- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bigmasterg
addikt
Nehéz lenne dönteni egy revereso duoface és egy Cartier Santos között.
De számomra reálisan lehet hogy inkább a Santos, az eggyel sportosabb, mint a Reverso vagy tank. Pont annyira hogy jó legyen mindenes órának.Pl itt van sportosabban:
De simán passzol öltönyhöz is.
Ez viszonylag friss "kattanás" nekem, a Reverso már régebb óta tetszik.
Szerk:
Nyilván nem úgy sportos mint egy búvár óra, meg amit felveszel kerti munkához. De pl simán jó egy lazább yachtozáshoz. -
-
dzsi23
addikt
Egy átlagos kvarcnál mindenképp pontosabbak, de az évi 10 másodperces maximumot erősnek érzem (bár nem is tudom, hogy ez gyárilag megadott érték-e, csak sok helyen ezt szokták emlegetni). Az enyém pl. 20-at tévedett évente, szal itt is kell egy kis szerencse, hogy 10s/y alatt maradjon, de havi 1-2 másodpercnél rosszabbra nem kell számítani.
-
dzsi23
addikt
Az enyém havi +6 másodpercet tér el, vagyis ez azt jelenti, hogy nekem bőven belefér évente kétszer, óraátállításkor hozzányúlnom (a dátumot értelemszerűen gyakrabban kell állítani: évente 5-ször). Ahogy @mriya@ is mondta, ez teljesen felesleges információ számodra, mert ha veszel egy PRX-et, az lehet pontosabb vagy pontatlanabb is, de a japán és svájci kvarc szerkezetek nagyon ritkán lépik át a havi 10 másodpercet; 1-2 órával találkoztam, ami havi 12, és eggyel, ami havi 15 másodpercet tért el... a többség 10 alatt van.
-
bigmasterg
addikt
Egyértelmű.
Ez onnan indult, hogy ér-e 2-3000$ -t egy Citizen.
(Az aq4080 szerintem igen.)Én magamnak veszek órát.
Smiley-s, fejjel lefelé feliratos Nivadámat sem egy könnyen értelmezhető dolog sok ember számára.
Sőt volt olyan kollegám aki már a GMW-B5000GD-9ER gshock-ot sem értette.
Egy M.A.D.1 érkezik idén valamikor, na az megint feldolgozhatatlan lesz az emberek számára. -
bigmasterg
addikt
Töltős, de de sima óra módban tud csak napelemről menni.
Amit beraktam linket, onnan:
Angolra fordítva:
"The built-in rechargeable battery is charged with a dedicated USB cable. Insert the clip at the tip of the dedicated USB cable into the charging terminal on the back cover to charge. With a full charge, if you do about 1 hour of activity a day, it will last for about a week. USB charging time is about 3 hours.
A solar power generation panel is mounted on the outer circumference of the dial, and it supports "solar assist charging". Even if the battery level becomes low due to the use of the heart rate sensor, etc., and the sensor measurement is stopped and the "LOW" mode is entered, the time display can be driven only by solar assist charging." -
fagyalllo
őstag
A The Citizen órákat csak Japánban forgalmazzák, ott nagyon jól tudják a vásárlói, hogy egy üres márkanévvel ellentétben itt egy valódi óragyártó egyedülálló saját fejlesztését veszik meg a saját örömükre. A többiek ott is TAG Heuer és társait választanak, valószínűleg ők vannak ott is többségben, de hogy náluk van-e az igazság...
-
dzsi23
addikt
Nem azt mondtam, hogy nincs értelme a rádiókontrollnak, hanem azt, hogy szinte semmi: hónap végén nem kell dátumot állítani évente 5 alkalommal, + korrigálja a havi pár másodperc eltérést... ez szinte semmi (tudom, valakinek mégis fontos), kb. ennyivel strapabíróbb az acél vázas G. Hogy egy acél váz miért strapabíróbb, mint a műanyag, arra hadd ne kelljen válaszolnom...
-
dzsi23
addikt
Nyilván egy 15 ezer forintos műanyag Casio is kibír mindent, ami a jó esetben előfordulhat az emberrel, nem kell a G-Shock feliratnak szerepelnie rajta. Ennek a kategóriának az a lényege, hogy minél strapabíróbb legyen, és ebben jobb az acél vázas G, mint a könnyebb társai. Kb. annyi gyakorlati haszna van, mint a rádiókontrollnak (szinte semmi), de ha nem számítanának az apró eltérések, akkor be is zárhatnánk a topikot, mert a kötelezőt hozza az F-91W is.
-
dzsi23
addikt
A kérdéses óra kívülről full műanyag, semmi csicsa, csak belül acél, + csavaros a hátlap, erősebb, masszívabb a felépítése, talán a szíja is jobbféle műanyagból/gumiból van, szal praktikumban is simán jobb, mint az átlag műanyag kocka G. Csak ugye kicsit nehezebb és drágább.
Én a könnyű órákat szeretem, szal nem érné meg ráfizetnem, de akit nem zavar a nagyobb súly, megértem, hogy a drágábbat választja. -
stellaz
veterán
Igazából attól volt rohadt menő, hogy tényleg annak tűnt, annyira masszív építés volt a többihez képest, hiába nem tudta rajtam kívül senki sem, hogy mi van rajtam
Sajnos valamiért visszavittük a boltba garanciában és csere helyett egy másik órát kértem, amit nagyon gyorsan megbántamCsak tényleg az van, hogy melegben nagyon zavar az óra, ezt a mostanit kivéve, itt a sulyelosztás és a szíj valahogy jó kombinációt ad. Volt NATO szijjas verzióm is, de az sem volt jó.
-
stellaz
veterán
áhh.. csak a gyerekkori nosztalgia hajt. Pontosan tudom hogy jobb a resin, csak mindig visszatér ez a gondolat fejembe, hogy de jó lenne egy ilyen. Aztán persze ha megvenném, akkor meg elégedetlen lennék, hogy nem olyan jó hordani.
Faterom régi, resion tokos g-shockját szétszedtem miuátn elromlott és lemálott a tok róla. Bazi masszív az a resin tok, semmivel nem tűnik gyengébbnek egy acél toknál.Ha valaki lebeszél róla, azt megköszönöm
-
Dehogynem. Az ETA 7750 gyári tűréshatár adatai: standard: +/- 12mp/nap, Elaboré: +/- 7 mp/nap, Top: +/-4mp/nap, Chronometre: COSC szabványnak megfelelő értékek -4/+6 mp/nap.
Ez alapján a karbantartás után az én órám a Chronometre szintet hozzá, de nem hiszem, hogy Chronometre Eta lenne benne, max a Elaboré 😉
A kukát ironikusan értettem by Stewenke, Én maximálisan meg vagyok elégedve ezzel az értékkel.
Egyébként az órás bárhogy állítja, úgyis hordta derül ki az óra jellemzője.
-
momcrew
tag
Ásványi olaj, ennyi van csak rajta. Műanyag flakonban van, betekerve kis kukazsákba, pár év alatt nem bántott még semmit.
Azt én is hallottam, hogy a kőolajszármazék tönkre teszi a műanyagot, gumit, de még ilyet nem láttam. Olyat igen, hogy még a századfordulós benzin 2 másodperc alatt kimarta a yoghurtos doboz alját, ami kifolyt meg 10 másodperc alatt elpárolgott.
-
feddel
senior tag
Annyira nem drága (nyilván kinek mennyit ér meg), gyakran frissül a szoftver, egyre okosabb, és ha a hardver frissül, azt ingyen kapod. Egy dohányos kb. 3 nap alatt elkölti ennek a havidíját.
Persze enélkül is lehet teljes életet élni, de én nagyon nem bántam meg hogy előfizettem rá. Nálam iszonyat pontosan tudja az állapotomat, még a betegséget is hamarabb tudta mint énJa és a lényeg: ezt a tested több pontján viselheted, így a csuklómon lehet egy gyönyörű karóra!
-
feddel
senior tag
Én emiatt tettem mellékvágányra a szeretett Garminomat, a mindent is túlélőt. Futáshoz azért fel szoktam venni backupnak.
Igazából az Instinct-et szerettem volna lecserélni egy hagyományos órának kinéző órára. Soksok hónap gondolkodás / tesztnézés után lett a whoop, és egy Seiko diver, amit imádok.Ja, amúgy a Garmin adatai közvetve átmennek a whoopra is, az apple health-en keresztül, androidon is biztos valahogy.
-
oba
addikt
Ha csak dísz lenne akkor nem hiányozna. Nálam a telefon mindig néma/rezgő üzemmódban van, és megszoktam, hogy az okosóra miatt nem maradok le semmi értesítésről és/vagy látom, hogy milyen értesítés jött és hogy érdemes vagy hozzá kell e nyúlnom a telefonhoz, vagy ráér, mert nem fontos. Egyébként a "baromság" jelzővel nagyon vitatkozni én sem tudok
Csak hát mégis itt van ez a dilemma.
-
dzsi23
addikt
Másik 800 eurós kvarcra is ugyanez lenne a válaszom. Az nem csoda, hogy miyota származék, mert a miyota és a bulova is a citizen alá tartozik, de nyilván nem ugyanaz a kvarc van benne, ami egy 5 ezer forintos kínaiban, a 8-as miyota viszont nem sokkal drágább ennél.
De komolyan fura, hogy egy kvarcóra drágább, mint egy automata? -
bigmasterg
addikt
A hordás közben nem nagyon olvasgatod a feliratot, eleve 38,5mm az óra, feliratok sem nagyon rajta. Lásd Mido mellett [link]
De ha átforgatom a lünettát, akkor másik oldalon húzós (balkezes?), rendes feliratos óra lesz belőle (rossz futómasodperccel és stopper perc mérővel
)
telóval fotózva prezentálom
De komolyra fordítva: ha ez valakinek sok, akkor ott vannak a sima verziók az órából. [link] pl egy pandát elfogadnék belőle. -
dzsi23
addikt
Én meg épp azt írom, hogy aki igazi submarinert akar, az Rolexet vesz. A többinél meg totál mindegy, mi ketyeg benne. Nyilván, aki a mechanikus órákat szereti, az mechanikust vesz, és egy fokkal közelebb lesz az eredetihez, de akkor is csak a dizájn ugyanaz, tradíció sem lesz mögötte, és nem is képvisel semmit. Legalább is a Submariner irányába semmit sem képvisel jobban, mint egy kvarcóra... a mechanikus órák szeretetét/tradícióját képviselheti. Mindegy, szokás szerint elbeszélünk egymás mellett.
-
dzsi23
addikt
Az lehet az értelme, hogy tetszik neki a dizájn, de nem akar automatát. Egy homage esetén mennyire számít a tradíció, és mit képvisel? Pláne, ha még az eredeti gyártónál is gyártásban van az adott modell. Ha nem Rolex van ráírva, és a szerkezet sem Rolex, akkor már teljesen mindegy, ha kvarcot raknak bele.
Bár én szeretem a mechanikus órákat, és van is automata Sub homage-om, sőt, volt több is, de a kvarcórákat is szeretem. -
hoffman_
nagyúr
igen, ebbe már bele is akadtam, hasznos volt! köszi utólag is.
az elmúlt órában sokat kattintgattam, Sakura-t régóta használom keresni (csak sokszor out-of-stock, most is), de shoppinginjapan.net és a www.seiyajapan.com is elég megbízhatónak tűnik, reddit és trustedpilot alapján is. -
bigmasterg
addikt
Az arany ezen a képen kicsit szokatlan, de a többi színnel már találkoztam élőben, nincs velük baj.
Hátha csak kevésbé szerencsésen van fotózva, japánoktól kitelik. -
Stauffenberg
nagyúr
Ismersz a fotós topikokból, nekem nincs ilyen márkazizim, még a a szívemnek kedves márkákat is csak egy üzleti entitásnak tekintem, amivel szemben lehet kritikusnak lenni.
Csak ennek az adatnak amit bányásztál önmagában nincs értelme kontextus nélkül. A Seiko a világ második legnagyobb órás cégcsoportja a Swatch Group után, nyilván bőven ad beszédtémát, ahogy a Swatch Group is.
Ha összeadod a Tissot, Omega, Certina, Longines, Hamilton említéseket, már attól önmagában 12748 összeadott keyword jön ki (és akkor csak a legnagyobbakat adtam össze, nem hajoltam le a pár százas előfordulási arányokért).
Nem érzem aránytalannak a Seiko említéseket, még úgy sem, ha hozzácsapjuk az Orientet is. Ez egy szélesebb tömegeknek elérhetőbb márka, mint a legtöbb Swatch Group óra. Ráadásul a Swatch Group sokkal ismertebb márkákkal nyomul, amik megállnak a saját lábukon, míg egy Orient, Lorus vagy Pulsar esetén visszatérő magyarázó elem, hogy ők a Seikohoz tartoznak.
Önmagában a "Seiko" említésszáma nem áll egyenes arányosságban a népszerűségével.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Battlefield 6
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali játékos kérdések órája
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Goddess of Victory:Nikke
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest