- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
driv4r
aktív tag
-
No.01
addikt
válasz
Tsebacsi #269755 üzenetére
A masodik szvsz lenyegesen jobb lett
Az uj Tudor bejelentest nagyon vartam... de ujbol csalodnom kellett.
A frissitett BB nekem tetszik alapbol. (nekem az arannyal voltak gondjaim a kek meg tul kek volt a BB58-bol)
Remeltem lesz egyStarsucksStarbucks esetleg az 58-bol is vegre, de nem.
Helyette ez a hulye GMT ami ebben a szinben mar majdnem oldschool. Mara lenyegesen jobb szinkombok vannak, de ertem...
Ami viszont feltunt, h vegre van T-Fit csat, de cserebe az 54-es korom ala becsuszos pajsz design mellett dontottek.
Szerintetek ez direkt ilyen elrontott, mert azt nehez elkepzelni, h ott ez az ergonomiai hiba ne tunjon fol senkinek?Elkezdek aktivabban gyujteni valoban egy GS-re az megiscsak mas...
...csak ne kerulne majd 2x annyiba -
-
driv4r
aktív tag
válasz
Tsebacsi #269696 üzenetére
Én is kéket vettem tavaly, de csak plasztikot, életem első saját Swatch órája, annyira megörültem neki, hogy megírtam életem szintén első hozzászólását ebbe a topikba.Ma is ezt veszem fel, egész nap falakat fogok furkálni, plusz a felesleges lyukakat glettelni, mert anyámék jellemző módon menet közben jönnek rá, hogy mégse ott lógjanak a képek, ahol elsőre mondták:/
Az első Swatch a családba házasság révén került, feleségemnek vettem a duty free-ben nászúton még a múlt évszázadban, kb. felváltva hordtuk vagy 10 évig, de sajnos nyoma veszett valamelyik költözés során:( Pedig lehetett volna heirloom darab;)
-
SOAD19
addikt
válasz
Tsebacsi #269596 üzenetére
Kösz! Fotogén, bárcsak csak én lennék ennyire.
Annyit tudnék javítani rajta, hogy a számlap lehetne tényleg mély fekete, mert világosban, mikor süt a nap, akkor inkább tűnik sötét szürkének. A Sinn 556-nál olvastam, hallottam, hogy annak a számlapja tényleg fekete.
Most a OCW-S400-asba szerettem bele, azzal (kék számlapos óra) már úgy gondolom elérkeznék a "megérkeztem" fázisába. -
válasz
Tsebacsi #269450 üzenetére
Szerintem a DSM-5 hozna rá címkét, brutál súlyos nárcisztikus személyiségzavarban szenvedhet. Értetlenül pilláztam a sorai előtt.
Küldtem neki képet, hogy nagyon csúnya, opálos belül az üveg. Küldött képet, hogy nem az, nézzem meg, sealed. És ezen még nincs alatta semmi. ( Kvázi meggyanúsított, hogy én biztosan másik órát fotóztam be.)
Aztán írta, hogy küldjem vissza. Persze csak akkor fogadja el, ha a matricák rajta vannak, a szíj nem lett beállítva...
Már ez a matricazas dolog is bizarr. Sőt, írta korábban, hogy titkos jelölést rak a szerkezetre 🙈
Végül szét hergelte magát, amikor írtam, hogy lehetetlen feltételhez köti a visszaküldeni kívánt órát, hiszen a matricák nincsenek már rajta és szakszerűen kiszedték egy szemet is. Végül totál lekezelő módon közölte, hogy tartsam meg a peanuts értékű órát, neki ez kvázi gombok összeg.
-
@mriya@
őstag
válasz
Tsebacsi #268694 üzenetére
Az egyik legfölöslegesebb dolog az emberiség történetében.
Idézem:
"Sokszor mutattam már aránylag erősen szervizérett, elhanyagolt szerkezetet, de mégis majdnem minden nap megkérdezi valaki a műhelyben, hogy "de miért kell a szerviz"? (Mondjuk, aki megkérdezi, nyilván totál laikus mindenféle mechanikus témában, az autójában is 30 ezrenként cseréltet olajat, nem olvas órás fórumokat, és nem követ a Facebookon 🤪)
Nem győzzük eleget hangoztatni a szakmában, hogy 5-7 év elteltével, (mindennapos használat mellett) úgymond megérik minden mechanikus kézi húzós, és/vagy automata óra szerkezete egy alapos szét-összeszerelésre, tisztítására, olajozásra. Itt gyorsan megjegyzem nem zárójelben, hogy aki még óraforgatót is használ, (inkább ne tegye!-ez már zárójelben) 3-4 évente vigye óráshoz szeretett kis csodáját! A kenőanyagok, olajok, zsírok szép lassan összekeverednek a mozgó alkatrészek által keltett súrlódásokból leváló finom fémporral, emiatt hamarabb kiszáradnak, majd még erősebben folytatódik a kopás, berágódás... Egy óra életében valószínűleg két-három ilyen elhanyagolt szerviz periódus után már komolyabb járás érték, járástartalék csökkenés fog mutatkozni, akár mennyire is kicserélünk minden kopott alkatrészt a szervizek során. Ezen felül nem csak működési zavar léphet fel, hanem súlyos esztétikai károsodás is! Egy automata óra esetében például a megkopott rotortengely, vagy csapágy miatt a rotor beleérhet a szerkezetbe, a hátlapba. Ezzel nagyon csúnya sérüléseket okozhat, ami szintén értékcsökkentő tud lenni egy kicsit is komolyabb márka esetében. Sajnos ráadásul a fő alkatrészek, mint pl. csapágylemezek, hidak nem igazán cserélhető dolgok. Persze dehogynem! Csak horror drágák és egyediek. Hiszen a sorozatszámok ezekbe vannak beütve. Egyik gyártó sem fog az eredeti számokkal megegyező alkatrészt biztosítani! Tehát nem csak a pénztárca, de még az óra értéke is bánni fogja idővel az elhanyagolást, még akkor is, ha cserélik ezeket az elemeket.
Jelen esetben egy Breitling Chronomat a bemutató mintapéldány. Ő most megúszta, egy az automatikában lévő fogaskerék cseréjével, és a rugóház híd csapágyának összehúzásával." -
válasz
Tsebacsi #268688 üzenetére
Vadiúj 0 km-s. Kíváncsi leszek, mit ír a gyártó. Mindenesetre bosszantó a dolog. És amúgy észre sem vettem volna, ha nem akarok a számlapról fotót. Azon látszott, hogy furán töri itt a fényt. De ezt bakker már akkor kellett volna látniuk, amikor berakták a kristályt.
-
SOAD19
addikt
válasz
Tsebacsi #267948 üzenetére
Kicsit olcsóbban ott a 6-os verziója: [link]
Vagy ott van, amit korábban linkeltem butább verzióban, le kell emelni a plexit, nem zsanéros. Van nagyobb verzióban is: [link]
De dzsi23 által linkelt is szimpatikus, és olcsóbb is: [link]
Én a 6-oson gondolkodok, mert tetszik a kivitele, hogy jól láthatóak benne az órák, nem kell a doboz felé hajolni, hanem messzebbről is látszódnak. A minősége nem tudom milyen lehet, mert nem túl drága, bár az értékelése elég jó. -
-
válasz
Tsebacsi #267458 üzenetére
Kicsit túl van tolva ez a vízállóság téma szerintem, vagy csak manapság ennyire gáz a QC mindenkinél. Én a kis 5ATMes galaxy watchomban anno rendszeresen jártam úszni, strandolni, sose volt vele baj, sőt, gyárilag ugye van is hozzá úszás aktivitás mérés is.
Azt valaki megtudja mondani nekem, hogy smooth/sweeling second miért ilyen ritka kvarc szerkezeteknél, illetve miért nincs pl. solaros belőle? Casioból néztem pl. a MTP-SW300L-2A típust, pofásan néz ki, de nem kapható és jelenleg is talán ha 3 típust találtam náluk, ami képes erre.
-
rbalint88
addikt
válasz
Tsebacsi #267440 üzenetére
Sok ora le van arazva valoban, csak sok kozottuk a “hasznalt “ (nearly new) es azert olyan orulet ardobasok sincsenek. Most erted, egy 1000€-s ora 7-800€ kornyeken olyan, hogy ahh meg gondolkozom rajta, 500€-ert meg instant nyilik a buksza… foleg, hogy cw amugy is szeret 100-150€-s kuponokat lodozni puszira, akkor meg rogton nincs is akkora akcio mar a kuponnal 850€ helyett
-
dzsi23
addikt
válasz
Tsebacsi #267314 üzenetére
Ha kézen napi 5 másodpercet siet egy óra (ami belefér a cosc kereteibe), és ugyanezt tudná a forgatón is, azzal sem oldódna meg a probléma, mert 2 hét alatt akkor is több mint egy percet szedne össze. De forgatón folyamatosan egy irányba néz a számlap, így annyira azért nem fura, hogy nem ugyanúgy teljesít az óra, mint kézen.
-
Veron
addikt
válasz
Tsebacsi #267185 üzenetére
Mivel világos a számlap és ezüst a mutatók és indexek, ezért nem elég nagy a kontraszt plusz a lume sem túl erős.
Még egy negatívumot észrevettem: a kis- és nagymutató nincs teljesen szinkronban. Ha a kicsi pont indexen áll, a nagy 1-2 perccel mögötte. Ezt lehet orvosolni a mutatók leszedésével és drágább daraboknál is előfordul, mégis bosszantó tud lenni.
Egyébként tetszik a tok finiselése, a szíj is minőségi benyomást kelt, apró részleteket lehet felfedezni (pl. Perlage a csaton) szerte az órán -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
Tsebacsi #267037 üzenetére
Megint sikerült rosszul fogalmaznom. Nem tetszik, hogy a lünettán vannak a másodpercek és hogy lapos.
Számomra pl ez sokkal letisztultabb, szebb: Wise Adamascus -
válasz
Tsebacsi #267005 üzenetére
Hát, hogy őszinte legyek annyira nem tudtam megnézni az órát, miután magához tért, hogy nem ér össze a szíj, nem nagyon engedte el az órát, így nem volt egy pillanatom, hogy megnézzem mennyire nevetségesen kicsi vagy sem. Amúgy is karácsony előtti éhezők viadala volt.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Tsebacsi #266793 üzenetére
Ok, ez megítélés kérdése, de ugye most egyelőre a megfelelő, a csuklóval aranyos méret volt a fő kérdés, ráadásul a WatchCrunch-on a tulaj azt írta, a szíjat is búvárruhára méretezhették, mert ki kellett vennie pár szemet, és a topiktársnak ez is szempont volt, elég hosszú-e a szíj. Nem könnyű a helyzete, próbálok agyalni én is, hátha összejön valami.
-
válasz
Tsebacsi #266701 üzenetére
Hát, utoljára a compasst, kaptam, azt itthon vette asszonyka, de sok éve. Mindenképpen próbálnék előtte valahol vagy max. valami online visszaküldős témát választanék, mert az azért elég lutri méret nekem. Még ha öltönyórának veszem, akkor is lehet, hogy kicsinek néz ki.
-
válasz
Tsebacsi #266552 üzenetére
Amiket írtál órákat, elég nehéz lenne eladni. Én marketplace -dél raknàm fel. Tag Heuer Homage órát a legtöbb órás csoport nem engedne ki. A divat órák eladhatatlanok, a Timex sem igazán értékes darab használt piacon. C24re kis értékű órát nem érdemes felrakni, jutalékkal dolgoznak. Lehet jobban jársz, ha simán meghirdeted a marketplace -en.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Tsebacsi #266490 üzenetére
"világ végén áram híjján a telefon lemerül az óra pedig nem jól szinkronizál és nem lesz pontos?"'
Ha egyszer belőtted az időt akár kézzel, akár szinkronizált akkor azért egy hónapig csak pontos tán'. Annyi idő alatt meg feltöltöd a telefont is.#266491fagyalllo
Szinte mindig van nálam telefon, de általános iskás korom óta karórán nézem az időt. Picit gyorsabb mint elővenni a telefont.
Számomra az always on displayvel nem rendelkező okosóra is idegesítő. Sokszor fél másodperc alatt csekkolom.Más:
Van valakinél kristálygömb?
Várható a közelgő években metas certified BB58?
Ugye idén a bordó sima BB lett metas-os, a többi szín (a fekete full kerámia tokostól eltekintve) nem az.
Azt tippelném, hogy előbb-utóbb bővíteni fogják a listát, de nem rémlik hogy volt-e róla hivatalos kommunikáció. -
-
krono.
tag
válasz
Tsebacsi #266378 üzenetére
Nekem ez amolyan tanulóprojekt volt az ilyen precízebb forrasztásokhoz, a teljesen csináld magad módon készülttel is ez lett volna a terv, csak nagyon hamar nagyon sokat akartam csinálni, és a szükséges tudásom elektronika téren kevéske volt, ezért félre lett rakva.
Amit a képen látsz, az innen lett vásárolva, a csöveket leszámítva. Egy elég jól tervezett vezérlő, kb mindent tud amire szükség lehet (éjjelre kikapcsol, átforgatja a számokat az elhalványulás ellen, 12-24 órás üzemmód)
Ezekhez nixie csövet külön kell vásárolni, a linkelt darabhoz tartozó cső egyébként pont egy drágább típus, én innen vettem, de ebayen is lehet találni, talán olcsóbban is van. (mikor az első szettet vettem, nem volt)Ennél egy fokkal olcsóbban meg lehet úszni, ha az ember mondjuk másik cső típusra lő, én eredetileg IN-16 csövet vettem, az kisebb mint ezek az IN-14esek, viszont maga a szám benne majdnem ugyanakkora. Viszont sajnos azoknak a lábkiosztása más, így vagy egy elég nagy magicet kell elkövetni a 12 láb össze vissza beforrasztásához, vagy olyan PCB-t venni, ami ahhoz van tervezve. Van is ilyen ugyan annál az eladónál, itt található, de ezekhez sajnos a fa dobozt és a sárgaréz cicomákat magának kell csinálnia az embernek.
Érdemes lehet még itt szétnézni, náluk is kaphatóak hasonló kitek (akár csövekkel együtt).
Egyébként szerintem az IN-12 csövek is jópofák, szépen be lehet építeni őket valami dobozba.Én a sajátomon még a fa dobozt tervezem kicsit megcsiszolgatni, mert elég élesek az élei (a szememnek), talán lekerített élekkel jobban menne a karakteréhez.
Egyébként működés közben is kifejezetten izgalmas, ugyanis (a működést eléggé leegyszerűsítve) a csőben minden egyes szám egy izzószál, amik térben egymás mögött helyezkednek el, így például az 1-ees szám hátrébb van, mint a 9-es például. Jól néz ki "mozgásban", ahogy mászkálnak a számok. Amit még érdemes tudni szerintem, hogy azért, hogy a képeken nagyobbnak tűnik, mint valójában, ezen az IN-14 csövön a számok mérete kb 2.7cm.
Ha szükséges még valami infó privátban szívesen segítek.#266379 Szirtimorc - na igen, a VFD is menő, de az nekem ilyen különálló csövekben mindig is furának hatott.
#266382 driv4r - igen, elég nagy feszültség kell a csövek hajtásához, az én IN-16-osaimnál a 150-nél kezdtek éledezni, utána kevesebből is elvan (bár bontott csöveknél azt olvastam boostolni kell a feszt, hogy ne legyen halovány). De az áramerősség viszont nem jelentős egyébként.
-
dzsi23
addikt
válasz
Tsebacsi #266293 üzenetére
Én is így szereztem fémszíjat. [link]
Bár picit buktam az eladáson, mert nem akartam sokáig árulni, + egy jófajta bőrszíjat is vettem az eladandó órára, hogy ne szíj nélkül áruljam, de így is negyedáron jutottam a fémszíjhoz, mint amennyi hivatalos forrásból lett volna. Nyilván sokkal macerásabb ez az út, és az is kellett, hogy jó áron találjam meg a fémszíjas órát.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Tsebacsi #266119 üzenetére
Az én Bulova 262-esemben sima 3V-os lítium elem volt, simán cserélhető házilag. (Sokkal könnyebb, mint pl. nekem most megtalálni a PC-m belsejében a cserére érett elemet. Pedig alaposan átnéztem, talán a hűtő takarásában lesz.
)
Szóval, ha más baja nincs, némi kézügyességgel, friss, márkás elemekkel, hátlapnyitó gumilabdával felvértezve sok ezrest megspórolhatsz. Kosz ne menjen bele, tömítésre ügyelj, ennyi. -
Churpik
tag
válasz
Tsebacsi #266119 üzenetére
Gráczl Tamás órásmester, XVI. ker. Rákosi út 116, hétköznap 10-től 17-ig.
Elemcsere és szíjcsere helyben megvárható, nem kell sehová "felküldeni a központba", ahogy azt mostanában csinálják máshol.
Persze ha 5 db. órát odaviszel egyszerre, akkor vagy ott állsz, amíg kész lesz, vagy délután/másnap visszamész értük.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- War Thunder - MMO Combat Game
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest