Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
Sziasztok!
Prágában mit érdemes megkóstolni? Belvárosi túra is lesz és főleg gyalog, csoporttal leszek.
-
-
olloczky
senior tag
Kiprobaltam 2 stoutot es 1 portert.
Feher nyul rigo jancsi: nekem egy tok atlagos stout volt a szokasos karamellas, kaves izjegyekkel es a barackot viszonylag keson ereztem ki es hamar sok lett belole. :)
Reketye dr banghard: ezt meg csak most kostoltam eloszor, ez mar egy fokkal komplexebb izvilagot mutatott. A karamell, só és malatas ízek szep osszhangban voltak.
Mad scienties x adroit theory nasty riff: errol mindenhol csak szuperlativuszban lehet olvasni (untappd avg 4.28), én meg ezt kétkedve fogadtam. De kar volt. Ez valoban egy isteni finom stout, mindazon ízekkel, amikkel korulirjak. A fahej es vanilia megbolonditja, a chili a vegen becsip egy leheletnyit. Nekem teljesen dominans volt az etcsokis íz, tényleg mintha valami sutit majszoltam volna. Olajos nyomok a pohar oldalan, szinte nulla hab. Eredetileg karacsonyra terveztem de most alkalmam volt megfelezni valakivel (nincsenek komolyabban sorkedvelo ismeroseim
) es nem bantam meg. Karacsonyra veszek még egyet! Meg valamelyik horizont night shiftet.Szerk: az esthajnal 22 most annyira nem vonz
-
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Atyaeg az mennyire jo tetel volt, csakajoban kostoltam csaprol.
-
olloczky
senior tag
-
Dilikutya
félisten
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Nekem a 2014-es lucfenyős ale&lager hibrid mai napig a csúcs. Mondjuk a hasonló hibrid Magyar Vándort is imádom, a lucfenyő sem rontotta el. És abból még 0,5L volt az üveges.

De a 15-ös füstölt duplabak is bejött, a többi annyira nem. Békésszentandráson nagyon jó söröket tudnak főzni, de a hagyományosabb vonal jobban megy nekik, mint a modernebb stílusok és a kísérletezés. Bár pont a kísérletező Alfa/Béta söreikkel le vagyok már maradva. -
Aranypatkány
tag
Esthajnal 22' - "Mézeskalácsos" belga ale, 6,5%
háááát...ha nem lesz teste akkor nem nagy szám. Eddig a pálmát a 2018-as aszaltszilvás imperial stout vitte szerintem. -
Dilikutya
félisten
válasz
sherlock82
üzenetére
Az üveges és a csapolt olyan, mint kint, a dobozossal nem stimmel valami. Lehet a doboz miatt, nem tudom, annak sosincs olyan íze.
-
válasz
sherlock82
üzenetére
Pilsner Urquel-ből szerencsére nincs Dréher vagy soproni vagy pécsi klón, abból mindig a kinti főzésűt iszod.
-
Frod
addikt
Mad Scientist - I'm In Love With The Coco
Még úgy is rohantam érte, hogy a kókusz csak aroma formájában van jelen nem pedig 'rendes' alapanyagként. Kitöltve kóla-színű, zéró hab, az aromát ugyan érezni, de többet nem választanám.Mad Scientist - Dark Horse of Tonka Nitro
Amennyire nem vagyok egy stout rajongó, ezt a nitro-s szériát mégis szeretem (ebből következik, hogy valószínűleg egy vérbeli stout kedvelőnek gondolom ez elég lakossági vonal lehet), és bár nem volt rossz tétel, de a sorban csak a csokis és a kávés után jöhet ez a verzió.Monyo - Sour Rise
Ajándékba kaptam - magamnak már nem vennék Monyo-t -, de ami rémlett pár évvel korábbról, hogy ez egy kellemesen fanyar, savanyú gyümölcsös cucc, kifejezetten jó emlékek maradtak róla. Na most vagy a recept új, vagy valami más változott, de ez szimplán borzasztó volt. -
Dilikutya
félisten
válasz
sherlock82
üzenetére
Ez így van. 4 éve voltunk kint Prágában, és sikerült Kozelt is inni. Ég és föld. Most nem tudom, hogy van, egy időben a nálunk kapható Kozelt a Dreher főzte.
Pilsner Urquell-t meg csak üvegesen vagy csapról szabad inni, a dobozos valamiért azokhoz képest egyszerűen rossz.
-
olloczky
senior tag
válasz
sherlock82
üzenetére
Multkor dobbentem ra, hogy a PU csak 4.4%os
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Daneeka
üzenetére

egyebkent sikerult vegre az alapsoret is megkostolni kozben (stormaktsporter neven fut a 2021es fozet ota, kaggen!t elhagytak), a bourbon+whiskey varians egy fokkal kerekebb. realisan mai szemmel 4.5 korul van szerintem szubjektive (BA 4.75). es akkor gondolj bele, hogy ez a sor 2004ben egy mead jegyekkel ellatott imperial stoutkent mennyire volt extrem. a BA varians egyebkent a mai csucstol picit testben marad le, igaz arban is a Lervig Times 8 parja, beszerezhetosegrol meg inkabb ne is beszeljunk
. -
snecy20
nagyúr
Savoya Parki BeerGourmet-be érdemes most ellátogatni, elég jó akciók vannak..
-
-
-
NoLF
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
számomra egy fokkal talán jobb lett, de még mindig nem a venném kategória... egy összejövetelen voltam "kénytelen" azt fogyasztani és bár tényleg nem olyan szar már mint volt, az ihatóság határán billeg még mindig számomra

ugyanakkor soproni 1895öt bármikor veszek magamnak is, ha jót és relatíve megfizethetőt szánok ledönteni.
-
Dilikutya
félisten
válasz
tranceplanet
üzenetére
A Soproni ezt évek óta tudja, csak valamiért nem azokat marketingelik, hanem a mocsokszar "Klasszikust". Az 1895-tel megmutatták, hogy sört is tudnak főzni, a Kinizsi meg még annál is jobb volt. Pár éve a környékünkön kis ideig volt kocsmákban, komolyan meg is lepődtem, hogy ilyet is tudnak. Nem tudom, miért nem főzik már. Mondjuk a kukorica hiánya még önmagában nem garancia semmire, nekem a Borsodi most sem ízlik.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
proci985
üzenetére
es akkor a Dugges Very Vanilla kapott egy 16.7%os BAt a Most Mellow formajaban
a whiskey kiegyensulyozza a vaniliat es a melaszt, ad egy extra komplexitast, es kb ket oraval kesobb meg mindig erzem a szamban mert annyira tele anyaggal.
kb a Lervig Times 8 tud hasonlot, szubjektive ez az egyik legjobb sor, amit iden ittam. 16!nal kevesebbet csinal, a barokkos tulzas helyett inkabb "lagom" (kellemesen pont jo).
a sved release nagyon friss, valoszinuleg hetek kerdese, es elerheto lesz a szokasos helyeken is.
-
tranceplanet
addikt
válasz
F-ECT$
üzenetére
+1 És a Dreher szintén, múltkor ittam egy dobozost, teljesen iható. Mondjuk nem szól mentségükre, hogy hány évnek kellett eltelnie, hogy megugorják ezt a szintet? Egy hónapja nem ittam sört, mondjuk most gyógyszerezés van, mert elért a kovid engem is. Hétvégén jön haver, pár sör le fog csúszni. Nekem a nagyüzemiekből továbbra is a Krombacher pilsner a kedvencem, Lidl-ben szoktam venni, bár nem mondható olcsónak és kevés alsó erjesztésű cuccot iszok mostanság. Inkább búzákat nyomatok, azok jobban csúsznak nekem.
-
mekker
őstag
Mi a tudomány mai állása az új Borsodiról? Nemrég vettem egy üvegeset, és azt kell mondjam, finom volt.
-
L4D1K
őstag
Tegnap sikerült lekóstolnom pár új MS sört az Ankerben:
Madhouse QDH, Smooth Hoperator Supreme, Double Rainbow All The Way Across The Sky, High on Flower, Flódni, Nasty Riff.Madhouse nem volt bejövős, a sima sokkal balanszosabb.
High on Flower olyan mint a környezet kutató bsc, mindent tud kicsit de semmiben sem jó.
Hoperator Supreme szuper lett, bármikor innám.
Rainbow - érdemes ráugrani és meginni a napsütésben, pozitív csalódás.
Flódni: na itt nekem volt fintorgás mert amellett h hozza kötelező MS pastry szintet, semmi plusz nem adott és azért ez egy mocsok drága tétel.Nasty riff. Ez számomra az év legjobb hazai Stoutja eddig. Kb mint egy Tempest - Mexicake. Tökös, fűszeres, dominál az étcsokoládé és relatív jól is árazott (helló nightshift). Biztos betárazok belőle.
-
chatran
őstag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Elírtam, Oettinger-re gondoltam.
-
chatran
őstag
Lehet, hogy emiatt van mellékíze a vas dobozba töltött sörnek. Bár elég régi a cikk, a technológia azóta fejlődhetett.
A vasdobozos rettenetek mellé amúgy vettem még 3 olcsóbb valóban német sört a 200 és 300 Ft közti árkategóriából, Perlenbachert, Ottakringert és Veltinst. A perlen-nek volt egy kis mellékíze de a másik kettő teljesen jó ivósör. -
Dilikutya
félisten
válasz
olloczky
üzenetére
Én rettegnék, ha meglátok valamilyen Randombrau-t valahol.

Bergkönig is vonzó: Vizezett lóhúgy trió - Berg König sörök 1.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
chatran
őstag
A minap vettem pár olcsóbb sört az Aldiban, Bergkönig, Bergkönig Marzen és Sixtusbrau. Mindhárom pocsék volt, valami oda nem illő nagyon kellemetlen mellékízzel. Nem is alu, hanem talán vasdobozban voltak.
Tudja valaki, hogy miért használnak az Alu mellett vasdobozt? Az igazán sz@r söröket töltik ezekbe?
-
-
válasz
Daneeka
üzenetére
2021-esből vettem a minap 2500-ért, egy kávézóban volt pár kósza üveggel. A 3500 már sztem durva, de a rumos nekem annyit is megér, a whiskyek sztem kevésbé jók. Ennyiért már a skandináv főzdék pastry stoutjait és portereit is megkapod. (dugges, pöhjala, lervig, poppels)
-
olloczky
senior tag
válasz
Daneeka
üzenetére
Pont fel akartam vetni en is a temat, mint kezdo stout porter kostolo. Visszakerestem a topicban es osszessegeben jo velemennyel voltatok rola, igy en is arra jutottam, hogy iden veszek 2 uveggel, bar meg nem dontottem el melyikeket. De a 3500 ft-os darab ár elegge mellbevagott.
-
Daneeka
senior tag
Jönnek az új Horizont Nightshiftek. Emlékszem kb 2 éve egyik-másikból vettem egy csomót 1500ft körül. Most ahogy nézem ~3500Ft körül vannak. Szerintetek érnek még ennyit?
-
-
snecy20
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
Omnipollo x Side Project Brewing - Billionaire's Hot Chocolate (BA imperial pastry stout) (12.5%, Omnipollo varians)
Fekete, olajszeru test ami kicsapodik a pohar falara, ejfekete habbal (!). Illatra bourbonhordo es kokusz. Izre szolo, etcsokolade, csokolade, vanilia, kokusz, alkohol. Hosszu, bourbonnal kezdodo, majd kesobb szolos-csokolades-kokuszos utoiz, nemi vaniliaval es alkohollal.
Iz alapjan tultoltak a kokuszt, ami ad nemi savas karaktert, ugyanigy tultoltak a hordozast, ami meg ad neki egy alkoholos karaktert. A csokolade nagyon jo, a tobbi osszetevo magaban szinten, az osszkep viszont csapongo.
Ajánlott (lenne, felaron). A prezentacio a testevel es a habjaval tokeletes, az egyik legszebb imperial stout kitoltve, amit probaltam. Az illata kicsit egysiku, az ize nem all ossze, a tiszta bourbon utoiz kezdes pedig csak erositi a kiegyensulyozatlansag erzeset. Normal esetben azt mondanam, hogy ez igy vegulis jo, viszont 20 eur / 0.33 uvegert a tokeletes prezentacio egy kozepszintu BA imperial stoutot nem ment meg. Kb mint amikor egy tokeletesen talalt, elsorendu alapanyagokbol keszitett, de vegeredmenyben csapongo es emiatt csak kozepesen jo steak lenne az eredmeny. Founders KBS/CBS variansok es a Dugges New School izre azt tudjak, amit ez prezentaciora, harmadaron. Hiaba a gyonyoru korites, ha ezt igy az esztek kb barmikor lefozik, a koritest leszamitva jobban is.
-
thesound
addikt
Szentandrási barackos/bazsalikomos IPA.
Barack semmi, a bazsalikom van túltolva benne. Arra számítottam, hogy a barack jobban és a bazsalikom a háttérben meghúzódva érződik. Nem igazán jött be.
-
thesound
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
proci985
üzenetére
kint a 2022es Gouden Carolus Keizer Blauw. Kicsit kevesbe komlos es teltebb malataval, siman parban van a 2013, 2015 es 2016os fozettel. ha ugy oregszik, mint a 2019es, akkor ez karacsony korul mar abszolut a topon lesz quadrupel kategoriaban. de megkockaztatom a 13mas fozet volt utoljara ennyire egyben par hetesen.
szoval ha szeretitek a quadokat, akkor erdemes behuzni, tippre par het, aztan Europaban mindenhol lehet majd kapni.
-
thesound
addikt
Sparban 595/db (2db esetén) a Pannonhalmi Quadruppel (meg a többi sörük is). Ennyit nekem bőven megér.
Illetve van 4-es csomag Szentandrási jó áron, de abból csak a bazsalikomos/barackos IPA érdekelne, a többit ismerem. -
Aranypatkány
tag
Csakajónál elképesztő mennyiségű amcsi+angol sörök, és nem is horror áron (hozzájuk képest...)
-
-
NoLF
veterán
válasz
jookomak
üzenetére
akkor esélyesen most is ez lesz. remélem a nyúl kint lesz, hogy megkérdezhessem, miért nem kaptam választ a sales manager pozira beadott jelentkezésemre, hisz interjúzni behívtak, csak visszajelezni nem sikerült... azzal semmi gond nincs, ha nem engem választanak mert épp melót váltani nem akarok mindenáron, csak érdekesnek találtam. az egyik tulajjal besézltem az interjú után egy hónappal, azt mondta utánanéz mi lehet merthogy mindenkit értesírtettek. nos engem nem, de azóta se

-
thesound
addikt
A Corvin plázánál a szokásos sörfeszt. van. Lehet kinezek majd 1-1 kóstolásra.
-
-
-
Frod
addikt
A Horizont tegnap közzétette az idei Night Shift sorozat várható résztvevőit tegnap.
Mivel a topicban agyon vannak dicsérve a NS-tételek, így lehet idén teszek egy próbát vele. Kérdésem az lenne, hogy megbontás után ezek elrakhatóak (mondjuk hűtőben), vagy bontás után azonnal meg kell inni?
Valahogy nem látom magam előtt, hogy egy üveg 15%-ost leküldjek. -
perempe
veterán
Ajándékba kaptam tegnap ezeket. Vélemények?
[link] -
proci985
MODERÁTOR
Mikkeller Viking Shake BA stout - imperial füstöltkolbász vaníliával
Illatra kávé és vanília, plusz füstölt kolbász. Jó közelítéssel nulla hab. Bourbon, szőlő, füstölt kolbász, kávé, csokoládé, vanília, aztán a háttérből átveszi az irányítást a füstölt kolbász. Ánizs, vagy alkohol? Hosszú, bourbonnal kevert csabai kolbászos utóíz.
A vanilla breakfast BA széria új iterációja, bár öt éve ahogy emlékszem még jóval kiegyensúlyozottabb volt.
Ajánlott. Háttérben néha előjön a test mögül az alkohol ami így már éppen nem ízhiba kategória, egyébként viszont ha az eredeti Mikkeller Beer Geek Vanillat szeretted, akkor ez a 2022es iteráció és azért még mindig nagyon jó. Mondanám, hogy kevésbé frissen jobb lesz, de a stílust figyelembe véve kb ez esélytelen.
-
NoLF
veterán
válasz
looser
üzenetére
Koszi szepen! Kostolgattam oket, szamomra mind szenzacios - bar ilyen melegben minden sor jol esik
majd probalok visszaemlekezni, melyik volt kiemelkedoen jo.
ezek mondjuk pl nagyon finomak, bar nem helyiek (Puglia-bol
szarmazik a beach bar tulaja tehat ilyen craft sorok vannak itt epp) most egy kellet es egy blanche fer bele most, mert kesobb en vezetek…
-
NoLF
veterán
válasz
proci985
üzenetére
Koszi! Mostmar athelyeztuk magunkat Cagliaribe, altalaban hazassagi evfordulo/szulinapom itt toltodik szardinian, nejem ket nagybatyja itt lakik ugyhogy szallasunk, autonk van mindig
most elhoztam szuleimet is, mert nekik a balaton a riviera, de szerintem vannak szebb helyek is
-
NoLF
veterán
válasz
proci985
üzenetére
Hat odairtam a kepek utan, hogy mi es merre - ennel tobbet hirtelen nem tudok mondani rola… gps kordinatakat kersz, vagy pontos cimet?

Via Bologna, 25, 09017 Sant'Antioco SU
kostolni meg nem volt idom, de ha jol emlekszem megvettem a szortiment minden tagjat. kicsit huzos a menet de oar napon belul (40. szulinapom alkalmabol) tuti felpattintok egyet-kettot, esetleg mindet.
az 5. kepen amugy talan latszik, de minden egyes uveget kezzel palackoznak-kupakolnak.
kicsit dumalt a tulajjal a nejem (nem tud angolul, az en olaszom meg egyelore eleg foghijas) es elmondta hogy alapanyag meg eppen akad (viz, malata, eleszto, komlo) de az uvegek, kupakok, cimkek es dobozok beszerzese konkret fejfajast okoz nekik mostanaban. 0,75os uveg sorok 12 eur, 0,33as 5 eur egyebkent naluk, de mivel koval fizettunk (adocsalas rulez) plusz szulinapomra vettem, kaptunk egy kis kedvezmenyt (10 es 4) -
looser
addikt
Milyen árak vannak a belvárosin?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Gumi és felni topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Haditechnika, harcászat
- Elemlámpa, zseblámpa
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motoros topic
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
) es nem bantam meg. Karacsonyra veszek még egyet! Meg valamelyik horizont night shiftet.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)

Sok boldogságot!