoindex -D
után a könyvtár éssynoindex -d
után a fájlnév ... -
blakey
titán
Ma még vizsgálódom, bár nincs sok időm, az biztos, hogy eddig nekem semmi nem ragadt be Emby-vel. Plex-el igen, de csak akkor ha a DLNA része be volt kapcsolva. Mindkettő telepítve van és minimális a RAM és a CPU terhelés, igaz, nem használom a saját klienseiket, Kodi, MrMC, Infuse-al használom közös adatbázisnak, gyerekeknél megy az Emby kliens de az sem terheli. Milyen NAS-on fut a szerver? Nálam DS218+-on.
ui.
Most megnéztem, hogy ha nem használjuk a szolgáltatásokat akkor tutira nincs semmilyen "mono-sgen", Emby "corerun"-t használ, Plex meg nevesítve van és többfélét, de egyik sem terheli a NAS-t, 7% RAM (6GB-ból) és 1% CPU a terhelés. -
gyugyo79
addikt
A probléma ugyan az. A választ is megadták az okkal. A fórum moderátor a végén linkelt egy topikot ahol megpróbál segíteni...
Ha leírod a verziót amit használsz, adsz nekik log -ot meg a beállításaidat leírod lehet tudnak valami tippet adni vagy megírják, hogy ez ilyen ...Igen a legjobb az lenne de a TV-k azt nem támogatják annyira.
Vehetsz egy külső lejátszót is olyan 20k körül van ami minden mókolás nélkül elég használható már. Vagy maradsz a DLNA -nál ha az elég amit a TV-d is meg a NAS is támogat 100%.
-
gyugyo79
addikt
Pedig vagy ott próbálkozol vagy elengeded az Embyt mert ha valahol hát ott fognak neked segíteni. Nincs natív verzió fordítva így a mono van használva a futtatáshoz.
Megnézheted a PLEX-et is de az is erősen korlátolt lesz a NAS -odon.Ha együtt tudsz élni a Video Station -el akkor még az talán a legjobb megoldás mert az ahhoz fordított ffmpeg támogatja legjobban a procid esetleg ha van synocommunity -s azzal fel is turbózhatod ha a rtd1296-hoz is add + t de ennek olvass utána azért. Már ha a Video Startion vonalon maradsz és találsz klienseket az eszközeidre amikkel használnád.
-
noorbertt
őstag
Nálam is fent van az emby hónapok óta és semmi hasonlót nem láttam.
Szerintem nálad be van kapcsolva a transzlodolas és vagy a thumbnail images.
Mindkettő okozhat ilyet.
Csekkold le, nálam a thumbnail megy napközben is mert bírja,de oda is van írva hogy esti órákban menjen.. -
olajbogyo
aktív tag
Szia!
Eddig nekem se volt ilyen, de ma feltettem az Embyt.......no azóta nekem is van mono-sgen, dögivel. Úgyis csak próba miatt tettem fel, majd holnap letörlöm meglátom mi lesz. Mert kicsit memory zabáló ez nekem, mármint az emby. Marad a minix neo- ra feltett kodi. Eddig az a legjobb számomra.
-
Madwe
nagyúr
Ezt első kézből cáfolom: plex esetén a webos-es plex app sokszor transzkódolt, míg egy orosz által fejlesztett plex kliens, az xplay azokat rendre zokszó nélkül támogatta
4k HDR esetén, ha szedsz olyanokat, elöbb utóbb biztosan belefutsz majd hangsáv problémákba, mert azokon gyakran csak atmos vagy hd hang van, amiket nem fog szeretni s transzkódolni fog... + eleve (bár lehet frisebb lgknél már gigabites ethernet van, enyémben még 100as volt csak) sávszél problémák is lehetnek, ac-s wifin ugyan valamivel jobb mint etherneten, de 4k HDR esetén lehet akár 100MBps feletti is esetenként a bitráta, amit már megintcsak nem tudsz rendesen átvinni, csak gigabiten
Én is ódzkodtam a külső lejátszótól, végül 2 dolog győzött meg: az, h a 4k-s hangsávok gyakran okoztak gondot (s eleve ha már van rendes hangcuccom s a forrás is speciel hd, akkor használjam már ki, amit - ha nem is transzkódolna - de kiküldeni hdmi arc-n semmiképp nem tudna a tévé, illetve az, h a magic remote-al tudom irányítani a külső eszközt is, plusz távot nem akartam -
Madwe
nagyúr
Plex esetén van olyan, h burn subtitles, lehet on off és images only (utóbbi javasolt). Lehet embynél is be lehet ezt valahogy állítani?
Egyébként nem csak a feliratok fognak neked transzkódolást okozni, okozhat ismeretlen kodek vagy hangsáv is.
Milyen webos appal használod?
Egyébként egy dedikált rendes külső lejátszó ezen tényleg sokat tud dobni ha gyakran futsz ilyenbe, érdemes olyat keresni, ami kb mindent megeszik (apple tv esetén pl az infuse app) -
blakey
titán
Automatikus akkor ha külső hálózatból nézed, belső eléréssel "Direct play" legyen. Ugye app-on keresztül használod?
Amúgy 4K esetén a szűk keresztmetszet a TV LAN része lesz, használj normális külső lejátszót. Az Emby meg maradhat médiatárnak, én is annak használom. TV-k lejátszójával maximum HD-s anyagot nézek. -
blakey
titán
A video, fotó és zenemegosztás pontosan milyen technológiával zajlik? - a média megosztása történhet DLNA-n, SMB-n, NFS-en, FTP-m stb. Konkrétizáld a kérdést. Mit használsz megosztás céljából? A TV-ből itélve valószínűsíthető, hogy DLNA-t használsz hacsak nem Android TV, mert ott lehet SMB és NFS is.
-
Borisz76
nagyúr
Szia.
Nálam Win10 Pro , 64 bit és chrome böngésző.
Indulásnál a chrome-ban 14 oldal van beállítva.
Ebből 4 a NAS-okhoz tartozik.
2 oldal a webes felület + 2 oldal a [DS Monitor / Unregistered torrent] felület.
Eddig nem vettem észre, hogy terhelné a CPU-t. -
törölt tag
Ennél nagyobb bajod sose legyen...
Nem mindegy neked? Teszi a dolgát a háttérben! A sima download mappát te hoztad létre, a @download meg lehet a Download Station temp foldere... [link]
Én a helyedben nem turkálnék root jogosultsággal SSH-ban feleslegesen! Főleg nem ha nem tudod mi miért van ott... Mindennek megvan a maga oka.
-
kgymac
őstag
Csak azonos típusnál próbáltam, azonos dsm verzió mellett (6.1.7u3).
Szinte minden vezérlőpult beállítást visszaállított, de pl. a tűzfal szabályokat nem. Pedig lehetne, mert van konfig file és a mentéshez/visszaállításhoz is van progi (iptables-save és iptables-restore).
Telepített progik konfigját nem mentette/állította vissza. -
törölt tag
Ahogy nézem az alapokról akarod felépíteni az otthoni rendszered... Az sokba lesz, főleg ha nem az alsó polcról választasz ki mindent. Szerintem az arányosságra figyelj oda leginkább! Ha a tévére nem szánsz megfelelő összeget akkor a többi se csúcsmodell legyen mert felesleges. Én a helyedben az alábbi sorrend szerint priorizálnék ha a 4K lejátszás a lényeg (elől a legfontosabb): TV, média lejátszó, NAS, hangrendszer. Illetve ebben a sorrendben ruháznék be rájuk. Inkább ne egyszerre vedd meg olcsóból ha nincs rá lé hanem egyesével drágábbakat.
Ha a TV+média lejátszó megvan akkor ideig-óráig PC-ről is megoszthatod a filmeket vagy USB drive/külső HDD-ről ha van. A hangrendszer meg a bónusz.
-
Borisz76
nagyúr
Ha nem PM-ben tárgyaltok , akkor azt más is olvassa itt a fórumon.
Ezzel nincs gond mert jól jön a tapasztalatból származó információ.És ha nem is konkrétan NAS a téma de ehhez hozzátartozik a hálózat és valamilyen szinten a lejátszók témaköre is.
Legfeljebb OFF ba teszitek , tesszük. -
törölt tag
Ha neked ennyire fontos a 4K lejátszás (ahogy nekem is) akkor szerintem felejtsd e la Plex, DLNA és társait (ahogy én is elfelejtettem). Vegyél egy jó 4K külső lejátszót! Sima NFS megosztáson keresztül játsz le és akkor 10 különböző helyen is nézhetsz 4K filmet zökkenőmentesen! Nem kell transzkódolással sz@rakodni a NASnak , nem lagol, normális user interface-e van, ezerszer könnyebb kezelni (nyelv/felirat váltás, felirat pozicionálás, késleltetés, stb.). Ha külső hangrendszered van akkor meg főleg. Szerintem...
-
-
Borisz76
nagyúr
Biztosan tudod, hogy mit is akarsz?
Zavart érzek az erőben...
Neked kell egy nas amin a filmek vannak. Ez továbbítja, stream-eli az adatokat egy külső lejátszónak.
A lejátszó értelmezi az adatokat és képpé, hanggá alakítja.
Ebből kővetkezik, hogy a 4K,HDR,DTS-MA, Atmos stb dolgokkal NEM a nas foglalkozik hanem a lejátszó!A lejátszó lehet PC, HTPC, Média Player, androidos vagy más rendszerű kis box esetleg egy okos tv beépített alkalmazás.
Jó lejátszó esetén a NAS-nak nem kell on the fly, röptében átalakítania a stream-et. Ez csak akkor kell ha a lejátszó nem ismeri az adott kép vagy hang formát és ekkor a nas átalakítja a lejátszó számára is emészthető formába. Ez viszont CPU igényes folyamat.
Tehát neked egy NAS kell és egy jó lejátszó!
A gigabites hálózat elméleti sebessége 125 MB/s.
Gyakorlatban ez kb 100-110 MB/s szokott lenni.
Számoljunk az egyszerűség kedvéért 100 MB/s sebességgel.Egy film ha 90 perces , akkor az 5.400 mp hosszt jelent.
5.400 * 100 MB-al : 540.000 MB
Tehát ha minden másodpercben 100 MB adat hagyja el a NAS-t akkor az 90 perc alatt összesen 540.000 MB adatot jelent. Ez kb fél Tb !
Oké, hogy vannak nagy méretű filmek ....de nem láttam még 500 Gb-s filmet.
Még egy jobb minőségű 4K-s film is 80-100 Gb.
Ebből következik, hogy simán ki kell tudnia szolgálni több lejátszót is egy NAS-nak, gigabiten. -
gyugyo79
addikt
Van. 99% menni fog. Annyi, hogy ha nem admin jogú felhasználóval használod az alkalmazást vagy ha azzal is de nem megy akkor néz rá egy admin jogúval az Audio Station -> beállítások-> jogosultság fülön legyen az adott felhasználónak joga a USB/DLNA lejátszáshoz.
Ha ez megvan a webes felületen is és az appaban is ki lehet választani, hogy a zene hol szóljon : saját eszközön a látható DLNA eszközök valamelyikén vagy ha van google castot tudó eszköz akkor azon vagy stb. -
kgymac
őstag
Hasznos lenne, de fenn van az összefoglalós linkek között
@petir:
Visszatöltöttem egy másik, azonos típusú nasra.
Megosztások, userek, jogok és a legtöbb beállítás visszaállt.
Telepített appok nem. Nekem a tűzfal beállítások hiányoztak, de az sajna nincs benne a mentés listában. A területi beállításos szabályok miatt lett volna jó, ha azt is menti és visszaállítja. -
lewisfm
aktív tag
Nekem DS118 van.
Meglepően jó, persze el kell tudni fogadni a korlátait.
(Nekem a Docker támogatás hiányzik belőle.)FTP, Samba, s a többi megosztásnál aletöltés irányában elég gyors, feltöltés irányba egy kicsit lassú, de nem vészes. Fejből sajna nem tudok adatokat mondani.
Torrentre a Download Station-t használom, s olyan 15-20 MByte/sec-el szokott letölteni, de gyakran eléri a 25-27 MByte/sec sebességet is, néha 30 fölé is megy.
Telekom-os 500 Mbit/sec sebességű internetem van.
A NAS-on a következők vannak telepítve:
Video Staion
Note Station
Audio Station
Photo Station
DNS Server
Download Station
SVN Server
Git ServerGyakran van olyan, hogy a gyerekek külön-külön néznek mesét két különböző tableten (720p), a feleségem pedig nézi a saját műsorát (720p), én pedig egy filmet (1080p) nézek róla, s kiszolgál.
A DSM UI egy kicsit belassul, ha intenzív torrent letöltés történik, különösen, ha 3-4 torrentnél többet tölt le egyszerre, de ekkor sem túl vészes a belassulás.
-
gyugyo79
addikt
Én 100x inkább választanám a 118 -at ha lenne lehetőségem.
Mondjuk én a 10MB/s -es torrentel is simán együtt tudok/tudnék élni ha mellette minden megy rendesen. Nálam a 918+ is be van korlátozva hiába tudna sokkal többet.
A korlátait meg majd látod mert nyilván vannak de nem is kerül annyiba mint egy intel procis és igazából azoknak is vannak korlátai azért ... -
gyugyo79
addikt
Valamit szinkronizál a Share Sync ( + synoscgi = CloudSync ) is ráadásul nagyobb terheléssel mint a TM ...
ez már sok random IO így szerintem ezért fekteti meg a HDD-t az amúgy sebességben nem nagy terhelés.
Ennek a szerencsétlen NAS-nak amúgy sem acélosak a paraméterei gondolm még a swap is használva van rendesen nem is értem a Synologyt így 2019 -be miért sajnálta a ram -ot és hol fájt volna ha 512 -vel szereli ... -
Pubszon
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Bluetooth hangszórók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Projektor topic
- További aktív témák...
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Fotó állvány eladó
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest