- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz
gipsztigris #236485 üzenetére
Ez inkább rolexes csoportba való
-
fagyalllo
őstag
válasz
gipsztigris #236483 üzenetére
Hol ebben a Seiko?
-
busman
veterán
válasz
gipsztigris #236370 üzenetére
Szerintem ezt én nyertem.
Hatalmas egy vadállat! -
Nimda
addikt
válasz
gipsztigris #236358 üzenetére
Szép nagyon ez a Citi, de nekem ilyenem sajna nem lesz, túl nagy lenne a csuklómra.
-
válasz
gipsztigris #236361 üzenetére
Mint ló a gödörbe! Ez tetszik!
-
válasz
Jól néz ki és neked jól is áll a karodon!
-
SOAD19
addikt
válasz
Gratula, használd egészséggel! Durva, de majdnem még kicsi is Neked ez az óra.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
gipsztigris #236142 üzenetére
Nekem 13, max. 14 mm felett már vastag.
De gondolom, nem ing alá fogod felvenni. -
@mriya@
őstag
válasz
gipsztigris #236141 üzenetére
De nekem olyan kellene.
-
SOAD19
addikt
válasz
gipsztigris #236121 üzenetére
Ja, hogy úgy...
Gratula hozzá! Ebből a videóból kiderül, hogy ez tényleg csak a vastag csuklóval rendelkezőknek ideális. De ha jól rémlik, Nálad ez adott.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
gipsztigris #236118 üzenetére
Mutatós darab. Kár, hogy ilyen vastag.
És ha már ilyen vastag, akkor miért csak 200m a vízállóság. -
válasz
gipsztigris #236130 üzenetére
Ez itthon is kapható??
Meresztem a szemem, de nem nagyon làttam ilyent a kirakatban a westendben. -
válasz
Ára? El birom képzelni olyan 1400 ejro áron.
Fasza amúgy nagyon! -
Nimda
addikt
válasz
na ezért megválnék néhány automatámtól
-
SOAD19
addikt
válasz
Ez tényleg nagyon vagány, férfias darab.
Ennél megértem, hogy titánból készült, acélból brutális súlya lehetett volna.
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
gipsztigris #235985 üzenetére
Uh sajnálom hogy összetört.
-
Fall-N
veterán
válasz
gipsztigris #235985 üzenetére
De a nagyító lejött.
Egyébként nem mernék én nekiállni, tényleg ezért van az órás. Mondjuk küklopszos órám sincs, én sem szeretem ha van az üvegen.
Szada85: Jók teszed, hogy nem veszel össze mindent, mint mi sokan. Eleve az ember sokszor impulzus vásárlásba kerül és valamennyi bukó nélkül nem lehet eladni utána. Ha összeszámolja az ember, a sok olcsóbb óra helyett érdemesebb venni egy ÓRÁT, nagy betűkkel amit hord is az ember és nem a vitrinbe van csak. Mindenkinek van egy kedvenc órája amit mindig hord, a többit meg kevésbe. Persze ez az elmélet, eddig nekem sem jött össze a dolog. De néha kiszámoltam és az eddigi vásárlások árából már rég kijött volna egy Roamer vagy egy Orient vagy egy drágább Casio.
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
gipsztigris #235980 üzenetére
Igen, gyertyaláng felett.
Először távolabbról a láng felett mozgatva az órát kicsit átmelegítettem az egész üveget, hogy ne legyen akkora a hőmérséklet különbség.
Ezután a nagyítót kezdtem melegíteni, kicsit mozgatva a lángot a nagyító alatt, hogy ne egy pontba érje a hő.Emlékeim szerint egy 6-7 másodpercet kellett melegíteni hogy lejöjjön. De kezd 3 másodperccel és ha nem jön le akkor emeld az időt szerintem.
De csak saját felelősségre
.
-
andrew01
tag
válasz
Nem rég láttam mod videóban pont egy ilyen műveletet.. megosztom:
[youtube - King Turtle mod]
Zoli épp javasolta, hát íme akkor egy olyan vidi -
zoli03
őstag
válasz
Én gázlámpával melegítettem le róla (a kisebbik fajtával), hőlégfúvóval esélytelen. Amúgy YouTube-on sok videó van róla, viszonylag sokáig kellett melegíteni.
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
gipsztigris #235977 üzenetére
Én szedtem már le lánggal nagyítóüveget
-
Spet
addikt
válasz
gipsztigris #235974 üzenetére
Soha nem próbáltam, viszont mindenki ezt a módszer ajánlja az interneten.
Vagy veszel küklopsz nélküli üveget és kicserélteted (így elkerülöd a sérülés veszélyét).
-
Spet
addikt
válasz
gipsztigris #235955 üzenetére
Melegites es pengevel valo alanyulas.
-
@mriya@
őstag
válasz
gipsztigris #235854 üzenetére
A komám sem akarja kidobni, így megpróbáljuk a javíttatást.
-
rozsgyi
tag
válasz
gipsztigris #234409 üzenetére
Köszi!
Rájuk nem is gondoltam, de jó ötlet.
-
@mriya@
őstag
válasz
gipsztigris #234383 üzenetére
ment p.m.
-
@mriya@
őstag
válasz
gipsztigris #234314 üzenetére
Megrendeltem a Vostokot, és felraktam a facebookra 2 Bulova-t.
-
@mriya@
őstag
válasz
gipsztigris #234314 üzenetére
De ha egyszer szépek ?
Ráadásul a komámnak nem csuklója, hanem csülke van.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
gipsztigris #234231 üzenetére
ezt mondjuk jóval könnyebb beszerezni itthon, nagy vagy, köszi : )
-
Nimda
addikt
válasz
gipsztigris #233885 üzenetére
Köszi az infókat!
-
Nimda
addikt
válasz
gipsztigris #233871 üzenetére
Szerkezetileg van valami különbség a kettő között? Kár, hogy ezek a kronók nem folyós mutatósak.
-
Nimda
addikt
válasz
gipsztigris #233868 üzenetére
Még nem néztem, de ma tervezem, köki közelében lakom. Már évek óta szemezek vele, az elem nem lehet már túl acélos benne, régóta árulják
A másikról mi a véleményed? Ennél a szíjat kapásból cserélném. Sajnos nem vagyok facen. -
@mriya@
őstag
válasz
gipsztigris #233352 üzenetére
Egyszerűen követhetetlen.
-
Fall-N
veterán
válasz
gipsztigris #233179 üzenetére
Annyit tudok a márkáról, hogy ez a Sergio egy teniszező volt. A márka meg a szokásos divatmárka, de ha már veszek nálam a Nike vagy Adidas amit veszek. Órában meg a szokásos Daniel Klein vonal. Olcsó és silány kidolgozású órák, sokszor még a tok is csak réz vagy spiáter. Instant kuka kategória.
-
Empsepo
senior tag
válasz
gipsztigris #233179 üzenetére
Tényleg! Sergio Tacchini susi!
Mekkora!
Az menő volt?
Én máshogy emlékszem. -
Szirtimorc
senior tag
válasz
gipsztigris #232935 üzenetére
Köszönöm szépen!
Sajnos nekem 20-as kéne, de ezzel együtt ha arra járok élek a lehetőséggel -
Szirtimorc
senior tag
válasz
gipsztigris #232931 üzenetére
Köszi!
Valóban hasonlít rá, de szerintem ez nem pont olyan, a középső, homok színű csík szövése más. Persze ez apró különbség, ettől még tetszikEgy ilyesmi hasonlót találtam én is, itt a színek mások kicsit, de az is lehet, hogy csak a fotózás miatt:
[link]#232932 dzsi23
Ez szomorúan hangzik, mert baromi jól néz ki. Amit most linkelek, az szerintem nato.
A fene megeszi, hogy minden csak webáruházban van a világ másik felén, pedig szeretek boltban megnézve, kipróbálva vásárolni. -
Sungoo
addikt
válasz
gipsztigris #232428 üzenetére
Főleg úgy, hogy ez a második regem. Az első néhány év elveszett. És nem vagyok öreg!
-
SOAD19
addikt
válasz
gipsztigris #232283 üzenetére
Hogy stílszerű legyek: Jó lazák vagytok.
-
@mriya@
őstag
válasz
gipsztigris #232283 üzenetére
Szerencsére nekem cingár a csuklóm.
-
Sungoo
addikt
válasz
gipsztigris #232224 üzenetére
Pedig szép kislány.
-
nbukta77
addikt
válasz
gipsztigris #230897 üzenetére
Enyem is kb ez csak a seamaster 300 a planet ocean helyett. Sajnos ebbol csak a moonwatch van meg.
-
válasz
gipsztigris #230885 üzenetére
Ez valami falióra?
-
dzsi23
addikt
válasz
gipsztigris #230796 üzenetére
-
alphaville
aktív tag
válasz
Harmónikus kombó, Tigris!
Nálam ismét elindultak a hangyák odafenn, a fővezér
Seiko- zászlót lebegtet. Egyelőre csak távolról, de folyvást arab indexes kvarcok köszöngetnek. -
Sungoo
addikt
válasz
👍🏻
-
dzsi23
addikt
válasz
gipsztigris #230542 üzenetére
-
dzsi23
addikt
válasz
gipsztigris #230540 üzenetére
Nagyjából igen, de amikor pl. a 6-osra mutat a lünettán, nem egyértelmű, hogy a másik helyen 6 vagy 18 óra van. Persze, nyilván tudjuk, mivel mi állítottuk be, csak szvsz. egy fokkal elegánsabb a 24 órás.
Bár most csak a színezésről volt szó, a számozásról nem.
-
válasz
gipsztigris #230375 üzenetére
Gyenge a lűme???
-
@mriya@
őstag
válasz
gipsztigris #229992 üzenetére
-
@mriya@
őstag
válasz
gipsztigris #229971 üzenetére
Kínából létezik olcsóbban, csak akkor nem tudom, hogyan működik a vámolás.
Aliexpressen van.Steeldive 1969.
-
SOAD19
addikt
válasz
gipsztigris #229619 üzenetére
Igen. Viszont, ha épp szerencséd van, akkor átcsúszik a vámon. Nekem rajta volt kívül a csomagon a 291 dolláros vételár, mégis átcsúszott.
-
Empsepo
senior tag
válasz
gipsztigris #229487 üzenetére
Kösz az infót.
Ránéztem a képekre, videókra, érdekes.
De. Tényleg csak én vagyok ennyire kocka, hogy egy ilyen jellegű facebook oldalon full igénytelenségnek érzem az ékezet nélküli írást?
Én ezt nem értem. -
törölt tag
válasz
gipsztigris #229101 üzenetére
Eladtál egy ilyen vagány órát?
-
Angel2014
addikt
válasz
gipsztigris #228891 üzenetére
Persze bírkozó világbajnok most lett a 2. a világkupán ott kapta.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
gipsztigris #228663 üzenetére
Egy már egészen jól bejáratott microbrand. Lassan már nem is mikró, annyi modelljük van. Szimpatikus cég, vannak érdekes, egyedibb darabjaik is. És nem azért írom mert nekem is van egy.
Szerintem a 100 - 300$-os kategóriában van keresnivalójuk. -
lenox
veterán
válasz
gipsztigris #228629 üzenetére
Nyilvan ez az aftermarket definiciojatol fugg, amire azert van egy csomo megfogalmazas. Mindenesetre abban az ertelemben, hogy az aftermarket alkatresz az olyan, amit nem az eredeti gyar gyartott ez semmikepp nem aftermarket.
-
@mriya@
őstag
válasz
gipsztigris #228631 üzenetére
Van, aki a 2 milliós Rolexet mod-olja.
-
fagyalllo
őstag
válasz
gipsztigris #228612 üzenetére
Elsőre megijedtem, hogy egy fehér Sumót beáldoztál, de aztán megnyugodtam.
Jó ezzel a kékkel, feketével is az lesz! -
válasz
gipsztigris #228626 üzenetére
Nincs, pusztán másképp látjuk a dolgokat.
fagyalllo: Köszönöm.
-
válasz
gipsztigris #228618 üzenetére
Ha nagyon szigorúan vesszük, akkor második időzóna meghatározására van, mert nem percbeosztású búvárlünetta, nem 24 órás GMT, hanem 12 órás. Az, hogy batmannek van festve az meg csak úgy na
-
nrg.960
tag
válasz
gipsztigris #228615 üzenetére
Ha szigorúan vesszük akkor igazad van, nem GMT, viszont a nappal-éjjel felfestés az már GMT, mindegy, nekem furcsa ezen a sumo-n.
-
nrg.960
tag
válasz
Nagyon jó ez a fehér számlap, bár a GMT lünettát sosem értettem egy nem GMT-s órán
-
törölt tag
válasz
A tevepata.
-
válasz
gipsztigris #228533 üzenetére
Azért ezt is helyén kell kezelni. Aftermarket werk, tehát nem original. Így lehet hogy olyan mint az eredeti, csak a rotoron nincs márkajelzés, de lehet hogy attól sokkal gagyibb minőségű.
-
thorstrong
csendes tag
válasz
gipsztigris #228547 üzenetére
Köszi
-
thorstrong
csendes tag
válasz
gipsztigris #228535 üzenetére
-
BloodRay
veterán
válasz
Nekem nem a modolással van bajom, hanem a márkajelzés használatával valamin amire nem való.
Ha én fogom az Omega órám és kicserélem a számlapot, az szerintem mod, ha berakok egy Rolex számlapot a Rolex logóval, az már nem. Szerintem.
Ugyan így ha egy Seikoba utángyártott, modolt számlapon van a logo az szerintem nem problémás. Ellenben azzal ha ezt így logostul egy Swatch-ba rakják... -
fagyalllo
őstag
válasz
Ami viszont komolyan érdekel, hogy egy ilyen Bamford számlap:
-
BloodRay
veterán
válasz
gipsztigris #228533 üzenetére
Ezt elhiszem és nekem is tetszenek, de attól még Seiko logo szerintem nem való rájuk.
-
válasz
gipsztigris #228519 üzenetére
Igazából a mutatók azok, amik megmozgattak, mert azok sem a Pagani-é.
Én egy 300M-et vagy 62MAS-t akartam kreálni Seiko lappal, de elraktam a fiókba a tervet mert nem tudom milyen órást lehetne ezzel megbízni. -
válasz
gipsztigris #228515 üzenetére
Juuuj az a második az hogy??? Az mi???? Kell egy ilyeeeen
-
válasz
gipsztigris #228515 üzenetére
Hja, kérem! Ha át lehet pakolni Seikora!
-
g0n21
senior tag
válasz
gipsztigris #228502 üzenetére
Én sem kapok, nem ismernek. Tudom, hogy van különbség, és tudom, hogy rengeteg embernek számít az a 40 ezer forint különbség. Nekem a gari nem létezése egy fájó pont. Küldözgesse Romániába akinek két anyja van és mindkettő édes...
-
dzsi23
addikt
válasz
gipsztigris #228417 üzenetére
Majd várjuk a végeredményt..
A tokot ne cseréld le...
-
dzsi23
addikt
válasz
gipsztigris #228415 üzenetére
Ezért nem is kezdek bele moddolásba; tudom, hogy utána nem tudnék leállni.
És ezért nem veszem meg a fenti modot sem, mert azon nyugodtabban módosítanék.
De elgondolkodtam rajta, mert szép, és zafír, strapcode, stb.
-
@mriya@
őstag
válasz
gipsztigris #228398 üzenetére
Némelyik pedig 2016-ossal.
-
válasz
gipsztigris #228398 üzenetére
Mind1, mert azt nem tudom szétszedni, nem jó hozzá a szerszámom (3 agús, és nem tudom eléggé széthúzni), így ez tuti szervizes csere lesz, a másik pedig valószínű itthoni.
-
Fall-N
veterán
válasz
gipsztigris #228350 üzenetére
Én már rég kiléptem annak a seggfej önindító bandának a csoportjából. Amúgy sem érdekelt a limitált Seiko megszerzése utáni hirdetésük, majd a talpnyalók ömlengése kommentként a biznisz alatt. Mindig ugyanazok a keselyűk jelentek meg.
-
@mriya@
őstag
válasz
gipsztigris #228194 üzenetére
Tudom ám, voltam ott többször.
-
fagyalllo
őstag
válasz
gipsztigris #228194 üzenetére
Te nyertél, mriya pedig ragadd ki a lényeget különdíjban részesül!
-
g0n21
senior tag
válasz
gipsztigris #228156 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy mi a Pesti órást annyiból csináltuk, sorry ha úgy jött le, hanem hogy annyiba kerül itthon egy olyan, ami megfelel a svájciak előírásainak. Az ötödik kerületi, amit nem neveztem meg, pl. ottanitól tudom, hogy olyan tétel volt, és a gépeiket ismerve simán lehet. 4-5 órás tud egyszerre dolgozni, nem kell egymásra várni, és nem mindenből csak egy van. Plusz a szükséges dolgoknak a töredékét írtam csak le, lehetetlen lenne mindent.
De ahogy mondtam, 10-ből is lehet jó műhelyt csinálni, csak kompromisszumokat kell kötni. Egy-két dologban, gépben elég komoly kompromisszumot, de nem az elvégzett munka minőségére lesznek ezek hatással, hanem a munkát elvégző személy környezetére.
Pl. polírozógépből a nagyon halk, nagyon jó légelszívású darab másfél millió, az egyszerű, ami épp csak nem engedi belélegezni a koszt, az 300ezer, és van a köztes 600ezerért.
A végeredmény a munkát végző embertől függ, csak nem mindegy mikor lesz légzési nehézségeVannak szerszámok, amiknél lehet érezni, hogy tényleg jó a drága, de van, aminél tényleg felesleges, nyilván a reális költségekkel üzemelő független műhely ezekre törekszik.
Autószerelő műhelyt még nem építettem. Gumis műhelyt akartunk egy régibb munkahelyemen, de aztán akkor maradtunk a filmgyártásnál...
-
g0n21
senior tag
válasz
gipsztigris #228133 üzenetére
Minden szerviz nulláról indult valamennyire, mert fel kellett építeni, csak volt, amit úgy építettek meg, hogy az a cél, hogy svájci márkák akkreditált szervizközpontja legyen, meg volt, ahol nem ez volt a cél, nyilván a tulajdonosok ennek fényében toltak bele pénzt.
Olyan apróságokból jönnek össze hatalmas pénzek, hogy nem is gondolnád. Egy 10 darabos alap Bergeon csavarhúzókészlet a német órásellátó nagykerből net.215 euró. És nem ezt a készletet fogja használni a poljothoz, és olcsóbb egyebekhez, berohadt csavarokhoz, hanem egy másikat, valamint egy másikkal fogja a szemeket kiszedni a szíjból, a hátlap csavarokat kiszedni, stb. De, ha az ember, minősített szervizközpontot szeretne, akkor többnyire Bergeon kell.
Állványos toknyitó (hátlapnyitó) 650 eur, plusz a márkaspecifikus fejek minden méretben még legalább egyszer ennyi, ha nem kétszer (csak a Rolex fejek 300-350 eur körül vannak), lünetta leszedő szett 6 méretben net.750 euró, és a többi... DE! ha mondjuk valamelyik gyártóval leszerződnél, az küld embert, aki körbenéz, plusz van egy nagy adag szerszám, amit tőlük meg kell venni, ami nyilván nem a legolcsóbb lesz.
Kell legyenek rendes, modern nyomáspróbagépek (Witschi, kompresszorral, nyomtatóval net. 6320 euro), "horométer" azaz pontosságmérő hétköznapi nyelven szintén Witschi 3000 eur, de lehet venni kamerás verziót, amivel lehet nagyfelbontásban nézni a billegőt közben 10.000 euróért. Persze lehet mindenből felújítottat, használtat kapni.. ha van.
És ezek csak azok a nagyméretű gépek, amiket az órakedvelő általában ismer.
De van csomó apróság, amik nem is annyira drágák, de annyira sok minden, hogy a végén összejön ilyen készlet, olyan készlet, tömítések, sűrűn kopó alkatrészek, ilyen szegecselő, olyan összehúzó, számtalan felfoghatatlan nevű szerszám, polírozógép, légelszívás, légcserélés, lapidáló gép, alkatrészmosó gép, szárítógép, ultrahangos mosó, csipeszek, olajozókészletek, mikroszkóp, blablablabla.
Tényleg elképesztően sok minden.
Amikor építettük a Pesti órás műhelyt, ha működött volna a "klapaucius", én állandóan azt nyomkodtam volna, de nem működött, csak a bankautomata, az meg annyira nem volt megengedő egyikőnkkel semSzóval meg lehet csinálni minőségi órásműhelyt egy új, középkategóriás autó áráért is, meg meg lehet csinálni 50-80-100 millióért is, nyilván az a kérdés, hogy mi a cél. A lehető legtöbb cégnek akkreditált szervize lenni, vagy üzemeltetni egy korrektül felszerelt független műhelyt.
Meg lehet persze sufni műhelyt is csinálni, de akkor aliexpressre fel!(ahol amúgy meglepő, de vannak nagyon jól használható dolgok, próbaként rendeltünk kínai tokprést és kiváló )
Akkor a berendezés megint más téma. Olcsó megoldás, az ikeás emelhető asztal és alá fiókos rendszer, könyöklő az asztalostól, csövek, felfogatás a hegesztőtől. Így megvan egy asztal fiókos elemekkel 200 körül. Van az egyedi, 3-4-500.000-ért, meg van amit készen lehet kapni a németektől, minden úgy kialakítva, ahogy azt elképzelték, (ez, kép), ami meg 3300 euró, nettó. Ez egy darab, csak asztal. Kell még rá lámpa, ami nem vibrál, mini satu, vákuum és kis fújóka, kompresszor mindhez, fiókrendező kis szirszar, végén simán van az asztal 4k eur.
Nyilván ez olyanhoz, ami aztán a márkákra pályázik...
És akkor most látszik, hogy ez nem órás szalon, ütés és golyóálló vitrinekkel, ilyen-olyan biztonsági rendszerrel, betonozott hatalmas széffel, és így tovább...Van olyan szerviz az ötödik kerületben, amit ilyen szempontból szinte a semmiből húztak fel. és most több svájci márkának is szervize, igaz, olyan áron is dolgoznak...
Viszont ott például van egy srác, aki elvégezte a WOSTEP-et, a nemzetközi svájci órásiskolát.
Abban az az igazán buli, hogy az alapképzés, ami 3000 óra (asszem 2 év), annak az alapdíja 34.600 chf, szállás nélkül, plusz a helyi önkormányzatnál le kell adni 9k chf-et, hogy biztosak legyenek abba, hogy nem csövezni mész ki... (An additional CHF 9'240.- is required as a prepaid financial guarantee by the State of Neuchâtel to ensure domestic needs are covered.) És ez szállás nélkül ennyi, szerintem a szállás havi 5-600 frank minimum, tehát a két évre még 12 ezret rá lehet számolni.
És ez csak az alapszak, ezen felül van még továbbképzés: polírozás, kronográfok, egyéb komplikációk, stb...No mindegy, el lehet mélyülni ebben, úgy inkább megérti az ember, hogy mi miért annyi, amennyi, aztán utána el tudja nyilván dönteni, hogy akarja-e, vagy nem.
Esti mese vége, megyek vlogot vágni... -
Gempas 70
aktív tag
válasz
gipsztigris #228135 üzenetére
Ja úgy.. oksa.. Hantos tudna pontosítani de Gonzi is benne van. De akárhogy is, durva számok ezek.
-
Gempas 70
aktív tag
válasz
gipsztigris #228133 üzenetére
Annyi az.. alsó hangon..
Nyissál egy kávéházat vagy egy kis éttermet.. az se lesz 60 millió alatt és oda jó lesz a pultba jucika minimálbérre bejelentve. -
Fall-N
veterán
válasz
gipsztigris #227965 üzenetére
Így van, ez egyszeri alkalom és nem rendszeres, mint az órán nyerészkedő neppereknél. Egyébként sem rosszabb semmivel, mintha valaki Kínából rendel és eladja drágábban itthon. Tele van a Facebook Marketplace ilyenekkel. De még így is olcsóbban adják, mintha egy hazai boltban az ára. Kicsit mindenki jól jár, mert nem kell várni, mintha Kínából rendelné az ember.
fagyallo: Ott pont. Bár ez lenne mindenki legnagyobb problémája, hogy venne Rolexet, de nem tudja honnan.
-
fagyalllo
őstag
válasz
gipsztigris #227965 üzenetére
Annyira first world problem mindkettő (a Rolex és egyéb luxuscikkek felhajtott árán síránkozni főleg), a piacgazdaság alapvető működése, egyszerű kereslet-kínálat. Nem alapvető élelmiszert, nyersanyagot vásárolnak fel, hanem teljesen felesleges, illetve funkcionálisan tökéletesen helyettesíthető termékekről van szó.
-
@mriya@
őstag
válasz
gipsztigris #227807 üzenetére
Még óraszakértő sem vagyok, és abszolút nem "ragadnak meg" a komplikációk.
Világ életemben inkább a "toolwatch"-ok tetszettek.De EMIATT semmiképpen ne igyál lúgot!!!!!
-
@mriya@
őstag
válasz
gipsztigris #227798 üzenetére
"Szerencsémre" sosem szerettem a komplikációkat, egész életemben egyetlen kronográfom volt, egy Poljot 3133-as, de az is csak azért, mert "gombokért" jutottam hozzá.
Emiatt inkább csak a hárommutatósokra recskázom. -
Szilágyi84
senior tag
válasz
👍 ez jó volt
-
válasz
-
válasz
gipsztigris #227787 üzenetére
Szerintem azért is ritka az 1/1000 sec, mert teljesen felesleges abban az esetben, ha emberi erő bevonásával kell azt az időt meghatározni. Pontosabban nekem kell megnyomni a gombot. Na abban a gombnyomás mechanikában bőven tizedmásodperces hibahatár van alapból, ami azt eredményezi, hogy nem lehet pontos az 1/1000 mérés. Az 1/1000 mérés akkor releváns, ha lézer vagy egyéb komoly indító és leállító mechanizmus irányítja a chronográfot.
-
@mriya@
őstag
válasz
gipsztigris #227787 üzenetére
Biztosan nagy szükség van rá. :-)
Majd elválik, mennyire tartós ez a szerkezet.
Én biztosan nem adnék ennyit érte. :-O -
@mriya@
őstag
válasz
gipsztigris #227779 üzenetére
Az a dátummegoldás "érdekes".
Amúgy nem igazán jó a leolvashatósága.
Szerintem. -
dzsi23
addikt
válasz
gipsztigris #227776 üzenetére
Ha egy NH35-öt mutogathatnak, akkor szerintem ennek a kvarcnak is megengedhetjük, hogy szem előtt legyen.
gipsztigris #227779:
Na ez ütős! -
Szilágyi84
senior tag
válasz
gipsztigris #227776 üzenetére
-
Empsepo
senior tag
válasz
gipsztigris #227453 üzenetére
Negyven leszek.
-
@mriya@
őstag
válasz
gipsztigris #227416 üzenetére
Na jó, te úgy cserélgeted az óráidat, mint én a gatyáimat.
-
Angel2014
addikt
válasz
gipsztigris #227139 üzenetére
Ebben zafir van már?
-
csabulaxi
senior tag
válasz
gipsztigris #227139 üzenetére
Hirtelen azt hittem Rolex.
(Csak a múltkori beszólásra, nem bántalak remélem)
A tegnapi Steinharthoz.
Szóval Günter kap rendesen a fészen.
De azért megnézve az oldalt más micro bandokat is "másolnak"
Mi lehet ez vajon?
-Full kamu oldal, csak pénzbegyűjtés, nem szállítanak, vagy ha igen akkor mást
-Tényleg másolatok
- a tényleges gyártó dobta piacra, mert
-nem pörög a kínai biznisz és önnálósodnak
-nem kapták meg a lóvét a megrendelőtől
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Nyaralás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest