- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
válasz
hatesz #83126 üzenetére
https://www.disctech.com/Synology-DiskStation-DS115J-NAS-Server szerint meg 8tb, de kezel 16tb-os diszket is. TÚl nagyot sem érdemes, én egy 4Tb-os Seagate Ironwolf-ot vennék bele, az fogyaszt talán a legkevesebbet és a legcsendesebb is a NAS_ba szánt lemezek közül.
-
Sanya
nagyúr
válasz
hatesz #83121 üzenetére
Szerintem véletlenül elgépelted, és ez egy DS115j NAS.
Én, Seagate Ironwolf-ot vennék bele, az tutira CMR-es merevlemez (az a jó), NAS_hoz lett tervezve. Ne válaszd a PRO merevlemezt, annyival nem tud többet.
Ha a másik gyártótól szeretnél vásárolni, akkor az WD RED széria a tied. Érdemes itt is CRM-es lemezeket vásárolni, bár egy lemezes NAS_ba jó lehet az SMR-es merevlemez is, de okozhat galibát. -
válasz
hatesz #60332 üzenetére
Erről a kb. 2000-es évek eleje jut eszembe, amikor a kedves ügyfél visszahozta a wireless routert hogy szar. Kérdeztük hogy mit jelent ez pontosan, azt mondja nem is világít rajta semmi. Mondom a tápkábelt beledugta? Aszongya: Ez egy VEZETÉKNÉLKÜLI router, nem kell bele kábel!
-
Essejó
veterán
válasz
hatesz #60346 üzenetére
Nekem is Magentás csomagom van, árban sem rossz, csak ez az ipari hulladék Sagemtöl kapok idegzsábát, hogy miért szedték benne külön a lant és a wifit, persze rakhatok mögé egy saját routert. Ami már jo islenne az 20 K Ft. De még akkor is ott a probléma, hogy az iptv miatt a hgw-t nem rakják bridge modba, akkorsem ha a router igmp képes.
-
-
Essejó
veterán
válasz
hatesz #60336 üzenetére
Mondjuk a 18.-ban laktam több mint 50 évig. De miböl gondoltad hogy ha csak áramot adsz a nasnak netet nem akkor eléred? Azt speciel nem tudom, hogy kezel e wifi sticket, szvsz nem. Mondjuk ezt az új divatot sem értem hogy routert, hgw-t a padlásra rakunk. Az a nyári +70° nagyon nem fog neki használni, a téli -20°sem. De ha mégis otthagyod akkor minimum 1 kábelt lehozni, arra egy switch-et, és abbol 1 kábelt a nasba 1 másikat meg a laptopba, és máris megy minden. Ha a lapost wifin hagyod nem fogja látni a nast, ha az kábelen lóg. Ez a Sagem egy ilyen csoda, hogy el van választva fizikailag a lan és a wifi kapcsolat.
-
hatesz
tag
válasz
hatesz #60313 üzenetére
Basszus komolyan hajlandó lennék fizetni is valakinek aki kijönne hozzám a 18. kerületbe segiteni beállitani a telekom rootert és a NAS-t, hogy tudjak filmeket nézni a NASról és letölteni rá. A korábbi helyen UPC-nél meg tudtam az én amatőr szintemmel is oldani, mondjuk ott ré tudtam kötni kábellel a NASt a rooterre...
HELP... -
Multibit
nagyúr
válasz
hatesz #60318 üzenetére
OK, hogy wifi, de egyrészt wifi-ről is el kéne érned a routeredet, másrészt a NAS - gondolom - kábelen csatlakozik a routerhez. Ha egy Windows-os számítógépről parancsmódban beírod az ipconfig parancsot, mit látsz? A korábbi helyen mi volt a routered IP címe? Korábban mit állítottál be a NAS-on, fix IP-t, vagy DHCP-t?
Az a reset "hosszú reset" volt? -
Multibit
nagyúr
-
dkess
őstag
válasz
hatesz #59978 üzenetére
Seagate Ironwolf 3 TB: [link] . Ez 36K HUF nagyságrend most. Amire figyelj - nem 'Pro', hanem a sima.
Annyit hozzátennék, hogy méret/ár tekintetében a 4 TB lenne az ideális. 5-6K HUF -al többért már megkapnád: [link] .
Úgy egyébként (tudom ez már kiesik az elképzelésből) a 6 TB -ost nagyon nem éri meg. A következő lépés a 8 vagy 10 TB - ezek szintén nagyon jó méret/ár mutatóval rendelkeznek - akár Ironwolf vagy Red vonalon. Nem mellesleg észrevehetően gyorsabbak (meg egy picit hangosabbak) is ...
-
dkess
őstag
válasz
hatesz #59963 üzenetére
Amennyiben megadsz néhány dolgot a következőek közül, akkor valószínűleg az ajánlás is könnyebb lenne - pl. méret (tartomány) elképzelés, márkapreferencia (ha van), NAS -ba való típusokat keresel avagy "jó bármi", pénzügyi keret stb. stb.
Persze van ez a topik is: [link] . Természetesen ettől függetlenül is tudhatunk segíteni, de a Te szempontodból is előnyösebb lenne, ha egy ilyen kérdésnél nem "titkolóznál" annyira ...
-
NeroLacus
csendes tag
válasz
hatesz #59935 üzenetére
Mivel a Synology DS115j egy egylemezes Nas, ezért mentést kell készítened.
Konfiguráció mentése: Vezérlőpult,Frissítés és visszaállítás, Konfiguráció biztonsági mentése.
Az adatoknak, alkalmazásoknak, megosztott mappáknak a mentését pedig a Hyper Backup-ból tudod elkészíteni.
Lemezek cseréje, Nas telepítése, konfiguráció, majd Hyper Backup adatok visszatöltése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Acer Predator Helios 300 - 17,3"FHD IPS 144Hz - i7-9750H - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1660 Ti - Win11
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest