Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Google Pixel topik
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
válasz
Freddycom
üzenetére
Itt vettem (Horeca) söröspoharakat, két belga talpast és két Winkler - One Beer félét; darabja kb. 400 Ft volt. Remek választék, de sajnos darabra csak a 12 darabos vagy nagyobb kiszerelésűből adnak el, a kisebbek (4-6 darabos) csak egyben mehet.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Freddycom
üzenetére
Imperial stouthoz snifter / tumbler, IPA tumbler, barleywine teku, pilsner korso, lambic / savanya feherboros pohar. Utobbi konkretan ez:
https://www.eurocave.co.uk/zalto-denk-art-white-wine.htmlZsenialis pohar. Habkonnyu, rugalmas, gyonyoru. Draga, de megeri. Nekem egy Bokke logoval gravirozott verzio van, az a hivatalos Bokke pohar.
-
proci985
MODERÁTOR
-
Freddycom
őstag
Miből isszátok a sört körkérdést indítanék.
Nálam ezek vannak állandó rotációban:
.
Illetve van még egy DAB, Bitburger, viking jellegű korsó, meg egy tetős krigli, de ezek ritkábban kerülnek elő
-
looser
addikt
Tegnap ezekre néztem rá a One Beer-ben. Apropó, ha ott vagytok, a helyben fogyasztásra +20-30% rákerül, erre az első sör után döbbentem rá. Azt hiszem, kár volt a Playground-dal kezdeni; nemcsak magas(abb)ra tette a lécet (bár kissé kilóg az alkohol), de a komló eléggé rátelepszik a szádra, hogy utána egy lazább sört ne tudj megfelelően értékelni :-)
HORIZONT - Playground - DDH Double New England IPA
FIRST - Flower Power 2020
InVitro - Retrowave -
F-ECT$
titán
A Kőbánya x Mad coffee stout nem aratott nagy sikert itt a fórumon, de nekem bejött. Azt nyújtja amit a neve is ígér, vállalható áron. Máskor is innám.
-
Xuja
csendes tag
válasz
F-ECT$
üzenetére
A Spar tényleg erős sörválasztékban, a gond csak az hogy ha épp nincs akció, akkor webshopokból olcsóbban be tudod rendelni.. A Lidl-ben viszont az a kevés ami van az legalább jó áron van. De az eddigi legjobb vételem a Coopban volt, 300-ért adtak egy kiváló belga dubbelt (La Trappe).
-
Land
veterán
Ma elmegyek Aldiba. Van ott valami értelmes sör? A búzájuk pl most 175 Ft elvileg.
-
-
Dilikutya
félisten
Ezzel mondjuk vitatkoznék. Én egy este ittam mindkettőt. Az Elvis Juice olyan semmilyen, a Catacomb Stout pedig olyan, mintha alkohollal öntenék fel egy jó szenesre pörkölt Tshibo Family-t (az a sárga csomagos, irodák kedvenc közösen összedobott kávéja, mert ennél olcsóbb már csak az alapból low-budget márkák vannak). Vagyis egyik sem jobb a másiknál, nálam kuka mindkettő.

-
Brewdog Elvis Juice
Még szerencse, hogy volt egy 25%-os spar matricám így nem 1000ft-ba került. Az illata, a színe és a habja tökjó. De az íze olyan erőtlen, semmilyen, kicsit gyümölcsös. Ha nem néztem volna meg a dobozán akkor max 4,5%-ot tippelnék alkoholra. Nekem ez már túl keserű. Ennél még a kőbányai-MadSci stout is sokkal jobb. -
-
[CsuCsu]
őstag
-
Dilikutya
félisten
Idei Paulaner Oktoberfest-et nem ittam még, de korábban nekem nagyon bejött. Változott volna?
-
mekker
őstag
Zipfer (Spar), Primator sörök, Litovel, drágább Erdingerek, Edelweiss, Hoegaarden. Paulanerből most fogyott el egy fél rekesz, de nekem se jön be.
https://venenum.hu/-n nézz körül, szerintem elég jó kínálatuk van.
-
[CsuCsu]
őstag
Mindig is a sotet sorok izlettek neki, ha csak lager van inkabb egy froccsot ker. Az alma es az a bizonyos fa ugye... Egy bizonyos ponton a Guinness volt a csucs neki, aztan en csunyan elkapattam a krafttal. Most mar kiigazodik es jokat rendel maganak segitseg nelkul is. Csak hat nem akar ivosorre 3,000ft/375ml kolteni - ilyeneket is vesz, de havi 2-3 uveg max. Ez a Banghard pedig veszettul jol van arazva a minosegehez kepest.
-
-
-
[CsuCsu]
őstag
Spar valoszinuleg regio fuggo, meg kisvarosi (Bonyhad) uzletben is volt Mad Scientist imperial stout, szombathelyi Intersparban pedig egesz nagy a valasztek a hazai fozdektol, minden stilust lefedve.
Edesapam egyebkent pont ma rendelt be egy 24-es rekesz Reketye Dr Banghard-ot. 910Ft/330ml, ingyen posta. Imperial Pastry Porter (11%) vonalon ez szinte ugyanaz az arszint, mint a nagyuzemi lager 300Ft-ert. Ez az o ivosore, mert a stout/porter fekszik neki. Egyebkent arban ugyanott van, mert mire megiszik egy ilyet, az alatt mas 3 uveg lagert letol, olyan tomeny.
-
Land
veterán
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
Igazad van, én nem állítom, hogy egyik 800-1200 Ft-os sör sem éri meg vagy nem jobb, mint a 300 Ft-os nagyüzemi sörök. Csak sorozat/filmnézés mellé már bőven korrekt söröket kaphatunk (végre) a "nagy" négyestől is. Szoktam én is drágább söröket venni (Mad Scientist, Monyo), illetve párszor rendeltem már sörcsomagot a Zipstől is. Az a helyzet, hogy az a kategória amit említgesz egy Sparban pl nem igen van jelen. Inkább sörboltokban kaphatóak, esetleg egy nagyobb választékkal bíró Auchanban.
-
[CsuCsu]
őstag
Az itt lakok egyebkent nem azert veszik a 800-1200Ft-os 3 decis soroket, mert annal olcsobban csak ihatatlan van

Egyebkent attol is fugg, kinek mi fekszik. IPA nincsen jo 700-800 alatt. Stout foleg. A sorok arazasat szerintem kategorian es stiluson belul erdemes vizsgalni, nem csak ugy altalaban. Ha megkivanok egy jo imperial stout-ot, nincs az az elet, hogy 400Ft korul talaljak egyet, meg 1,000Ft-ert is necces. Lagerbol viszont tok jo a nagyuzemi 300Ft-ert. Sor mindketto, de alapvetoen teljesen mas italok mas alkalmakra, szoval ertelmetlen egy kalap ala venni. Mas-mas arszint kepviseli a jo ar/ertek aranyt.
-
törölt tag
Auchanban 175 forint a Konrad prémium lager.
Vegyétek igyátok amíg van.
Ivó sörnek, disznóvágásra, szomszédnak tökéletes!
🥴 -
Land
veterán
válasz
F-ECT$
üzenetére
Ezek közül, amelyeket kedvelem:
Kozel Dark: nekem kifejezetten ízlik
Pilsner Urquell: jó cseh sör
Konrad: Intersparban szokott lenni. Keserűbb cseh sör. Szeretem.
Búzából 400 Ft-ig: Hacker Pschorr, Edelweiss, ErdingerOsztrák: anno kedveltem a Zipfert. Mostanában nem volt maradandó élmény.
Német: bennem ezek a Dab, Krombacher ízvilágú sörök nem hagynak nyomot. De a Berliner Kindl egész kellemes darab volt.
Cseh: Staropramen el lett szúrva. Budweiser sem ízlik már. -
Land
veterán
Sziasztok!
Nem rég találtam erre a topicra. Ki gondolta volna sörös topic is van a PH-n...
Rengeteg sörfesztiválon voltam már, boltból is sok féle drágább magyar vagy külföldi sört vettem. Voltak köztük jók, illetve árukhoz képest gyengébb ár/érték arányú sörök is. Viszont nem róluk írnék.
Mióta a magyar nagyüzemi sörgyáraink is elkezdtek minőségi, kukoricadara nélküli söröket gyártani, azóta próbálok közülük választani. Szerintem már bőven az iható kategóriák, így nincs "szükségem" 800-1200 Ft-os 3 decis sörökre.
Leírom mely sörfőzdétől melyek a kedvenceim.
Soproni:
IPA/APA: nem rosszak, de semmi különös.
Búza: eléggé könnyed, én inkább a bajor búzasöröket kedvelem, de ebből is meg lehet inni jó pár pohárkával.
Porter: szerintem kifejezetten jó.
1895: nem rossz, de kifejezetten nem szoktam keresni.
Meggy: egész jó csajos itóka.
Démon: már nem jön be annyira, mint régen. A Portert jobban kedvelem.
Soproni: megkóstolom ha nem lesz benne kukorica
Málna: nekem túl édes volt.
Dreher:
Gold: jobb mint volt, de semmi extra. Nem szoktam venni.
IPA: nem rossz, bár kissé nyers
Red Ale: én kedveltem. Nem mindig volt hozzá kedvem, de kár, hogy megszűnt.
Pale Ale: régen ittam, valamiért nem maradt meg bennem.
Hidegkomlós: borzasztó, hányás íze van.
Szilaj meggy: szeretem a Soproni meggyhez hasonlóan.
Bak: nem tetszik az ízvilága. Lehet maga a típussal van bajom.
Borsodi:
Mester: olyan, mint a dreher Gold. Nem bántó, de nekem annyira nem jön be.
Hoppy: üde, kellemes nyári itóka.
IPA: ez is egy egész kellemes sör a Borsoditól.
Bivaly/sima Borsodi: ha kikerül a kukoricadara megnézem őket újra...
Pécsi:
Szalon: egész jó lett szerintem.
Búza: szerintem egy igen korrekt búzasör az áráért.
Barna: korrekt barna sör, szeretem.
Prémium Pils: semmi extra, nem bántó, de hiányzik belőle valami.
Prémium Lager: nem ízlik.
Meggy: amikor először ittam a legrosszabb meggyes sört láttam benne. Aztán pár hete újra ittam belőle és nem rossz. Teljesen más, mint a sopronié vagy a dreheré.
APA: nem jött be, fura íze van
Többi pécsi sört nem kostoltam. Egy ideje vadászom a szűretlen Prémium Pilset. Elvileg az nem rossz sör.Egyéb jó ár érték arányú sörök:
Lidl: Maesticet szoktam venni. Jó ár/érték arányú cseh sör. A sima 5 %-os Argus sem rossz, de semmi extra. Maestic jobb.
Mostanában egyik kisboltban Lobkovicz Alet (Lager nem jött be), Rychtar Premiumot és Platan 4%-os szoktam venni. 300 Ft alatt egész jó ivósörök.Ti tudtok még ajánlani jó ár/érték arányú söröket 300 Ft alatti kategóriából? Aldi, Auchan, esetleg Penny?
-
Aranypatkány
tag
EQ - Fluctuation: július végi CAN, de még mindig isteni!
-
Jhonny06
veterán
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Folyamatosan frissítik, Firefox alatt tegnap nekem is átállt az újra, de mai frissítéssel megint jó. Érdemes eltávolítani a bővítményt és újra felrakni. De lehet, hogy Chrome alatt még nem javították.
-
Aranypatkány
tag
Kicsit off:
Valaki tudja, hogy hogy lehet a régi facebook kinézetet visszaállítani krómon? Annyit, hogy az old layout 6.4 már nem működik 2 napja.
-
kökény
aktív tag
-
proci985
MODERÁTOR
ugy nez ki helyreallt az ellatasi lanc, belgiumbol harom nap alatt ideert a 20 kilos pack.
belgian happiness meg mindig remek, az este 11kor rendelt csomag delben mar a postan volt. csomagolas is massziv, minden szepen es hibatlanul megjott.
boldogsag lesz, dekadencia tekinteteben eddig a Cantillon Rosé de Gambrinbus vezet uveg alapjan, de van a csomagban par white pony es frontaal (x bruery) amikbol kinezem, hogy tudnak meglepetest okozni. ahhoz kepest mennyire nem vagyok oda a hordoert, ahogy nezem a rendeles 70%a hordozott.
-
Freddycom
őstag
Sima Sparban volt Mad Scientist Apricot Madness és Wolf Gang, ha esetleg vki érdeklődne felőlük.
-
Dorian
félisten
Ez a Soproni belgabùza egy gelj èdes valami, akkor már sokkal inkább a Kronenbourg.
-
Dilikutya
félisten
válasz
mekker
üzenetére
Úgy érted, kisker ár +20%?

Amúgy igen, néztem, 4 deci Techno Viking 1700-1800 körül, boltban 1400 a 0,44-es dobozos, többi is hasonlóan alakul, amiknek ismerem a bolti árát, tényleg nem vészes.
Kedden volt egy sörözős estém Bp-n, valamelyik hely pont emiatt esett ki a választékból, hogy abban a takony, szakadó esős, 6-7 fokos estében a fenének nem volt kedve savanyúságot meg mézsört inni, porter, stout, meg könnyítésnek valami NEIPA volt a vágy, ez nagyjából össze is jött.Soproni se tudom, miért most jött ki egy könnyű búzasörrel. Az ilyen búza, a savanyú, a könnyedebb mézsörök nem ilyen időbe valók. Sőt, semelyik savanyú, a testes méz se, akármennyi is az alkohol benne.
-
Xuja
csendes tag
Tegnap leugrottam a helyi sörbárba. A Human Experiment Twelve eléggé verte a felhozatalt (ezen a helyen csak magyar kraftok vannak). Tök jó hogy mostanában mindig van 1-2 BYM a csapon, különben vidékiként nehéz lenne hozzájutnom a cuccaikhoz.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aranypatkány
üzenetére
en Orrefors Moberget hasznalok pl, de szeretem a talpas poharat a celra.
viszont ez egy sved alapvetoen kristalyuveggel foglalkozo marka, szoval van ennel olcsobb is.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
A jobb soros barok ki fogjak birni, mert online es elvitelre is szep forgalmuk van. A Verdant taproom-nal sorok alltak a sorert, es ladakkal vittek az emberek, amikor nem lehettek nyitva fogyasztasra. Az atlag puboknak van kampo.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
A vendeglatohelyeket itt tobbnyire a helyiek tartjak el, kevesbe fuggenek a turistaktol. Ennek ellenere szarban vannak, mivel szenne vannak korlatozva, es nem tudjak kigazdalkodni az orbitalis berleti dijakat.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Nem tudom mi a neve, do jo IPA-hoz. Sok taproomban ez a sztenderd, ezt a londoni VerdantxPressure Drop taproomban vettem.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
-
proci985
MODERÁTOR
Birra Amarcord - AMA Mora porter - imperial double
Sikeresen otvozi az imperial porter izvilagot a rohadt almaval. Savas kave rohadt almaval szagra, izre, es utoizre. Egy ora szelloztetes utan eppen ihato.
Ha valaha agyaltal, hogy milyen lenne egy kozepesen elrontott geuze osszeontve egy kozepesen epp elfogadhato baltic porterrel, akkor ez a te sorod.
Szornyu.
-
Aranypatkány
tag
Further:
Picit testesebbnek érzem mint a Keep Leftet, jobb is, de csa kicsivel
Ez már megvolt amúgy jó pár évvel ezelőtt, akkor brutálisan ízlett, de akkoriban még kevés UK, vagy US sört ittam, tehát az élmény sokkal jobb volt mint most.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Alkoholfok a mervado, az extra komlo inkabb okozat. DIPA 7-8%, TIPA 9-11%, 12%+ mar quad.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Ok is top, de eleg hit and miss. TIPA-ik nagyon jok. Track es DEYA megbizhatobbak. A Track most hozott ki peldaul egy zsenialis Quad IPA-at.
https://untappd.com/b/track-brewing-company-long-way-short-step/3998181 -
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
A Verdant egy picit gyengelkedik mostansag sajnos, meg nem szoktak hozza az uj fozdehez. A Track es Deya lenyomta oket DIPA teren UK-ban. Foleg a Track, ok mar kvazi Other Half szintet hoznak.
-
mekker
őstag
Jó hely a Madhouse

Ember az volt, korrekt az árazás (kb nagyker ár +20%), a személyzet a nagy hajtásban is udvarias volt. Sajnos sok sörre nem volt időnk.Blackcurrant Trifle nagyon tip-top, különösen kinézetre. Nem volt túltolva a savanyúság, de ebből szívesen megkóstolnék egy édesebb változatot.
Gingerbread latte: egy vizes cold brew kávé szódával. Elég l'art pour l'art alkotmánynak éreztem. Én valami testesebbre számítottam, és felsorolt ízek közül sem sokat lehetett felismerni benne.Három exkluzívabb vendégsörük volt, de a sok sour és mead miatt változatosabbnak érzem a kínálatot, mint az átlag magyar craft-kocsmában.
-
-
-
Amilyen szarul néz ki ez a Ria Ria sör (a nevéről ne is beszéljünk) annyira meglepően jó. Persze itt most nem kell a hazai kraft sörök csúcsával összemérni, de szerintem bármelyik jobb német láger mellé be merném rakni. Nálam ez a tipikus ivósör, főleg nyárra. A tél a stoutoké
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Koszi, de 3F-t mar csak egy helyrol erdemes venni:
https://shop.3fonteinen.be/Eddig ezek valoban ritkabbak voltak, de most mar gyakran kaphatoak a forrastol. Peldaul a pakk €115-ert, 2xGolden Blend, 2 kulonbozo Schaarbekese es 2xGeuze meg a Belgian Happiness arnal is joval olcsobb.
A De Cam jo, de nem top tier, 3F es Cantillon jobb. En most vettem 10 uveg Bokke-t...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Goggles 3 FPV drón szemüveg + Motion Controller 3 távirányító
- DJI AVATA drón (3 akku, töltőhub, Motion Controller, táska)
- DJI Flip Fly More Combo (RC 2)
- DJI FPV + Fly More Combo + Motion controller + Extrák + Hátizsák - makulátlan állapot - AKCIO
- Bezior X500 Pro Összehajtható elektromos összteleszkópos kerékpár
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4404
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- iKing.hu Apple iPhone 14 Pro 128GB használt Silver 100% akku 6 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B250 i5 7500 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1060 6GB FSP CMT240 Chieftec 400W
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Faterom csak sima lágereket iszik, meg néha 1-2 extrát ha viszek neki.
🥴