-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
addikt
Sziget Fesztiválon, amíg szeszes pultokban dolgoztam, egy este simán eladtunk egy raklappal.
És ez csak a dobozos, mellette csapra vertem pár tíz hordót is.
(Dreher Gold mindkettő.)
Viszont a frissen csapolt Pilsner Urquell igen jól tud ám ott esni a hatszázötvenhat fok melegben.
-
tranceplanet
addikt
Igen, elég tré az ottani sör kultúra. Kraft meg kevés van és kevés a jó belőle.
Sokáig itthon is azt hitték sokan, hogy nincs igény a minőségi kraft sörökre. Kiderült hogy hatalmas igény van, a sörfogyasztás nálunk is csökkent, de a statisztika szépen mutatja, hogy a magyarok a minőségi sör irányába mozdultak. Rengeteg magyar kraft megállja a helyét nemzetközi szinten is. Viszont a német árakkal lehetetlen versenyezni. 70 centért olyan sört kapsz a Fritzeknél, lehugyozod a bokád.
-
Grave_444
nagyúr
Na igen, egy-két hétvégén kerti partin, falunapon, favágás közben, túrázás alatt, reggelig tartó sörözgetés folyamán nagy társasággal csak elfogy "pár" sör.
Persze az nem ez a kraft kategória, inkább lager ivósör, pár IPA vagy Hoplager esetleg.
BP-n ha vagyunk ott nyílván sokkal nagyobb a választék, múltkor 10-12% volt szinte mindegyik, amit kóstoltunk. Ilyen melegben ezeket nem kívánom, max 1 doboz/korsó. -
-
proci985
MODERÁTOR
Lefordítom: nyugateurópai árszinten nyugateurópai szolgáltatást vár el az ember, attól függetlenül, hogy a célcsoport turista, vagy olyan magyar, aki ezt a szolgáltatási szintet megengedheti magának. Utóbbinak lesz összehasonlítási alapja, hogy oké, a stockholmi (londoni, bécsi...) árszint megvan, de mi van a minőséggel?
Rossz példának ott a 2015 utáni Élesztő ami átment turistacsapdába vagy a nagyon hamar megboldogult budapesti Brewdog Bar, ami kb az akkori London/Camden Brewdognál is vagy 30%al drágábban adta a sört, nevetséges választékkal. A Brewdog Budapest egyébként villámgyorsan be is zárt, szóval a (finoman szólva is lehúzó) üzleti modell nem működött.
-
perempe
veterán
Múlt hó végén voltam Magas-Tátrában, megkóstoltam a Smädný Mních üvegesét, de vmi borzalom, kukoricás. Most ránéztem a szlovák Tesco áraira: miért nem kapható akcióban 49 centért semmi normális (Zlatý Bažant 10, Krušovice 10, Gambrinus 10), mint általában? Ha maradnak az árak, akkor nem éri meg kimenni sörért.
Sajnos az árak egyenes arányban voltak a tengerszint feletti magassággal, így a menedékházaknál már 3€ volt egy sör, amivel nem éltem.
-
perempe
veterán
már régebben voltam, jóval a lezárások előtt utoljára, összesen talán háromszor:
Budvar B:Classic
Krušovice 10, 12
Gambrinus 10
Kozelből több fajtát kipróbáltam
Svijany zöld
Zlatý 10, 12az első vásárlás előtt kérdezgettünk helybélieket,
hogy melyik jó, azt mondták, hogy mind jó, ami igaz lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 4
- Xbox Series X|S
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- PlayStation 5
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest