- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
@mriya@ #216699 üzenetére
Jah... a mercimutatós marcello C.
a Fortis meg előveszi a zsákból a szerkezeteket és becsavarozza a tokba.Nem annyira trehányak ők sem, sőtt nem is csak elaboret használnak díszített rotorral, de mindegy.
Kinek a pap, kinek a papné, kinek a lánya
Csatabárd elásva, lépjünk tovább
-
nostromo73
tag
válasz
@mriya@ #216699 üzenetére
illetve a Mühle néhány dolgot, módosít és cserél benne.
https://www.muehle-glashuette.de/en/muehle-glashuette/movements/clock-work-details/sw-200-1-version-muehle/ -
Nekton
aktív tag
válasz
@mriya@ #216208 üzenetére
Kedves @mriya@ topiktárs!
Szeretném, ha elmagyaráznád, hogy miért is olyan nagy marhaság, amit (#216207) pulutodurumo írt? Idézem:
"Kezdjük az elején. Száraz nyomáspróbán lassan felépítik a nagyobb légnyomást, majd viszonylag hirtelen elengedik. Ha az óra szelel, akkor bizony ilyenkor kifelé mozdul az üveg, mert csak az tud mozogni. Ezt az elmozdulást mérik. Nagyon ótvaros vekker esetén, ki is ugorhat az üveg. Ettől félnek."
Roppant kíváncsi vagyok!
Üdv.
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #216538 üzenetére
Nem jól tettem fel a kérdést...
Nem az a bajom, hogy színes a chapter ring, hanem hogy miért a chapter ring színes. Mint a Dan Henry 1970 esetén; a lünettán kellene lennie a narancs sávnak, hogy a percmutatóhoz lehessen forgatni, így viszont totál értelmetlen. Olyan, mintha megirigyelték volna ezt a színezést más gyártóktól, de nem tudják, mire való, ezért rosszul használják.
Pedig tetszene ez a színváltozat... -
SOAD19
addikt
válasz
@mriya@ #216514 üzenetére
Szerintem arra volt inkább kíváncsi, hogy mennyire kell finoman bánni a koronával, lehet lendületből, gyors mozdulatokkal tekerni, vagy finoman egyenletes erővel. Rám az utóbbi jellemző, egyenletes erővel, sebességgel tekergetem. Aztán lehet, hogy nem kellene ennyire finomkodni, de biztos, ami biztos.
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #216344 üzenetére
Épp a Casio-t tárgyaltuk múltkor, hogy a viszonylag új ~100 ezres EQB-1000-re sem tömör szemes fémszíjat rakott. Persze, kiderült, hogy közben sokkal olcsóbbakra tud rakni, de náluk is csak elvétve van ilyen.
A zafírral ugyanez a helyzet (bár az eqb-1000 pont zafíros). -
vzsryl
nagyúr
válasz
@mriya@ #216344 üzenetére
Néhányba biztos, de náluk sem túlzottan jellemző. Meg azt tudjuk, hogy az óra presztízs kérdés, és a Citizennek egy hangyaf@sznyit nagyobb a presztízse. De nem is ez a mérvadó, hanem az előző hozzászólásom első fele. A Citizen az ilyen stílusú óráiba nem nagyon pakol zafír üveget. De ezzel nincs egyedül, mert a Seiko hasonlóan járja ezt az utat, sőt...
-
fagyalllo
őstag
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #216307 üzenetére
Innen származik a legtöbb szíjam, ez volt az első eladó/bolt, aki ilyen típusú natot árult alin, és már akkor is ilyen olcsó volt (2-3$), de ahhoz képest elég jól bírják. Most sajnálkozhatnék, hogy itt már elfogyott, de egyrészt most már vehetnék ilyet alin 100 másik eladótól, másrészt átszoktam a gumira.
(#216309) kaskader:
Ennek max. eszmei értéke lehet számodra. Ha az sincs, akkor szerintem engedd el...Szerk.: Az exkluzív topikban azért erős volt ez a kérdés.
-
SOAD19
addikt
válasz
@mriya@ #216154 üzenetére
Esetleg a BJ7100-82E, vagy az már nagy?
-
csabulaxi
senior tag
válasz
@mriya@ #216142 üzenetére
ja, azt kérdezném, hogy az összetört kocsiból milyen módon lett a tűzoltóknak órájuk?
fogták és eltették vagy bűncselekményből származott, lefoglalt a (gondolom nem a tűzoltóság) rendőrség és megvették? Arra gondolni sem merek, hogy csak úgy bevágták a zsákot a szolgálati kocsijukba és sajátjukként kezelték. -
stork13
aktív tag
válasz
@mriya@ #215995 üzenetére
Egy fura dolog van számomra:
Az eredeti bezelnél ahol a 4 csavar fogja a tokra, a bezelben a csavarok fogják a bezelt is mert van egy váll a műanyagban ahol a csavar leszorítja.
A fémnél nincs ilyen, ott a 4 csavar az átlós befogatás miatt feszül meg (nem tűnt a bezelben a lyuk kuposnak). Nekem ez annyira nem tűnik meggyőzőnek, de kiderül majd a hosszabb távú használat alatt. -
Boletus17
újonc
válasz
@mriya@ #215819 üzenetére
Olvasd el,légyszi az alább általam lefotózott írást.
És,én kérdezem,Te mennyiért adnád ?
Öreg vagyok,nem értek az órákhoz,csak bámulom,s csodálom ,,Őket".
70 életévem alatt csak kettő(mp.mutatoval három)órám volt. Omega,Zenith is (sajnos)meglattam egy másikat,s szerelmes lettem. Mint ahogy most is. -
Boletus17
újonc
-
squir
aktív tag
válasz
@mriya@ #215461 üzenetére
A "mester" titulus és a szakértelem nem feltétlen jár együtt
láttam bőven csodát az elmúlt 30 évben
nem a "kényes ízlés", ahogy állítólag évtizedes tapasztalattal égetik el a pengét a köszörűn...
Ha neked megfelel a hamis kés, akkor biztos jó a hamis óra is, hiszen csak a nevet kell megfizetni -
válasz
@mriya@ #215112 üzenetére
Igen, az 5 szegmenses ingeniur karperec jó. De hatha lesz valami bugi cucc a készletben.
Két évig sporoltam a narancs polira. Egy álom vált valóra. Hétfőn kapom meg ha minden igaz.
És a család még nem tud róla.
Tudom, hogy lesz majd miatta ordibálás, de lesz.rom.
Inkább az órák!egy óra nem fog hisztizni, ha egy másikat hordok következő nap.
-
válasz
@mriya@ #215108 üzenetére
Ehhez kellene. Nem tudom mi illik hozzá. Feltétlen le fogom a bőrt venni róla.
Van ugye a gyári orosz bretyó forma 18-as. De a tok ugye nem polírozott, a bretyós forma karperes meg fényes.
Keresztszemes mesh, vagy valami rizsszemes lenne jó. Egy oyster igen uncsi lenne ehhez a funky tokhoz. Jubileet nem is tudom, hogy akarok-e. Nem olyan nagy a választék ahogy látom. Nem nagyon csodálom, hogy nem volt hozzá gyári fém. Igen karakteres a megjelenése és ez megnehezíti a választás. -
Fall-N
veterán
válasz
@mriya@ #215079 üzenetére
Pedig ez nem 100 % copy - paste. Eleve a számok is vastagabbak, a segédszámlapok sem egyformák és kevesebb is van rajta. A dátum ablak sem egyforma és nem is ugyanott van. Nap ablak meg nincs is.
A gombok sem egyformák ha a tok hasonló is meg a korona.
Mondjuk nekem az a közös bennük, hogy egyik sem tetszik.
-
squir
aktív tag
válasz
@mriya@ #214212 üzenetére
Szvsz pont nem jól oldották meg, a domináns indexek alaposan rontják a leolvashatóságot
Land: folyó mutató a Bulova precisionist szerkezetek, meg a vintage hangvillás. Kvarc vonalon a Citizen-t javaslom, napelemes szervezeteik nagyon jók, a Seikonak meg elgurult a gyógyszere az árazással...
-
squir
aktív tag
válasz
@mriya@ #214204 üzenetére
Az a koronazár külön praktikus, hogy mindenben el tudjon akadni
a tetszés szubjektív, én erre az összedobált stílus elemekre nem adnék pénzt... főleg nem 3x annyit, mint a Marathon listára... néztem a tulajdonságait, nem igazán tudhat többet, de el kell ismernem, marketing valóban van mögötte tisztességgelEnnyi pénzért már bőven lehet venni egy valóban profi Sinn, vagy Mühle órát, ami nem csak a reklámokban bizonyít
Vagy sokkal kevesebbért egy szintén bizonyított Marathon-t -
zolnagy
őstag
válasz
@mriya@ #213903 üzenetére
Értem. Nyilván nincs meg a bizalom, hisz nem ismer. Ez viszont kölcsönös, hisz èn sem ismerem őt, így nem utalom el előre, hisz én még többet bukhatok, mint ő a dupla postaköltséggel. Ezért jobb a vatera, ebay, vagy akár itt a hardverapró, mert ott láthatod az értékeléseket.
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #213811 üzenetére
Remélem, sikerült lebeszélned róla.
Az a TY2706 ekvivalens lehet az ST1701-gyel... nekem ST1731 (alias TY2718) volt, ami a 1701 dátumos változata. Szerettem, tette a dolgát (bár kicsit hangos volt), de egy 30 dolláros szerkezet, az óra pedig egy 50 dolláros Parnis volt. Ráadásul az a tourbillonnak álcázott másodpercmutató nagyon "kínai" húzás. Nem is értem, hogy gondolta ezt a Poljot. És néhányan még az open heart órákat hurrogták itt le, mert szerintük tourbillonnak akarnak tűnni, pedig totál másról szólnak.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest