- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Leépíti a Sony az európai piacot?
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
smallmer #97821 üzenetére
Mindig ez a téma. 😄
És ez tetszik. Így tudja úgy nem tudja... blabla.Itthon 723-ra vagy 923 - ra tárolom be a filmeket vagy koncert videókat.
Itthon a nejem Sony tv-n nézi, a lányom ugyanebben a városban Panasonic tv-n nézi a filmeket, és én Ausztriában /Németországban LG /Panasonic TV-n nézem a videókat vagy koncert felvételeket.
Egyikünk sem érzékelt akár akadást, szaggatást film nézés közben. Ezek erőből megoldják szerintem. Nem szükséges az a GPU amit állandóan emleget mindenki.
Ez az én tapasztalatom. -
blakey
titán
válasz
smallmer #97823 üzenetére
Nálam a NAS leginkább médiaközpont, filmeket, zenéket tárolók rajta és abban kell jobbnak lennie, épp ezért is volt nehéz a döntés, amikor váltottam. 723+-t szerettem volna, de két dolog miatt elvetettem, egyik, hogy csak egy USB csatolója van és az is elől, a másik a hardveres átkódolás hiánya, ha netán pont olyan készüléken néznénk valamit, ami nem HDR-képes, vagy épp nem ismeri azt a formátumot, igaz, az átkódolás nálam kevésbé lényeges, de ha már médiaközpont, akkor inkább azt tudja, mint a gyorsítótárazást.
-
-
blakey
titán
válasz
smallmer #97743 üzenetére
Igazából neked kell tudnod, hogy a jelenlegi NAS-odat mire használod és elég-e vagy többet, mást szeretnél. Nekem is 218+-om van, folyamatban a csere. Sokat gondolkodtam, hogy nekem mire van szükségem, mire használnám és a vége egy 224+ rendelés lett. A 218+-szal is jól megvagyok, a 6GB RAM is bőven elég, de úgy gondoltam, hogy ideje frissíteni. A 723+, Asustor AS5402T és Qnap TS-264-8G volt a listán, több hétig "játszadoztam" a gondolattal, hogy a jelenlegi felállást, ami többnyire médiakiszolgálás, mi tudná leváltani, a végén mindegyik kieset és lett a 224+, amihez jön még 8GB RAM, elvileg bőven elég lesz mindenre és ha úgy fogja tenni a dolgát, mint a mostani, akkor elégedett leszek. A 723+ sajnos 1 USB-vel rendelkezik, ami ráadásul elől van, a UPS-t így elég rondán tudnám csatlakoztatni, az NVMe SSD-ket csak gyorsítótárnak lehet használni, a gyárit meg nem éri megvenni, a "hekkelést" meg feleslegesnek tartom. A Qnap jó, de úgy voltam vele, hogy a szoftver, annyira nem tetszik, hogy újra Qnap-om legyen, illetve mindkettő jóval többe kerülne, mert a + RAM (Syno esetében), + 2 db NVMe SSD máris kb.+ 100e lenne a 224+-ra való cseréhez képest, a 723+-ban GPU sincs, ami átkódolásnál jól jöhet (persze nem ez a fő indok, mert többnyire nincs rá szükségem). A Asustor jó lenne, olcsóbb is, a hardver is jó, de a szoftverre elég sok érdekes, vagy inkább furcsa panaszt olvastam, úh. inkább nem vállaltam be. A DS925-ös modellről elvileg annyit tudni, hogy csak saját HDD-t kezel, de ennél többet még nem tudok, nem olvastam róla egyebet. Ha a 923+ a kiszemelted, és arra van szükséged, akkor egy jó választás.
-
válasz
smallmer #97093 üzenetére
Én Embyt használok. A kliens programokat ugyan meg kell venni, de az max. 1-2 ezer forint / eszköz. Én megvettem a tv okosítókra, sima androidra (értsd: telefon) talán nem is kell, de ebben most nem vagyok biztos.
Viszont baromi jól működik, már mindenhova ezt rakom fel.
Valószínűleg Jellyfin is jó, de azt nem ismerem, nem próbáltam ki. Emby nekem teljesen bevált.
-
Patice
Topikgazda
-
Patice
Topikgazda
válasz
smallmer #88302 üzenetére
Jónak tűnik.
Az első, az a belső hálózatod IP-jére utal, mivel privát IP cím. Ez OK.
A második nem százassal kezdődik, az ha jól olvastam nem NAT-olt külső IP címre utal, így ez is OK.
Haladunk, Syno -ban is úgy látom be van állítva a DDNS, most már csak egy megfelelő port forward van hátra. -
Imco
őstag
-
Patice
Topikgazda
válasz
smallmer #88289 üzenetére
1. A NAS-nak legyen fix IP címe a belső hálzatodon.
2. Kell a távoli eléréshez publikus IPv4 cím. Ha NAT-olva vagy a szolgáltatód által, akkor kérni kell, hogy adjanak publikus IPv4 címet (nem fixet!). Ezt ki tudod deríteni: a routeredben megnézed mit mutat külső IP címnek + nézd meg mit mutat a Whats my IP oldal. Ha a kettő egyezik, akkor jó, ha nem, akkor keresd a szolgáltatódat.
3. Ha megvan az első két pont, akkor be kell állítanod a DDNS-t, hogy a dinamikusan változó (publikus) IP címed helyett egy host nevet kelljen megjegyezned, pl. premierpark.synology.me. Ezt a DSM-ben a külső hozzáférés menüpontban tudod beállítani.
4. Forwardolj (továbbíts) egy tetszőleges portot a TM eléréséhez, pl. lehet a gyári 9090-es, de lehet más is.Ha mindez megvan, akkor pl. a premierpark.synology.me:9090 címen fogod tudni elérni internet felől a TM-et.
-
ekkold
őstag
válasz
smallmer #88111 üzenetére
Qbittorrenthez sem kell docker már egy ideje.
Régebbi verziókkal voltak kisebb gondok (Pl. RSS kezelése), de az aktuális verziót (4.5.5) már nyúzom egy ideje probléma nélkül.
Szerintem megbízható, kimondottan jó a tapasztalatom vele, és ki is tudja használni a gigabites netet. -
Borisz76
nagyúr
válasz
smallmer #88102 üzenetére
Ez nem baj.
Ez így működik.Letöltöd.
Célmappából indítva megnézed.
Nem tetszik a film , törlöd a célmappából.
De a seed megy tovább mert a kliensből ( DS ) is törölni kell.
Ha mindkét helyről törölted de nem szabadul fel a hely, akkor lomtár törlés is kell.Ennyi , nem komplikált.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
smallmer #88096 üzenetére
Ha a DS-ből mint torrent kliensből törlöd a feladatot , akkor a feladat és a hozzá tartozó adat is törlődik.
Kettő esetben marad foglalt a tárhely :1. Ugyanazon a köteten van a DS és az általad megadott célmappa.
Ekkor a lomtárat kell üríteni.2. Egy köteten van a DS telepítve és másik köteten van az általad megadott célmappa.
Ekkor ha törlöd a DS-ből a feladatot, akkor azon a köteten kell felszabadulnia a tárhelynek. Ha mégsem, akkor GOTO1 : lomtárA másik köteten a célmappában megmarad az anyag....törlésig és / vagy lomtárig.....GOTO1
Kép a folyamatról : [link] -
merqree
őstag
válasz
smallmer #87083 üzenetére
Ha csak a tárhely a szűk, mint ötlet...
Igaz, nekem DS220+ van (6 GB RAMmal), tavaly augusztusban vettem, 2 db 4 TB WD RED-del...
Aztán a torrent és a gyűjtögető életmód (filmek és sorozatok [nincs netflix es egyéb stream előfizetésünk]) miatt kezdett szűk lenni, plusz a SynologyDrive-okat felrakva az iPhone-okra, oda szinkronizáljuk a fényképeket és videókat.
Szóval tavasszal vettem kettő WD RED PRO 10TB vinyót, és péntek-szombat-vasárnap ki is cseréltem és újraépítettem a "rendszert".Nekem is van Plex server, otthon gigabites netem van, egy AplleTV-t hordok magunkkal, ha nyaralni megyünk, és úgy néznek a gyerekek filmeket, meséket, sorozatokat.
Torrentezni docker alatt a qbittorrenttel töltök le.
Synology Drive server fut még rajta. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
a harmadik lehetőség (első a nagyobb HDD-k, második a 4 fiókos NAS): DX517-es bővítő és abban létre lehet hozni egy külön akár 5HDD-s SHR kötetet. Ez még használható DS218+-szal, de csak külön kötet csinálható rá, a meglévő nem bővíthető. Elgondolkodtató még, hogy ennek a bővítőnek az ára vetekszik egy 4 lemez nas árával, viszont ez 5 lemezes és "csak" rá kell dugni a 218+-ra. Illetve itt aprón is van valaki (nincs még vele tapasztalatom), aki még kedvezőbb áron (200k alatt) be tudja neked szerezni ezt.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Ha nagyobb HDD-t veszel, akkor az mehet a NAS-ba.
A kivett 4 Tb-s lemezt pedig USB-s házba teszed és rádugod a NAS-ra.....biztonsági mentésekre pont jó lesz.
Mert ha a nagyobb HDD meghal, akkor nem marad használható adatod !
Lehet venni "komolyabb" NAS-t is.
Ez alatt mit értesz ?
Intel CPU-s a NAS-od....Docker-t is futtathatsz.
Emiatt nem kell komolyabb.
Több fiók ?
4 fiókos modellt is vehetsz.
Előnye, hogy több lemezt tehetsz bele és simán megoldható a lemezmeghibásodás elleni védelem....azaz az 1 lemezes redundancia.
Mondjuk megtartod a 4 Tb-s lemezt....amit átraksz egy újonnan vett 4 fiókos modellbe.
Simán "migrálja" magát...
Aztán mellé dobsz 2 db 4 Tb-s lemezt....egy nagy SHR kötetbe.
Az eredény :
3 lemez , 1 SHR kötet , 8 Tb használható hely , 1 lemez meghibásodás ellen védve is vagy.
A DS218+ -ba meg veszel egy kisebb lemezt és használhatod biztonsági mentésre. -
cigam
titán
válasz
smallmer #82477 üzenetére
Miért VPN-nek van beállítva? Miért nem adod meg, hogy az 5017-es portot melyik portra tegye át?
A Plex oldalán sokkal több port van megadva, és az 5017 nincs köztük. -
gyugyo79
addikt
válasz
smallmer #60854 üzenetére
A szerver szempontjából a DS is egy Transmission mivel egy Transmission kezeli a torrenteket a DS-en belül ezért nagy váltás nem lenne az elszámolt feltöltésben ha ugyan úgy állítod be ...
Amúgy kb a bekapcsolt DHT az egyetlen ok ami miatt különbözhet az oldal által elszámolt feltöltés a klienstől vagy ha még az adott torrent adatok frissítése (tracker fülön megnézhető mikor frissíti az adatokat a kliens a szerver felé) és a frissített adat feldolgozása közt (szerver terheltség függő) van összehasonlítva a 2 adat. A DHT -n keresztüli forgalom sose lesz a szerveren jóvá írva míg a második lehetőségként említett dolgok csak idő kérdése max. -
Multibit
nagyúr
válasz
smallmer #60849 üzenetére
Cupertinoban az első számú tabu a "download", ördögtől való dologSzáműztek mindent az Appstore-ból, ami ezt szolgálhatná, vagy valaha szolgálta. Nem tudom, hogy a korábban Download Station-hez letöltött DS get működik-e a mostani iOS/iPadOS alatt, de amit anno letöltöttem manager programot a Transmissionhoz, az már nem használható az újabb csutkás mobil oprendszereken.
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
smallmer #50975 üzenetére
Download Station leírásban benne van .....ha a PC-n Chrome böngészőt használsz.
Pár napja mondta egy fórumtárs, hogy ez a Plug-in elérhető Firefox-ra is.
-
Madwe
nagyúr
-
gyugyo79
addikt
válasz
smallmer #43413 üzenetére
Én ezt úgy oldottam meg, hogy van az oldalon külön RSS a Sorozatoknak meg a Filmeknek meg stb. amit le szeretnék szedni azt nem letöltöm a torrent fájlt hanem a megfelelő könyvjelzőhöz hozzá adom és a DS majd letölti a megfelelő könyvtárba. Mondjuk sorozatból amit heti szinten nézek szűrőt használok így a Sorozat mappán belül is egy általam elnevezettbe van már beletöltve ahogy felkerül az oldalra így legalább a KODI scrappere is jobban boldogul vele és a PLEXét se tudják az extrémebb elnevezéseket használók megtréfálni.
-
Madwe
nagyúr
válasz
smallmer #37453 üzenetére
Hali, az xplay app lesz a nyerő, igaz majd kb 3k hufba kerül 1-2 hét után h tovább használd, de megéri sztem, mert mindent visz s kb semmit se transzkódol (mellesleg külön film, hang s feliratsávokra kiírja h mely az amit transzkódolna pl srt-t viszi de pgs-t vagy mit nem...)
-
Madwe
nagyúr
válasz
smallmer #34218 üzenetére
Igenigen! Felettem írták h ne álljon le a seed.
Én egyébként külön kezelem, van egy download megosztási mappám, ds oda tölt. Van egy video mappám, s azon belül movies meg series, s ide pakoltatom sonarral meg radarral a filmeket (mindkettő egyszerűen beállítható, szép felületű automatikus sorozat és filmletöltő app a synocommunityn).
Érdemes szerintem a plexnek nem a letöltési mappád megadni, mert oda sokminden kerülhet, s jobb ha plex csak azt látja, amit te akarsz - szerintem
Miután a ds letöltötte az adott filet egyébként, utána gond nélkül el tudod pakolni, attól függetlenül a seedet folytatja, ameddig le nem állítod/el nem éri a feltételeid/ki nem törlöd a seedből. Még akkor is folytatja a seedet, ha magát a fájlt törlöd, mert ameddig seedben tartod, megtart a nas egy shadow copyt.Ja, plexhez javaslom még a sub-zero plugint, azzal automatikusan leszedi a nasod a feliratokat az általad megadott nyelven
Illetve ha esetleg webos-en nézed tévén, akkor az xplay appot a plex helyett, mert a plex mindig transzkódol feliratnál, míg az xplay nem
-
Borisz76
nagyúr
-
Madwe
nagyúr
válasz
smallmer #34214 üzenetére
A te homeodat a plex nem fogja látni, mert azt csak te ismered látja, vagy adminkent lehet a homesban. Ez a home lényege
Javaslom ne a homeodba tedd a sorozatokat, hozz létre neki külön megosztási mappát (vagy akkor már videót, s azon belül sorozat meg film) s ha van más user aki elől elrejtened, akkor nekik tiltsd az olvasást
amit semmiképp ne csinálj, az a home mappadban jogosultság ovit esetleg, nem fog menni de cserébe lehet meggajdul a homerendszer.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
smallmer #33875 üzenetére
A Synology-t nem is lehet berakni meghajtónak. Az a Kötet neve.
Kötetet nem lehet felcsatolni hálózati meghajtónak.A köteten létrehozott megosztott mappát / mappákat lehet felcsatolni hálózati meghajtóként.
Ha megnézed a képet ,akkor láthatod , hogy nálam is megvannak az alap Music, Video ,Photo mappák.
Mert feltettem a Video Station-t, Photo Station-t....stb.
Ha azokat leszedném, akkor el lehet tüntetni ezeket az alap mappákat. -
Borisz76
nagyúr
válasz
smallmer #33873 üzenetére
Létrehoztam 1 db megosztott mappát és abba pakoltam mindent almappákra lebontva.
Nem egyből beüzemelés előtt mert , akkor még nem tudtam pontosan hogyan is zajlik a dolog.
Nem tudtam, hogy ha telepítek appokat akkor azok maguknak is hoznak létre "alap" mappákat : Music, Photo,Video az én általam már létrehozott Synology2415 mappám mellé.Aztán időközben átneveztem a már meglévő Syno2415 mappámat Adattár-1 -re.
Az új kötetemnek pedig Adattár-2 lett a neve.Most így fest a File Stationnal :
-
Borisz76
nagyúr
-
Borisz76
nagyúr
válasz
smallmer #33796 üzenetére
A mai modern 5400-s HDD-k is több mint 110-120 MB/ot tudnak kitolni magukból másodpercenként.
A 7200-ok pedig még többet.Igazából a gigabites hálózat lesz a szűk keresztmetszet mert az elméleti átvitele 125 MB/s.
A gyakorlatban ez kb 100-110 körül tetőzik.Tehát jó az 5400-s fordulatú HDD.
Cserébe halkabb, nem melegszik és talán minimálisan is de kevesebbet fogyaszt. -
Madwe
nagyúr
válasz
smallmer #33515 üzenetére
4. Tudsz persze, drupal, wordpress, amit akarsz futtatható.
6. Lg tvre van pl plex (meg a fizetős xplay, amiért 1x fizetsz kb 3k hufot, cserébe jobb mint az eredeti plex, pl feliratokat felismeri s nem kell nasnak prociból transzkódolnia miatta) pl a legjobb szerintem, plex szerver fut a nasodon, s minden eszközöd szinkronban lesz vele, épp mely filmekben,m sorozatokban hol tartasz
-
Madwe
nagyúr
válasz
smallmer #33515 üzenetére
20mbps az ugye az elméleti maxod, ami alatt leszel.
Itt a nason futó plexemnek a bitrate konvertálási képe, ez alapján indulj kiDe ha esetleg épp kevés lenne, ugye ezekbe tudja lejátszás közben átkódolni, mondjuk ahoz nem tudom elég erős e a 218+ procija, a 916+-t azért megizzasztja 1-2 film
5. Torrenteket tudsz mobilról, böngészőből távolról is menedzselni a nasodra, eleve oda tudod letölteni a torrent filet amit a nasod magától elkezd. Tudsz egyébként pl sorozatokat automatikusan let9ltetni vele pl sonarr appal, s akkor még azt se kell menedzselned. Utána magától helyére pakolja, feliratot is tudsz automatikusan tölteni stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest