- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
SOAD19
addikt
Ez a nagyon ráérősb embereknek, akiknek nem kell időre menni sehova, és autóval közlekedőknek ajánlott.
#265108 public NMY
Három a magyar igazság, ki lesz a harmadik, ki vállalja be?!Én biztos, hogy nem, idén már 3 órát vettem plusz egy fém szíjat. Meg eleve, örüljetek, hogy nem kezdeményeztem a topik zárását az oceanusom beszerzése után.
-
Mármint egy eredeti 1983as változatot? Azt azért már elég borsos áron lehet beszerezni.
Ez a 40th anniversary limited edition van még egy két helyen, találtam 280$ opciót is rá. Itthon előrendelés alatt elfogyott az összes, nem.is került ki a polcokra.
De hidd el, kiélvezem őket!
Most PL ez volt rajtam elég sokat:
-
zola96
senior tag
A nagyobb járástartalék nem amiatt van mert az automatika jobb. Nincsen arányban azzal, hogy x fogaskerekek y súllyal még jobb. De válasz a kérdésre, vélhetően nem, nem igazán hatékonyabb. Lehet, hogy a nagy gyártók tesznek bele effortot egy-egy új kaliber megalkotásánál, de abban az árkategóriában nem hinném amiben nezelodsz. Amióta a szerkezetek nagyobb része oda-vissza tud húzni, nagyobb előrelépés nem nagyon történt az automatika fejlődésében. Plusz amíg kézzel 30-40 húzás elég a rúgót maxra feszíteni, addig kb 700-1000 kell körbe fordulnia a rotornak.
Ha a Powermatic 80-amra gondolok. Egy ETA 2824 van lebutitva, kvázi csereszabatos alkatrészekkel. Az automatika szerintem ugyanaz lehet.
ha ennyit gondolkozol és vizsgálod kell-e igazán mechanikus óra. Akkor lehet nem lesz a te válaszod. Vagy elfogadod, hogy naponta lehet rá kell kézzel is húzni. (Vagy rendelsz egyet interneten, kiprobalod alkalmas-e az élet stílusodhoz és ha nem akkor 14 napos elállással visszaküldöd.) -
@mriya@
őstag
-
driv4r
aktív tag
Persze, de ki és hol állította ennek az ellenkezőjét? Én biztosan nem. Nekem pl. az összes vásárlásom (és az összes ‘nem eladásom’) alapvetően érzelmi alapú, ha már a pénz megvan rá. Én az érzelemmentes megközelítés célszerűségét arra értettem, hogy a vásárláson és birtokláson túlmenő, nagyképűen un. ‘szakmai’ témákat (hiszen műkedvelő, rajongó, óraszerető, de alapvetően laikus és amatőr emberek vagyunk itt nagy többségben) próbáljuk meg lehetőleg objektíven, felesleges feszkók nélkül megtárgyalni. Tehát lehessen pl. elvonatkoztatni attól, kinek mi a liebling órája, márkája, és őszintén beszélni ezek jó vagy kevésbé jó jellemzőiről. Vagy bármi másról, ami releváns lehet, és nem érzelmi alapon, törzsi logika alapján kerül kitárgyalásra.
-
bigmasterg
addikt
Először átgörgettem a képet, nem néztem meg rendesen. Mondom egy grand seiko.
Így bőr szíjon nekem azt a hangulatot hozza.
Azt nézem, hogy a tok az ugyanaz-e, mint a SEIKO PRESAGE SHARP EDGED SPB165J1 -nél, vagy nem.
De úgy látom hogy a fentin végigfut egy plusz polírozott él, amitől elengánsabbnak hat a tokforma is. -
Én rendszeresen előveszem a gyűjteményt, olyankor kicsit megsimogatom mindet, amelyik lemerült, viszem az óràshoz. Már előre röhög rajtam az ajtóban, vagy várja, hogy mutatok e újat csuklón.
Tény, hogy mostanában az Omega kapja a legtöbb csukló időt. Nem is értem, miért? 🙈
-
Az év 365 napból áll. Egy 20as gyűjtemény nem is túl nagy. A férfi egyetlen ékszere az óra. Én a házas életemben 100% monogám vagyok, és itt ez nem is lemondás, nem is szeretném máshogy. Viszont az órák téren nem tudnám egy darabbal leélni az életemet.
Vannak itt nagyon frankó gyűjtemények! Gratulálok!
-
fagyalllo
őstag
-
Nem hiszem, hogy rögtön másik klubban játszanék.🤣 De azért a Seiko órák között sokkal több egyedi és eredeti ötlet van, mint a Vostok Europe órai között. 🤷 Itt van pl a 2023 Budapesti atlétikai limited, ez a forma sem nagyon van máshol.
#többiek: igen, az a lünetta bizony elég seamaster specifikum, egyértelmű, hogy honnan jött a Vostoknak. Élőben nem láttam, a.48-50mm méretben persze biztosan mást mutat.
-
rbalint88
addikt
Szerencse, hogy nem egesz nap lupeval nezegeti mindenki az orajat
a Moonwatchnal meg el lehet kenni egy vintage stilusu ora vintage QC-val dumaval, de en inkabb nem fogom lupeval nezegetni es akkor nem faj
GS egyebkent egy nagysagrenddel komolyabb finiselest ad egysegnyi penzert, mint a svejciak.
-
dzsi23
addikt
Felesleges időt írtam, nem szabadidőt. Szeretem az órákat, szeretek foglalkozni velük, hobbinak tekintem, a foci és
a pingpongaz asztalitenisz mellett. Az ember szeret időt fordítani a hobbijára, és amikor megtehetem, meg is teszem. Az, hogy mások véleményét kutatgassam az interneten egy esztétikai kérdésben, amit én is el tudok dönteni, ha ránézek az órára, az már felesleges időpazarlás lenne, nekem nem fér bele. Neked belefér, hát, jó neked, asszem... mindenesetre köszönöm, hogy tolmácsolod mások véleményét a "sajátodon" keresztül. -
dzsi23
addikt
-
pulutodurumo
őstag
Oké. Ha rendszeresen sok szappant, egyebet kap az óra, lehet hogy a tömítés kenőanyaga lassan elfogy. Ha még ezután sokat tekergeted a koronát mondjuk, akkor a száraz gumi gyorsabban tönkremegy.
A gyártó úgy írja meg a használatit, hogy a szélsőséges esetek is le legyenek fedve.
Szóval bizonyos körülmények esetén, sok idő alatt, valóban lehet káros. De normál használat esetén, nem okoz gondot. -
Jaded
őstag
[link] innen jött az “ötlet” ez a színkombináció és fémszíj nagyon tuti.
Köszi az ajánlásokat, a San Martin jónak tűnik. Egyelőre a Yemát szeretném idén letudni, de még így is annyi van kinézve, ami lassan kezelhetetlen
Így is van már 4 órám és már azt is kezdem kezelhetetlennek érezni hordás szempontjából.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- SkyShowtime
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- Milyen processzort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VPN topic
- Autós topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- További aktív témák...
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest