- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
prokxy #75450 üzenetére
Nemm kell hivatkozás, csak meg kell változtatni az alapértelmezett mappákat.
A Vezérlőpult --> Indexelési szolgáltatások alatt állítsd be, hogy mely Médiamappákat indexelje.
Itt az alap (Médiaszerver által létrehozott) mappák mellett annyit veszel föl, amennyit akarsz. Az alap mappákat ki is veheted az indexelésből, ha nem ezekbe rakod a fájlokat.
Ezután megvárod míg mindent beindexel.
A Médiaszervert megnyitva az Általános beállítások alatt:
DMA menüstílus --> Egyedi, aztán a Testreszabás gomb alatt be tudod lőni, hogy a Médiaszerver milyen néven mutassa a TV-ken a megosztott mappáidat.
pl. a Létrehozás gommbal --> Típus: Mappa szerint, alatta kiválasztod mely mappát akarod láttatni a TV-vel és azt milyen néven tegye (a Név mezőbe azt írsz, amit szeretnél).
Nálam pl. a 'Documentary' almappa a TV-ken 'Természetfilmek' néven látható.
A TV-ken meg csak a helyi hálózatot kell választanod és ott már fogod látni a NAS-t elérhető eszközként és ezt kiválasztva azokat a mappákat fogod látni, amit a Médiaszerverben előzőleg beállítottál. -
Magnat
veterán
válasz
prokxy #74539 üzenetére
Én a 718+-on (ami csak kicsit gyengébb a tiédnél) telepítettem Win10-et tesztre, de még Win 11-et is, ráadásul ssd volume-ra, de sajnos kiábrándítóan szarul fut. 6-8 giga ramokat adtam nekik, és a DSM minimális cpu terheltsége mellett is nagyon lassú még egy Gépház megnyitás is. Írtam már korábban, van egy minipc-m, ami hasonló, de mindenben kicsit gyengébb mind a nasom (N3150 8 giga rammal és ssd-vel), ott Win 10 a host és van egy telepített Xpenology teszre, ég és föld a különbség. Nem tudom megmondani az okát, h miért, de nekem az a tapasztalatom, h a DSM VMM-ben nagyon rosszul virtualizál. Persze nem zárom ki, h én siklok el vmi beállítás fölött, szóval ha valakinek más a tapasztalata, te tartsa vissza
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz
prokxy #74432 üzenetére
"Ellenőrizze, hogy mennyi gyorsítótárra van szüksége a Synology NAS-nak:
A Synology rendelkezik egy SSD-gyorsítótár-elemző eszközzel, amely segíthet némi betekintést nyújtani abba, hogy mekkora gyorsítótárra lenne szükség a jelentős teljesítménynövekedéshez. A varázsló futtatásához kövesse az alábbi lépéseket:
-Indítsa el a Storage Manager programot .
-Kattintson az elemezni kívánt tárolókészletre .
-Kattintson az SSD Cache Analyzer elemre .
-Válasszon térfogatot a számításhoz.
-Kattintson a Tovább gombra .
A varázsló automatikusan elkezdi összesíteni a kívánt méretet a kiválasztott köteten található legutóbbi fájlok mérete és száma alapján." -
rednifegnar
senior tag
-
mtz81
tag
válasz
prokxy #62637 üzenetére
A 220j egy alap, költséghatékony cucc. Otthoni használatra lett kitalálva, adattárolás, RAID1, 1-2 kamera, DLNA, megbízható működés.
Se VM, se SSD, se Docker, egész egyszerűen nem erre tervezték. Ha ezeket is szeretnéd, akkor nagyon alá lőttél. Minimum plus-os szériából kellet volna választani, VM-re azok is csak korlátozottan alkalmasak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy S22 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 fekete 256GB 1 hónapos (2028.06-ig garis)
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Samsung S27FG904XU Odyssey 3D Gaming Monitor! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest