- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Évi két bemutatóra állhat át az Apple
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz
WolfiMusic #39699 üzenetére
Mobillal tudod tesztelni ha van internet előfizetésed. Akár azon beállítva akár a netet megosztva. De a belső hálózatról is tudsz csatlakozni ha a routered kezeli akkor dns név alapján is.
-
csizo
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 116-os nasom.Az lenne a kérdésem,hogy usb-n csatlakoztatott külső vinyót leválasztás után lekapcsolja/áramtalanítja/ vagy nem? -
Pasek
csendes tag
Ha garanciális a NAS-om akkor hol tudom ezt érvényesíteni? A weboldal, ahol vettem már megszűnt és talán kétes eredetű is(www.blackday.hu) mint utólag kiderült. Van regisztrációs kártyám és számlám is a vásárlásról.
-
ggg666
őstag
Egyébként van egy csomó torrent aminek hiába adom meg az elérési utat, újból elkezdi leszedni, pedig ott van a mappában ugyanolyan mappaszerkezettel.
Erre nincs valami megoldás?
-
WaterWave
veterán
Tegnap kicsit teszteltem macbook proval a nas vpn szerverét... l2tp-re olyan szépen felmegy.... és persze atomstabil...
-
gyugyo79
addikt
válasz
WolfiMusic #39681 üzenetére
Bármit írhatsz csak a saját már használt belső hálózatos címedet nem, persze valami belső hálós címet válassz ha változtatod ezeket ha nem tudod fejből akkor pld itt tudod megnézni. De ha hagyod ahogy van akkor 99.99% jó lesz.
Ez a cím tartomány lesz az amiből a VPN -n csatlakozott eszközök IP címet kapnak. Ezekről a NAS -on keresztül elérhetők a belső hálózati IP címen (NAS -al egy hálózaton) lévő gépeket, meg persze a NAS is.
De éppen ezért IP cím és ne név alapján próbálj meg bármit elérni (NAS megosztott könyvtárakat is) ha már a csatlakozás jó. -
WolfiMusic
csendes tag
Sziasztok!
Még mindig VPN csatlakozási problémák külső hálózatból a téma....
Most haza utaztam, tudok vele foglalkozni.
Telepítettem a VPN server csomagot, engedéjeztem a PPT-t és a 1723-as portot.
Járatlan vagyok a témában. Néhány információt kér a beállításkor. Dinamikus ip cím, ahol 10 és 3 db 0 van a kitöltendő mezőkben. Ezeket a belső ip címre módosítsam, vagy hagyjam? A többi, mint titkosítás típusa és kapcsolatok száma, magától értetődő.
Köszönöm! -
Pasek
csendes tag
Sziasztok!
Van egy DS218+ NAS-om. Kaptam hozzá egy szünetmentes tápegységet. Első bekapcsolásra minden működött, amikor rádugtam. Utána leállítottam és azóta nem akar a NAS bekapcsolni. Szünetmentes nélkül sem. Mi lehet a probléma? Kiéghetett benne valami? -
Borisz76
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #39674 üzenetére
Nem erre gondolsz ?
Vezérlőpult / Indexelési szolgáltatás / Médiaindexelés / Újraindexelés gomb
-
envagyok
veterán
Sziasztok,
Surveillance stationba szeretnék betenni egy IP kamerát, ami nem onvifes, de van mjpeg és rtsp módja a következő linkeken:
http://fnev:jelszo@192.168.1.xx/mjpg/video.mjpg
rtsp://192.168.1.xx:554/ipcam.sdpRégebben tudtam berakni mjpeg vagy rtsp kamerát, most valahogy nem sikerül.
Mit hogyan kell beállítani hozzá?
Köszönöm.
a -
Borisz76
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #39669 üzenetére
Visszafelé nem kompatibilis ?
Tehát az SMB2 protokoll nem ismeri fel az SMB1-t ?
Vagyis a popi-t ki tudja szolgálni a nas ( SMB2 ) de a popi-val nem tudsz törölni, módosítani mert az meg tiltva van ( SMB1 ).Csak elmélkedek....nem vagyok hálózati guru
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #39667 üzenetére
Véletlenül nincs kikapcsolva az SMB1 protokoll a DSM-ben ?
Vezérlőpult / Fájlszolgáltatások / SMB fül / Speciális beállítások :
SMB-protokoll maximum : SMB3
SMB-protokoll minimum : ?Nálam a minimum szint az SMB2
Az SMB1-et amúgy pont az elavultsága miatt a Microsoft is üldözi, megpróbálja kiírtani :Emiatt van, hogy sokaknak a Win-es gép nem lát a hálózaton más cuccokat....
Ha tippelnem kéne szerintem nálad is ez a gond.... -
törölt tag
Esetleg ha érdekel valakit:
Új Synocommunity-s csomagok tölthetők le közvetlenül az összes Synology platformra.
Többek közt a Transmission 2.93-13 és a Deluge 1.3.15-9 torrent kliensek is frissültek (Apollo Lake platformra is!). -
tobias40
veterán
Megoldódott ez a probléma miután minden frissítést felraktam a win-es gépeimre!
Nem gondoltam hogy ennyire figyelni kell hogy mindig a legfrissebbek legyenek fent!
A lényeg hogy most már minden gépemen simán látom a teljes hálózatomat! -
Borisz76
nagyúr
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #39654 üzenetére
Indexelésnél vedd ki a figyelt mappákat majd add hozzá ismét.
Ez a megoldás rémlik valakitől itt a fórumon.Esetleg újraindexelés.
-
Mezga Aladár
veterán
Hali.
Médiaszerver adatbázis törléskor nem frissül. A törlés samba fájlrendszeren történik.
Ötlet? -
ggg666
őstag
Sziasztok!
Ebbe a hibába belefutott már valaki?
Két különálló kötetet hoztam létre, egyiken hashel, a másikra megy a letöltés, és folyamatosan ebbe a hibába futok bele, vagy a hashaléssel nem tud végezni, és úgy dobja be a hibakódot. -
WaterWave
veterán
Egy kérdés:
FTP-n ha másolok fel vagy inkább le, általában 1.7-1.8MB/s az átviteli sebességem, harmadik gépről próbálom különböző netekkel... a nas 100/100 mbiten van... Hol lehet valahol bütykölni az átviteli sebesség növelésére mert nem láttam ilyen opciót... köszi
-
gyugyo79
addikt
válasz
Rengete #39650 üzenetére
Van a Synologynak erre 2 box -a (VisualStation) persze az árából lehet PC -t veszel inkább ...
De persze rakhatsz bármit aminek van video kimenete és meg tudja a jeleníteni az SS képét.
Vagy az irodából kivinni a PC -ről a képet a TV-hez (akár egy kiterjeszettt asztalon nézni az SS -) így a gépen dolgozni is lehet az a TV-n nem látszana ... -
Rengete
aktív tag
Sziasztok! Adott egy irodai pc és a nas. Van arra valami megoldás, hogy a kamerák képeit ami a nason levő szoftverhez csatlakozik, külön pc nélkül megjelenítsem egy tv-n? Az irodában a pc-t használom és közben szeretném ha egy tv-n látnám a kamerákat.
-
allein
addikt
Sziasztok. Nem tudja valaki pontosan milyen beállítások szükségesek a Synon ahhoz, hogy a hálózati lejátszóm lássa a megosztott mappákat? Ez működött korábban, csak ugye nem rég DSM újra lett telepítve
FLAC anyagot szeretnék lejátszani.
-
MrCsiT
addikt
válasz
Borisz76 #39251 üzenetére
OK. Azt a részt, hogy egy adott mappa tartalmát egy USB lemezre - akár növekményesen - másolja át a NAS ha bedugok egy USB-s lemezt, az megoldható USB Copy-ban felvett feladattal.
Most az a következő/megelőző probléma, hogy a forrás adattároló rendszer ( valami linuxos ) nem képes titkosított formában biztosítani a másolandó adatokat a forráshelyen, és arra sem, hogy pl. növekményes mentés keretében a hálózati NAS eszközre titkosítva másolja fel a növekményt.
Emiatt, a NAS-on kellene azt megoldani, hogy a NAS mint hálózati eszköz "magára húzza" egy megadott útvonalról a fájlokat, de egyrészt titkosítva tárolná, másrészt az USB-s eszközre is így kerüljön rá. Az USB eszközön ext4 fájlrendszert tervezek használni.
Ahogy tudom, létezik fájlrendszeri titkosítás lehetőség a syno-n, azonban amit nem tudok:
- a titkosított megosztott mappa vajon milyen titkosítást használ? Luks-ot?
- ha titkosítást alkalmazok egy megosztott mappán, akkor az onnan átmásolt adatok is vajon titkosítva kerülnek át a bedugott USB HDD-re? - ezt azért nem hiszem, de ha nem, akkor hogyan tudom - pláne növekményes mentéssel - titkosítani az USB-re kerülő adatokat?
- mi történik, ha végül valahogy sikeresen megoldom a titkosított tárolást az USB meghajtón, majd a NAS valamiért elromlik? Akkor hozzá fogok tudni férni az adataimhoz valahogyan?Van ezzel kapcsolatban valakinek személyes tapasztalata?
-
lacapaca2000
csendes tag
Sziasztok,
Kb egy hete fenálló problémáim vannak a PLEX-el. NAS416 Play-en fut. Hosszú idő óta tökéletesen működött, de egy hete ha elindítok egy lejátszást a TV-n (SAMSUNG), akkor csak homokórázik és végül kiírja hogy nem található a tartalom...A NAS újraindítása után van hogy ismét minden a régi, de aztán újra elő jön a jelenség. Találkozott már valaki ilyen hibával, mi lehet a probléma? Köszönöm. -
bigdady
nagyúr
-
Borisz76
nagyúr
válasz
bigdady #39641 üzenetére
Olvastad a Download Station bejegyzésemet ? Abban is megemlítem , hogy a DHT-t ki kell kapcsolni !
-
fsdb
aktív tag
válasz
bigdady #39641 üzenetére
DHT WIKI
"A privát torrent oldalak (ahova a torrentek használatához be kell jelentkezni) kikapcsolják ezt a funkciót, mert a DHT-n forgalmazott adatmennyiséget nem látja a tracker, így nem is számolhatja el, és ebből adódhatnak félreértések. Ellenben a publikus oldalról letöltött torrentnek kifejezetten jól jön a dolog, mert ott sok peer névtelenül be tud kapcsolódni a forgalomba."
Csalni lehet vele, csak nincs értelme ott ahol nincs arány.
Ha jól tudom van az oldalon saját wiki ha rá keresel a DHT-re biztos dob valamit... -
bigdady
nagyúr
Hali
Telekom optikára váltottam. Itt mi a jó beállítás dowload stationra? Kell a DHT hálózat engedélyezése (ncore)?
Meg az upnp/nat-ot kell engedélyezni? Kell dht udp port?
Vagy ezek továbbra sem kellenek csak a tcp egyedül? -
Borisz76
nagyúr
válasz
vadmajomka #39639 üzenetére
Akkor megnyugodhatok..oldal hiba lesz.
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Nálatok az Ncore jelzi a seedet?
Nálam több mint 500 torrent fut , van le és feltöltés de az oldalon a profilomnál az szerepel , hogy jelenleg nem futtatok egy torrentet sem!
Csak most melóból ránéztem....és meglepődtem.... -
Thomas16
tag
Hi!
Windows 7-nél a 807-es hiba VPN csatlakozásnál mit jelenthet pontosan?
-
gyugyo79
addikt
válasz
sabrinho #39632 üzenetére
Szia, raidel nem. Viszont használhatsz erre valami szoftvert ami ugyan lehet nem valós időben de megcsinálja a másolást egy másik kötetre (a beállított időnként). Ezzel kicsit biztonság már azon a szinten majdnem meg van mint ami a RAID -el lenne a rendelkezésre állás viszont ugyan úgy nincs mert baj esetén ugyan úgy át kell állni azokra a könyvtárakra ahova a mentés készült és esetlegesen használt telepített programokat is újra fel kell telepíteni és be kell állítani viszont ha nem folyik aktív munka a NAS -ra akkor ez nem is biztos, hogy szempont.
-
sabrinho
tag
Sziasztok!
A következő a kérdésem. 2 lemezes NAS-on meg lehet-e azt oldani, hogy legyen csak a fizikai meghajtók egy-egy párhuzamos része legyen felhasználva adattükrözésre, a többi ne tartalmazzon redundáns adatot? Mivel van egy csomó "nem kár érte" fájlom, nem akarom feleslegesen a teljes meghajtót tükrözni.
Köszi előre is!
-
törölt tag
válasz
WaterWave #39629 üzenetére
Nem igazán. A plex passhoz van kötve az egyik ha nem az egyetlen olyan funkció, ami gyakran kéne sok embernek, a felhasználóváltás. Az ingyenesben ez nincs bene.
Másik free userrel meg tudod osztani a mappákat, amiket akarsz, és azokat tudják nézni, de folyamat ki és bejelentkezni macerás így.
Értelmes workaround nem nagyon van rá egyébként.
-
WaterWave
veterán
Egy kérdés:
Plexen belül egy adott mappának lehet szülői felügyeletet beállítani? Vagy jelszavaztatni?
-
törölt tag
válasz
vtechun #39624 üzenetére
Teljesen mindegy, ezért mondtam amit mondtam. Tök mindegy mennyi a helyed, mennyit tároltál, ez nem hatja meg a dsm-et. Ha 10 tb-s vinyót tettél elsőnek, és csak 3 megát tárolsz rajta, akkor se tudsz kisebbet hozzáadni. Ez logikusan és üzemszerűen így kell működjön, ez a koncepciója.
Mondom, a dsm, a legkisebb hibára utaló jelnél kivágja a lemezt mint macskát szrni, ami megint egy normális viselkedés egy rendes nas os esetében, mert ami sz@rakodik annak nincs helye ott, ahol akár fontos adatokat tárolsz. Átmegy read only-ba, így ad lehetőséget, hogy még azelőtt kimentsd az adatokat, hogy teljesen offos lenne a lemez. Persze ez gondot jelent akkor amikor köt a bevételi oldal, meg amikor annyira még nem gáz hogy gariban cseréljék, de ez a legtöbb nasnál kb így működik, és szerintem így is kell hogy működjön.
WaterWave: Mindenhol javasolt mindent átcserélni másra. Az is elég alapvetően, hogy a routerben egy magasabb egyedi portot forwardolsz a belső alap portra, pl a külső 14533-as megy a belső alapra.
-
WaterWave
veterán
PhotoStationba érdemes a 80 és 443-as szabvány portokat kicserélni másra?
-
vtechun
veterán
-
MrCsiT
addikt
válasz
próbakocka #39602 üzenetére
NAS szerint gigás hálód van? Mit mutat?
2 év garral adja az alza, csak kérdés, hogy bolthoz szól-e?
Igazából, az a kérdés, hogy magyar regisztrációs kártyát adnak-e hozzá? Ha igen, akkor az importőrtől szerzik be, ha nem nem.
Azonban, ahogy látom, vásárolható alzán +1 év gar. kiterjesztés 8e-ért, azt én biztos megvenném rá, és akkor már a kérdés az, hogy (amellett, hogy a bolt nem zár-e be xD) máshol megkapod-e 3 év garral a 218+ -t?
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Netfone
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos autók - motorok
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest