Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Ugartól a 2018-as Strómant mai napig visszasírom.
Jól kinőtték magukat, bár néhány lépcsőfokot szerintem kihagytak, amikor piacra léptek, már eleve egy jól összerakott kezdő szortimentjük volt, és egyből azzal a hightech főzdével kezdtek. Gyanítom volt tőke az induláshoz bőven. Környékbeliek, elő-elő fordulnak vásárokon, mindenféle rendezvényeken is, igaz, van, hogy csak 1-2 félét visznek ki pl. egy falunapra, de abszolút versenyképesen árulják a szutykok mellett, tavaly voltunk olyan falusi vásáron, ahol csak ők árultak sört. Igaz, a Fake Your Pils egy alapabb sör, de egy húsevős, country zenés vásárra nem is kell mindenféle neipát kivinni, ez lakossági rendezvény, és legalább rendes sört ihat a nép. 900 volt egy korsó, annál sokkal olcsóbban Drehert, Sopronit se csapolnak szerintem rendezvényeken ma már sehol. -
vatoteam
tag
Csaka webshop 15% kedvezmény, úgy "megéri" a BYM. Összehasonlításképp 1400ft/300ml a BS-ben a csapolt Double Yellow Haze, Csaka webshop 1830ft/0,44l can.
Egyébként meg tényleg az dönt, hogy milyen más külföldi sört akarsz még venni, mert a szortiment nagy része különböző. -
Frod
addikt
Amiről fent van fotó, az a Spectrum szériájuk, ez egy viszonylag frissebb, tavalyi (őszi?) sorozat: 0,5L-es kiszerelés, azonos címke (valami matt színen, keretben valami random kép). Ezekből egyet ittam, nem volt rossz.
(Bár amennyire látom, ennek is a legtöbb tétele már kifutott, a fent látható szürke címkés kapható még)A Trailer csak 0,33-as méret, viszont - szerintem! - mindenképpen egy magasabb polcos termékcsalád. Ezzel nem azt mondom, hogy a többi cuccuk rossz lenne, de almát a körtével.
-
Frod
addikt
Egyértelműen a Selection az ajánlottabb, ha beregisztrálsz a weboldalon, akkor rögtön kapsz törzsvásárlóit is, amivel az üzletben olcsóbban vásárolhatsz.
Viszont BYM náluk is csak személyesen van, közvetlen a hűtőből.
A Csakajósört max külföldi tételek miatt érdemes nézni, mert van ami csak náluk van, de hazait elég nagy öngól náluk venni, mert a legdrágább üzlet.
"Van más magyar sörfőzde, akik IPA terén hasonló minőséget hoznak, és érdemes megkóstolni?"
Az Ugar-nak érdemes a Trailer sorozatát nézni, hasonló ízvilágú, ködös, komlóbombás cuccok ezek. Úgy látom, most épp a 19-es jött ki, a 18-ast még talán találni pár helyen, de ez mindig limitált széria, akkor kell rá lecsapni, amikor elérhető.
Cserébe ezt kapni több helyen, mert nem csak hűtve vihető
Tavaly nyáron a 14-es olyan volt, hogy nem találom a megfelelő jelzőket rá, mennyire csodálatos. -
.LnB
titán
-
-
-
.LnB
titán
Brew Your Mind:
Én ugye még kicsikó sörös vagyok. És írtam is jó nagy baromságokat a BYM-mel kapcsolatban korábban. Azt a kijelentésemet még mindig tartom, hogy mérges vagyok rájuk, mert nehezen beszerezhető (számomra).
De most így hét különböző Brew Your Mind sör megkóstolása után, én egy kicsit szerelmes lettem bejéjük.
Ebből mondjuk vonjuk le a két gyümölcsöset, a FW: Raspberry + Sour Cherry-t, és a FW: Strwberry + Lime-ot. Nekem ezek a gyümölcsösek nem..
Na de a többi. Az American Pale Ale-ek, Indian Pale Ale-ek. Bármelyikbe ha belekortyolok, egy "Ó, istenem.." elhagyja a számat.
Nem tudnék sorrendet sem állítani. Jöhet bármelyik. Ezeket kóstoltam eddig: Bright Lies, Keep Dreeming, Small Dreams, Double Yellow Haze, Sill Dreaming.
Tegnap, a Still Dreaming volt nekem már egy kicsit erős. Mármint az alkoholtartalma. Nem azt mondanám, hogy kilógott, csak erős.Szóval tényleg leborulok. Sőt talán át is esek már a ló túloldalára?!

Van más magyar sörfőzde, akik IPA terén hasonló minőséget hoznak, és érdemes megkóstolni?
Erről volt már szó, de írnátok pár helyet, ahol fixen lehet BYM söröket venni Budapesten? Mert Szekszárd sajnos 2,5 órára van tőlünk. És hiába pedzegettem, a párom túlzásnak vélte csak azért lemenni oda.
Van egy haverom. Nem szereti a sört. Konkrétan azt mondta, hogy a Miller-t azt meg tudja inni néha.
És megyünk majd hozzájuk pár napra (Ausztria), írtam is már neki, hogy viszek, és egyből meg fog térni a BYM-től. 
-
L4D1K
őstag
válasz
looser
üzenetére
Yo - nem annak fogom fel.
A MadHouse
g*ci retekdraga, viszont megis inkabb ide ulok be mint mashova. Ez fokepp azert van mert baratnom it szall at metron es a kornyeken nincs alternativa (illetve van persze a gozsdun tul, hopava vagy mas craft kocsma helyre viszont nem vele megyek).En a craft sort mar regota bor arban nezem. Pont ugy sok 2-3e HUF egy pohar borert a Kadarkaban mint itt 2k egy limitalt tetelert.
Persze, en sem jarok ide minden nap de sztem 2 havonta lenezek.Es igen, minden draga is
foleg ha szeretnel itthon turista lenni. De ezert kell az ujabbnal ujabb helyeket lecsekkolni, legyen az a Gravity, a Parabolic vagy a nemreg nyilt RuinBrew. Jo sort mindenhol lehet kapni. Amugy mikor lesz mar PH! sor talalkozo
-
Alusky
senior tag
Vettem az Aldiban Grimbergent, a Blonde és a Double ambrée. 450 körül ami a nagyüzemi kommersz 0.33-ak ára így nem vártam sokat. Végül is jók. Persze cukros ez is, amit én pont szeretek ha édes, de az a 6.5% kilóg belőle, feleslegesen sok egy nem testes sörhöz.
A Double az tetszett, bár én szeretem az égetett hordós cuccokat is rövidekből, kávét is, valószínű azért ízlik jobban. -
proci985
MODERÁTOR
Lefordítom: nyugateurópai árszinten nyugateurópai szolgáltatást vár el az ember, attól függetlenül, hogy a célcsoport turista, vagy olyan magyar, aki ezt a szolgáltatási szintet megengedheti magának. Utóbbinak lesz összehasonlítási alapja, hogy oké, a stockholmi (londoni, bécsi...) árszint megvan, de mi van a minőséggel?
Rossz példának ott a 2015 utáni Élesztő ami átment turistacsapdába vagy a nagyon hamar megboldogult budapesti Brewdog Bar, ami kb az akkori London/Camden Brewdognál is vagy 30%al drágábban adta a sört, nevetséges választékkal. A Brewdog Budapest egyébként villámgyorsan be is zárt, szóval a (finoman szólva is lehúzó) üzleti modell nem működött.
-
iatti
aktív tag
válasz
looser
üzenetére
lehet hogy már a túristákra, meg az újmagyarokra fókuszálnak
én kis városomban is elég szembeötlő 20-30milkós négykereküek aránya. annó nem volt ennyi. most ilyen jól megy az átlagnak, vagy gombamód szaporodnak az ügyeskedők, vagy jönnek a betelepülők. nem kelet felöl
na itt megint beírtak egy feketepontot az ellenőrzőmbe. -
looser
addikt
Elnézést, hogy megint morgok és tényleg nem neked szól, nevezzük ventiláltatásnak ami épp a te hsz-ed kapcsán jött fel (néhány évente újrázok a témában :-)) de nagyon elba**ott árak vannak arrafelé (is). Tudom, nem 2012 van, amikor az ember beült a csakába egy korsó (0,5L) 600 Ft-os Grabancra (még évekig fent volt a molinó a bejárat felett, de nagyon sohasem szállt el az ára) de azt gondolom, ezek az árak rohadtul nem megfizethetőek a rendszeres sörfogyasztóknak (legyen napi 1 vagy hétvégente 5 sör). A kedvenc összehasonlítási alapom egy relatíve drága város: New York City. Nem Dubaj és nem Havanna, de Budapestnél drágább város. Kedvencem a Beermenus (untappd-en is sokan fent vannak, sőt gondolom naprakészebb is) de itt - szerintem - jobban lehet keresni hely alapján. Nem fogok példákat hozni, de jópár tételt összenéztem és szomorú, amikor NYC jön ki jobban az árakban. Elnézést, ha lehangoló, amit írok, semmi mást (gazdasági helyzet, átlag (vagy még inkább medián) fizetés, lakhatás, háború a szomszédban, covid utáni állapot) nem néztem, csak az árakat, nyilván minden árnyal egy kicsit. Na jó, szép napot és jó söröket!

-
tranceplanet
addikt
-
tranceplanet
addikt
Most a beerselection-ben:
-
-
-
-
-
.LnB
titán
Felmentünk (a faluból) kajálni a Jónásba. Ha már annyit hallottam a helyről a Winkler videóiban. Tök jó hangulatú a hely, a környék. A kaja sem volt rossz.
És ha már ott voltam, hoztam egy kis packot. Sajna ott nagyon drága sört venni, de egyszer belefér. Erről csak annyit, hogy volt sör, ami így 3600ft..hát ez van. Remélem jók lesznek
-
-
Dilikutya
félisten
Nincs elég szar sör a magyar piacon? Az ilyen Millers, Fosters, Corona szutykokat sem értem, annyiba kerülnek, mint egy rendes sör a kategóriájukban.

Apropó jó árú sör: a Soproni Hoplagerrel mi lett? Régóta nem láttam. Nem tán a Porter sorsára jutott, mert olcsón kínált jó sörélményt?
-
.LnB
titán
-
Dilikutya
félisten
Az egykori törzskocsmám reklámozza, hogy múlt szombattól van náluk. Nem értem, minek licencel a Staropramen ilyen szarokat, mikor elég jó szortimentje van, persze azokból ide nem jut, csak a bőcsi moslékot ihatjuk. Kivéve az Unfiltered és a Granát, utóbbit szeretem is, de az Unfiltered-től bajom lesz másnap, azt nem erőltetem.
-
.LnB
titán
Na, ivott már valaki magyar Coors-t?
Vagy látott akár valahol már valahol?
A Borsodi is gyártja ugye? "Biztos finom".
-
galervin93
addikt
Lecsaptam a Beerselection eksönre 300 ft / db áron, még az ultra közeli lejárat (jövőhét) mellett is korrekt.

-
kraftxld
félisten
Bakancslista 1-2-t tolja valaki?
-
Gaboren
tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Már hétfőn lecsaptam rá a Big Lies kíséretében. Holnap megyek érte a Gravitybe.
Ezek mindig jók szoktak lenni. Eddig csak a Peach Please-nél éreztem minőség ingadozást. -
hkaroly
csendes tag
már a kinézeténél is gyanús volt hogy ez jó lesz, de még annál is jobb volt. brutál cucc
-
Aranypatkány
tag
Nos a BYM Green Echo elég jól sikerült, csapjatok le rá!
-
looser
addikt
válasz
tranceplanet
üzenetére
Az égvilágon semmi és így utólag azt gondolom, lehet, hogy igazad van. Csak meglepett ez a fajta üzletpolitika, bár lehet, ha a kiállítóknak/főzdéknek is akartak volna juttatni, akkor az még plusz 5e Ft lett volna és azt már nem biztos, hogy sokan kifizetik.
-
jegenye77
addikt
-
NoLF
veterán
Ha valaki szomjas es inna or sort, egy ingyen belepom van i doorra, privatot irj

-
Alusky
senior tag
[link]
Azt mondták lopható. -
looser
addikt
válasz
tranceplanet
üzenetére
Plusz helybérlet és személyzet? Aha :-)
De őszintén, BPBW-re is ingyen mentek szerinted a főzdék? A szervező nem civil, sem gov, vagyis profitorientált. A főzdék egyike sem mai bárányka. Szerintem ez eléggé lehangoló. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
proci985
üzenetére
Founders KBS (aka Kentucky Breakfast Stout 2023) bba imperial stout
(komparativ analizis a korabbi kostolassal)
Fekete test, illekony mokka habbal. Illatra kave, bourbon es melasz, hatterben erosen porkolt malataval. Izre elsore alkohol, ami utana atcsap bourbon(hordo)ba, porkolt kaveba es malataba, etcsokoladeba es nemi melaszba. Utoizben malata, csokolade, alkohol (olcso bourbon jegyekkel). Normal esetben a KBSen segitett, ahogy melegedett, ez szobaho fele elkezd etanol jegyeket mutatni.
Bottled 2023.08.03, Batck 2225 6. Fel eves, a lassan 10 ev alatt, amiota a KBS itt elerheto, kb itt kene a csucsan lennie. A novemberi harom honaposan sem volt az igazi: A bourbon hordozasa jo volt, az alap kevesbe. Fel evesen a bourbon hordozas mar kevesbe eletteljes, az osszkep pedig lehetne jobb.
Elfogadhato lenne, de nem 6 euro koruli aron es nem ugy, hogy a szeles korben elerheto USA BBA imperial stout zaszloshajorol beszelunk. Vakteszten ez kb 3.75 korul lenne (melegedve 3.5), BBA imperial stouttol ez kb az abszolut minimum amivel meg barmilyen szinten erdemes foglalkozni.
-
NoLF
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
erre a rendezvényre meghívásos alapon önköltségen, lényegében (szvsz a legtöbb főzde) kötelességtudatból, jelenlét és minimális marketingcélok miatt megy ki, ebből nem jár nekik lé - ezért is inkább ilyen púp a hátunkra de ott kell lennünk típusú rendezvényként tekintünk rá, legalábbis eddig így volt... most nem tudom kapnak-e bármit de csapolóember, kipakolás bepakolás, összes eszköz mind saját.
-
Gaboren
tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Ha tetszik a Hops, akkor ajánlom figyelmedbe az alábbiakat is a teljesség igénye nélkül:
Keg Sörművház (Kedvenc helyem, 32 csap+ jó kaják)
Keg Mixát (itt is 32 csap+kaják, mellette a kedvenc olasz éttermem az Al Dente)
Csakajósör (6 csap+nagy választék kicsit drágábban)
Hopaholic (10 csap, nyitáskor kedvezmény, sok különleges sör)
Kandalló (Jó kaják, 16 csap)
Beerselection (3-4 csap+ óriási sör választék, jó árak)
Craft Head (14 csap drágábban az átlagnál+ Bottleshop)
Beer Brothers (16 csap)
Bölcső (Átlagos Kraft felhozatal+jó kaják)
Gravity Brewing (a főzde saját helye 12 csap, jó árak, jó sörök)
In Vitro beer bar (minőségi Kraft felhozatal és lehet társasozni is)
Mad House (Jó sokféle sör leginkább Mad Scientist, elég drága hely, de hangulatos jó kajákkal)
One Beer (csak magyar sörök, ide ritkán járunk, de ne maradjon ki)
Hrabal Söröző (cseh kraftok csapon és a dobozos választék is jó)
Jónás (Reketye helye, nekünk kicsit kiesik, de jó hely)
Élesztő (sok csap, romkocsma feeling, kaják is vannak)
Bónusz tipp: Keleti Waiting Room (sok csap, békebeli 3/5 deci csapolás, jó árak, romkocsma feeling itt is)
Ha valakit kihagytam sorry, mi ezekre a helyekre szoktunk járni. 😃 -
NoLF
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
vagy a balt, attól függ, melyik tetszik
kettő lesz csapon egyszerre tudomásom szerint, sorrendet még nem vágom...
Berry Me és a Cocktail Lab gyümölcsös savanyúk lesznek, valamint dupla cold ipa és az első helles a nyúltól, utóbbi kettőt még nem is kóstoltam de a cold ipáik általában nekem nagyon tetszettek. a hellest nagyon várom
nyilván két savanyú nem lesz egyszerre fenn tehát vagy berry me vagy cocktail lab lesz pénteken, és a másik a másik csapon.
ha azt mondod hogy te vagy a kecske a fórumról, akkor többet csapolok - én leszek a magasabb srác jordan sapiban
tavaly a mi söreink fogytak el elsőnek, valamint egész este folyamatos volt a sor nálunk, volt, aki fél órát állt sorba... aki pedig este 9 után esik oda, sztem annak már nehezen jut nyúl.
és onnantól kezdünk el mi inni
-
NoLF
veterán
indoorra megy valaki? pénteken csapolok nyulat
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Grave_444
üzenetére
Múltkori Blue Echo után az Evermind is egy csoda.

Megittuk a Night Shift Vintage 2023 - Russian Imperial Stoutot is, aki teheti próbálja ki.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kedvenc sörözőm már nem a helyi kocsma, ahol talán még mindig 5-600Ft egy korsó, hanem a budapesti HOPS BEER BAR.
-
.LnB
titán
válasz
F-ECT$
üzenetére
El is felejtettem írni véleményt a BYM sörökről.
Nálam az abszolút befutó a Keep Dreaming lett. Azt követte kicsivel a Bright Lies. Ez a kettő ipa igen magas színvonalú és finom.
Tőlük messze lemaradva jöttek a Fruit Works sörök. Strawberry - Lime az kimondottan nem ízlett nekem. A Raspberry + Sour Cherry az izgibb volt.
De ez utóbbiak biztos nem a sörök hibája. Sőt senkié, csak nekem ezek az ennyire, túl gyümölcsös sörök nem jönnek be. Inkább húzok az IPA-k, tradicionális német vonal felé.És jöjjön a feketeleves, az eretnekség. Én ez után a négy sör után, még eléggé tapasztalatlan sörösként azt mondom, hogy felesleges ez a nagy "cécó", és lehetne ezt normálisan árulni. Nem kell ez az óriási "bálványteremtés" köré. De persze ők tudják.
Viszont nemrég köstöltam a Staropramen Unfiltered-et. És kellemes meglepetés volt. A gránát annyira nem jött be. Mást meg nem kóstoltam, mert olvastam itt a topikban, hogy a többit itthon készítik.

-
L4D1K
őstag
Gravityben rápróbáltam a Supernova fantázia nevű almond imp stoutra. Nagyon rég ittam már ennyire szirupos, szinte kanalas köptető állagú stoutot. Nálam simán 4*/5. Tisztességes iparos munka.
-
.LnB
titán
[kép] Navégremá!
-
galervin93
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Na még egy bolond cucc, szintén Hooligans, csak most mangós, egészen pontosan Rainbow Eyes: Mango. Ugyanaz mint az előző - rettenetesen sűrű, telis-tele gyümölcs darabokkal, de itt nem olyan erős a jégkrémes-tejszínes íz, és szinte egyedüli uralkodó íz a mangó, illetve talán kevésbé édes. Ez a mangó tényleg mangó, mint amikor magadnak kanalazod ki az érett gyümölcsöt a héjából (nem pedig az elfuserált mű-mangó aroma, ami szinte minden üdítőben meg bármilyen mangósnak titulált cuccban érezhető). 6 százalék alkohol, ami a végén talán picit ki is érződik meglepő módon, de lehet szándékosan nincs eldugva, nekem meglepő volt, hogy a végén éreztem "szeszességet". A gyümölcsössége és az igazi íz miatt nagyon baba, ott van a szeren, de nekem a barackos-kivis kerek egészebb volt.

-
.LnB
titán
Sírtam itt korábban, hogy a Brew Your Mind sörök miért ilyen nehezen beszerezhetőek, és miért csak BP-re szállítanak stb stb..
Majd hétvégén kiderült, hogy a párom bátyja már volt is náluk látogatáson, és állandóan BYM söröket (is) isznak.
És szoktak csoportosan rendelni, mert az egyik haverja meg tudja oldani.. Szóval végre meg tudom majd kóstolni én is.
Meg mennek ki most majd Stockholm-ba is valami craft főzdébe..
Elég lazán tolják ezt a sörös témát.
Mondta a főzde nevét, de elfelejtettem. -
galervin93
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
A Viper egy fos.
Mondjuk ez a Smooji meg annyira speckós valami ezzel a rengeteg gyümölccsel, hogy szerintem önmagában egy külön kategória, bármilyen alapra is épül. Kb. annyi köze van a két fenti cuccnak a sörhöz, mint egy sörfeszten a sörkorcsolyának.
Inkább fancy érdekességek. -
kraftxld
félisten
válasz
galervin93
üzenetére
Tök jó beszámoló, ezeket a Hard Seltzereket én is néztem a Beerselectionben, de úgy voltam, hogy 5 ezért marad a hűtőben
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AliExpress tapasztalatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% ÁFÁS!
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Jól kinőtték magukat, bár néhány lépcsőfokot szerintem kihagytak, amikor piacra léptek, már eleve egy jól összerakott kezdő szortimentjük volt, és egyből azzal a hightech főzdével kezdtek. Gyanítom volt tőke az induláshoz bőven. Környékbeliek, elő-elő fordulnak vásárokon, mindenféle rendezvényeken is, igaz, van, hogy csak 1-2 félét visznek ki pl. egy falunapra, de abszolút versenyképesen árulják a szutykok mellett, tavaly voltunk olyan falusi vásáron, ahol csak ők árultak sört. Igaz, a Fake Your Pils egy alapabb sör, de egy húsevős, country zenés vásárra nem is kell mindenféle neipát kivinni, ez lakossági rendezvény, és legalább rendes sört ihat a nép. 900 volt egy korsó, annál sokkal olcsóbban Drehert, Sopronit se csapolnak szerintem rendezvényeken ma már sehol.

Ebből mondjuk vonjuk le a két gyümölcsöset, a FW: Raspberry + Sour Cherry-t, és a FW: Strwberry + Lime-ot. Nekem ezek a gyümölcsösek nem..