- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
eddig nem nagyon jött ki olyan iteráció, ami jobban tetszik a sima SPB143-nál, de ez a Save the Ocean nagyon ott van, ez talán megelőzné...
a Pelagos is parádés, japán órákat gyűjtök, ha egy svájci beférne, az egy Pelagos lenne nálam.szerk.: na jó, visszavonom, maximum egál, de még mindig az eredeti a befutó nekem.
djeperto:
nagyon klassz óra ez is, szerintem jó választás, hord sokáig nagy örömmel : ) -
törölt tag
-
fagyalllo
őstag
Ööööö, de igen. Ugyanúgy Diver's 200m minősítésű búváróra, mint 5-600.000-ig a mai Seiko búvárok, ráadásul a tok kialakítása igényesebb is azoknál, kialakításával a 300 m-es kvarc tunákkal azonos. A szerkezet 86-ban jelent meg a 3 mm-re nagyobb átmérőjű nagytestvérrel, a jelenleg is gyártásban lévő 7C46-tal együtt, pontossága ugyanaz, mint a jelenlegi nem HAQ kvarcoké, havi max. 15 másodperc.
-
stellaz
veterán
Egy 30 éves számítógép vagy mobiltelefon arra sem alkalmas, mint amire 30 éve ki lett találva. Az óra meg igen, legfeljebb ma már mások az elvárásaid, bár az alap órák pontossága nem sokat változott azóta sem.
Lásd Windows verziók termék támogatásának megszűnése, 3G mobil hálózat épp a napokban történt lekapcsolása (ez utóbbi pár éves készülékeket is érint), stb.
-
stellaz
veterán
#247241 rbalint88
#247242 Evil SnowmanDe amit itt mondtok, az pont azt erősíti meg, hogy az óra az egy időmérő szerkezet, az okosóra pedig egy időmérésre is alkalmas számítógép. Közelebb van egy mobiltelefonhoz, mint egy órához. A szoftveres avulás is ezt jelzi.
De felteszem a kérdést, a mobiltelefonom egy kibővített zsebóra? Ha nem, miért nem? Hiszen mutatja az időt és a zsebemben hordom.
Most meg, hogy kinek mire van szüksége, vagy melyik funkciót tartja hasznosnak, vagy, hogy mennyire népszerű az egy teljesen másik kérdés.
-
fagyalllo
őstag
Nem az órák evolúciójának egy újabb lépcsői ezek, hanem praktikusan a csuklónk van leginkább kéznél és eljutott a technológiai fejlődés olyan fokra, hogy karóra méretbe bele lehet sűríteni ezeket. És ha már a csuklón van, akkor a hagyományos karórákkal is versenyez, hiszem maximum két kezünk van.
Persze nincs éles határvonal köztük, egy BT szinkronnal kiegészített Casio egyesek szerint már kicsit szürke zónában van, erről is folytak már itt viták. -
stellaz
veterán
Ez nem vaskalapossag.
A kvarc óra időmérő funkcióját tekintve elérte a maximumot, innen nincsenek hova tovább reálisan nézve sem pontosság, sem praktikum szempontjából.
Az okosóra legfeljebb ezt tudja.majd elérni az evolúciója csúcsán, de nem többet. A szovtveres avulás viszont legfeljebb csak rosszabb lesz, ezekből N lesznek soha kult termékek,.mert pár évesen használhatatlanok lesznek reménytelenül.
De kérdezek eggyet. Vedd ki a telefont és a számítógépet az okosóra mellől és úgy is azt használnád-e bármilyen rádiós kvarc óra helyett a mindennapokban? -
stellaz
veterán
Az okosóra, mint óra sokkal nyomorultabb termék,.mint akár egy rádiós kvarcóra. Gyakorlatilag csak hátránya van. Korlátozott méret, kijelző, netfüggés, egysíkú design, üzemidő egy vicc, töltő kell hozzá, szoftveresen hamar elavul, stb.
Viszont számítógépként nézve egész ügyesen megoldja, hogy a karodon legyen és még az időt is mutatja.
-
-
hallador
addikt
Ennek az elsődleges feltétele, hogy tegyük fel az én karomon képes a valóságoshoz közeli állapotot mérni, mert ha nem képes, akkor igazából ha figyelmeztet is, akkor sem sokat fog érni.
Ezekre amiket írtál kb mindent is rád kötnek, és akkor tekintik validnak, nem egy ilyen optikai szenzortól.
VideoSzerintem ez hihető.
Nekem van Garminom, de nem annyira hiszek ezekben. Mert ha nem mér megfelelően, akkor nem is tud hitelesen figyelmeztetni, amit fentebb írtam, ha úgy fekszik a kezeden, akkor jó értékeket mutat, ha nem, akkor viszont ki tudja. -
stellaz
veterán
Ha a telefonomat óránként használom, akkor zsebóra lesz?
Szerintem az óra kb az céleszköz, ami elsődlegesen az idő mérésére szolgál és ennek is van alárendelve az egész, legfeljebb van valami kiegészítő funkciója is.
Az okosórára ez nem igaz. Az egy számítógép, amit történetesen.a kezeden hordasz. A pulzusmérő óra sem egy óra, hanem egy sporteszköz.
Vagy éppen egy stopper funkcióval ellátott karóra sem lesz az a stopperóra, amit atlétikai versenyen használsz. Analóg példaként a traktor sem személyautó, hiába van meg mindene hozzá, sőt, sokkal többet is tud, hanem egy mezőgazdasági munkagép.Tehát a mérvadó, hogy a tervezésekor mi volt az elsődleges szándék. Ha az idő mérése, akkor óra, ha valami más, akkor lesz búvár computer, okosóra, pulzusmérő óra, okos karkötő, stb.
Szerintem.
-
hallador
addikt
Nekem ebből csak egy olyan van, aminek látom az értelmét, de azt Magyarországon pl nem árulják, hivatalosan:
Nekik elhiszem, hogy esetleg a valósághoz megközelítő adatokat képesek produkálni nyilván egy ekkora szenzor soha nem fog olyan pontos értéked adni, mint egy klinikailag validálr félkaros félautomata vérnyomásmérő, de ha már, akkor talán ez.
Valamint mint az összes ilyen eszköznél nagyon úgy kell állni a csuklón, hogy az pontosabb értéket is mutasson, ami ha nem az én esetem, akkor cseszhetem ezeket a méréseket. Mert soha nem lesz pontos, mellkas öv nélkül, amit meg nem lehet egész nap hordani, mert akkor meg annak is komoly hatása lesz az életminőségre.
Szóval nekem meg az a problémám ezekkel, hogy ezek az okos eszközök olyanok, mint a Multiszerszámok (nekem is van egy Leatherman Wave-n), néha nagyon jól jön, mert tényleg random dolgokat nagyon jól meg lehet vele oldani, de amúgy másra igazán nem jó, mert tényleg, csak akkor használható, ha nagyon nincs semmi más nálad, az az nem fogsz magaddal hordani egy szerszámosládát, de amúgy azzal sokkal jobban meg tudod oldani a problémát.
Nálam ilyenek ezek az okos eszközök, még kell egy pár év, hogy pontosak legyenek, képesek legyen valódi élettani tulajdonságokat is mérni, mint vérnyomás, valódi szívritmus, mert én nagyon kétlem, hogy ezek a kis szenzorok képesen valódi EKG, szintű szívritmus zavart detektálni, vagy vérnyomást mérni, aminek viszont valóban lenne értelme a mindennapi városi ember számára is.
A többire, meg nem kell több 100 ezer Ft-os Garmin, mert ezt a funkcionalitást telefonnak kiegészítve tudja egy okos karkötő is. -
stellaz
veterán
Igen, de ott valójában a referencia atomóra pontossága a meghatározó (mondjuk az sem 100%,, kíváncsi vagyok mennyi időnként pontosítják és az hogy zajlik. Mármint tudom, hogy szextansokkal a csillagok alapján, de hogy a jelátvitelt, az elektronika kiesését, stb hogy oldják meg?).
Így inkább én azt egy rendszernek tekintem, ami amúgy szintén elképesztő, hogy bárki kezén ott lehet egy atomora pontossága.Okosóra szerintem az nem óra, csak éppen van óra funkciója is, ahogy az okostelefonnak is, mégsem hívjuk órának.
Megjegyzem, tegnap utaztam vonattal, ami 10 másodperces pontossággal indult el a pályaudvarról.
-
fagyalllo
őstag
Ha egy high-end mechanikus óra műremek, miért nem az egy kvarc? A mechanikusban csak sima fogaskerekek és rugók vannak, a periódusos rendszer maroknyi eleméből össze lehet állítani, ehhez képest egy kvarc szerkezet nagyságrendekkel bonyolultabb, sokkal nagyobb és átfogóbb tudás szükséges az elkészítéséhez, sokkal precízebb gépek a legyártásához...
És azért menő egy minden külső segítség nélkül sok éven át iszonyú pontosan járó óra, amiért menőbb fejből felsorolni mondjuk népesség szerint növekvő sorrendben a (vár)megyéket, mint rákeresni a guglin. -
hallador
addikt
Igen szerintem is lehet piaca, aki akar egy nagyon elegáns, és nagyon nagy presztízs-el rendelkező órát, ami nagyon pontos, és nem kell vele foglalkozni, de azért meg is lehet jelenni vele, szerintem ezek nekik készültek. Én is elfogadnám, akár a 9F-es GS-t, vagy Ezt a Citizent is. Persze 1 milliót nem szánnék rá. Így nekem ilyenem nem lesz.
Pont ennek hatására néztem meg a 1,2 milliónál indul a 9F85-ös GS Quartz. De az is elég pimasz szerkezet.
-
hallador
addikt
Szerintem itt inkább az lehetett a cél, hogy ez a quartz megfelelő karbantartással, 50 évig elketyeg, mivel fényevő ezért kondenzátort is csak 8 - 10 évente kell benne cserélni.
(és itt nem arra gondoltam, mint a pr100-as Tissot-nál, hogy 8 - 10 évente kuka az ETA szerkezet, illetve minden 2 elemcserénél újabb szerkezetcsere. Hanem akár egy mechanikus esetén, simán megy évtizedekig.)
Évi 5 sec-es eltérésnél melyik lényegesen pontosabb? Azért 5 másodperc elég pontos szerintem.
A többiek is tudják ezt, de csak 3 év elem élettartammal, pl a Seiko 9F de az 10 másodperc/év, ami szintén nagyon nagyon pontos. Az az 6 év alatt késik, vagy siet 1 percet.5 - 10 másodperc per évnél mi a lényegesen pontosabb?
Szerintem a quartz órák eleve nagyon pontosak, a mai Quartz órák jellemzően nagyon pontosak, a kopások miatt az elemélettartam csökken, de ennek a Citizennek, vagy a Seiko 9F-nek pont az a lényege, hogy igencsak nehezen kopnak, ezek a szerkezetek, még mechanikusnak is dicsőségére válna. Nem hogy egy Quartznak.
Nekem eléggé tetszenek ezek.
-
dzsi23
addikt
Te nem búvárkodsz a búváróráddal?
Na de akkor miért ne lehetne vörös? Jól néz ki, ennyi elég, nem?
Búvárból van fekete, fehér, citrom, narancs, zöld, hupikék, stb., szerintem mind illik a "diverességhez", és az a vörös is illik a Kamasuhoz.
És a fekete-arany is illik hozzá, nekem olyan volt. [link]
Na de meghoztad a kedvem a kék órához, elő is bányásztam most hirtelen az enyémet, egy éve már biztos nem volt rajtam.
-
Tufa_
aktív tag
Elvileg sokkal korabban is volt(ak) mar karorak, pl elso erzsebet kiralyne (anglia), 1570-71 korul, aztan a breguet is joval korabban mint Patek (festmenyeken eleg sok lathato amik ilyen 1800 elejen keszultek). Az egyeduli ok hogy a Pateket tartjak elso szamu oranak, mivel ez az egyetlen ami megmaradt az utokornak.
-
-
hallador
addikt
A szerkezetet elődjeit 1977-ben mutatták be, nehezebben szabályozható a legtöbb modernebb szerkezetnél, alapja a Miyota 9000-es szerkezeteknek. Igazi igásló.
21600
Másodperc stop
kézzel is húzhatóNincs baj velük. Működnek. Ez egy nagyon megbízható alapszerkezet. Mivel 3 Hz-es a pontossága nem egy világbajnok, de akinek egy óra kell neki tökéles.
Semmilyen probléma nincs vele. Első automata órának, illetve ha most ismerkedik valaki az automata órával, akkor ez egy nagyszerű óra.
Írogatják, hogy ezt azt nem tudja, de igazából a 7s26/36-l megbízhatóbb szerkezet nem sok van. Eléggé kipróbált.
Azt gondold végig, hogy szükséged van-e:
- Másodperc stopra
- Kézzel húzásraHa ezeket nem tudod micsodák, akkor ennél az óránál 100 %, hogy nem találsz ennyiért jobbat (Meg úgy semmiből nem találsz jobbat, mint ezek az igásló Seiko-k.).
Az ára nagyon rendben van, és ehhez képest a minőségük pedig világverők, ebben az árkategóriában, automata esetében.
-
hallador
addikt
Kínait én nem vennék, ahogyan fagyalllo írta, nem szeretik az órások. A régi szovjet szerkezeteket, meg zsigerből is képesek javítani, mert benne vannak még ma is a köztudatban, mert ismerik is. Ha beviszel egy öreg orosz órát egy óráshoz, azt nagy eséllyel meg tudja javítani, az más kérdés, hogy akarja-e, de van aki a Seiko-t nem javítja, mert azt nem akarja, meg van aki a Casio/Citizen Solarokban nem cserél akkumulátort, mert az nem akarja.
Szerintem, ilyen Poljot órát, csak orosz szerkezettel szabad Magyarországon venni, mert ahhoz van szakértelem, a kínaihoz nem nagyon.
Ráadásul garancia idő alatt, a hivatalos Poljot nagyker is visszaküldi Németországba, és ott javítják, ez igaz a legtöbb európai országra.Persze akkor nagyon más a dolog, ha neked az tetszik, amit linkeltél, azaz Skeleton szerű óra. Mert abban lehet, hogy csak kínai van. Azt én is hagynám.
-
fagyalllo
őstag
Hallgass dzsi23-ra és engedd el! Elképzelhető hogy be lehet lőni napi 5 másodpercre és kitapasztalod azt a pozíciót, amibe letéve kompenzálja a napi hordás során összejött eltérést. Aztán jön egy hűvösebb évszak, vagy véletlenül hozzáütöd az ajtófélfához és kezdheted előlről... A 10-15 másodperc is bőven a gyári értéken belül van, a mechanikus órák ezt tudják, el kell fogadni.
Vagy vehetsz valami kurvadrága Omegát, Rolexet... -
fagyalllo
őstag
Ez nagyon jó kérdés, órások nem szeretik a kínaiakat, én a topikban nem emlékszem olyan tapasztalatra, hogy valaki szívesen vállalta volna és lenne ajánlott szaki.
Hasonlóan gondolom, 260.000-ért ez még mindig egy kínai werkes óra, hiába a szemre jó minőségű tokozás, a nosztalgiát ébresztő márkanév a (legalább a garanciális időn belüli) szervizes támogatás.
25-30.000 körül lehet számolni, de például nemrég volt egy Orienteknél elterjedt, járástartalékot is jelző szerkezet itt, ahhoz már megint nem szívesen nyúlnak, vagy csak jóval drágábban.
-
5-ös kezelő
senior tag
Ha nem a pilótakabátod ujján akarod hordani, mint régen volt szokás, a csuklódon még jól kinéző méretet válassz szerintem. Tokfülek ne érjenek túl a csuklódon. Kézi húzós kínai is ajánlott részemről /6497,6498/, ha találsz kedvedre valót. Ha nem bízol a selyem népében, pénztárcádtól függően Tisell, Archimede, Fortis - rengeteg gyártó kínálatában van pilóta stílusú óra.
-
dzsi23
addikt
Az óra biztos nem túl halk, nekem is volt Mako 3-am, és tudtam mérni, csak hozzá kell nyomni az órához a telefon mikrofonját. Előny, ha van egy szilikon tok a telefonon, mert akkor nem karcolja az órát.
"elkezdjem hordani vmi baja lesz, aztan eselytelen utana barmit tenni, max arulgathatom"
Komolyan a trollra (TechN7ne) kell hallgatni, és róla kell példát venni?
Küldd vissza, nem való neked mechanikus óra.
-
dzsi23
addikt
A Watch Accuracy Meter (amit korábban ajánlottam) megmondja, hogy az adott pocízióban, az adott pillanatban mennyire jár pontosan az óra. Hordás közben viszont nem a pillanatnyi eltérés kell, hanem az, hogy hosszabb távon (mondjuk egy 8 órás munkaidő alatt) mennyit tér el. Erre a WatchCheck appot ajánlom (keress rá nyugodtan itt a topikban). Nem tudom, hogy van-e ios-re. Igazából nem is muszáj appot használni, de lényegesen megkönnyíti a mérést.
-
5-ös kezelő
senior tag
Google fordítóval egész vicces, de azt kihámoztam belőle, h a cikk jobbnak tartja azonos ársávban a Seiko és Citizen példányait. Engem szerencsére nem érint, már nincs Orientem, és nem is tervezek 1előre venni. Tissot-t sem, Certina meg már van.
Mostani háborús új árakon meg még Amfíbiát sem vennék, szerencsére a készletem kitart hátralévő éveimben és ennél a típusnál a szervizelésre is akad bőven jó szakember. És bár erősen vágyom egy CW Sandhurst-re, egy szervizelt, moddolt 420916 Amfi racionálisabb választás. -
temes69
aktív tag
Nekem is van egy ilyen csak zöld számlapos. Én nagyon szeretem. Teljesen pontosan jár, igaz hetente, vagy 2hetente van rajtam, de akkor 2-3napot hordom. Olvasgattam itt, hogy mennyire pontatlan az orient, és emiatt direkt nézegettem, hogy mászik e el a perc idővel de nem vettem észre. Azt bevallom a másodperc mutatót nem néztem, mert pont lesz*rom. Amúgy meg ha 1-2percet késik/síet azzal mi a probléma? A koronát nekem mindíg sikerült kitekerni, soha nem szenvedtem vele és a dátum is tökéletesen működik rajta. Az a baj, hogy sokan megveszik a mechanikus órát, elfogy a járás tartalék, felhúzza, de nem tujda a dátumot meg a napot beállítani rajta, illetve beállítja de nem nézi meg, hogy reggel8 van az órán vagy eset 8, és csodálkozik, hogy délben(mármint neki délben) vált
Nem egy agysebészet amúgy
-
dzsi23
addikt
1-2 napot áttekersz rajta, így látod, hogy rendesen váltja-e a dátumot. Ha igen, felhúzod koronáról (kb. 40-50 tekerés), a telefonodra letöltöd pl. a Watch Accuracy Metert, elindítod az appot, mikrofont az órához tolod, rányomsz a Startra, és megnézed, hogy mennyire pontos... lemérheted több pozícióban is, és ha egyikben sem produkál kiugróan rossz eredményt, akkor beállítod a pontos dátumot és időt, aztán hordod. Ennyi. Ez egy pár perces művelet, nem kell napokra félrerakni.
-
g0n21
senior tag
Egyrészt a zsebóráknak nem volt annyira pontos típusozása, mint napjaink karóráinak. Tehát Most mondjuk Seiko SNE525P1. Nem tudom mit jelentenek a számok, de egészen konkrétan meghatározzák a típuscsaládot, a modellcsaládot, és a szíj/szín változatot. Régen ilyen nem volt. Még az 50-es, 60-as évekeben is a Doxák, Cornavinek, és egyéb másik kismillió karóra teljesen értelmezhetetlen számbeütésekkel készült, amik inkább voltak gyártási azonosítók, mint referenciaszámok.
Amit az IWC ennyi pénzért ajánl, az az, hogy szétszedik az órát és megvizsgálják, hogy valóban mindene eredeti-e, nem volt-e hebrákolva, megmagyarozva itt-ott, pótolva, csúnyán javítva, stb. És a végén kapsz egy certit - vagy nem -, hogy a 120 éves órád full eredeti. Ez pedig nagy érték az óra mellé. Vagy nem kapsz semmit, mert nem eredeti minden alkatrész benne.
De a végén fel is ajánlja, hogy küldj képet elölről, hátulról, werkről, és megnézik, hogy tudnak-e konkrétabbat mondani annál, mint amit látsz.
hallador
Erős túlzás, hogy az árát, vagy többszörösét rá kell költeni, nem tudom mivel szívtad meg ennyire, hogy ilyen szélsőséges tapasztalatod van, de az esetek többségében ilyenről nincsen szó.
De kérj ajánlatot mondjuk egy Seiko MM300 szervizére, tokfelújítására, valahol 100e forint körül lesz. Ha kérsz hozzá üveget, tömítést, akkor ugrik még egy kicsit. Arányaiban az sem több, mint egy svájcinak a karbantartása. Egy Breitling B01 kronóra, ami a boltban 2,5 millió forint, miért sok a 200.000 forintos szervizszámla 5-7 évente? -
@mriya@
őstag
-
Empsepo
senior tag
Pontosabb meghatározást? Szinte mindent leírtál róla.
Szerintem egy kisebb vagyont érhet, de ez nem biztos. ( Ott kezdődik, hogy kinek mi a "vagyon". )Az arany tok ugye alapból brutál, és egy nem akármilyen gyártó órájáról beszélünk, ami látszólag szép állapotú.
Komoly értéket képviselhet. -
zolnagy
őstag
Nekem van egy ilyen Casio, de acél tokkal/szíjjal, és van egy Citizen super titanium tokkal/szíjjal. Egyik óra sincs 1 éves még. Azt vettem észre, hogy a csatnál az acél tokoson látszanak karcok (irodai munka), míg a titaniumon semmi, pedig azt is hordom gyakran.
Ettől függetlenül az is szempont, amit itt írtak, hogy az acélt könnyebb polírozni. Na és a lényeg, azt vedd, ami jobban tetszik, ne az anyag döntsön sztem. És igen, élőben máshogy néz ki a legtöbb óra, mint képeken.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest